Οι κορυφαίες 7 πλατφόρμες μητρώου ονομάτων τομέα Web3

Οι τομείς Web3 κερδίζουν έλξη επειδή προσφέρουν πολλά οφέλη σε σχέση με τους παραδοσιακούς αντίστοιχους. Για παράδειγμα, επιτρέπουν την ενσωμάτωση διευθύνσεων πορτοφολιών κρυπτονομισμάτων και τη δημιουργία αποκεντρωμένων ιστότοπων που είναι ανθεκτικά στον έλεγχο και τη λογοκρισία.

Αυτοί οι τομείς πιθανότατα θα γίνουν πιο πολύτιμοι στο μέλλον. Έτσι, εάν θέλετε να ακολουθήσετε αυτήν την τάση και να αποκτήσετε έναν τομέα Web3, παρακάτω είναι μερικές εξαιρετικές πλατφόρμες μητρώου ονομάτων τομέα.

Το Unstoppable Domains είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα μητρώου ονομάτων τομέα Web3 με σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια καταχωρημένους τομείς. Αυτή η εταιρεία του Σαν Φρανσίσκο, που ιδρύθηκε το 2018, στοχεύει να ενδυναμώσει τα άτομα παρέχοντάς τους ψηφιακές ταυτότητες που ανήκουν στον χρήστη στον ψηφιακό κόσμο.

Το Unstoppable Domains προσφέρει μια ποικιλία επεκτάσεων τομέα, συμπεριλαμβανομένων των .crypto, .nft, .wallet, .x, .dao, .888, .zil, .go, .blockchain και .bitcoin. Προσφέρουν επίσης τομείς .eth, οι οποίοι πρέπει να ανανεώνονται ετησίως, σε αντίθεση με άλλους τομείς που απαιτούν μόνο εφάπαξ πληρωμή. Επιπλέον, η πλατφόρμα σάς δίνει τη δυνατότητα να ανεβάζετε ιστότοπους στο αποκεντρωμένο δίκτυο IPFS και να συνδέετε τους τομείς σας.

Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τη δυνατότητα ενσωμάτωσης διευθύνσεων κρυπτογραφικού πορτοφολιού για να επιτρέψουν εύκολες πληρωμές, εύκολες συνδέσεις σε αποκεντρωμένες υπηρεσίες ιστού χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη Web3, ανταμοιβές για τη χρήση του ονόματός σας κατά τη διαχείριση της ψηφιακής ταυτότητας, συμπεριλαμβανομένης της εμφάνισης NFT και επιτευγμάτων.

Εκτός από το εφάπαξ κόστος των τομέων, μπορείτε να εξερευνήσετε αποκλειστικές δυνατότητες μέσω τριών πρόσθετων πακέτων τιμολόγησης: Unstoppable Blue στα 19,99 $/έτος, Bulk Unstoppable Vault στα 99 $ και Ai Art στα 14,99 $.

Το ENS (Ethereum Name Service) είναι ένα αποκεντρωμένο σύστημα ονοματοδοσίας που λειτουργεί στο blockchain Ethereum. Η αποστολή του είναι να παρέχει έναν φιλικό προς τον χρήστη τρόπο αλληλεπίδρασης με διευθύνσεις blockchain και αποκεντρωμένους ιστότοπους.

Με περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια καταχωρημένα ονόματα τομέα, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη υπηρεσία τομέα Web3. Η επέκταση εγγενούς τομέα για το ENS είναι .eth. Ωστόσο, η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν παραδοσιακά ονόματα τομέα που τους ανήκουν, όπως .com, .org και .net, στο ENS.

  Αυτή η μηχανή αναζήτησης μπορεί να βρει οποιοδήποτε κόμικ Calvin & Hobbes με βάση τη λέξη-κλειδί

Το ENS διαθέτει ένα ισχυρό οικοσύστημα πορτοφολιών και εφαρμογών που υποστηρίζουν τη λειτουργικότητά του και μπορεί να χρησιμοποιηθεί απρόσκοπτα με τα πιο δημοφιλή προγράμματα περιήγησης ιστού και επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν αποκεντρωμένους ιστότοπους ανθεκτικούς στη λογοκρισία χρησιμοποιώντας ENS ανεβάζοντας το περιεχόμενο του ιστότοπού τους στο IPFS και συσχετίζοντας το με το όνομα τομέα τους ENS.

Το κόστος των τομέων ENS εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των χαρακτήρων, όπου λιγότερα ονόματα τομέα χαρακτήρων κοστίζουν περισσότερο, και την περίοδο εγγραφής.

Το Ether Domain Name Service είναι ένα μητρώο τομέα Web3 που βασίζεται στο Polygon με σχεδόν δύο εκατομμύρια καταχωρίσεις τομέα. Η πλατφόρμα, που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2022, είναι μια ενιαία λύση για άτομα με ανάγκες πρόσβασης στο Web3.

Το EDNS Domains προσφέρει μοναδικές επεκτάσεις τομέα Web3 όπως .meta, .web3, .music, .404, .sandbox και .gamefi. Αυτοί οι τομείς υπόκεινται σε ανανέωση κάθε ένα, τρία ή πέντε χρόνια, ανάλογα με το πακέτο που λαμβάνετε.

Άλλες δυνατότητες περιλαμβάνουν πρόσβαση σε ένα οικοσύστημα που υποστηρίζει πορτοφόλια κρυπτογράφησης, εφαρμογές και προγράμματα περιήγησης, αποκεντρωμένες υπηρεσίες αποθήκευσης και μια επέκταση προγράμματος περιήγησης Chrome που επιτρέπει την αναζήτηση πληροφοριών που σχετίζονται με τομείς Web3. Παρέχει επίσης μηνύματα Web3 εντός της πλατφόρμας.

Η τιμολόγηση ξεκινά από 25 $ για συνδρομή ενός έτους, 67,5 $ για τρία χρόνια και 100 $ για το πενταετές πακέτο. Διαθέτει ένα πρόγραμμα ambassador που δίνει κίνητρα στους χρήστες να προωθήσουν την ανάπτυξη της κοινότητας Web3 χρησιμοποιώντας το μητρώο.

Το Punk Domains είναι μια πλατφόρμα που προσφέρει μια μοναδική προσέγγιση για την καταχώριση ονομάτων τομέα και την ψηφιακή ταυτότητα στον χώρο του Web3. Κυκλοφόρησε στις αρχές του 2022 και έχει συνεργαστεί με πάνω από δώδεκα έργα για να προσφέρει τομείς Web3.

Το μητρώο του Punk Domains παρέχει ονόματα τομέα στο πλαίσιο εργοστασιακών συμβάσεων TLD – πρότυπα τομέα ανώτατου επιπέδου με ξεχωριστή επιχειρηματική λογική – συνώνυμα με τους τομείς Web3. Οι επιλεγμένες επεκτάσεις περιλαμβάνουν .smol, .zksoul, .pool, .op, .sgb, .L2, .flr, .giveth, .fantom, .ppl, .klima και .dope.

  Διαδικτυακό εργαλείο επίλυσης άλγεβρας που δίνει οδηγίες βήμα προς βήμα

Συγκεκριμένα, τα Punk Domains λειτουργούσαν σε αλυσίδες Layer 2, παρέχοντας στους χρήστες ένα ευρύτερο φάσμα τομέων πέρα ​​από το .eth, δηλαδή, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει ένα TLD στην πλατφόρμα. Επίσης, οι τομείς που έχουν καταχωριστεί στην πλατφόρμα είναι μάρκες ERC-721, που σημαίνει ότι είναι Ethereum NFT και μπορούν να αγοραστούν και να πωληθούν σε αγορές NFT.

Η τιμολόγηση των Punk Domains εξαρτάται από το TLD και τον αριθμό των χαρακτήρων του ονόματος που επιλέξατε. Για παράδειγμα, ένα όνομα ενός χαρακτήρα κοστίζει 0,1 eth, ενώ ένα όνομα πέντε χαρακτήρων κοστίζει 0,02 eth στο .pool TLD.

Το SPACE.ID είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα που παρέχει υπηρεσίες που σχετίζονται με ψηφιακές ταυτότητες και διαχείριση τομέα Web3. Η πλατφόρμα κυκλοφόρησε το 2022 για να καλύψει τις εξελισσόμενες ανάγκες της κοινότητας Web3.

Το SPACE.ID προσφέρει τρεις κύριες επεκτάσεις τομέα που βασίζονται σε blockchain: .bnb, .eth και .arb για τις αλυσίδες μπλοκ Binance, Ethereum και Arbitrum, αντίστοιχα. Παρέχει επίσης ένα Web3 Name SDK & API, απλοποιώντας την ενσωμάτωση των υπηρεσιών ονομάτων Web3.

Η πλατφόρμα ενσωματώνει επίσης στοιχεία όπως TLD Factories, περιορισμένα ονόματα TLD, συμβάσεις TLD και λεπτομέρειες τομέα για να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της πλατφόρμας της. Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τη διαχείριση υποτομέων, την ενοποίηση συλλογών NFT και μια ad hoc blockchain με δυνατότητα έξυπνης σύμβασης που ενισχύει την ασφάλεια και την επεκτασιμότητα.

Το SPACE.ID χρεώνει τυπικά 5 $ ετησίως για όλους τους τομείς που είναι καταχωρημένοι στην πλατφόρμα.

Η Freename ειδικεύεται σε τομείς ανωτάτου επιπέδου Web3 (TLD), προσφέροντας στους χρήστες ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών διαχείρισης ψηφιακής ταυτότητας και παρουσίας στο διαδίκτυο.

Το Freename λειτουργεί περισσότερο ως μητρώο για επεκτάσεις TLD και, ως εκ τούτου, προσφέρει μια ποικιλία επιλογών TLD, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέξουν επεκτάσεις τομέα που ταιριάζουν στις προτιμήσεις και τους σκοπούς τους. Υποστηρίζει Polygon, BinanceSmart Chain, Aurora και Cronos.

  13 Προσθήκες Quiz WordPress για να κάνετε τον ιστότοπό σας διαδραστικό και ελκυστικό

Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν, να κόψουν και να χρησιμοποιήσουν τομείς Web3 στο blockchain που προτιμούν και να επωφεληθούν από την ευελιξία και τις επιλογές προσαρμογής της πλατφόρμας. Μπορούν επίσης να καταχωρίσουν εμπορικά σήματα για τα Web3 TLD τους, για να προστατεύσουν την ψηφιακή τους ταυτότητα παγκοσμίως.

Η τυπική τιμή ενός τομέα δεύτερου επιπέδου, όπως το yourname.brand, ξεκινά από 5 $, ενώ οι τομείς ανώτατου επιπέδου, όπως το .brand, ποικίλλουν ανάλογα με την αντιληπτή αξία τους στην αγορά.

Η PeerName είναι ένας καταχωρητής που ειδικεύεται σε αποκεντρωμένα ονόματα τομέα που βασίζονται στην τεχνολογία blockchain. Ιδρύθηκε το 2014 για να παρέχει υπηρεσίες εγγραφής για όλους τους νέους χώρους ονομάτων τομέα που βασίζονται σε blockchain.

Φιλοξενεί πάνω από 7000 τομείς και υποστηρίζει μια σειρά από μεθόδους πληρωμής, όπως το Bitcoin, το Lightning Network του Bitcoin, το Ethereum, το Litecoin και το Ripple. Προσφέρει επεκτάσεις τομέα .bit, .tor, .coin, .bazar, .lib, .emc, .sats, .ord, .gm και .unisat.

Τα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια φιλική προς τον χρήστη διεπαφή βασισμένη στον ιστό, ασφαλή χώρο αποθήκευσης τομέα, δωρεάν έτος για κάθε εισερχόμενη μεταφορά τομέα και επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης που διευκολύνουν την πρόσβαση σε τομείς Web3 απευθείας από το Chrome, το Firefox, το Opera και το Edge.

Η τιμολόγηση του PeerName κυμαίνεται από 16,99 $ για επεκτάσεις Namecoin (.bit και .tor) έως 17,99 $ για επεκτάσεις Emercoin (.coin και .bazar) έως 29,99 $ για επεκτάσεις Ordinals (.sats). Τα ονόματα τομέα ανανεώνονται ετησίως.

Πιάστε τον τομέα Web3 σας

Ο χώρος τομέα Web3 εγκαινιάζει μια νέα εποχή αποκεντρωμένων, φιλικών προς τον χρήστη και ευέλικτων διαδικτυακών ταυτοτήτων. Καθώς η τεχνολογία blockchain αναδιαμορφώνει το ψηφιακό τοπίο, η κατοχή ενός αξιομνημόνευτου και ασφαλούς τομέα Web3 γίνεται όλο και πιο σημαντική για άτομα, επιχειρήσεις και έργα.

Επομένως, είτε προστατεύετε τον μοναδικό σας τομέα Web3 είτε εξερευνάτε πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες, αυτές οι πλατφόρμες αποτελούν την πύλη σας σε ένα αποκεντρωμένο ψηφιακό μέλλον όπου οι χρήστες ελέγχουν τις διαδικτυακές τους ταυτότητες.