Οι καλύτεροι φορητοί SSD του 2024

Ένας φορητός SSD είναι μια από τις πιο χρήσιμες συσκευές που έχετε, τόσο για προσωπική όσο και για επαγγελματική χρήση. Ως εξωτερική συσκευή, είναι τόσο απλό όσο η σύνδεση της σε μια θύρα USB για να απολαμβάνετε πολύ περισσότερο χώρο αποθήκευσης. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι SSD κυριαρχούν στους μηχανικούς σκληρούς δίσκους όσον αφορά την απόδοση, είναι πιο εύκολο να αποκτηθούν και παρέχουν τεράστιες χωρητικότητες αποθήκευσης.

Καλύτερο φορητό SSD συνολικά: Samsung T9

Samsung

Η Samsung είχε πάντα εξαιρετικούς SSD και δεν αποτελεί έκπληξη ότι το Samsung T9 είναι μια ακόμη φανταστική προσθήκη. Εκμεταλλευόμενος το USB 3.2 Gen 2×2, μπορεί να δημιουργήσει σύντομη εργασία μεγάλων αρχείων, από εικόνες έως βίντεο. Μια άλλη υπέροχη πτυχή του T9: μπορεί να διασυνδέεται με συσκευές Windows, Apple και Android αμέσως.

Πέρα από τις επιδόσεις, αυτό που είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο χαρακτηριστικό του Samsung T9 είναι η μακροζωία του. Το να αντέχετε τις πτώσεις από τα 9,8 πόδια σημαίνει ότι σπάνια θα χρειαστεί να ανησυχείτε μήπως καταστραφεί εάν το πετάξετε κατά λάθος από το γραφείο σας. Και με το πόσο καλή είναι η θερμική ψύξη του, η χρήση του δεν θα μειώσει δραστικά τη διάρκεια ζωής του.

Samsung T9

Καλύτερο Συνολικά

Με γρήγορες και σταθερές ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής, δεν αποτελεί έκπληξη που το Samsung T9 ανέβηκε στην κορυφή. Ωστόσο, η αντοχή και η αξιοπιστία του δεν πρέπει να παραβλέπονται, όπως η ικανότητά του να παραμένει ψύχραιμο κάτω από μεγάλο φόρτο εργασίας και το ισχυρό εξωτερικό κέλυφος.

Πλεονεκτήματα

  • Ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής 2000 Mbps
  • Διατηρείται ωραίο και δροσερό όταν αντιμετωπίζετε βαριά φορτία
  • Αντέχει σε πτώσεις 9,8 ποδιών
  • Μεγάλη επιλογή μελλοντικής στεγανοποίησης
  Πώς να χρησιμοποιήσετε αυτό το δωρεάν εργαλείο για να πιάσετε τους χάκερ όταν έχουν πρόσβαση στα αρχεία σας

Καλύτερος οικονομικός φορητός SSD: Crucial X6

Κρίσιμος

Οι οδηγοί αντίχειρα είναι μια χαρά, αλλά υποφέρουν στο τμήμα απόδοσης. Αυτό είναι εντάξει αν αποθηκεύετε απλώς έγγραφα, αλλά οτιδήποτε άλλο, και κινείστε με ρυθμό σαλιγκαριού. Μια πολύ πιο αξιόπιστη επιλογή για βασική χρήση είναι το Crucial X6.

Συνολικά, το Crucial X6 είναι πολλά μπροστά από τον μέσο όρο του αντίχειρα, ειδικά όταν πρόκειται για την ανάγνωση δεδομένων. Αυξάνεται αξιόπιστα στα 540 Mbps και, παρόλο που οι ταχύτητες εγγραφής του είναι οι μισές, εξακολουθεί να είναι σταθερό σε σύγκριση με μια μονάδα δίσκου αντίχειρα. Ενώ το Crucial X6 είναι σημαντικά μεγαλύτερο από τη μέση μονάδα flash, είναι αρκετά λεπτό και αρκετά μικρό για να μπει στην τσέπη σας.

Crucial X6 SSD

Καλύτερος προϋπολογισμός

$50 $55 Εξοικονομήστε $5

Με διασύνδεση USB 3.2, το Crucial X6 είναι ένας αξιόπιστος, συμπαγής SSD που είναι τέλειος για βασικές ανάγκες. Μπορείτε εύκολα να το βάλετε στην τσέπη ή στην τσάντα ταξιδιού σας χωρίς να ανησυχείτε για ζημιές, χάρη στο ανθεκτικό του κέλυφος.

Πλεονεκτήματα

  • Χαμηλό κόστος ανά gigabyte
  • Μπορεί να αντέξει πτώσεις έως και 6,5 πόδια
  • Συμβατό με PC, PlayStation, Xbox και φορητές συσκευές

Μειονεκτήματα

  • Οι ταχύτητες εγγραφής υποφέρουν λίγο με μεγάλα αρχεία

LaCie

Το LaCie Rugged SSD Pro κάνει περήφανο το όνομά του προσφέροντας πρώτα ένα ελαστικό κέλυφος που χειρίζεται πτώσεις τριών μέτρων και πιέσεις έως και δύο τόνων. Διαθέτει επίσης βαθμό αντοχής στο νερό και τη σκόνη IP67 για να ολοκληρώσει πραγματικά την ικανότητά του να αντέχει στη φύση. Αυτή είναι η ψυχική ηρεμία που χρειάζεστε αν, ας πούμε, τραβάτε φωτογραφίες σε μια πεζοπορία.

Χάρη στην υποστήριξη Thunderbolt 3, ο LaCie Rugged SSD Pro παίζει όμορφα με τις συσκευές της Apple, αλλά τα Windows δεν μένουν έξω από τον κύκλο. Υποστηρίζει επίσης USB-C, και μπορείτε να επιτύχετε ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής 2800 MB, που είναι υπεραρκετές για να χειριστείτε μια επαγγελματική ρύθμιση.

LaCie Rugged Pro

Πιο τραχύ

208 $ 235 $ Εξοικονομήστε 27 $

Ο LaCie Rugged SSD Pro παρέχει ηρεμία χάρη στην αντοχή του στο νερό και τη σκόνη IP67 και το στιβαρό εξωτερικό του. Διαθέτει επίσης εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες ανάγνωσης/εγγραφής μέσω του Thunderbolt 3.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την εκμάθηση νέων λέξεων με τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης του SwiftKey

Πλεονεκτήματα

  • Ταχύτητα ανάγνωσης/εγγραφής έως και 2800 Mbps μέσω Thunderbolt 3
  • IP67 Αντοχή σε νερό και σκόνη
  • Αντίσταση πτώσης 3 μέτρων
  • Ιδανικός σύντροφος για υπαίθρια δημιουργικά

Μειονεκτήματα

  • Μικρό καλώδιο
  • Το κόστος ανά gigabyte είναι λίγο πολύ υψηλό

Κρίσιμος

Με ισχυρούς φορητούς υπολογιστές παιχνιδιών που σας επιτρέπουν να παίζετε οποιονδήποτε τίτλο εν κινήσει, ο ενσωματωμένος αποθηκευτικός χώρος μπορεί να μην είναι αρκετός. Για να εξασφαλίσετε την εκκίνηση των παιχνιδιών σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να μην γίνετε μάρτυρες από ξαφνικά αναδυόμενα παράθυρα, το Crucial X10 Pro είναι μια καλή νίκη για τους παίκτες.

Το Crucial X10 Pro έχει ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής 2100 Mbps και 2000 Mbps αντίστοιχα, κάτι που είναι ελαφρώς καλύτερο από ένα άλλο δημοφιλές SSD για παιχνίδια, το WD Black P50. Ακόμα κι αν η συσκευή σας δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί το USB 3.2 Gen 2, είναι συμβατή με USB 3.2 Gen 1. Εξίσου σημαντικό είναι ότι το Crucial X10 Pro είναι αρκετά ανθεκτικό για έναν τόσο μικροσκοπικό SSD. Διαθέτει βαθμολογία αντοχής στη σκόνη νερού IP55, εκτός από την αντοχή σε πτώσεις από έως και 7,5 πόδια.

Crucial X10 Pro

Το καλύτερο για Gaming

Το Crucial X10 Pro έρχεται στο trifecta ως φορητός SSD gaming: είναι απίστευτα γρήγορος, ανθεκτικός και τόσο μικρός που θα μπορούσατε να το κουμπώσετε σε ένα μπρελόκ. Και όσον αφορά τη συμβατότητα, απλά το συνδέετε στην κονσόλα ή τον υπολογιστή σας και είναι έτοιμο να ξεκινήσει την αποθήκευση των αγαπημένων σας παιχνιδιών.

Πλεονεκτήματα

  • Συμβατό με PlayStation, PC, Xbox, Mac, Android, iOS, Linux
  • Σκληρό, ανοδιωμένο κέλυφος αλουμινίου
  • Γρήγορες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής
  • Κρυπτογράφηση υλικού AES 256 bit

Μειονεκτήματα

  • Χάνεται εύκολα αν δεν το παρακολουθείτε

Καλύτερος φορητός SSD υψηλής χωρητικότητας: Samsung T5 EVO

Samsung

Εάν είστε κάποιος που αποθηκεύει συνεχώς δεδομένα για μακροχρόνια χρήση, ένα μόνο terabyte μπορεί να μην είναι αρκετά. Μια πολύ πιο ουσιαστική επιλογή είναι το Samsung T5 EVO, με αποθηκευτικό χώρο έως και 8 TB, κάτι που είναι εξαιρετικό αν είστε δημιουργός περιεχομένου.

Ανεξάρτητα από το τι αποθηκεύετε στο Samsung T5 EVO, μπορείτε να είστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι τα δεδομένα σας θα είναι ασφαλή. Δεν είναι μόνο λόγω του ελαστικού εξωτερικού του που μπορεί να αντέξει πτώσεις από έως και έξι πόδια, αλλά και η κρυπτογράφηση υλικού AES 256-bit. Δεδομένης της αντοχής και του μεγέθους του Samsung T5 EVO, μπορείτε επίσης να το βάλετε με ασφάλεια σε μια τσέπη ή τσάντα ταξιδιού χωρίς να ανησυχείτε για ζημιά.

  5 καλύτερος αναλυτής επικεφαλίδων που πρέπει να χρησιμοποιήσετε πριν δημοσιεύσετε την επόμενη ανάρτηση ιστολογίου

Samsung T5 Evo

Καλύτερη υψηλής χωρητικότητας

592 $ 650 $ Εξοικονομήστε 58 $

Είτε είστε δημιουργός περιεχομένου είτε έχετε εμμονή με την εξοικονόμηση δεδομένων, το Samsung T5 EVO μπορεί να τα χειριστεί όλα με τον αποθηκευτικό χώρο 8 TB. Είναι επίσης σε μέγεθος τσέπης, ανθεκτικό και διαθέτει USB-C.

Πλεονεκτήματα

  • Αποθηκευτικός χώρος έως 8 TB
  • Εξωτερικό από καουτσούκ ανθεκτικό στους κραδασμούς. μπορεί να αντέξει πτώσεις από έως και 6 πόδια
  • Συμβατό με μεγάλη ποικιλία συσκευών

Μειονεκτήματα

  • Περιορίζεται σε ταχύτητες USB 3.2 Gen 1

FAQ

Ε: Τι σημαίνει SSD;

Ο SSD σημαίνει “μονάδα δίσκου στερεάς κατάστασης”. Οι SSD είναι μικρότεροι, ελαφρύτεροι και αθόρυβοι σε σύγκριση με τους σκληρούς δίσκους που βρέθηκαν σε παλαιότερους φορητούς υπολογιστές και εξωτερικούς σκληρούς δίσκους.

Ε: Γιατί οι SSD κοστίζουν περισσότερο από τους σκληρούς δίσκους;

Είναι ένας συνδυασμός απόδοσης, κόστους κατασκευής και ζήτησης. Οι SSD είναι πολύ πιο αξιόπιστοι και πιο εύκολα προσβάσιμοι από ό,τι πριν από μερικά χρόνια. Αυτή και οι ταχύτερες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής συνοδεύονται από επιπλέον κόστος.

Ε: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός SSD και ενός σκληρού δίσκου;

Οι σκληροί δίσκοι είναι μηχανικής φύσης, χρησιμοποιώντας μεταλλικούς δίσκους και βραχίονα ενεργοποιητή για την ανάγνωση και εγγραφή δεδομένων. Οι SSD αποθηκεύουν δεδομένα χρησιμοποιώντας έναν τύπο κυψέλης μνήμης flash. Αυτή η βασική διαφορά είναι αυτό που δίνει στους SSD ένα πλεονέκτημα στις ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής, ενώ οι σκληροί δίσκοι βασίζονται στην ταχύτητα περιστροφής της πλάκας.

Ε: Είναι καλύτερος ένας εσωτερικός SSD ή ένας εξωτερικός SSD;

Ένας εσωτερικός SSD θα είναι ανώτερος λόγω του γεγονότος ότι συνδέεται απευθείας με τον υπολογιστή σας σε αντίθεση με έναν εξωτερικό SSD που πρέπει να φιλτράρει, ας πούμε, μέσω USB. Με αυτά τα λεγόμενα, ένας εξωτερικός SSD μπορεί να είναι ακόμα πολύ κοντά σε ταχύτητα εάν επρόκειτο να χρησιμοποιήσετε USB 3.0 και μεταγενέστερη έκδοση.

Ε: Ποιο είναι το ποσοστό αποτυχίας ενός SSD;

Σύμφωνα με το Backblaze, μια πλατφόρμα αποθήκευσης cloud, το ποσοστό αποτυχίας του SSD είναι 1,05 τοις εκατό, με βάση το δικό τους στατιστικά ενδιάμεσης αναθεώρησης για το 2023. Αυτό ακολουθεί παρόμοιους αριθμούς που είδε η εταιρεία σε αυτούς Ανασκόπηση στατιστικών στοιχείων Drive 2022το οποίο αποκάλυψε ποσοστό αποτυχίας 0,98 τοις εκατό.