Οι 9 καλύτερες εφαρμογές σάρωσης φωτογραφιών στο Android

Ο κόσμος οδεύει σιγά σιγά προς ένα οικοσύστημα όπου το χαρτί ανήκει στο παρελθόν. Ωστόσο, κάποιος εξακολουθεί να συναντά πολλές ανάγκες για αλληλεπίδραση με χαρτί, όπως επαγγελματικές κάρτες, περιοδικά ή απλές χειρόγραφες σημειώσεις. Μερικές φορές χρειαζόμαστε ένα ψηφιακό αντίγραφο ενός φυσικού εγγράφου και καθώς κάποιος φαινομενικά δεν φέρει επίπεδο σαρωτή μαζί του, καταφεύγουμε σε εφαρμογές σάρωσης φωτογραφιών. Οι εφαρμογές σάρωσης φωτογραφιών είναι ένα αγαπημένο βοηθητικό πρόγραμμα της κάμερας ενός κινητού, καθώς η ποιότητά τους έχει εξελιχθεί σε αυτό το επίπεδο. Ακολουθεί μια λίστα με τις καλύτερες εφαρμογές σάρωσης φωτογραφιών για Android.

1. Φακός γραφείου

Ο φακός Office της Microsoft είναι ένα από εκείνα τα σπάνια εργαλεία που η Microsoft κατασκευάζει καλά από μόνη της χωρίς απλώς να μιμείται μια άλλη κορυφαία μάρκα. Η εφαρμογή Office Lens σάς δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε το είδος του εγγράφου που σαρώνετε και πώς θέλετε να το δείτε.

Όταν στρέφετε τον φακό του γραφείου σε ένα έγγραφο, θα διαφοροποιείται μεταξύ του φόντου του εγγράφου και είναι αρκετά ακριβές (εφόσον το φόντο δεν έχει το ίδιο χρώμα με το έγγραφο). Μπορείτε ακόμη και να τραβήξετε την εικόνα από μια μικρή γωνία και θα προσαρμοστεί κατά τη λήψη. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη σάρωση ως πλήρης εικόνα ή μπορείτε να προσαρμόσετε τις άκρες χειροκίνητα και να περικόψετε τις περιττές λεπτομέρειες. Στο τέλος, η σάρωση γίνεται ένα έγγραφο με υψηλή ανάγνωση.

  Πώς να ανακαλέσετε αυτόματα τα δικαιώματα για μη χρησιμοποιούμενες εφαρμογές Android

Κατεβάστε το Office Lens από το Play Store

2. CamScanner Phone PDF Creator

Το CamScanner μπορεί κάλλιστα να είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή σάρωσης σε οποιαδήποτε πλατφόρμα για φορητές συσκευές. Έχει εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο και συνεχίζουν να αυξάνονται. Παρόλο που το CamScanner είναι στα καλύτερά του ως πληρωμένη έκδοση, η δωρεάν έκδοση εξακολουθεί να σας δίνει αξιοπρεπή εικόνα για το πόσο καλά λειτουργεί η εφαρμογή. Θα λάβετε ένα υδατογράφημα και θα δείτε πολλές διαφημίσεις, αλλά θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μια χαρά.

Το CamScanner όχι μόνο σας βοηθά να σαρώσετε εικόνες, αλλά σας βοηθά επίσης να αποθηκεύετε, να συγχρονίζετε και να προσκαλείτε άτομα να συνεργαστούν σε έγγραφα μαζί σας. Διαθέτει μια εύλογα λειτουργική λειτουργία οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων (OCR) που διαβάζει τα περισσότερα εκτυπωμένα έγγραφα με αξιοπρεπή ακρίβεια. Αυτό διευκολύνει την ψηφιοποίηση και την επεξεργασία εγγράφων. Μπορείτε να αποθηκεύσετε σαρώσεις ως εικόνες ή PDF, όπως νομίζετε ότι είναι καλύτερο να το κάνετε. Έρχεται μάλιστα με σχολιασμό για τις προαναφερθείσες συνεργασίες.

Κατεβάστε το CamScanner από το Play Store

3. Μικροσκοπικός σαρωτής

Το Tiny Scanner είναι μια δωρεάν, ελαφριά εφαρμογή σαρωτή που μετατρέπει το Android σας σε φορητό σαρωτή. Σας επιτρέπει να αποθηκεύετε είτε ως εικόνες είτε ως PDF, όπως μπορεί να απαιτεί η κατάσταση. Ο σχεδιασμός είναι αξιοπρεπής και καλά συναρμολογημένος, το UX είναι απλό. Είναι μια αξιοπρεπής all round λύση. Μπορεί να σαρώσει τόσο έγχρωμα όσο και γκρι ή ακόμα και μονόχρωμα ασπρόμαυρα (μπορείτε να προσαρμόσετε την αντίθεση για να τροποποιήσετε τα αποτελέσματα). Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης για την προστασία των εγγράφων σας. Το πιο σημαντικό είναι ότι τρέχει εξαιρετικά γρήγορα, λόγω του πόσο ελαφρύ είναι. Εάν κάνετε λήψη της συνοδευτικής εφαρμογής TinyFax, μπορείτε ακόμη και να στείλετε με φαξ αυτά τα έγγραφα σε λίγους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μηχανές φαξ. Η δωρεάν έκδοση συνοδεύεται από διαφημίσεις, ενώ η επί πληρωμή έκδοση είναι ένα εφάπαξ κόστος που σας απαλλάσσει από αυτές.

  Πώς να αλλάξετε το πληκτρολόγιο στο τηλέφωνό σας Android

Κατεβάστε το Tiny Scanner από το Play Store

4. Fast Scanner: Δωρεάν σάρωση PDF

Ο γρήγορος σαρωτής, όπως και οι άλλοι που αναφέρθηκαν προηγουμένως, σαρώνει καλά έγγραφα. Σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις σε περίπτωση που θέλετε να βελτιώσετε την αναγνωσιμότητα σε σύγκριση με την προεπιλεγμένη σάρωση. Το Fast Scanner μπορεί να αποθηκεύσει απευθείας αρχεία στις εφαρμογές αποθήκευσης που βασίζονται στο σύννεφο, όπως το Dropbox, το Google Drive, το Sky Drive κ.λπ., εάν χρειάζεται. Μπορεί ακόμη και να στείλει έγγραφα προς εκτύπωση με χρήση cloud print (σε περίπτωση που θέλετε να εκτυπώσετε το έγγραφο που μόλις σαρώσατε).

Λήψη Fast Scanner: Δωρεάν σάρωση PDF από το Play Store

5. Σαρωτής εικόνας κάμερας

Η περιττή εφαρμογή Camera Scanner Image Scanner είναι ένας απλός, αλλά αξιοπρεπής σαρωτής εικόνας. Δεν έχει δική του κάμερα, επομένως θα εκκινήσει την εφαρμογή κάμερας συστήματος για να τραβήξει φωτογραφία. Στη συνέχεια, θα σας επιτρέψει να αναγνωρίσετε τη φωτογραφία χειροκίνητα και να τη σαρώσετε.

Κατεβάστε το Camera Scanner Image Scanner από το Play Store

6. Σαρωτής εγγράφων

Εάν συνδέσετε το Document Scanner στον αποθηκευτικό χώρο στο cloud (Drive, Dropbox, κ.λπ.), δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας των σαρώσεων σας στο cloud για διατήρηση του φυσικού χώρου στο δίσκο. Η διεπαφή είναι κάπως βασική, αλλά έχετε όλη την ευελιξία που περιμένει κανείς από μια πιο έμπειρη εφαρμογή. Μπορείτε να επιλέξετε μεγέθη σελίδας, να προσαρμόσετε την αντίθεση και να ρυθμίσετε με ακρίβεια τη σαρωμένη εικόνα για να βελτιστοποιήσετε την αναγνωσιμότητα. Είναι όλα μια καλή εφαρμογή σάρωσης που υποτίθεται ότι είναι.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα "Η συσκευή δεν είναι πιστοποιημένη από την Google" στο Android

Κατεβάστε το Document Scanner από το Play Store

7. Εκκαθάριση σαρωτή: Δωρεάν σαρώσεις PDF

Το Clear Scanner έχει μικρό αποτύπωμα, επομένως ούτε θα καταλαμβάνει πολύ χώρο στη συσκευή σας ούτε θα απαιτεί πολλούς πόρους κατά τη λειτουργία. Μπορείτε να ανοίξετε σαρωμένα έγγραφα σε εργαλεία τρίτων όπως το Dropbox ή το OneDrive. Μπορείτε να χειριστείτε τη δομή του φακέλου αποθήκευσης μέσα από τη συσκευή, εάν αυτό είναι σημαντικό για εσάς. Το Clear scanner βασίζεται επίσης στην εγγενή εφαρμογή κάμερας για τη λήψη των εικόνων που θα σαρώσει αργότερα. Είναι δωρεάν, αλλά περιέχει διαφημίσεις που μπορούν να αφαιρεθούν μέσω μιας αγοράς εντός εφαρμογής.

Λήψη Clear Scanner: Δωρεάν σαρώσεις PDF από το Play Store

8. Scanbot – Σαρωτής εγγράφων PDF

Το Scanbot είναι μια πολύ καλά σχεδιασμένη εφαρμογή, είναι απλή, χωρίς κόσμο και λειτουργική. Υπάρχουν αγορές εντός εφαρμογής που επεκτείνουν τη λειτουργικότητα της βασικής εφαρμογής, αλλά δεν εμποδίζουν την πλήρη εμπειρία. Εάν συνδέσετε τη συσκευή στο Google Drive, θα συγχρονίσει αυτόματα τις σαρώσεις σας με τον αποθηκευτικό χώρο στο cloud.

Κατεβάστε το Scanbot – PDF Document Scanner από το Play Store

9. Εύκολος σαρωτής – Κάμερα σε PDF

Παλαιότερα ονομαζόταν SkyScanner, το Easy Scanner είναι μια άλλη ελαφριά εφαρμογή σάρωσης που σας επιτρέπει να σαρώσετε οποιαδήποτε περγαμηνή είτε σε εικόνα είτε σε PDF, όπως σας ταιριάζει. Μπορεί να εντοπίσει τις άκρες της σελίδας για ακριβή σάρωση. Μπορείτε να εκτυπώσετε μέσω cloud, να ανεβάσετε σε μια υπηρεσία cloud (Dropbox, Box, OneDrive, Evernote κ.λπ.) και να κάνετε την τυπική έγχρωμη, ασπρόμαυρη σάρωση ή μονόχρωμη σάρωση. Το Easy Scanner βασίζεται στην κάμερα του συστήματος για τη σάρωση μιας φωτογραφίας. Αναλαμβάνει μετά τη λήψη της εικόνας.

Κατεβάστε το Easy Scanner – Camera σε PDF από το Play Store