Οι καλύτεροι ανεμιστήρες RGB για τον υπολογιστή σας για το 2023

Η απόδοση και η αποτελεσματικότητα είναι βασιλιάς και βασίλισσα όταν πρόκειται για οπαδούς υπολογιστών και πρέπει πάντα να είναι το κύριο μέλημα. Αλλά δεν βλάπτει να εξετάσετε το στυλ, επίσης. Φυσικά, οι οπαδοί του RGB δεν θα πρέπει να θυσιάζουν την απόδοση για την εμφάνιση, καθώς αυτά τα φανταχτερά χρώματα δεν βοηθούν πολύ εάν ο υπολογιστής σας είναι πολύ ζεστός. Συγκεντρώσαμε τους καλύτερους ανεμιστήρες θήκης RGB που όχι μόνο προσθέτουν κάποια σοβαρή λάμψη στην εξέδρα σας, αλλά αποδίδουν τόσο καλά όσο φαίνονται.

Κουρσάρος

Δεν βρίσκεις κάθε μέρα μια μεγάλη ομάδα οπαδών RGB που έχουν τόσο λίγες αδυναμίες. Το Corsair LL120 λειτουργεί σε όλους τους κυλίνδρους, συνδυάζοντας εξαιρετική απόδοση με στυλ.

Μιλώντας για την αισθητική του, το Corsair LL120 χρησιμοποιεί ARGB, επιτρέποντάς σας να αλλάξετε τα χρώματα και των 16 LED ξεχωριστά. Ωστόσο, προχωρά ένα βήμα παραπέρα συμπεριλαμβάνοντας επίσης το Lighting Node Pro της Corsair. Μαζί με το απλό λογισμικό iCUE, θα μπορείτε να δημιουργείτε δυναμικό φωτισμό RGB με λίγα μόνο κλικ χωρίς να καταλαμβάνετε πολύτιμες κεφαλίδες στη μητρική σας πλακέτα.

Φυσικά, το Corsair LL120 δεν έχει να κάνει μόνο με το στυλ. Ακόμη και με έναν ανεμιστήρα στο πίσω μέρος και έναν μπροστά, το LL120 δεν σπάει τον αέρα που περνάει από τον ιδρώτα στη θήκη σας, ειδικά όταν τα ανεβάζετε έως τις 2200 σ.α.λ. Το πιο σημαντικό είναι ότι μετά βίας θα τους ακούσετε να χειρίζονται την εξέδρα σας με κανονικά φορτία.

Corsair LL120 RGB

Καλύτερο Συνολικά

$70 $90 Εξοικονομήστε
$20

Η Corsair το έριξε έξω από το πάρκο με τους LL120 RGB Fans. Εξαιρετική απόδοση ροής αέρα, εύχρηστο λογισμικό και δυναμικά χρώματα και εφέ τυλιγμένα σε ανεμιστήρα 120 mm.

Πλεονεκτήματα

  • 16 μεμονωμένα διευθυνσιοδοτούμενα RGB LED
  • Διαθέτει καλό, εύχρηστο λογισμικό
  • Υψηλή ροή αέρα, χαμηλός θόρυβος
  • Περιλαμβάνεται Lighting Node Pro

Μειονεκτήματα

  • Κάπως δυνατά στη μέγιστη ταχύτητα ανεμιστήρα

Antec

Όταν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό, έχετε την τάση να περιορίζετε τις γωνίες, αλλά πραγματικά δεν έχετε την πολυτέλεια να το κάνετε αυτό με τους ανεμιστήρες θήκης. Ευτυχώς, οι ανεμιστήρες θήκης Antec Prizm 120 mm ARGB όχι μόνο έχουν λογικές τιμές, αλλά φαίνονται φανταστικοί και μπορείτε να είστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι ο υπολογιστής σας είναι ωραίος και ωραίος.

Για αρχή, οι ανεμιστήρες θήκης Antec Prizm 120 mm ARGB περιλαμβάνουν 18 διευθυνσιοδοτούμενα LED ανά θήκη ανεμιστήρα, χωρισμένα σε δύο δακτυλίους. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε εκατομμύρια χρώματα, αλλά το καλύτερο μέρος είναι η δυνατότητα συγχρονισμού του φωτισμού RGB με κορυφαίες μάρκες μητρικών πλακών όπως η ASUS, η MSI και η Gigabyte.

  Πώς να διαγράψετε μόνιμα τον λογαριασμό Activision

Τα χρώματα δεν είναι η μόνη πτυχή που μπορείτε να προσαρμόσετε. Οι ανεμιστήρες Antec Prizm 120mm ARGB Case Fans διατίθενται επίσης συσκευασμένοι με έναν ελεγκτή ανεμιστήρα, τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ρυθμίσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα μεταξύ 500 και 2000 RPM. Δεδομένων των πρόσθετων ρουλεμάν ανεμιστήρα, είναι εκπληκτικά γρήγορα, αθόρυβα και ανθεκτικά.

Ανεμιστήρες θήκης ARGB 120mm Antec Prizm

Καλύτερος προϋπολογισμός

$60 $80 Εξοικονομήστε
$20

Αξιόπιστοι και προσιτές, οι ανεμιστήρες θήκης Antec Prizm 120 mm ARGB είναι η ιδανική λύση για περιορισμένο προϋπολογισμό. Έχετε το πλεονέκτημα της καλής ροής αέρα και της συμβατότητας λογισμικού χωρίς να θυσιάσετε το στυλ.

Πλεονεκτήματα

  • Γρήγορο, αθόρυβο και ανθεκτικό
  • Περιλαμβάνει πέντε ανεμιστήρες θήκης ARGB και ένα χειριστήριο
  • Συμβατό με μια ποικιλία λογισμικού RGB
  • Αστρική τιμή ανά ανεμιστήρα

ASUS

Ο ανεμιστήρας ASUS TUF Gaming TF120 ARGB είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους προτιμούν τη σχεδίαση, αλλά εξακολουθούν να χρειάζονται έναν ανεμιστήρα θήκης υψηλής απόδοσης σε βασικές τοποθεσίες. Έχετε ακόμη και το πλεονέκτημα μιας συστοιχίας LED διπλής στρώσης που δημιουργεί πιο πλούσια χρώματα RGB.

Με μέγιστη ταχύτητα 1900 σ.α.λ., ο ανεμιστήρας ASUS TUF Gaming TF120 ARGB είναι αρκετά γρήγορος και έχει υψηλή βαθμολογία ροής αέρα. Δεδομένης της απόδοσής του, το TF120 όχι μόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να περάσει δροσερό αέρα μέσα από την εξέδρα σας, αλλά είναι επίσης αρκετά ισχυρό για να βοηθήσει στην ψύξη των καλοριφέρ AIO. Σας βοηθά να αποφύγετε να ανακατεύετε διαφορετικούς τύπους ανεμιστήρων!

Το μόνο στοιχείο που ταιριάζει με την απόδοση του ανεμιστήρα ASUS TUF Gaming TF120 ARGB είναι η αντοχή του. Η ASUS πρόσθεσε προηγμένα ρευματοδυναμικά ρουλεμάν για να βελτιώσει τη μακροζωία της, καθώς και αντικραδασμικά μαξιλαράκια για περαιτέρω μείωση του ήχου.

Ανεμιστήρας ASUS TUF Gaming TF120 ARGB

Καλύτερος σχεδιασμός

$43 $60 Εξοικονομήστε
$17

Εάν η μακροζωία είναι το κύριο μέλημά σας, οι ανεμιστήρες ASUS TUF Gaming TF120 ARGB είναι ειδικά σχεδιασμένοι για ανθεκτικότητα και απόδοση. Περιλαμβάνει επίσης έναν κόμβο ARGB, παρέχοντάς σας άφθονο έλεγχο και υποστήριξη Aura Sync.

Πλεονεκτήματα

  • Συστοιχία LED διπλής στρώσης για πιο πλούσια χρώματα
  • Υποστήριξη Aura Sync
  • Γρήγορο, αποτελεσματικό και αθόρυβο
  • Περιλαμβάνει έναν κόμβο ARGB

Μειονεκτήματα

  • Η δέσμη 3 συσκευασιών έχει καλύτερη τιμή

Cooler Master

Εάν ο υπολογιστής σας είναι υγρόψυκτος, δεν μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε παλιό ανεμιστήρα θήκης για να ψύξετε το ψυγείο, ακόμα κι αν είναι γρήγορος. Η ταχύτητα δεν είναι απαραίτητα το πρόβλημα – είναι στατική πίεση. Για να διασφαλίσετε ότι το AIO σας διατηρείται δροσερό, το Cooler Master MasterFan MF120R είναι ένας φανταστικός σύντροφος.

  13 καλύτεροι μίξερ Podcast για κρυστάλλινο ήχο

Ενώ το Cooler Master MasterFan MF120R λειτουργεί άψογα ως ανεμιστήρας θήκης, είναι περισσότερο στο σπίτι συνδεδεμένο με ψυγείο. Ο συνδυασμός υψηλότερης στατικής πίεσης και ροής αέρα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να σπρώξετε ή να τραβήξετε οποιαδήποτε θερμότητα διαχέεται από το ψυγείο. Και αν αποφασίσετε ότι θέλετε ένα για την περίπτωση, μπορείτε ακόμα να πιέσετε τους ανεμιστήρες στις 2000 σ.α.λ.

Ένα άλλο εύχρηστο χαρακτηριστικό του Cooler Master MasterFan MF120R είναι ότι παίζει καλά με μια μεγάλη ποικιλία λογισμικού RGB, όπως ASUS Aura, ASRock RGB, Gigabyte RGB Fusion και MSI RGB.

Cooler Master MasterFan MF120R ARGB

Καλύτερος ανεμιστήρας καλοριφέρ

Ο ανεμιστήρας Cooler Master MasterFan MF120R ARGB είναι τόσο απλός όσο μπορείτε όσον αφορά την εγκατάσταση. Αυτό το κάνει ακόμα πιο χρήσιμο όταν είστε έτοιμοι να ρίξετε το ψυγείο για τα καλοριφέρ σας για κάτι πιο ουσιαστικό.

Πλεονεκτήματα

  • Συμβατό με μια ποικιλία λογισμικού RGB
  • Εύκολο στην εγκατάσταση
  • Ειδικά σχεδιασμένο για ψύξη καλοριφέρ
  • Ηχοαπορροφητικά μαξιλαράκια από καουτσούκ

Μειονεκτήματα

  • Το RGB είναι πολύ ημιδιαφανές
  • Λίγο υπερτιμημένο

Thermaltake

Αν ωθήσετε την εξέδρα σας στα όριά της, θα παρατηρήσετε γρήγορα πόσο δυνατοί μπορούν να γίνουν οι θαυμαστές σας. Είναι υποφερτό, αλλά αν είστε κάποιος που δεν αντέχει το σφύριγμα, ο ανεμιστήρας Thermaltake Pure 12 ARGB βρίσκεται ακριβώς στο δρομάκι σας.

Για να καταλάβετε πόσο αθόρυβος είναι ο ανεμιστήρας Thermaltake Pure 12 ARGB, έχει μέγιστες στροφές ανά λεπτό 1500 και βαθμολογία ροής αέρα 56,45 CFM. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πράγματα, αυτό είναι αρκετά αξιοσέβαστο, αλλά όταν αρχίσετε να βάζετε τον υπολογιστή σας στους ρυθμούς του, θα παρατηρήσετε ότι δεν ανεβαίνει ποτέ πάνω από έναν ψίθυρο.

Αυτό που είναι εξίσου εντυπωσιακό είναι μόνο ο αριθμός των επιλογών που προσφέρει το Thermaltake Pure 12 ARGB Fan. Μπορείτε να επιλέξετε 140 mm ή 200 mm εάν χρειάζεστε την επιπλέον απόδοση ροής αέρα για, ας πούμε, ένα ψυγείο, διατηρώντας παράλληλα την αθόρυβη λειτουργία του.

Thermaltake Pure 12 ARGB

Πιο ήσυχο

$51 $60 Εξοικονομήστε
$9

Δεν υπάρχει τίποτα πιο γλυκό στα αυτιά από έναν αξιόπιστο ανεμιστήρα υπολογιστή που είναι απίστευτα αθόρυβος. Πείτε αντίο στον θόρυβο με τον ανεμιστήρα Thermaltake Pure 12 ARGB, ο οποίος διαθέτει επίσης ARGB και ένα χειριστήριο για να κάνετε ρυθμίσεις εν κινήσει.

Πλεονεκτήματα

  • Πολλές διαθέσιμες επιλογές, όπως πακέτα και μεγέθη ανεμιστήρων
  • Ψιθύρισε ήσυχα
  • Περιλαμβάνει ελεγκτή ARGB
  • Συμβατό με μια ποικιλία λογισμικού RGB

Μειονεκτήματα

  • Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω μερικά ακόμη διευθυνσιοδοτούμενα LED

FAQ

Ε: Μπορείτε να εκτελέσετε ανεμιστήρες RGB χωρίς ενεργοποιημένο το RGB;

Κανονικά, για να λειτουργήσει το RGB πρέπει να συνδέσετε την κεφαλίδα RGB, η οποία είναι ξεχωριστή από την υποδοχή τροφοδοσίας. Μπορείτε να αφήσετε με ασφάλεια την κεφαλίδα RGB αποσυνδεδεμένη και οι ανεμιστήρες θα συνεχίσουν να περιστρέφονται, εφόσον αντλούν ρεύμα.

  Διορθώστε το εργαλείο GIMP Paintbrush που δεν λειτουργεί

Ε: Μπορώ να προγραμματίσω τους θαυμαστές μου RGB να αντιδρούν σε αυτό που συμβαίνει στο παιχνίδι μου;

Απολύτως! Η πλειοψηφία των γνωστών εμπορικών σημάτων έχουν ενσωματωμένο συγχρονισμό RGB απευθείας στο λογισμικό. Για παράδειγμα, υπάρχει το Lightsync της Logitech, το iCUE της Corsair και το λογισμικό Synapse της Razer ή επιλογές τρίτων όπως το Aurora. Μπορείτε επίσης να συγχρονίσετε το RGB με μουσική.

Ε: Είναι καλύτερο το ARGB ή το RGB;

Το ARGB δεν προσφέρει κανένα πλεονέκτημα απόδοσης εκτός από περισσότερη προσαρμογή χρώματος. Όταν επιλέγετε ένα χρώμα για τους παραδοσιακούς ανεμιστήρες RGB, αυτό επηρεάζει κάθε LED. Σίγουρα, μπορείτε ακόμα να εφαρμόσετε διάφορα εφέ όπως strobing και αναπνοή. Ωστόσο, το ARGB σάς επιτρέπει να αλλάξετε τα χρώματα κάθε μεμονωμένου LED σε ό,τι θέλετε.

Ε: Τι σημαίνει RGB;

Το RGB σημαίνει “Κόκκινο, πράσινο, μπλε”. Στο πλαίσιο των υπολογιστών και της τεχνολογίας γενικότερα, είναι τα κύρια χρώματα που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία πολλών χρωμάτων.

Ε: Γιατί δεν ανάβουν οι θαυμαστές μου RGB;

Εάν οι θαυμαστές σας λειτουργούν, αλλά το RGB δεν λειτουργεί, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

  • Ελέγξτε ξανά ότι το καλώδιο RGB είναι συνδεδεμένο, είτε στη μητρική πλακέτα είτε σε ένα χειριστήριο. Το καλώδιο τείνει να είναι ξεχωριστό από το καλώδιο τροφοδοσίας του ανεμιστήρα.

  • Χρησιμοποιείτε τη σωστή κεφαλίδα; Μπορεί να έχετε συνδεδεμένο το καλώδιο RGB, αλλά είναι πιθανό να χρησιμοποιείτε λάθος κεφαλίδα. Ελέγξτε το εγχειρίδιο της μητρικής σας πλακέτας.

  • Είτε ο ανεμιστήρας είτε η κεφαλίδα έχουν καταστραφεί. Μπορείτε να το αντιμετωπίσετε ανταλλάσσοντας τον ανεμιστήρα RGB με έναν άλλο ανεμιστήρα που γνωρίζετε για συγκεκριμένες εργασίες. Εάν ο ανεμιστήρας λειτουργεί, έχετε έναν ελαττωματικό ανεμιστήρα. εάν δεν λειτουργεί, τότε έχετε μια ελαττωματική κεφαλίδα.

  • Εάν χρησιμοποιείτε ελεγκτή ανεμιστήρα, δοκιμάστε να συνδέσετε τον ανεμιστήρα RGB απευθείας στη μητρική πλακέτα και σημειώστε εάν λειτουργεί. Σε περίπτωση που συμβεί, τότε μπορεί να έχετε έναν ελαττωματικό ελεγκτή ανεμιστήρα.

Ε: Μπορείτε να φτιάξετε ανεμιστήρες RGB λευκού φωτός;

Ναι, αλλά δεν είναι αλήθεια το λευκό και οι οπαδοί RGB διαφέρουν στο πόσο “λευκό” φαίνονται. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ελέγχοντας για προεπιλογές λευκού φωτός στο λογισμικό RGB ή κάνοντας μόνοι σας ρυθμίσεις.