Οι 10 καλύτερες εφαρμογές εκμάθησης γλωσσών που λειτουργούν πραγματικά

Είτε ετοιμάζεστε να πάτε διακοπές στο εξωτερικό, είτε μελετάτε για εξετάσεις είτε απλά θέλετε να επεκτείνετε τις γλώσσες που γνωρίζετε, μια καλή εφαρμογή είναι το μόνο που χρειάζεστε για να ενσωματώσετε τη διαδικασία εκμάθησης γλωσσών στην καθημερινή σας ρουτίνα. Εδώ είναι οι καλύτερες εφαρμογές εκμάθησης γλώσσας για να διαλέξετε.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

1 Πέτρα Ροζέτα

Η Rosetta Stone είναι ηγέτης στη διδασκαλία γλωσσών για περισσότερα από 25 χρόνια. Οι μέθοδοι εξάσκησης είναι ως επί το πλείστον τυπικές: ακούστε λέξεις και επαναλάβετε τις ή αντιστοιχίστε φωτογραφίες με φράσεις.

Καθώς προχωράτε, οι δραστηριότητες γίνονται πιο προκλητικές. Μπορείτε να δείτε την πρόοδό σας στην εκμάθηση της γλώσσας και πόσες σωστές και λάθος απαντήσεις κάνατε σε κάθε μάθημα.

Η εφαρμογή έχει πολλές άλλες δυνατότητες που θα σας βοηθήσουν να μάθετε, όπως, ενδεικτικά, μαθήματα για διαφορετικές κοινωνικές καταστάσεις, ιστορίες που μπορείτε να ακούσετε και να επαναλάβετε, βιβλία φράσεων και εκπαιδευτικά βίντεο.

Έχετε μόνο μια δοκιμή τριών ημερών για να δοκιμάσετε τις πλήρεις δυνατότητες της εφαρμογής. Μετά από αυτό, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη δωρεάν έκδοση με περιορισμένες δυνατότητες ή να πληρώσετε μια συνδρομή.

Συνολικά, το Rosetta Stone είναι για την εκμάθηση φράσεων κλειδιά μέσω μιας σειράς δραστηριοτήτων που εξελίσσονται μαζί σας.

Λήψη: Rosetta Stone για Android | iOS (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

2 Duolingo

Με μια φωτεινή και διαισθητική διεπαφή, το Duolingo σάς επιτρέπει να προχωράτε με τον δικό σας ρυθμό. Ξεκινάς με απλές φράσεις και προχωράς σταδιακά σε πιο σύνθετες προτάσεις.

Η premium έκδοση του Duolingo καλύπτει την ανάγνωση, τη γραφή και την προφορά και σας προκαλεί με μια διασκεδαστική σειρά δραστηριοτήτων. Μπορείτε να πάρετε τα βασικά χωρίς καν να το καταλάβετε.

Είναι εύκολο να ξαναδείτε τα μαθήματα και να επεξεργαστείτε τις αδυναμίες σας, κάτι που είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μάθετε. Μπορείτε ακόμη να ανταγωνιστείτε άλλους χρήστες, να συλλέξετε ανταμοιβές, να δημιουργήσετε ένα avatar και πολλά άλλα.

Υπάρχουν αρκετές διαφορές μεταξύ Duolingo και Rosetta Stone. Για παράδειγμα, το Duolingo δεν έχει τόση ποικιλία όσον αφορά τις πρακτικές μεθόδους διδασκαλίας. Ωστόσο, ο σχεδιασμός που μοιάζει με παιχνίδι και η γκάμα γλωσσών και εργαλείων του το καθιστούν δικαίως μία από τις καλύτερες εφαρμογές εκμάθησης γλωσσών.

Λήψη: Duolingo για Android | iOS (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

3 Μπουσού

Με εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, η καλύτερη πτυχή του Busuu είναι η ομαλή διαδραστικότητά του. Λαμβάνοντας υπόψη πόσο χρήσιμα είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την εκμάθηση μιας νέας γλώσσας, ο φιλικός προς τον χρήστη σχεδιασμός αυτής της εφαρμογής αποτελεί πλεονέκτημα.

Με 14 γλώσσες, πλήρη μαθήματα που περιλαμβάνουν εκπαίδευση προφοράς και κριτικές ασκήσεων από μια κοινότητα φυσικών ομιλητών, λαμβάνετε μια κορυφαία εμπειρία εκμάθησης γλωσσών με το Busuu.

  Υπάρχει ποινή εάν κάνω ανάληψη χρημάτων από το Acorns;

Ένα τεστ τοποθέτησης διασφαλίζει ότι ξεκινάτε από το σωστό επίπεδο. Αυτό είναι καταπληκτικό εάν, για παράδειγμα, δεν είστε εντελώς αρχάριοι αλλά θέλετε να εξασκήσετε τις γλωσσικές δεξιότητες που μάθατε νωρίτερα.

Η εφαρμογή παρέχει επίσης πρόσβαση εκτός σύνδεσης, εξατομικευμένα μαθήματα για καλύτερες συμβουλές γραμματικής και λεξιλογίου, επίσημα πιστοποιητικά και πολλά άλλα με την premium αναβάθμισή της.

Εάν παραμείνετε στη δωρεάν έκδοση της εφαρμογής, θα πρέπει να αντιμετωπίζετε διαφημίσεις και συνεχείς προτροπές για να κάνετε premium. Παρά τη μικρή ταλαιπωρία, το Busuu έχει πολλά εργαλεία για να φιλοξενήσει σοβαρούς μαθητές ξένων γλωσσών.

Λήψη: Busuu για Android | iOS (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

4 Pimsleur

Εάν είστε συχνά εν κινήσει και αγαπάτε τα podcast, το Pimsleur είναι η καλύτερη εφαρμογή εκμάθησης γλωσσών για εσάς, καθώς οι νικητήριες λειτουργίες του εστιάζονται στην ακρόαση και την επανάληψη, προσφέροντας ακόμη και λειτουργία οδήγησης.

Τα βασικά του μαθήματα είναι πολύ υψηλής ποιότητας, αναλύουν κάθε συλλαβή πρακτικών συνομιλιών και εξηγούν γλωσσικές λεπτομέρειες.

Εκτός από τα μαθήματα podcast, η εφαρμογή προσφέρει εργαλεία όπως flashcards, παιχνίδια που ταιριάζουν, ασκήσεις ομιλίας και μαθήματα σχετικά με τον τρόπο ζωής και την εθιμοτυπία μιας χώρας.

Το μόνο πρόβλημα με το Pimsleur είναι ότι δεν είναι δωρεάν εφαρμογή. Μπορείτε να δοκιμάσετε ένα μάθημα και να απολαύσετε μια δοκιμαστική περίοδο επτά ημερών πριν πληρώσετε για μια συνδρομή. Εάν δεν σας πειράζει το κόστος, ωστόσο, αυτή είναι μια εφαρμογή εκμάθησης ξένων γλωσσών που πρέπει να έχετε.

Λήψη: Pimsleur για Android | iOS (Απαιτείται συνδρομή)

5 HelloTalk

Το HelloTalk σας συνδέει με άτομα που μιλούν τη γλώσσα που θέλετε να μάθετε. Σε αντάλλαγμα, τους βοηθάτε να μάθουν τη γλώσσα σας. Είναι μια βασική αλλά πολύτιμη ιδέα που σας επιτρέπει να μιλήσετε με φυσικούς ομιλητές και να βυθιστείτε πλήρως σε μια γλώσσα.

Υπάρχει μια τεράστια λίστα γλωσσών για να διαλέξετε και μπορείτε να κάνετε πιο συγκεκριμένη τη λίστα με τους πιθανούς καθηγητές ανά ηλικία, τοποθεσία, φύλο και άλλα.

Το HelloTalk είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές εκμάθησης γλωσσών επειδή έχει σχεδιαστεί ως ένα ευέλικτο κοινωνικό δίκτυο. Καταρρίπτει τα εμπόδια μεταξύ των χωρών και αυτό είναι το ζητούμενο για την εκμάθηση μιας άλλης γλώσσας.

Εκτός από το να μιλάτε με φυσικούς ομιλητές από όλο τον κόσμο, μπορείτε να συμμετάσχετε σε ομαδικές συνομιλίες και ζωντανές εκδηλώσεις, να βρείτε επαγγελματίες δασκάλους και ακόμη και να μεταφράσετε οποιαδήποτε λέξη δεν καταλαβαίνετε με ένα μόνο πάτημα.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι ότι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να κάνουν την εφαρμογή συντριπτική. Είναι επίσης σημαντικό, όπως με κάθε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, να παραμείνετε ασφαλείς και να μην μοιράζεστε τα προσωπικά σας στοιχεία στο διαδίκτυο.

  6 Λύσεις για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας Synology NAS στο Cloud

Λήψη: HelloTalk για Android | iOS (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

6 Memrise

Πολλοί μαθητές χρησιμοποιούν κάρτες flash για να τους βοηθήσουν να περάσουν τις εξετάσεις τους και το Memrise ακολουθεί μια παρόμοια προσέγγιση, ξεκινώντας αργά.

Για να μάθετε ρωσικά, για παράδειγμα, καθοδηγείστε στο κυριλλικό αλφάβητο ενώ μαθαίνετε νέες λέξεις. Οι κάρτες συχνά επαναλαμβάνονται για να βοηθήσουν το νόημά τους να βυθιστεί.

Υπάρχει κάτι γραφικό και ελκυστικό στα απλοϊκά οπτικά βοηθήματα της εφαρμογής, σαν να είναι ένας φίλος που σας δίνει εξατομικευμένες συμβουλές. Δυστυχώς, οι οδηγίες δεν είναι πάντα σαφείς και δεν έχετε εργαλεία ομιλίας όπως με άλλες εφαρμογές.

Ακόμα κι έτσι, το Memrise έχει μια φιλική, ενθαρρυντική διεπαφή με επιπλέον δυνατότητες εκμάθησης γλωσσών πέρα ​​από κάρτες flash, όπως εκπαιδευτικά βίντεο και συνομιλίες με βάση το κείμενο. Το Memrise Pro προσφέρει παιχνίδια, chatbots και λειτουργία εκτός σύνδεσης για εκμάθηση εν κινήσει.

Λήψη: Memrise για Android | iOS (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

7 Babbel

Το Babbel είναι μια εφαρμογή που βασίζεται σε συνδρομή όπου μπορείτε να δοκιμάσετε το πρώτο μάθημα και μερικές άλλες δυνατότητες δωρεάν.

Επιλέξτε από 14 γλώσσες, ακούστε και επαναλάβετε λέξεις και, στη συνέχεια, δοκιμάστε τι μαθαίνετε. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε το μικρόφωνο και απλώς να ακούσετε τις λέξεις που σας λέγονται με ένα σύντομο κουίζ στο τέλος.

Όταν τελειώσετε τα μαθήματα, μπορείτε να προβάλετε λίστες λεξιλογίου και να επιλέξετε από κάρτες flash, ασκήσεις ομιλίας ή γραφής για να ελέγξετε όσα μάθατε.

Εάν σκέφτεστε σοβαρά να μάθετε μια άλλη γλώσσα και δεν σας πειράζει η τιμή της συνδρομής, το Babbel είναι μια προφανής επιλογή.

Ένα μειονέκτημα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι ορισμένα από τα μαθήματα της εφαρμογής για αρχάριους δεν είναι εύκολα και όχι μόνο επειδή η εν λόγω γλώσσα είναι δύσκολη. Αλλά αυτό κάνει επίσης το Babbel ιδανικό για μαθητές που απολαμβάνουν μια πρόκληση.

Λήψη: Babbel for Android | iOS (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

8 Σταγόνες

Το Drops είναι ένας εξαιρετικά φιλικός προς το χρήστη και διασκεδαστικός τρόπος για να μάθετε γρήγορα μια νέα γλώσσα. Αντί να σας διδάσκει για γραμματικές ή πολιτιστικές γνώσεις, το Drops εστιάζει σε λέξεις και φράσεις που χρησιμοποιούνται συνήθως για να σας βοηθήσουν στη γενική καθημερινή επικοινωνία.

Αυτή η εφαρμογή δεν είναι η καλύτερη εάν μετακομίσατε πρόσφατα σε μια νέα χώρα και χρειάζεστε πρακτικές δεξιότητες επικοινωνίας. Ωστόσο, η συνομιλία του το καθιστά εξαιρετικό οδηγό όταν ταξιδεύετε από μέρος σε μέρος.

Θα χρειαστεί να αφιερώσετε μόνο πέντε λεπτά την ημέρα στα μαθήματα Drops και η γρήγορη κατανόηση μιας νέας γλώσσας θα σας σοκάρει. Έχετε 51 γλώσσες και διαλέκτους για να διαλέξετε.

Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι το δωρεάν πρόγραμμα σάς επιτρέπει να κάνετε μόνο μία συνεδρία κάθε 10 ώρες. Για να προχωρήσετε πιο γρήγορα, πρέπει να κάνετε αναβάθμιση στην έκδοση premium.

  Πώς να παρακολουθείτε κάποιον στους Χάρτες Google χωρίς να το γνωρίζει

Λήψη: Σταγόνες για Android | iOS (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

9 Διαδοχικά

Ενώ οι περισσότερες εφαρμογές που παραθέσαμε εστιάζουν στη διατήρηση της γλώσσας, το Tandem μοιάζει περισσότερο με το HelloTalk, εστιάζοντας σε μεγάλο βαθμό στην ανταλλαγή γλωσσών. Επιλέγετε έναν συνεργάτη με τη μητρική γλώσσα που θέλετε να μάθετε, ξεκινάτε μια συνομιλία και αναπτύσσετε γρήγορα δεξιότητες φυσικής γλώσσας.

Αυτή η εφαρμογή είναι φανταστική γιατί ενδυναμώνει τους φυσικούς ομιλητές και ενθαρρύνει την ανθρώπινη σύνδεση. Η κοινή χρήση πολιτισμών είναι ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσετε μια νέα γλώσσα αντί απλώς να απομνημονεύετε και να απαγγέλλετε τις ίδιες λέξεις-κλειδιά ξανά και ξανά.

Ένα μεγάλο μειονέκτημα είναι ότι η δωρεάν έκδοση σας βάζει σε λίστα αναμονής για πρόσβαση στην εφαρμογή. Μόλις εγκριθείτε και κάνετε έναν φίλο, ωστόσο, μπορείτε να ξεκινήσετε γρήγορα τη συνομιλία μέσω κειμένου ή βίντεο. Υπάρχουν κλαμπ και ζωντανά πάρτι για να συμμετάσχετε, επίσης.

Μια premium αναβάθμιση σάς επιτρέπει να παραλείψετε τη λίστα αναμονής και να ξεκλειδώσετε τα καλύτερα μέρη αυτής της εφαρμογής εκμάθησης γλωσσών, συμπεριλαμβανομένων απεριόριστων μεταφράσεων και πρόσβασης σε ένα ευρύτερο φάσμα μελών.

Λήψη: Tandem για Android | iOS (Δωρεάν, premium έκδοση διαθέσιμη)

10 Mondly

Το Mondly μπορεί να υπερηφανεύεται για κλασικές τεχνικές εκμάθησης ξένων γλωσσών, όπως η απομνημόνευση καρτών flash και η εξάσκηση συνομιλιών, αλλά φιλοξενεί άλλες εξαιρετικές δυνατότητες που βοηθούν στην αύξηση της διατήρησης της γλώσσας σας.

Με το Mondly, μπορείτε να συνδέσετε την εκμάθηση της γλώσσας σας με τους φίλους και την οικογένειά σας για να μετατρέψετε την εμπειρία σε παιχνίδι ή φιλικό διαγωνισμό. Εάν δεν υπάρχει κανένας τριγύρω, μην ανησυχείτε. Το chatbot της Mondly μπορεί να σας βοηθήσει να εξασκηθείτε ανά πάσα στιγμή.

Το Mondly διαθέτει ακόμη και ένα εργαλείο εκμάθησης γλώσσας AR για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τον κόσμο γύρω σας από την οπτική γωνία μιας άλλης κουλτούρας. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε τέτοιες ειδικές λειτουργίες μόνο με ένα πακέτο premium, αλλά αν σας αρέσει η απλή και οξυδερκής εκπαίδευση, η βασική έκδοση του Mondly μπορεί να είναι επαρκής.

Λήψη: Mondly για Android | iOS (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

Το να μιλάτε περισσότερες από μία γλώσσες βελτιώνει τη μνήμη σας, ενισχύει την αντίληψή σας για τον κόσμο και σας δίνει μεγαλύτερη γνώση της μητρικής σας γλώσσας. Μπορεί ακόμη και να βοηθήσει την επιχείρησή σας να επεκταθεί και να σας συστήσει νέους φίλους.

Με απλά λόγια, είναι ένας υπέροχος τρόπος να γίνεις πολύγλωσσος. Με τις καλύτερες, εύχρηστες εφαρμογές εκμάθησης γλωσσών στη διάθεσή σας, δεν υπάρχει λόγος να μην ασχολείστε με τα ισπανικά, τα γαλλικά, τα γαελικά ή ακόμα και τα μογγολικά.