Οι 6 καλύτερες πλατφόρμες ιστολογίου για προγραμματιστές για να δημιουργήσουν διαδικτυακή παρουσία

Ανεξάρτητα από το αν είστε προγραμματιστής frontend, backend ή full-stack, το blogging είναι μια από τις καλύτερες προσεγγίσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε τη φήμη σας.

Με το blogging, μπορείτε να μοιραστείτε τις δεξιότητες που έχετε αποκτήσει με τα χρόνια και να γίνετε καλύτεροι στην ανάπτυξη καθώς εξασκείτε αυτό που ήδη γνωρίζετε.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα μάθετε γιατί πρέπει να κάνετε blog και επίσης θα συναντήσετε μερικές από τις καλύτερες πλατφόρμες αν μόλις ξεκινήσετε.

Οι πλατφόρμες που αναφέρονται εδώ έχουν ταξινομηθεί με βάση τα ακόλουθα:

  • Εμπειρία χρήστη
  • Εμπειρία Αναγνώστη
  • Κοινότητα
  • Ευκολία δημιουργίας εσόδων

Γιατί πρέπει να κάνετε blog ως προγραμματιστής;

Γίνεσαι καλύτερος στο γράψιμο

Ένας τυπικός οργανισμός θα έχει διαχειριστές έργων, σχεδιαστές και προγραμματιστές. Μπορείτε επίσης να εργάζεστε για έναν άλλο τελικό πελάτη. Ζούμε επίσης σε έναν ψηφιακό κόσμο όπου οι περισσότεροι προγραμματιστές εργάζονται και συνεργάζονται εξ αποστάσεως.

Ορισμένα από τα έργα στα οποία θα εργαστείτε χρειάζονται επίσης τεκμηρίωση. Η σύνταξη σχολίων στον κώδικά σας είναι επίσης απαραίτητη για να βοηθήσετε τους άλλους να κατανοήσουν τον κώδικά σας.

Ως προγραμματιστής, πρέπει να μάθετε πώς να επικοινωνείτε αποτελεσματικά με άλλους ανθρώπους όταν εργάζεστε στα έργα σας. Ευτυχώς, το γράψιμο συχνά βελτιώνει τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες. Το blogging θα σας διδάξει πώς να γράφετε εύκολα και λεπτομερή και σύντομα μηνύματα.

Λάβετε απόψεις από άλλους

Μπορεί να έχετε δημιουργήσει μια εφαρμογή που θα ‘αλλάξει’ τον κόσμο. Μπορεί επίσης να έχετε δημιουργήσει μια νέα βιβλιοθήκη και δεν θα σας πείραζε να τη χρησιμοποιήσουν άλλοι άνθρωποι.

Όταν κάνετε blog για μια τέτοια ιδέα, πιθανότατα θα λάβετε δωρεάν σχόλια από διάφορους χρήστες. Η καλύτερη ιδέα είναι από?

  • Δηλώστε τη δήλωση Προβλήματος
  • Εξηγήστε τη λύση
  • Εξηγήστε τη διαδικασία ανάπτυξης
  • Εξηγήστε τις προκλήσεις

Αφού τα κάνετε όλα αυτά, μπορείτε να παρέχετε τον αναπτυγμένο σύνδεσμο/πηγαίο κώδικα για να δοκιμάσουν οι χρήστες τη λύση σας.

Θυμηθείτε να πείτε στους ανθρώπους να αφήσουν ένα σχόλιο και να αξιολογήσουν τη δουλειά σας. Εάν είναι ένα σόλο έργο, μπορείτε ακόμη και να καλωσορίσετε τους συντελεστές.

Ορισμένοι αυτοδίδακτοι προγραμματιστές έχουν πρότυπα που πάντα αναζητούν. Για παράδειγμα, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι υπάρχει πάντα αυτός ο προγραμματιστής που επισκέπτεστε πάντα το ιστολόγιό του ή το κανάλι του όταν θέλετε να μάθετε Python, και μπορείτε επίσης να βρείτε ένα άλλο άτομο για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τη JavaScript.

Όλα από κάπου ξεκινούν και το blogging είναι μια φοβερή προσέγγιση. Μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το ιστολόγιό σας τουλάχιστον το 80% των νέων πραγμάτων που μαθαίνετε και να δημιουργείτε σταθερά ακόλουθους.

Ενθαρρύνετε τους ανθρώπους να ακολουθούν το χειρισμό σας και να λαμβάνουν ενημερώσεις κάθε φορά που δημοσιεύετε μια νέα ανάρτηση. Να είστε συνεπείς στο blogging και να δίνετε πάντα στους ανθρώπους κάτι να αναζητήσουν.

  Η ιστορία του Caps Lock: Γιατί υπάρχει το κλειδί Caps Lock;

Πουλήστε τις υπηρεσίες σας και δημιουργήστε ένα χαρτοφυλάκιο

Το να είσαι καλός προγραμματιστής και να κερδίζεις πελάτες είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Πρέπει να μάθετε πώς να εμπορεύεστε τον εαυτό σας, ανεξάρτητα από το αν θέλετε να είστε ανεξάρτητος εργολάβος ή να εργαστείτε ως μηχανικός λογισμικού.

Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα στο blog σας μέσω των παρακάτω:

  • Affiliate marketing
  • Συνδρομές ή πληρωμένα ενημερωτικά δελτία
  • Πώληση ηλεκτρονικών βιβλίων
  • Πώληση των υπηρεσιών σας
  • Χορηγίες

Ένα καλό blog θα λειτουργήσει ως ένα χαρτοφυλάκιο όπου οι πιθανοί πελάτες θα δουν τι μπορείτε να προσφέρετε και σε τι είστε καλοί.

Μπορεί να μην βγάλετε χρήματα τους πρώτους μήνες, αλλά η συνέπεια τελικά θα αποδώσει. Απλώς επιλέξτε προσεγγίσεις που σας ταιριάζουν καλύτερα αν θέλετε να κερδίσετε χρήματα.

Τώρα ας εξερευνήσουμε μερικές από τις καλύτερες πλατφόρμες ιστολογίου που μπορούμε να δοκιμάσουμε.

DEV

Το Dev.to είναι μια διαδικτυακή κοινότητα για προγραμματιστές λογισμικού. Η πλατφόρμα είναι κατάλληλη τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους προγραμματιστές.

Το DEV είναι μια πλατφόρμα blogging, ένα φόρουμ και ένα chat room για την ανταλλαγή ιδεών.

Η πλατφόρμα είναι χτισμένη σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα γνωστό ως Forem. Οι προγραμματιστές μπορούν έτσι να επιθεωρήσουν τον κώδικα, να συνεισφέρουν ή ακόμα και να δημιουργήσουν παρόμοιες κοινότητες χρησιμοποιώντας αυτόν τον κώδικα.

Η συμμετοχή στο DEV είναι απλή.

  • Επισκεφτείτε το dev.to και κάντε κλικ στο κουμπί δημιουργία λογαριασμού.
  • Υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε για να δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία σύνδεσής σας από την Apple, το Forem, το GitHub ή το Twitter.
  • Μόλις συνδεθείτε, δημιουργήστε ένα byline, επιλέξτε πολλά hashtags που θα ακολουθήσετε και ξεκινήστε να γράφετε.

Η πλατφόρμα διαθέτει μια εξαντλητική ενότητα FAQ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εάν κολλήσετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα σχέδιο και προσδιορίστε τη φύση του περιεχομένου που ενδέχεται να έχει τάση και να προσελκύει οπαδούς. Παίξτε με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Η ομορφιά του DEV είναι ότι μπορείτε να το συγχρονίσετε με το ιστολόγιό σας και να αυξήσετε την προσέγγιση χρηστών. Μπορείτε να ρυθμίσετε τη ροή RSS του ιστότοπού σας και ο DEV θα εισάγει κάθε ανάρτηση από το ιστολόγιό σας ως πρόχειρο στο DEV.

Εάν το περιεχόμενο που θέλετε να δημοσιεύσετε στο DEV έχει δημοσιευτεί αλλού, βεβαιωθείτε ότι το έχετε δηλώσει, διαφορετικά η Google θα το αντιμετωπίσει ως αντιγραμμένο περιεχόμενο.

Μεσαίο

Το Medium είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δημοσίευσης όπου πυροδοτούνται δυνατές συνομιλίες και διαμορφώνονται ιδέες.

Οποιοσδήποτε μπορεί να εγγραφεί στο Medium και δεν υπάρχει έλεγχος για την ενεργοποίηση ενός λογαριασμού. Μπορείτε να επιλέξετε τη δωρεάν έκδοση ή ακόμα και τη συνδρομή $5/μήνα για απεριόριστη πρόσβαση.

Παρόλο που απευθύνεται σε όλα τα είδη, είναι επίσης μια εξαιρετική πλατφόρμα για προγραμματιστές, καθώς διαθέτει εκπληκτικά χαρακτηριστικά, όπως αποσπάσματα κώδικα που τους βοηθούν να επιδείξουν τις δεξιότητές τους.

Παρόλο που μπορείτε να ιστολογήσετε βασικά σε οτιδήποτε στο Medium, πρέπει πάντα να τηρείτε τις οδηγίες περιεχομένου στην πλατφόρμα. Το περιεχόμενο που θεωρείται ακραίο ή αμφιλεγόμενο είναι πιθανό να αποσυρθεί από τη συντακτική ομάδα.

  Πώς να ακυρώσετε μια παραγγελία Fashion Nova

Μπορείτε να ξεκινήσετε το blogging στο Medium ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα:

  • Δημιουργήστε το λογαριασμό σας. Στην αρχική σελίδα του Medium, βλέπετε ένα κουμπί “Έναρξη” στη δεξιά πλευρά.
  • Επιλέξτε την επιλογή εγγραφής σας. Μπορείτε είτε να εγγραφείτε χρησιμοποιώντας τον υπάρχοντα λογαριασμό σας Google, Facebook ή email.
  • Επιλέξτε το όνομα χρήστη/όνομα στυλό σας. Το όνομα χρήστη που επιλέγετε εδώ θα εμφανίζεται ως συγγραφέας.
  • Επιλέξτε τα ενδιαφέροντά σας. Μπορείτε να επιλέξετε περισσότερα από 3 ενδιαφέροντα σε αυτό το βήμα. Στην ιδανική περίπτωση, μόλις δημιουργήσετε περιεχόμενο, ο αλγόριθμος Medium θα αρχίσει να εμφανίζει περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντα που έχετε επιλέξει.

Hashnode

Το Hashnode είναι μια δωρεάν πλατφόρμα blogging για προγραμματιστές. Αυτή η πλατφόρμα σάς επιτρέπει να γράφετε το περιεχόμενό σας σε στυλ Markdown για εύκολη σάρωση. Μπορείτε να ενσωματώσετε εικόνες, αποσπάσματα κώδικα και tweets. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε ζωντανές προεπισκοπήσεις καθώς δημιουργείτε το περιεχόμενό σας.

Μπορείτε να διαμορφώσετε το Hashnode ώστε να προωθεί μια έκδοση σήμανσης του άρθρου σας στο GitHub ως ιδιωτικό αποθετήριο κάθε φορά που δημιουργείτε μια νέα ανάρτηση. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να μετεγκαταστήσετε το περιεχόμενό σας εάν χρειαστεί.

Πώς να ξεκινήσετε στο Hashnode;

  • Εγγραφείτε. Κάντε κλικ στο μπλε κουμπί “Εγγραφή” στο μενού
  • Επιλέξτε μια επιλογή εγγραφής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google, το LinkedIn, το GitHub, το Facebook, την Apple ή το email σας μέσω ενός μαγικού συνδέσμου.

  • Εισαγάγετε τα στοιχεία σας. Εισαγάγετε το πλήρες όνομά σας, το όνομα χρήστη και μια περιγραφή
  • Επιλέξτε την κατηγορία σας. Μπορείτε είτε να είστε συγγραφέας είτε αναγνώστης (επιλέξτε συγγραφέα για αυτήν την περίπτωση).

  • Επιλέξτε το επίπεδο εμπειρίας σας. Εάν είστε αρχάριος, επιλέξτε “Είμαι νέος στο blogging”

  • Επιλέξτε τον υποτομέα σας. Αυτό θα είναι το ψευδώνυμό σας σε όλες τις αναρτήσεις σας.
  • Επιλέξτε τις ετικέτες σας. Επιλέξτε τις ετικέτες σας ανάλογα με το σε τι είστε ειδικευμένοι και κάντε κλικ στο «τέλος»

HackerNoon

Το HackerNoon είναι ένα τεχνολογικό ιστολόγιο όπου μπορείτε να κάνετε blog σχετικά με την κωδικοποίηση, το blockchain και τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Η πλατφόρμα έχει 35.000+ συνεισφέροντες συγγραφείς που λατρεύουν να μοιράζονται όλα τα πράγματα τεχνολογίας και startups.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες πλατφόρμες που αναφέρονται παραπάνω, το HackerNoon διαθέτει ανθρώπινους συντάκτες για τον έλεγχο γεγονότων και τη βελτίωση των προσχέδιών σας. Μπορεί να χρειαστούν έως και τέσσερις ημέρες για να ελεγχθούν τα πρόχειρά σας. Η ανάρτηση μπορεί να εγκριθεί ή να λάβετε σχόλια σχετικά με τους τομείς που πρέπει να βελτιώσετε.

Ένας από τους τομείς που το HackerNoon κερδίζει τις υπόλοιπες πλατφόρμες είναι το κομμάτι προώθησης. Κάθε άρθρο δημοσιεύεται στο Twitter 3 φορές στον επίσημο λογαριασμό Twitter του HackerNoon για μεγαλύτερη απήχηση. Εάν η ανάρτησή σας γίνει κορυφαία ιστορία, θα εμφανίζεται στην αρχική σελίδα και σε άλλα μέρη όπως το ενημερωτικό δελτίο, το Facebook, το Instagram και το LinkedIn.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εικόνες δυνητικού πελάτη, GIF και μιμίδια για να αυξήσετε τις πιθανότητες το άρθρο σας να βρίσκεται στην ενότητα “Κορυφαία ιστορία”. Η ιστορία σας θα πρέπει επίσης να είναι πρωτότυπη και να μην δημοσιεύεται σε καμία άλλη πλατφόρμα.

  Τι είναι το «Fake HDR» και πρέπει να αγοράσετε HDR Blu-ray;

Αυτός είναι ο τρόπος για να ξεκινήσετε στο HackerNoon.

  • Ανατρέξτε στον Οδηγό HackerNoon για συγγραφείς. Η εξοικείωση με αυτόν τον οδηγό και το αναμενόμενο θα μειώσει τις πιθανότητες απόρριψης των αναρτήσεων ανάπτυξης. Θα ξέρετε επίσης πώς να επιλέξετε καλά θέματα και σχετικές ετικέτες.
  • Εγγραφείτε. Κάντε κλικ στο κουμπί «Δημιουργία λογαριασμού» για να ξεκινήσει η διαδικασία εγγραφής και επιλέξτε την προτιμώμενη επιλογή εγγραφής.
  • Επιλέξτε την κατηγορία σας. Ως προγραμματιστής, η καλύτερη επιλογή θα είναι το “Community Writer”.
  • Επιλέξτε λαβή χρήστη. Αυτό θα εμφανίζεται σε όλες τις αναρτήσεις σας.
  • Επιλέξτε τα ενδιαφέροντά σας.
  • Ξεκινήστε να γράφετε. Υπάρχουν 3 συντάκτες για να διαλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες σας. Μόλις ολοκληρώσετε το προσχέδιο, διορθώστε, υποβάλετε και μετά περιμένετε 3-5 ημέρες για να επικοινωνήσει μαζί σας η συντακτική ομάδα.
  • Εγκαταστήστε μια ετικέτα δημιουργίας εσόδων στον ιστό για να λαμβάνετε μικροπληρωμές.

Freecodecamp

Το Freecodecamp είναι μια δωρεάν πλατφόρμα όπου οι επίδοξοι προγραμματιστές μπορούν να μάθουν να κωδικοποιούν. Η πλατφόρμα διαθέτει πάνω από 9000 σεμινάρια για διαφορετικές γλώσσες προγραμματισμού, σχεδιασμό ιστοσελίδων και πολλά άλλα.

Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν επίσης να λάβουν δωρεάν πιστοποιήσεις για τις δεξιότητες που μαθαίνουν δωρεάν. Το Freecodecamp υποστηρίζεται μέσω δωρεών και το περιεχόμενο ενημερώνεται συνεχώς.

Πώς να γράψετε για το Freecodecamp

Σε αντίθεση με τα Medium και DEV, για τα οποία είναι εύκολο να γράψετε, το Freecodecamp διασφαλίζει αυστηρά ότι το περιεχόμενο που δημιουργείται είναι πολύτιμο για τους αναγνώστες. Έτσι μπορείτε να ξεκινήσετε.

  • Εξοικειωθείτε με το στυλ του οδηγού.
  • Κάντε αίτηση για λογαριασμό συνεργάτη συμπληρώνοντας αυτήν τη φόρμα. Δημιουργήστε 3 άρθρα από την αρχή σε πλατφόρμες όπως το Medium ή το Hashnode ακολουθώντας το στυλ οδηγού Freecodecamp και παρέχετε τους συνδέσμους στη φόρμα αίτησης. Η ομάδα θέλει απλώς να μάθει για το στυλ γραφής σας.
  • Εάν γίνει αποδεκτό, μπορείτε τώρα να ξεκινήσετε το πρώτο σας σχέδιο. Μόλις βεβαιωθείτε ότι το προσχέδιο είναι σύμφωνα με τις οδηγίες, στείλτε το με email [email protected]
  • Περιμένετε για σχόλια. Η συντακτική ομάδα θα εξετάσει το πρόχειρό σας, θα κάνει κάποιες βελτιώσεις ή θα προτείνει αλλαγές που πρέπει να κάνετε.

Indie Hackers

Οι Indie Hackers είναι μια διαδικτυακή κοινότητα όπου οι ιδιοκτήτες επιτυχημένων παράλληλων έργων και κερδοφόρων startups μοιράζονται τις ιστορίες τους. Η ρύθμιση του φόρουμ σε αυτήν την πλατφόρμα ταιριάζει πολύ στους προγραμματιστές, καθώς μπορούν να μοιράζονται γνώσεις, να εξερευνούν ιδέες και να προσφέρουν υποστήριξη.

Οι Indie Hackers θα είναι οι πιο κατάλληλοι εάν δημιουργείτε ένα προϊόν ή είστε startup.

Μπορείτε να μοιραστείτε την ιστορία σας ως εξής.

  • Ξεκινάτε κάνοντας εγγραφή ή κάνοντας κλικ στο «Υποβολή ιστορίας», το οποίο θα σας ζητήσει να εγγραφείτε. Συμπληρώστε όλα τα απαραίτητα στοιχεία όπως σας ζητηθεί.

Τυλίγοντας

Υπάρχουν εκατοντάδες πλατφόρμες blogging εκεί έξω. Ωστόσο, τα παραπάνω είναι τα πιο κατάλληλα για προγραμματιστές. Οι επισημασμένες πλατφόρμες έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά που θα σας βοηθήσουν να επιδείξετε τις δεξιότητές σας. Κάθε πλατφόρμα έχει τη δύναμή της και μπορείτε να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε τους καλύτερους τρόπους για να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο μέσω του blogging.