Πώς να συγχωνεύσετε πολλούς λογαριασμούς Google Drive και Google Photos

Δεν είναι δυνατή η απευθείας συγχώνευση λογαριασμών Google, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη μεταφορά των δεδομένων σας από το Α στο Β. Εάν θέλετε να συγχωνεύσετε δεδομένα σε πολλούς λογαριασμούς Google Drive και Google Photos, δείτε πώς να το κάνετε.

Επειδή δεν μπορείτε να “συγχωνεύσετε” λογαριασμούς απευθείας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιους τρόπους αντιμετώπισης. Η Google επιτρέπει στους χρήστες του Google Photo να μοιράζονται τις βιβλιοθήκες φωτογραφιών τους με άλλους λογαριασμούς «συνεργατών», δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συγχρονίζουν φωτογραφίες σε κάθε λογαριασμό.

Σε αντίθεση με το Google Photos, δεν είναι δυνατός ο αυτόματος συγχρονισμός των δεδομένων του Google Drive για τη δημιουργία ενός «καθρέφτη» των δεδομένων σας σε πολλούς λογαριασμούς. Μόλις τα δεδομένα σας «συγχωνευτούν» σε έναν μόνο λογαριασμό, ωστόσο, μπορείτε να εστιάσετε στη χρήση αυτού του ατομικού λογαριασμού για την αποθήκευση δεδομένων στο cloud.

Συγχώνευση λογαριασμών Google Drive

Δεν υπάρχει εύκολη μέθοδος για τη μεταφορά δεδομένων από έναν λογαριασμό Google Drive σε έναν άλλο. Ο ευκολότερος τρόπος, ειδικά αν έχετε πολλούς λογαριασμούς, είναι να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο εξαγωγής δεδομένων της Google για να πραγματοποιήσετε λήψη των δεδομένων σας από κάθε έναν από τους λογαριασμούς σας Google.

Από εκεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Backup and Sync για να συνδυάσετε τα εξαγόμενα δεδομένα σας από πολλούς λογαριασμούς σε έναν, μεμονωμένο λογαριασμό Google.

Ρύθμιση Google Backup and Sync

Αρχικά, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε το Google Backup and Sync στον υπολογιστή ή στο Mac σας. Ξεκινήστε από λήψη Google Backup and Sync και εκτέλεση του προγράμματος εγκατάστασης. Θα κατεβάσει τα απαραίτητα αρχεία και θα εγκατασταθεί μόνο του χωρίς καμία πρόσθετη είσοδο.

Μόλις εγκατασταθεί το Google Backup and Sync, ανοίξτε το και κάντε κλικ στο “Έναρξη” στην οθόνη εκκίνησης. Θα χρειαστεί να συνδεθείτε στον λογαριασμό Google στον οποίο θέλετε να αντιγράψετε τα δεδομένα σας.

Το επόμενο στάδιο σάς επιτρέπει να επιλέξετε τους φακέλους από τον υπολογιστή σας για τους οποίους θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας στον λογαριασμό σας στο Google Drive. Από προεπιλογή, το Google Backup and Sync θα συγχρονίσει την επιφάνεια εργασίας, τα έγγραφα και τους φακέλους εικόνων στα Windows. Εάν είστε εντάξει με αυτό, αφήστε τα ελεγμένα. Διαφορετικά, καταργήστε την επιλογή τους.

  Πώς να συνδεθείτε σε έναν διακομιστή SFTP στο Ubuntu

Για να διευκολύνετε τα πράγματα, δημιουργήστε έναν νέο φάκελο στον υπολογιστή σας για να αποθηκεύετε τα αρχεία και τους φακέλους από άλλα αντίγραφα ασφαλείας του λογαριασμού σας στο Google Drive. Εάν συγχρονίζετε έναν από τους προεπιλεγμένους φακέλους, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αρχειοθετημένα αρχεία σας σε έναν από αυτούς.

Εάν έχετε δημιουργήσει έναν νέο φάκελο, κάντε κλικ στην επιλογή “Επιλογή φακέλου”. Εντοπίστε τον νέο σας φάκελο “συγχώνευσης”, επιλέξτε τον και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Επιλογή φακέλου”. Όταν είστε έτοιμοι, κάντε κλικ στο “Επόμενο”.

Εάν θέλετε να συγχωνεύσετε αρχεία από το Google Drive στον υπολογιστή σας, μπορείτε να το κάνετε στο επόμενο στάδιο. Επιλέξτε είτε “Συγχρονισμός όλων στο Drive μου” εάν θέλετε να συγχρονίσετε ό,τι υπάρχει αυτήν τη στιγμή στο Google Drive με τον υπολογιστή σας ή “Συγχρονισμός μόνο αυτών των φακέλων” εάν προτιμάτε να αφήσετε έξω ορισμένους φακέλους.

Για αυτήν τη διαδικασία, δεν έχει σημασία ποια επιλογή θα επιλέξετε—απλώς κάντε κλικ στο «Έναρξη» για να ολοκληρώσετε τη ρύθμιση.

Με το Google Backup and Sync έτοιμο, μπορείτε πλέον να ξεκινήσετε τη λήψη των δεδομένων σας από άλλους λογαριασμούς Google για συγχώνευση.

Λήψη των δεδομένων σας Google

Ένα από τα πλεονεκτήματα της πρόσφατης νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα είναι ότι η Google έχει διευκολύνει τη λήψη ενός «αρχείου» του λογαριασμού σας Google. Κάθε κομμάτι δεδομένων που έχει συνδέσει η Google στον λογαριασμό σας μπορεί να ληφθεί σε ένα αρχείο αρχειοθέτησης για να τα ελέγξετε ή να τα μεταφέρετε αλλού.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για να πραγματοποιήσετε λήψη δεδομένων του Google Drive από πολλούς λογαριασμούς, τους οποίους μπορείτε στη συνέχεια να συγχρονίσετε με τον νέο σας χώρο αποθήκευσης στο Google Drive.

Για να ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό (ή σε έναν από τους λογαριασμούς) από τον οποίο θέλετε να κάνετε λήψη δεδομένων. Μόλις συνδεθείτε, κατευθυνθείτε στο Σελίδα λήψης δεδομένων Google και κάντε κλικ στο «Αποεπιλογή όλων».

Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να βρείτε την επιλογή για το Google Drive και βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο ελέγχου είναι επιλεγμένο. Κάντε κύλιση προς τα δεξιά στο κάτω μέρος και κάντε κλικ στο «Επόμενο βήμα» για να συνεχίσετε.

Επιβεβαιώστε πώς θέλετε να λαμβάνετε τα δεδομένα σας (η προεπιλογή είναι ένας σύνδεσμος λήψης μέσω email). Θα χρειαστεί επίσης να επιβεβαιώσετε τον τύπο και το μέγεθος του αρχείου αρχειοθέτησης. Εάν έχετε πολλά αρχεία ή φακέλους, η Google θα χωρίσει το αρχείο του Drive σε πολλά αρχεία ZIP ή TGZ.

  Πώς να διορθώσετε τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας που λείπουν στα Windows

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε την Google να εξάγει τα αρχεία σας στο Drive ως εφάπαξ ή να προγραμματίσετε τακτικά αρχειοθέτηση. Αν δεν θέλετε να επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία τακτικά, αφήστε τον “Τύπος εξαγωγής” με την προεπιλεγμένη επιλογή “Μία φορά αρχειοθέτηση”.

Όταν είστε έτοιμοι, κάντε κλικ στο «Δημιουργία αρχείου».

Η διαδικασία αρχειοθέτησης Google θα ξεκινήσει για τα αρχεία σας Google. Ίσως χρειαστεί να περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία αρχειοθέτησης, ειδικά εάν έχετε ήδη αποθηκευμένο μεγάλο αριθμό αρχείων στον αποθηκευτικό χώρο σας στο Google Drive.

Παρακολουθήστε το Gmail σας μέχρι να λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας επιτρέπει να κατεβάσετε τα αρχεία του αρχείου σας. Μόλις το λάβετε, ακολουθήστε τις οδηγίες για να κάνετε λήψη των αρχείων στον υπολογιστή ή το Mac σας.

Αποσυμπίεση των αρχείων δεδομένων σας στο Google Drive

Με το Google Backup and Sync να παρακολουθεί τον φάκελο “συγχώνευσης” που δημιουργήσατε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αποσυμπιέσετε τα αρχεία αρχειοθέτησής σας σε αυτόν τον φάκελο.

Μπορείτε να επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία για κάθε λογαριασμό Google Drive. Ανοίξτε το αρχείο αρχειοθέτησης και κάντε κλικ στην επιλογή “Εξαγωγή όλων” επάνω δεξιά στα Windows ή χρησιμοποιώντας το Βοηθητικό πρόγραμμα Αρχειοθέτησης στο macOS.

Αλλάξτε το φάκελο προορισμού στον φάκελο “συγχώνευση” που δημιουργήσατε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Εξαγωγή”.

Καθώς εξάγονται τα αρχεία, το Google Backup and Sync θα ξεκινήσει αυτόματα τον συγχρονισμό των αρχείων με τον κεντρικό λογαριασμό σας Google.

Εάν θέλετε να ελέγξετε την πρόοδο του συγχρονισμού σας, βρείτε το εικονίδιο Google Backup and Sync στη γραμμή εργασιών και κάντε κλικ σε αυτό. Από εδώ θα μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδο του συγχρονισμού σας.

Συγχώνευση λογαριασμών Google Photos

Είναι πολύ πιο εύκολο να συγχωνεύσετε το περιεχόμενό σας από έναν λογαριασμό Google Photos σε έναν άλλο, χάρη στη λειτουργία “κοινόχρηστες βιβλιοθήκες” του Google Photo. Αυτό το εργαλείο σάς επιτρέπει να μοιράζεστε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας με πολλούς λογαριασμούς συνεργατών.

Αφού ολοκληρωθεί η μεταφορά σας, έχετε δύο επιλογές. Μπορείτε να διακόψετε τη χρήση οποιωνδήποτε παλαιότερων λογαριασμών και να εστιάσετε αποκλειστικά σε έναν μόνο, “συγχωνευμένο” λογαριασμό. Εάν αυτό δεν είναι ιδανικό, μπορείτε να συνεχίσετε να τα χρησιμοποιείτε όλα και οι φωτογραφίες σας μπορούν να κοινοποιηθούν σε κάθε λογαριασμό.

  Κάντε το WP 8.1 & Cortana να διαβάζει τις προσφορές σας

Κοινή χρήση της βιβλιοθήκης φωτογραφιών σας Google

Για να ξεκινήσετε, κατευθυνθείτε προς Φωτογραφίες Google και συνδεθείτε. Μόλις συνδεθείτε, κάντε κλικ στο μενού χάμπουργκερ επάνω αριστερά.

Στο μενού Φωτογραφίες Google, κάντε κλικ στην επιλογή “Ρυθμίσεις”.

Κάντε κλικ στην επιλογή “Κοινόχρηστες βιβλιοθήκες” στην περιοχή των ρυθμίσεών σας.

Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο “Κοινή χρήση της βιβλιοθήκης σας”. Κάντε κλικ στο “Έναρξη” για να ξεκινήσετε.

Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση email για τον δεύτερο λογαριασμό σας Google (τον λογαριασμό στον οποίο θέλετε να αντιγράψετε τις φωτογραφίες) και κάντε κλικ στο “Επόμενο”.

Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή “Εμφάνιση μόνο φωτογραφιών από σήμερα” έχει οριστεί σε “Απενεργοποίηση” στην επόμενη οθόνη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Επόμενο”.

Στην τελική οθόνη επιβεβαίωσης, κάντε κλικ στην επιλογή “Αποστολή πρόσκλησης” για να δώσετε στον άλλο λογαριασμό σας πρόσβαση στις φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες στον αρχικό λογαριασμό σας στο Google Photos.

Σε αυτό το σημείο, αποσυνδεθείτε από τον αρχικό σας λογαριασμό Google και συνδεθείτε στον λογαριασμό Google που έχετε προσκαλέσει.

Συγχώνευση της βιβλιοθήκης φωτογραφιών σας

Κατευθύνομαι προς Gmail, όπου θα πρέπει να έχετε μια πρόσκληση σε αναμονή. Στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της πρόσκλησής σας, κάντε κλικ στο “Άνοιγμα των Φωτογραφιών Google”.

Κάντε κλικ στο “Αποδοχή” στο αναδυόμενο παράθυρο “Πρόσκληση σε κοινόχρηστη βιβλιοθήκη” που εμφανίζεται.

Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι οι φωτογραφίες που μοιράζεστε σε όλους τους Λογαριασμούς σας Google συγχωνεύονται, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι φωτογραφίες από τους άλλους λογαριασμούς σας κοινοποιούνται ξανά στον πρώτο σας. Θα πρέπει επίσης να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία για τυχόν περαιτέρω λογαριασμούς που έχετε.

Για να το κάνετε αυτό, στο αναδυόμενο παράθυρο “Κοινή χρήση πίσω σε” στο πλάι, κάντε κλικ στο “Έναρξη”.

Όπως και πριν, βεβαιωθείτε ότι η επιλογή “Εμφάνιση μόνο φωτογραφιών από σήμερα” έχει οριστεί σε “Απενεργοποίηση”, κάντε κλικ στο “Επόμενο” και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Αποστολή πρόσκλησης”.

Η πιο σημαντική ρύθμιση, μετά από αυτήν, είναι η ρύθμιση αυτόματης αποθήκευσης φωτογραφιών από τους άλλους λογαριασμούς σας στον νέο σας λογαριασμό. Στο αναδυόμενο παράθυρο “Αποθήκευση στη βιβλιοθήκη σας” που εμφανίζεται μετά την πρόσκληση του αρχικού λογαριασμού σας (ή μετά το κλείσιμο αυτού του αναδυόμενου παραθύρου), κάντε κλικ στο “Έναρξη”.

Αλλάξτε την επιλογή «Αποθήκευση στη βιβλιοθήκη» από «Καμία» σε «Όλες οι φωτογραφίες» και μετά κάντε κλικ στο «Τέλος».

Μόλις κάνετε κλικ στο “Τέλος”, οι Φωτογραφίες Google θα αρχίσουν να αντιγράφονται από τον αρχικό λογαριασμό σας στον νέο σας λογαριασμό.

Για συνεχείς κοινές φωτογραφίες σε πολλούς λογαριασμούς, ολοκληρώστε τη διαδικασία πρόσκλησης ανοίγοντας το email πρόσκλησης, που αποστέλλεται στον αρχικό λογαριασμό σας και ακολουθώντας τις ίδιες οδηγίες όπως παραπάνω.