Οι 7 Copilots AI της Microsoft και ποιος πρέπει να χρησιμοποιήσετε

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

Βασικά Takeaways

  • Η Microsoft προσφέρει AI Copilots για διάφορες εργασίες όπως chatbots, βοήθεια προγραμματισμού, υποστήριξη πωλήσεων και λειτουργίες ασφάλειας.

  • Η εγγραφή στο Copilot Pro ή στο Copilot για το Microsoft 365 παρέχει βελτιωμένες δυνατότητες και ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης με τις εφαρμογές της Microsoft.

  • Το GitHub Copilot βοηθά τους προγραμματιστές με εργασίες κωδικοποίησης, το GitHub Education προσφέρει δωρεάν πρόσβαση και το Copilot for Security εστιάζει στη διαχείριση απειλών.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Η Microsoft κυκλοφόρησε μια ολόκληρη σειρά προϊόντων AI Copilots για να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με το οικοσύστημα λογισμικού της, καλύπτοντας την παραγωγικότητα, την ασφάλεια, την κωδικοποίηση και πολλά άλλα.

Επομένως, είναι λογικό ότι η επιλογή του σωστού Copilot σάς επιτρέπει να κάνετε περισσότερη δουλειά με λιγότερο χρόνο—αλλά ποιο Copilot είναι κατάλληλο για εσάς και πόσο κοστίζει;

1 Microsoft Copilot

Το Microsoft Copilot (πρώην Bing AI Chat) είναι ένα δωρεάν chatbot AI, προσβάσιμο μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού και σε λειτουργικά συστήματα όπως τα Windows, macOS και iPadOS. Μπορεί να σαρώσει το Διαδίκτυο για να απαντήσει σε ερωτήματα, να δημιουργήσει και να επεξεργαστεί εικόνες τεχνητής νοημοσύνης και να δημιουργήσει κείμενο, ενώ έχει επίσης πρόσβαση στα GPT-4 και GPT-4 Turbo σε ώρες μη αιχμής. Μπορείτε επίσης να αλληλεπιδράσετε μαζί του χρησιμοποιώντας κείμενο, φωνή και εικόνες και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πρόσθετα και GPT. Επομένως, εάν θέλετε ένα δωρεάν multi-modal chatbot με πρόσβαση στο GPT-4, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Copilot αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησής σας.

2 Copilot στα Windows 11

Το Copilot στα Windows 11 είναι ένας δωρεάν βοηθός με τεχνητή νοημοσύνη και εγκατεστημένο με Windows 11 Έκδοση 23H2 και νεότερες εκδόσεις. Είναι απευθείας ενσωματωμένο στα Windows 11, αλλά προχωρά ένα βήμα παραπέρα από την επιλογή αναζήτησης Microsoft Copilot στο μενού Έναρξη, φέρνοντας το Copilot απευθείας στην επιφάνεια εργασίας και δίνοντάς του τη δυνατότητα να ανοίγει προγράμματα, να αλλάζει λειτουργίες και πολλά άλλα. Αυτό ανοίγει πολλές δυνατότητες, καθώς μπορείτε ουσιαστικά να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Copilot για να καθοδηγήσετε τα Windows 11 σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε.

Αν και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο προεπισκόπησης, το Copilot στα Windows μπορεί ήδη να εκτελέσει απλές εργασίες, όπως αλλαγή ρυθμίσεων των Windows, οργάνωση των παραθύρων της εφαρμογής σας, ρύθμιση ειδοποιήσεων, εκκίνηση εφαρμογών και αντιμετώπιση προβλημάτων του υπολογιστή σας. Αυτό το Copilot προσθέτει επίσης επιπλέον λειτουργίες AI σε δημοφιλείς εφαρμογές των Windows όπως το Paint, το Photos, το Snipping Tool και το Clipchamp.

3 Copilot Pro

Χρειάζεστε έναν πιο γρήγορο και πιο ικανό βοηθό AI; Αυξήστε την εμπειρία Copilot με την εγγραφή σας στο Copilot Pro. Η μεμονωμένη άδεια κοστίζει επί του παρόντος 20 $ ανά μήνα, αλλά παρέχει σημαντικά περισσότερες δυνατότητες μέσω του Copilot στα Windows προσθέτοντας τα ακόλουθα:

  • Πρόσβαση κατά προτεραιότητα σε GPT-4 και GPT-4 Turbo.

  • Ταχύτερη δημιουργία εικόνων DALL-E 3 συν 100 καθημερινές ενισχύσεις με το Designer (πρώην Bing Image Creator).

  • Ενσωμάτωση AI στις εφαρμογές σας Microsoft 365 όπως το Word, το Excel, το PowerPoint και το Outlook (χρειάζεται ξεχωριστή συνδρομή στο Microsoft 365).

  • Πρόσβαση στο Copilot Builder Tool, το οποίο σας επιτρέπει να δημιουργείτε προσαρμοσμένα GPT.

Ο μεγαλύτερος λόγος για να πληρώσετε για το Copilot Pro είναι να αξιοποιήσετε τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης στην εργασία σας. Με το Copilot Pro, λαμβάνετε λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στις εφαρμογές του Microsoft 365 χωρίς να απαιτούνται σημαντικοί πόροι υλικού στο Retrieval Augmented Generation (RAG) που βρίσκονται σε εφαρμογές όπως το Chat της Nvidia με RTX. Αυτό το καθιστά μια εξαιρετική λύση για άτομα που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη σε μηχανήματα χαμηλής κατανάλωσης, όπως φορητούς υπολογιστές και tablet.

4 Copilot για το Microsoft 365

Microsoft

Εάν βρίσκετε όλες τις λειτουργίες του Copilot Pro χρήσιμες και τις χρειάζεστε για μια ολόκληρη ομάδα, το Copilot για το Microsoft 365 είναι μια υπηρεσία που μπορεί να ενδιαφέρει την ομάδα σας. Παρέχει όλες τις δυνατότητες του Copilot Pro με ισχυρές προσθήκες όπως:

  • Copilot σε ομάδες:
    Σας ενημερώνει με την παροχή περιλήψεων των κύριων σημείων, των στοιχείων ενεργειών και των αποφάσεων που λαμβάνονται από την ομάδα σας στο Microsoft Teams.

  • Γείωση γραφήματος Microsoft:
    Δημιουργήστε ένα ασφαλές και ενοποιημένο API που συνδέει διάφορες υπηρεσίες του Microsoft 365 μεταξύ τους.

  • Προστασία δεδομένων Enterprise-Grade:
    Το Copilot για το Microsoft 365 κληρονομεί τις τρέχουσες πολιτικές ασφάλειας, απορρήτου, ταυτότητας και συμμόρφωσης του Microsoft 365 του οργανισμού σας.

  • Copilot Studio:
    Δημιουργήστε γρήγορα και εύκολα προσαρμοσμένα GPT για τον οργανισμό σας με ελάχιστη κωδικοποίηση χειρός.

Το Copilot για τη Microsoft ξεκινά από 30 $ ανά άτομο. Δεν υπάρχει ελάχιστη απαίτηση θέσης, αλλά ο οργανισμός σας θα πρέπει να πληρώνει ετησίως. Υπάρχουν επίσης προϋποθέσεις για να αποκτήσετε το Copilot για το Microsoft 365, όπως άδεια χρήσης για το Microsoft 365 E3/E5 ή το Office 365 E5 για εταιρικούς πελάτες, το Microsoft 365 Business Standard/Premium για επαγγελματίες πελάτες και το Microsoft 365 A3/A5 για πελάτες εκπαίδευσης.

5 GitHub Copilot

Ψάχνετε για Copilot ειδικά για προγραμματισμό; Το GitHub Copilot είναι ένας premium βοηθός AI ενσωματωμένος σε μερικά από τα πιο δημοφιλή περιβάλλοντα προγραμματισμού, όπως το Visual Studio Code και το JetBrains IDE. Το GitHub Copilot σάς επιτρέπει να κωδικοποιείτε ταχύτερα και με λιγότερα σφάλματα χρησιμοποιώντας AI για συμπλήρωση κώδικα, πρόταση, αναδιαμόρφωση και διόρθωση σφαλμάτων. Έρχεται επίσης σε πακέτο με το GitHub Copilot Chat, ένα chatbot που σας επιτρέπει να δημιουργείτε κώδικα, να κάνετε ερωτήσεις και να παρέχετε χρήσιμες πληροφορίες για προγραμματισμό.

Το GitHub Copilot Individual είναι μια premium υπηρεσία που κοστίζει 10 $ το μήνα. Ωστόσο, εάν είστε μαθητής ή δάσκαλος, το GitHub Education προσφέρει αυτήν την υπηρεσία δωρεάν μόλις επαληθευτείτε. Εάν είστε προγραμματιστής, χομπίστας ή άτομο που θέλει να μάθει κώδικα, το GitHub Copilot είναι μια εξαιρετική υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει καλύτερη χρησιμότητα σε σχέση με άλλους βοηθούς τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT.

6 Copilot για πωλήσεις

Microsoft

Θέλετε να χρησιμοποιήσετε το AI για να βοηθήσετε στη διαχείριση του ιστότοπού σας ηλεκτρονικού εμπορίου; Το Copilot for Sales είναι ο σύντροφός σας με την τεχνητή νοημοσύνη που ενσωματώνεται στο CRM για να παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για να σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε την επιχείρησή σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Copilot for Sales για να αναλύσετε δυνητικούς πελάτες, να παρακολουθήσετε συμφωνίες, να σχεδιάσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να παρουσιάσετε συσκέψεις του Outlook με δεδομένα από το CRM σας, να δημιουργήσετε περιλήψεις και να δημιουργήσετε περιεχόμενο σε PowerPoint, Word και Excel.

Το Copilot for Sales ξεκινά από 50 $ ανά μήνα και θα απαιτήσει από τον χρήστη να έχει άδεια χρήσης προϊόντος για το Microsoft 365. Οι πελάτες που έχουν ήδη εγγραφεί στο Copilot για το Microsoft 365 μπορούν να χρησιμοποιούν αυτήν την υπηρεσία με 20 $ το μήνα.

7 Copilot για Ασφάλεια

Microsoft

Το Copilot for Security είναι ένας βοηθός τεχνητής νοημοσύνης που ενσωματώνει υπηρεσίες όπως το Microsoft Defender, το Microsoft Sentinel, το Microsoft Intune και το Microsoft Entra. Το Copilot for Security επιτρέπει στους επαγγελματίες πληροφορικής να προστατεύουν τις υπηρεσίες τους σαρώνοντας προληπτικά για απειλές και αναπτύσσοντας αυτοματοποιημένες απαντήσεις για ταχύτερη διαχείριση απειλών, συνδυάζοντας στοιχεία συνομιλίας AI chatbot με νοημοσύνη απειλών.

ΕΝΑ Ιστολόγιο της Microsoft Tech Community έδωσε χρήσιμες πληροφορίες σε δύο βασικούς τομείς ερωτήσεων για τους περισσότερους ανθρώπους: τι θα κάνει και πόσο θα κοστίσει;

Το Copilot for Security θα επικεντρωθεί σε τέσσερις «κρίσιμες εργασίες ασφαλείας:

  • Σύνοψη περιστατικού:
    Αποκτήστε γρήγορα κατανόηση του συμβάντος ασφαλείας, παρέχετε ειδοποιήσεις για συγκεκριμένες ειδοποιήσεις ασφαλείας

  • Ανάλυση επιπτώσεων:
    Χρησιμοποιήστε αναλυτικά στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης για να αναλύσετε λεπτομερώς τον άμεσο αντίκτυπο ενός περιστατικού ασφαλείας και να οργανώσετε τις απαντήσεις

  • Αντίστροφη μηχανική σεναρίων:
    Το Copilot for Security θα προσπαθήσει να αναστρέψει κακόβουλο λογισμικό, σενάρια και άλλες απειλές για να επιταχύνει την ανάλυση και την απόκριση περιστατικών

  • Καθοδηγούμενη απόκριση:
    Παρέχετε ένα περίγραμμα βήμα προς βήμα για την απόκριση σε περιστατικό, οδηγίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, κ.λπ.

Είναι ενδιαφέρον ότι η Microsoft εισάγει μια νέα δομή τιμολόγησης για το Copilot for Security, προτείνοντας ότι το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης θα «χρεώνεται μηνιαίως μέσω μιας νέας Υπολογιστικής Μονάδας Ασφαλείας (SCU) με τιμή 4 $/ώρα». Μένει να φανεί πόση χωρητικότητα, επεξεργασία ή κάτι άλλο σας δίνει, αλλά η βαθιά ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην ανάλυση ασφαλείας θα μπορούσε να είναι ένα όφελος για τον τομέα της ασφάλειας.

  8 αποθετήρια GitHub που πρέπει να αστέρια, τώρα!