Οι καλύτερες συσκευές Apple M1

Η κυκλοφορία του 2021 των τελευταίων επεξεργαστών M1 της Apple, των M1 Pro και M1 Max έδωσε στους αγοραστές πολλές επιλογές όταν επιλέγουν μια φορητή συσκευή που τροφοδοτείται από την Apple.

Ωστόσο, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σύγχυση, ειδικά αν δεν γνωρίζετε ποια συσκευή είναι η καταλληλότερη για εσάς.

Από τα premium-powered iPads μέχρι τα φορητά MacBook Pro, υπάρχουν πολλές επιλογές όσον αφορά τις καλύτερες συσκευές Apple M1.

Εδώ είναι οι καλύτερες συσκευές Apple M1 που είναι διαθέσιμες για αγορά σήμερα.

Η κυκλοφορία του 2021 των τελευταίων επεξεργαστών M1 της Apple, των M1 Pro και M1 Max, μας έδωσε πολλές επιλογές κατά την επιλογή μιας φορητής συσκευής που τροφοδοτείται από την Apple.

Ωστόσο, πάρα πολλές επιλογές μπορεί να οδηγήσουν σε σύγχυση, ειδικά αν δεν γνωρίζετε ποια συσκευή είναι η καταλληλότερη για εσάς.

Από τα premium-powered iPads μέχρι τα φορητά MacBook Pro, υπάρχουν πολλές επιλογές όσον αφορά τις καλύτερες συσκευές Apple M1.

Εδώ είναι οι καλύτερες συσκευές Apple M1 που είναι διαθέσιμες για αγορά σήμερα.

Οι αγαπημένες μας συσκευές Apple M1 του 2023

Apple M1 Pro MacBook Pro 14 ιντσών

Καλύτερο Συνολικά

Καλά στρογγυλεμένο M1 MacBook Pro με γρήγορο SSD

Το Apple MacBook Pro 14 ιντσών διαθέτει το chipset M1 Pro, δίνοντάς σας πρόσβαση σε CPU 10 πυρήνων και GPU 16 πυρήνων. Είναι γρήγορο, γρήγορο και κατάλληλο για εντατική ροή εργασίας.

Πλεονεκτήματα

  • Επιλογή μεταξύ του 8-Core CPU/14-Core GPU ή του 10-Core CPU/16-Core GPU chip
  • Μπορεί να υποστηρίξει έως και δύο εξωτερικές οθόνες σε ανάλυση έως και 6k@60Hz
  • Διαθέτει θύρα φόρτισης MagSafe 3
  • Έρχεται με υποδοχή κάρτας SDXC, θύρα HDMI, υποδοχή ακουστικών και τρεις θύρες USB-C

Μειονεκτήματα

  • Έρχεται μόνο με τον προσαρμογέα τροφοδοσίας USB-C 67W για την παραλλαγή 8 πυρήνων

Το Apple M1 Pro MacBook Pro 14 ιντσών προσφέρει την καλύτερη ισορροπία μεταξύ τιμής-απόδοσης. Έχετε την επιλογή μεταξύ CPU 8 πυρήνων και GPU 14 πυρήνων ή της πιο ισχυρής CPU 10 πυρήνων και GPU 16 πυρήνων. Αυτή η συσκευή είναι η καλύτερη για αρχάριους επαγγελματίες που πρέπει να εργαστούν γύρω από έναν προϋπολογισμό.

Το μοντέλο με υψηλότερες προδιαγραφές είναι επίσης μια καλή επιλογή για όσους δίνουν προτεραιότητα στη φορητότητα έναντι της ισχύος. Ωστόσο, η χαμηλότερη έκδοση εξακολουθεί να ξεπερνά το βάρος της όσον αφορά την απόδοση.

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν επίσης την οθόνη Liquid Retina XDR, δίνοντάς σας 1.000 nits σταθερής φωτεινότητας και εκπληκτική αναλογία αντίθεσης 1.000.000:1. Αυτή η οθόνη 10-bit προσφέρει επίσης ένα δισεκατομμύριο χρώματα, δίνοντάς σας την πιο ακριβή έγχρωμη οθόνη.

Apple Mac Studio M1 Ultra

Η καλύτερη επίδοση

Κορυφαία απόδοση

Είτε πρόκειται για επεξεργασία πολυμέσων είτε για εργασίες με ένταση GPU, το Apple Mac Studio M1 Ultra χειρίζεται και τα δύο όμορφα. Έρχεται επίσης με πολλές θύρες, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου Thunderbolt 4.

Πλεονεκτήματα

  • Η πιο ισχυρή συσκευή M1
  • Επιλογή μεταξύ 48 ή 64 πυρήνων GPU
  • Επιλέξτε μεταξύ 64 GB ή 128 GB RAM
  • Σχετικά μικρός παράγοντας μορφής

Μειονεκτήματα

  • Δεν είναι δυνατή η αναβάθμιση μετά την αγορά
  • Χρειάζομαι ακόμα οθόνη και περιφερειακά

Εάν η τιμή δεν είναι πρόβλημα και θέλετε το πιο ισχυρό μηχάνημα M1, το Apple Mac Studio M1 Ultra είναι το καλύτερο για όλα. Ο επιτραπέζιος υπολογιστής ταράζει τον επεξεργαστή M1 Ultra, το αποκορύφωμα της οικογένειας M1, με τόσους πολλούς πυρήνες που καθιστά το πολύ εντατικό λογισμικό παιχνιδάκι στη χρήση.

Εδώ είναι το θέμα: όσο περισσότερους πυρήνες έχετε πρόσβαση, τόσο περισσότερο ο υπολογιστής σας μπορεί να επεξεργαστεί πολλές εργασίες. Αυτό είναι ιδιαίτερα βολικό για λογισμικό επεξεργασίας και απόδοσης, είτε πρόκειται για βίντεο, φωτογραφίες ή μοντελοποίηση 3D. Ούτε το Apple Mac Studio M1 Ultra έχει έλλειψη ενέργειας. μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 48 ή 64-πύρηνων GPU, μαζί με μια επιλογή μεταξύ 64 ή 128 GB μνήμης RAM.

Αν και δεν διαθέτει οθόνη, υπάρχει ασημένια επένδυση. Δεδομένου ότι το Apple Mac Studio M1 Ultra είναι κατασκευασμένο για εντατικό λογισμικό, θα χρειαστείτε όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο. Ευτυχώς, υπάρχουν έξι διαθέσιμες θύρες Thunderbolt 4, εκτός από το HDMI, που σας επιτρέπουν να συνδέσετε πολλές οθόνες οποιουδήποτε μεγέθους.

Apple M1 MacBook Air 13 ιντσών

Το πιο προσιτό

Ισχυρό, ελαφρύ και σε μέγεθος πίντας

750 $ 999 $ Εξοικονομήστε
$249

Μην αφήσετε το Apple M1 MacBook Air 13 ιντσών να σας ξεγελάσει με το μικρό του ανάστημα. Με 8 GB μνήμης RAM και το ισχυρό chipset M1 της Apple, είναι απόλυτα κατάλληλο για παραγωγικότητα και καθημερινή χρήση.

Πλεονεκτήματα

  • Εξοπλισμένο με αισθητήρα Touch ID για εύκολες και ασφαλείς συνδέσεις
  • Υποστηρίζει μία εξωτερική οθόνη έως 6K@60Hz
  • Διαρκεί έως και 15 ώρες με ασύρματη πλοήγηση στο Διαδίκτυο
  • Ζυγίζει μόνο 2,8 κιλά

Μειονεκτήματα

  • Όχι τόσο λεπτό όσο το M1 MacBook Pro στο παχύτερο σημείο του

Το “Budget” και το “Apple” συνήθως δεν μοιράζονται τον ίδιο χώρο, αλλά αν αναζητάτε την πιο γρήγορη διαδρομή προς το τσιπ M1, τότε σκεφτείτε να αγοράσετε το Apple M1 MacBook Air 13 ιντσών. Είναι ελαφρύ, λεπτό, ισχυρό και αρκετά αποδοτικό, καθιστώντας το εξίσου εξαιρετική επιλογή για φορητότητα.

Ωστόσο, αν σκοπεύετε να εργαστείτε με τις πιο απαιτητικές εφαρμογές, το Apple M1 MacBook Air των 512 GB 13 ιντσών είναι η ελαφρώς καλύτερη επιλογή δεδομένης της 8πύρηνης GPU του. Ωστόσο, η 7πύρηνη GPU του μοντέλου 256 GB δεν υστερεί σχεδόν καθόλου, καθιστώντας το τη βέλτιστη επιλογή εάν ο προϋπολογισμός σας είναι πραγματικά περιορισμένος. Και οι δύο προσφέρουν εντυπωσιακές επιδόσεις, χωρίς θερμικό στραγγαλισμό, παρά την έλλειψη ανεμιστήρων.

Δεν είστε λάτρης του μεγέθους της οθόνης; Λοιπόν, αρκετά ενδιαφέρον, το Apple M1 MacBook Air 13 ιντσών είναι επίσης αρκετά ισχυρό για να υποστηρίζει μια εξωτερική οθόνη στα 6K@60Hz.

Apple M1 iPad Pro 11 ιντσών

Πιο προσαρμόσιμο

Εντυπωσιακό υλικό συσκευασμένο σε tablet

Τα tablet είναι ο βασιλιάς της φορητότητας, επομένως, φυσικά, το Apple M1 iPad Pro 11 ιντσών προσφέρει την καλύτερη αναλογία απόδοσης και μεγέθους. Με δυνατότητες κινητής τηλεφωνίας, λειτουργεί και ως φορητή συσκευή.

Πλεονεκτήματα

  • Φορτίζει μέσω USB-C
  • Προσφέρει εγγραφή βίντεο 4K έως και 60 fps
  • Διαρκεί έως και 10 ώρες με μία μόνο φόρτιση
  • Εξοπλισμένο με Face ID για βελτιωμένη ασφάλεια

Μειονεκτήματα

  • Ορισμένες εφαρμογές iPad δεν είναι ακόμα τόσο ισχυρές όσο οι εκδόσεις MacOS τους

Για επαγγελματίες μετά την τροφοδοσία, τη φορητότητα και την προσαρμογή, το Apple M1 iPad Pro είναι ο τέλειος συνδυασμός. Με την οθόνη 11 ιντσών και την ανάλυση 2388×1668 px, έχετε ακόμα άφθονο χώρο για παραγωγικότητα, διατηρώντας παράλληλα μια ευκρινή, πολύχρωμη εικόνα.

Στην πραγματικότητα, το Apple M1 iPad Pro 11 ιντσών είναι συμβατό με πολλά από τα εξωτερικά αξεσουάρ της Apple, όπως το Apple Pencil, το Magic Keyboard και το Smart Folio. Οποιοδήποτε από αυτά μετατρέπει το tablet σας σε κάτι περισσότερο, ειδικά συνολικά.

Επιπλέον, η ενσωματωμένη εξαιρετικά ευρεία κάμερα χρησιμοποιεί το Center Stage, διατηρώντας την όμορφη κούπα σας στο επίκεντρο όταν πραγματοποιείτε συνομιλίες μέσω βίντεο με την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους σας. Μπορείτε να το κάνετε ακόμη και εν κινήσει αν επιλέξετε το μοντέλο με δυνατότητες κινητής τηλεφωνίας.

Apple Mac Studio M1 Max

Το καλύτερο για δημιουργούς

Ένα αφιερωμένο άλογο εργασίας για μοντάζ

Με 32 GB μνήμης RAM και GPU 24 πυρήνων, το Apple Mac Studio M1 Max είναι το όνειρο ενός δημιουργικού. Διαθέτει πολλαπλές θύρες Thunderbolt 4 για τη σύνδεση όλων των εξωτερικών σας αναγκών.

Πλεονεκτήματα

  • Συνδυάζεται υπέροχα με οθόνη με ακρίβεια χρώματος
  • Τέσσερις θύρες Thunderbolt 4 στο πίσω μέρος
  • Υποδοχή κάρτας SD στο μπροστινό μέρος
  • Εξαιρετική ψύξη

Μειονεκτήματα

  • Χρειάζομαι ακόμα οθόνη και περιφερειακά
  • Δεν είναι δυνατή η αναβάθμιση μετά την αγορά

Τι θα συμβεί αν σκοπεύετε να ασχοληθείτε με λογισμικό που απαιτεί πόρους, κάτι που γνωρίζετε ότι θα ωθήσει τον επεξεργαστή M1 στα όριά του; Λοιπόν, τότε γνωρίστε τον μικρό αδελφό στο Apple Mac Studio M1 Ultra, το Apple Mac Studio M1 Max. Λειτουργεί επίσης ως επιλογή προϋπολογισμού εάν χρειάζεστε μια πιο σταθερή ρύθμιση.

Σίγουρα, το M1 Max είναι ένα βήμα πιο κάτω από το M1 Ultra, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα ισχυρό κέντρο, σε μεγάλο βαθμό λόγω του επιπλέον υλικού που λαμβάνετε σε σύγκριση με τα όρια των φορητών υπολογιστών της Apple. Με το Apple Mac Studio M1 Max, έχετε πρόσβαση σε 32 GB ή RAM, μια GPU 24 ή 32 πυρήνων και το M1 Max, που είναι από μόνο του μια CPU 10 πυρήνων. Είναι ο τέλειος σταθμός εργασίας εάν, ας πούμε, παρέχετε υπηρεσίες επεξεργασίας βίντεο ή φωτογραφιών βάσει σύμβασης.

Ωστόσο, θα χρειαστείτε άφθονο αποθηκευτικό χώρο για αυτά τα αρχεία. Το Apple Mac Studio M1 Max έχει πολλές επιλογές, από 512 GB έως τεράστιο SSD 8 TB. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, μπορείτε να συνδέσετε εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τις τέσσερις θύρες Thunderbolt 4 στο πίσω μέρος.

Apple M1 Pro MacBook Pro 16 ιντσών

Το καλύτερο για φοιτητές

Ο τέλειος φορητός υπολογιστής για επιστροφή στο σχολείο

$2100 $2699 Εξοικονομήστε
$599

Διαθέτοντας το chipset M1 Pro, το Apple M1 Pro MacBook Pro 16 ιντσών προσφέρει εξαιρετική απόδοση για όλες τις σχολικές ανάγκες. Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορείτε να βασιστείτε στην 14ωρη μπαταρία του για να σας εξυπηρετήσει όλη την ημέρα.

Πλεονεκτήματα

  • Υποστηρίζει έως και δύο εξωτερικές οθόνες στα 6K@60Hz
  • Ενσωματωμένη κάμερα FaceTime HD 1080p για βιντεοκλήσεις υψηλής ποιότητας
  • Διαθέτει σύστημα ήχου με έξι ηχεία υψηλής πιστότητας
  • Εξοπλισμένο με τεχνολογία ProMotion με ρυθμούς ανανέωσης έως και 120Hz

Μειονεκτήματα

  • Αρκετά βαρύ στα 4,7 κιλά

Όταν πρέπει να έχετε τη μεγαλύτερη δυνατή οθόνη στον φορητό υπολογιστή σας, αλλά δεν έχετε καμία χρήση για την υπερβολική υπολογιστική ισχύ του M1 Max, το Apple M1 Pro MacBook Pro 16 ιντσών θα προσφέρει. Αυτός ο φορητός υπολογιστής είναι εξοπλισμένος με οθόνη Liquid Retina XDR 16 ιντσών, η οποία προσφέρει ένα εύρος εξαιρετικής ευκρίνειας με αναλογία αντίθεσης 1.000.000:1. Διαθέτει επίσης τεχνολογία ProMotion, επιτρέποντάς σας να απολαμβάνετε ρυθμούς ανανέωσης έως και 120 Hz ανάλογα με τις ανάγκες.

Παρά το γεγονός ότι έχει λιγότερη ισχύ από το M1 Max, εξακολουθεί να προσφέρει ισχυρή CPU 10 πυρήνων και GPU 16 πυρήνων μέσω του τσιπ M1 Pro. Έχετε επίσης μια εκπληκτική μπαταρία Li-Po 100 Wh, η οποία παρέχει έως και 14 ώρες χρήσης ασύρματου internet με μία μόνο φόρτιση.

Για τους χρήστες που βρίσκονται στην αγορά μιας από τις καλύτερες συσκευές M1, το Apple M1 Pro MacBook Pro 16 ιντσών είναι ένα απόλυτο θηρίο. Θα μπορείτε να απολαμβάνετε μεγάλη οθόνη, αξιοπρεπή ισχύ και αρκετή διάρκεια μπαταρίας όταν εργάζεστε μακριά από πηγή ρεύματος.

Apple M1 Max MacBook Pro 16 ιντσών

Καλύτερο Laptop

Ο πιο ισχυρός φορητός υπολογιστής Apple M1

3199 $ 3499 $ Εξοικονομήστε
$300

Όταν θέλετε τη δύναμη του chipset M1 Max εν κινήσει. Το Apple M1 Max MacBook Pro 16 ιντσών είναι κατασκευασμένο για να χειρίζεται λογισμικό επεξεργασίας, από βίντεο έως φωτογραφίες έως σύνθετη τρισδιάστατη απόδοση.

Πλεονεκτήματα

  • Χρησιμοποιεί το εξαιρετικά αποδοτικό macOS
  • Εξαιρετικά λεπτή και αθόρυβη κατασκευή
  • Αναλογία αντίθεσης 1.000.000:1
  • Διαθέτει σύστημα ήχου με έξι ηχεία

Από την άλλη πλευρά, εάν χρειάζεστε αυτή τη μέγιστη ισχύ σε μια μεγάλη οθόνη, το Apple M1 Max MacBook Pro 16 ιντσών είναι ο καλύτερος τρόπος. Μια CPU 10 πυρήνων και μια GPU 32 πυρήνων τροφοδοτούν αυτόν τον φορητό υπολογιστή. Διαθέτει επίσης 32 GB RAM, επεκτάσιμη έως και 64 GB, καθιστώντας την μια απίστευτα ευέλικτη συσκευή Mac.

Παρ’ όλη αυτή την ισχύ, εξακολουθεί να είναι αρκετά αποδοτικό για να διατηρεί έως και 14 ώρες συνεχούς ασύρματης χρήσης Ιστού. Έρχεται επίσης με φορτιστή MagSafe 3 140 W, που σας επιτρέπει να φορτίζετε γρήγορα τη συσκευή σας έως και 50 τοις εκατό σε μόλις 30 λεπτά.

Το Apple M1 Max MacBook Pro 16 ιντσών διαθέτει ηχοσύστημα με έξι ηχεία, οθόνη Liquid Retina XDR 16,2 ιντσών με αναλογία αντίθεσης 1.000.000:1 και πολλά άλλα χαρακτηριστικά. Οι επαγγελματίες που απαιτούν φορητή ισχύ θα το πάρουν σίγουρα από το MacBook Pro 16 ιντσών με τροφοδοσία M1 Max.

Επιλέγοντας την καλύτερη συσκευή Apple M1 για εσάς

Τα καλά νέα είναι ότι η Apple έκανε αρκετά εύκολο να αποφασίσετε ποια συσκευή είναι η καλύτερη για εσάς δεδομένου ότι όλες διαθέτουν κάποια μορφή του chipset M1, είτε πρόκειται για το βασικό M1, το M1 Pro, το M1 Max ή το M1 Ultra. Τι σημαίνει αυτό για εσάς, καθώς ανεξάρτητα από το μοντέλο που θα επιλέξετε, έχετε πάντα ισχυρό υλικό. Ουσιαστικά εξαρτάται από το τι σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε.

Για αυτόν τον λόγο, το Apple M1 Pro MacBook Pro 14 ιντσών είναι η τέλεια επιλογή, συνολικά. Είναι φορητό, η οθόνη έχει καλό μέγεθος και χρησιμοποιεί το M1 Pro. Είτε πρόκειται για προσωπικό είτε για εργασία, ο φορητός υπολογιστής μπορεί να χωρέσει σε οποιοδήποτε καλούπι.

Φυσικά, καταλαβαίνουμε εάν ο προϋπολογισμός είναι ανησυχητικός, οπότε θα πρέπει να επιστρέψετε μερικές γενιές πίσω στο Apple M1 MacBook Air 13 ιντσών. Σίγουρα, είναι λίγα χρόνια, αλλά εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση στο chipset M1, μαζί με 8 GB RAM, μια αρκετά μεγάλη οθόνη με όμορφα χρώματα και έναν γρήγορο SSD.

Apple M1 Pro MacBook Pro 14 ιντσών

Καλύτερο συνολικά

Καλά στρογγυλεμένο M1 MacBook Pro με γρήγορο SSD

Το Apple MacBook Pro 14 ιντσών διαθέτει το chipset M1 Pro, δίνοντάς σας πρόσβαση σε CPU 10 πυρήνων και GPU 16 πυρήνων. Είναι γρήγορο, γρήγορο και κατάλληλο για εντατική ροή εργασίας.

Πλεονεκτήματα

  • Επιλογή μεταξύ του 8-Core CPU/14-Core GPU ή του 10-Core CPU/16-Core GPU chip
  • Μπορεί να υποστηρίξει έως και δύο εξωτερικές οθόνες σε ανάλυση έως και 6k@60Hz
  • Διαθέτει θύρα φόρτισης MagSafe 3
  • Έρχεται με υποδοχή κάρτας SDXC, θύρα HDMI, υποδοχή ακουστικών και τρεις θύρες USB-C

Μειονεκτήματα

  • Έρχεται μόνο με τον προσαρμογέα τροφοδοσίας USB-C 67W για την παραλλαγή 8 πυρήνων
  Πώς να αποκτήσετε πιστοποίηση PMP το 2022