Οι διανομείς USB, οι προσαρμογείς και τα KVM επηρεάζουν την απόδοση USB;

Βασικά Takeaways

  • Οι διανομείς USB, οι προσαρμογείς και τα KVM μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση USB όσον αφορά τον λανθάνοντα χρόνο, την παροχή ισχύος και την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων. Είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη αυτούς τους παράγοντες όταν χρησιμοποιείτε αυτές τις συσκευές.
  • Οι προσαρμογείς USB, ιδιαίτερα οι προσαρμογείς αναλογικού σε ψηφιακό, μπορούν να προσθέσουν καθυστέρηση και να επηρεάσουν εφαρμογές ευαίσθητες στο χρόνο. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε αναλογικές θύρες αντί για USB, εάν είναι διαθέσιμες.
  • Οι διανομείς USB μπορούν να μειώσουν την απόδοση USB λόγω του κοινόχρηστου ελεγκτή USB και του εύρους ζώνης. Για να ελαχιστοποιήσετε τις κυρώσεις απόδοσης, αποφύγετε τη σύνδεση συσκευών υψηλού εύρους ζώνης στον διανομέα, χρησιμοποιήστε έναν διανομέα USB με τροφοδοσία και συνδέστε τον σε μια θύρα χρησιμοποιώντας την πιο πρόσφατη έκδοση USB.

Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε προσαρμογείς USB, διανομείς και KVM για να περιορίσουμε τις ρυθμίσεις, να παρέχουμε επιπλέον θύρες και να προσθέσουμε συμβατότητα μεταξύ των συσκευών μας. Αλλά με το USB να είναι ήδη επιρρεπές σε εσφαλμένες διαμορφώσεις, η προσθήκη επιπλέον στοιχείων στο σύστημα οδηγεί πολλούς ανθρώπους να αμφισβητούν εάν ένας διανομέας USB, ένας προσαρμογέας ή ένα KVM θα μπορούσαν να επηρεάσουν την απόδοση USB.

Πώς επηρεάζουν αυτές οι συσκευές την απόδοση USB και τι μπορείτε να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανές ποινές απόδοσης;

Μετρήσεις απόδοσης USB

Διανομείς USB, προσαρμογείς και KVM μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση USB σε διάφορες μετρήσεις. Μερικές από τις πιο σημαντικές μετρήσεις που επηρεάζονται περιλαμβάνουν:

  • Latency: Αυτός είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να μεταφερθούν τα σήματα μεταξύ συσκευών. Όσο χαμηλότερη είναι η καθυστέρηση σε μια σύνδεση, τόσο πιο ανταποκρίνονται τα περιφερειακά του υπολογιστή σας.
  • Παροχή ισχύος/Έξοδος: Η ποσότητα ισχύος που μπορεί να παράγει μια σύνδεση USB. Η υψηλότερη ισχύς εξόδου σάς επιτρέπει να φορτίζετε γρήγορα συσκευές ή ακόμα και να τροφοδοτείτε μεγαλύτερα περιφερειακά υπολογιστών όπως οθόνες.
  • Ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων: Αναφέρεται στην ποσότητα των δεδομένων που μεταφέρονται ανά μονάδα χρόνου. Η υψηλότερη ταχύτητα μεταφοράς σάς επιτρέπει να μεταφέρετε μεγαλύτερα αρχεία σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Τώρα που καταλαβαίνετε αυτές τις μετρήσεις απόδοσης, ας μιλήσουμε για τον αντίκτυπο των προσαρμογέων USB, των διανομέων και των KVM που μπορούν να μειώσουν την απόδοση USB όσον αφορά τον λανθάνοντα χρόνο, την παροχή ισχύος και τις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων. Ας ξεκινήσουμε με τους προσαρμογείς USB.

Προσαρμογείς USB

Υπάρχουν δύο τύποι προσαρμογέων USB. Πρόκειται για τον προσαρμογέα ψηφιακού σε ψηφιακό και τον προσαρμογέα αναλογικού σε ψηφιακό/ψηφιακό σε αναλογικό προσαρμογέα.

  Πώς να μάθετε ιαπωνικά με το Manga

Οι προσαρμογείς USB ψηφιακού σε ψηφιακό συνδέουν δύο ψηφιακές συσκευές μεταξύ τους. Αυτοί οι προσαρμογείς USB συχνά χρησιμοποιούν κοντά καλώδια, συνδέουν συσκευές σε αναλογία ένα προς ένα και δεν κάνουν καμία επιπλέον επεξεργασία στα σήματα που μεταδίδουν. Λόγω της απλότητας της σύνδεσης, αυτοί οι προσαρμογείς USB δεν είναι γνωστό ότι επηρεάζουν την απόδοση USB, εφόσον έχουν αξιολογηθεί για να υποστηρίζουν πιο πρόσφατες εκδόσεις USB.

Ένας άλλος τύπος προσαρμογέα είναι ο αναλογικός σε ψηφιακός προσαρμογέας USB. Αυτοί οι προσαρμογείς συνδέουν και επεξεργάζονται αναλογικά σήματα για ψηφιακές συσκευές USB. Συχνά υιοθετούν εξοπλισμό που σχετίζεται με τον ήχο χρησιμοποιώντας αναλογικές συνδέσεις όπως XLR, RCA και TRS που χρησιμοποιούνται στις δημοφιλείς υποδοχές ήχου 3,5 mm.

Πίστωση εικόνας: Μια μέρα/Ξεβιδώστε

Ενα Μετατροπέας αναλογικού σε ψηφιακό (ADC) ή μετατροπέας ψηφιακού σε αναλογικό (DAC) χρησιμοποιείται για την επεξεργασία των αναλογικών σημάτων σε ψηφιακά για τις συσκευές USB μας. Εφόσον ο προσαρμογέας αξιολογείται με την ίδια έκδοση USB των συσκευών, δεν θα πρέπει να παρατηρήσετε καμία πτώση στο εύρος ζώνης ή την ισχύ. Ωστόσο, μπορεί να εξακολουθείτε να αισθάνεστε λίγο λανθάνοντα χρόνο λόγω της επιπλέον επεξεργασίας που απαιτείται για τη μετατροπή σημάτων.

Οι προσαρμογείς USB επηρεάζουν ελάχιστα την απόδοση USB. Ωστόσο, οι προσαρμογείς USB από αναλογικό σε ψηφιακό μπορούν να προσθέσουν αρκετό χρόνο καθυστέρησης για εφαρμογές ευαίσθητες στο χρόνο, όπως ηχογράφηση στούντιο και παιχνίδια. Είναι πάντα καλύτερο να συνδέετε τις συσκευές σας σε αναλογικές θύρες αντί για USB, εάν υπάρχει. Λάβετε υπόψη ότι οι διεπαφές USB και οι μίκτες έχουν πάντα θύρες άμεσης παρακολούθησης ακουστικών. Φροντίστε να τα χρησιμοποιείτε όταν είναι διαθέσιμα για να έχετε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο καθυστέρησης.

Διανομείς USB

Ένας διανομέας USB είναι μια συσκευή που επεκτείνει τον αριθμό των θυρών USB που είναι διαθέσιμες σε έναν υπολογιστή ή άλλη συσκευή υποδοχής. Σας επιτρέπει να συνδέσετε πολλά περιφερειακά USB, όπως εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, πληκτρολόγια, ποντίκια και εκτυπωτές, σε μία μόνο θύρα USB του υπολογιστή σας.

Οι διανομείς USB μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την απόδοση USB όσον αφορά την καθυστέρηση, την παροχή ισχύος και τις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων. Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε θύρα USB στον υπολογιστή μας μπορεί να συνδεθεί μόνο σε ένα μόνο ελεγκτή USB. Αυτός ο ελεγκτής χειρίζεται τη μεταφορά δεδομένων, τα σήματα ελέγχου και τη διαχείριση ενέργειας.

Πίστωση εικόνας: Lionel Lemarie/Flickr

Εφόσον οι διανομείς USB συνδέονται σε μία θύρα USB σε έναν υπολογιστή, όλες οι θύρες επέκτασης USB που παρέχονται από τον διανομέα μοιράζονται έναν μόνο ελεγκτή USB. Αυτό χωρίζει το εύρος ζώνης του ελεγκτή, το οποίο μπορεί να μειώσει σημαντικά την απόδοση USB. Το επίπεδο επιρροής θα εξαρτηθεί από το πόσες συσκευές χρησιμοποιούν ενεργά τον διανομέα USB.

  Πώς να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενό σας με το Semrush SEO Writing Assistant

Επιπλέον, ορισμένες θύρες USB σε υπολογιστές μοιράζονται ήδη τον ίδιο ελεγκτή. Η υπερφόρτωση ενός διανομέα USB θα επηρεάσει επίσης την απόδοση άλλων θυρών USB που μοιράζονται τον ίδιο ελεγκτή.

Για να περιορίσετε τυχόν ποινές απόδοσης που λαμβάνετε χρησιμοποιώντας έναν διανομέα USB:

  • Αποφύγετε τη σύνδεση των συσκευών υψηλού εύρους ζώνης, όπως μονάδα flash USB ή κάρτα λήψης βίντεο σε διανομέα USB. Συνδέστε μόνο περιφερειακά χαμηλού εύρους ζώνης, όπως πληκτρολόγιο και ποντίκι, για να μειώσετε το φορτίο στον ελεγκτή USB.
  • Χρησιμοποιήστε έναν τροφοδοτούμενο διανομέα USB εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον διανομέα ως βολικό σταθμό φόρτισης για τις συσκευές σας. Αυτοί οι διανομείς απαιτούν να συνδέσετε ένα καλώδιο σε μια θύρα κεντρικού υπολογιστή και ένα άλλο καλώδιο σε μια εξωτερική πηγή τροφοδοσίας. Αυτό το επιπλέον καλώδιο επιτρέπει στον διανομέα να έχει αρκετή ισχύ για να φορτίζει τις συσκευές σας.
  • Συνδέστε το διανομέα USB σε μια θύρα χρησιμοποιώντας την πιο πρόσφατη έκδοση USB. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αναγνωρίσετε τις θύρες USB στις συσκευές σας, αλλά γενικά, θέλετε να συνδέσετε τον διανομέα σας σε μια θύρα USB-C ή σε μια μπλε θύρα USB-A στη συσκευή σας.

Αξίζει επίσης να αποφύγετε να γεμίζετε κάθε θύρα USB εκτός και αν είναι πραγματικά απαραίτητο.

KVM (πληκτρολόγιο, βίντεο, ποντίκι)

Πίστωση εικόνας: Laineema/Flickr

Ένας διακόπτης KVM είναι μια συσκευή υλικού που επιτρέπει σε έναν χρήστη να ελέγχει πολλούς υπολογιστές χρησιμοποιώντας ένα ενιαίο σύνολο περιφερειακών, που συνήθως αποτελείται από ένα πληκτρολόγιο, μια οθόνη βίντεο και το ποντίκι. Οι διακόπτες KVM είναι χρήσιμοι σε περιπτώσεις όπου ένας χρήστης χρειάζεται να διαχειρίζεται πολλούς υπολογιστές αλλά δεν θέλει να χρησιμοποιήσει ξεχωριστά σύνολα περιφερειακών για τον καθένα. Αν και υπάρχει πολυσυστημικό ασύρματο λογισμικό KVMη ύπαρξη ενός φυσικού διακόπτη KVM εξασφαλίζει καλύτερη απόδοση.

Ωστόσο, τα φυσικά KVM μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση USB ανάλογα με τον τύπο και τον τρόπο ρύθμισης. Τα KVM με τον ίδιο αριθμό εισόδων και εξόδων συνήθως δεν επηρεάζουν την απόδοση USB. Ωστόσο, ορισμένα KVM έχουν ρυθμιστεί ώστε να έχουν μεμονωμένες εισόδους για κάθε υπολογιστή και πολλαπλές εξόδους για περιφερειακά. Αυτοί οι τύποι KVM θα επηρεάσουν την απόδοση USB επειδή όλα τα περιφερειακά σας χρησιμοποιούν ουσιαστικά τον ίδιο ελεγκτή USB.

Εκτός από το ίδιο το KVM, υπάρχουν περιορισμοί μήκους καλωδίου USB κατά τη ρύθμιση των KVM. Το συνιστώμενο μήκος καλωδίου για USB 2.0 είναι 16 πόδια (5 μέτρα), ενώ το USB 3.0 και άνω είναι μικρότερο από 9 πόδια (3 μέτρα). Δεδομένου ότι τα KVM απαιτούν ένα καλώδιο εισόδου και εξόδου για κάθε περιφερειακό, η χρήση ενός καλωδίου 2 μέτρων για είσοδο και ενός άλλου καλωδίου 2 μέτρων για έξοδο θα σήμαινε συνολικά 4 μέτρα σε μήκος καλωδίου. Και δεδομένου ότι τα σύγχρονα KVM χρησιμοποιούν USB 3.0 και άνω, η ύπαρξη καλωδίου 4 μέτρων υπερβαίνει ήδη το συνιστώμενο μήκος.

  11 πλατφόρμες μάρκετινγκ Influencer που θα χρησιμοποιήσετε για την επόμενη καμπάνια σας

Ωστόσο, το μήκος του καλωδίου πάνω από ένα μέτρο δεν θα έχει πιθανότατα σημαντική επίδραση στις ταχύτητες ισχύος και μεταφοράς δεδομένων. Ωστόσο, ο λανθάνων χρόνος θα μπορούσε να εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα, ειδικά για τους παίκτες FPS, όπου τα πρόσθετα χιλιοστά του δευτερολέπτου καθυστέρησης εισόδου είναι πολύ πιο εμφανή.

Βεβαιωθείτε ότι το KVM σας δεν υποβαθμίζει την απόδοση USB τηρώντας τα ακόλουθα:

  • Χρησιμοποιήστε τα μικρότερα καλώδια που επιτρέπει η εγκατάσταση σας. Προσπαθήστε να μην υπερβείτε τα τρία μέτρα συνολικού μήκους καλωδίου.
  • Αγοράστε ποιοτικά καλώδια USB λαμβάνοντας υπόψη όλα τα βασικά στοιχεία που επηρεάζουν την απόδοση USB, όπως η έκδοση USB, η παροχή ρεύματος και η ποιότητα κατασκευής.
  • Χρησιμοποιήστε KVM που παρέχουν τον ίδιο αριθμό εισόδων με τις εξόδους του. Αποφύγετε τη χρήση της εισόδου ενός καλωδίου εάν το KVM παρέχει τη λειτουργικότητα. Είναι πάντα καλύτερο να έχετε ένα ειδικό καλώδιο για κάθε περιφερειακό.
  • Εάν είστε παίκτης που σχεδιάζετε να αγοράσετε ένα KVM, υπάρχουν KVM με δυνατότητα G-Sync που μπορούν να σας βοηθήσουν για πιο ομαλό παιχνίδι.
  • Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την εξειδικευμένη θύρα πληκτρολογίου για το πληκτρολόγιό σας και τη θύρα γενικής/ποντικιού για το ποντίκι σας. Αυτές οι θύρες κάνουν εξομοίωση υλικού για να μειώσουν την καθυστέρηση κατά την εναλλαγή μεταξύ υπολογιστών.

Το άλλο θέμα είναι η ποιότητα του υλικού που αγοράζετε.

Μην κάνετε φτηνά σε υλικό

Οι διανομείς USB, οι προσαρμογείς και τα KVM επηρεάζουν την απόδοση USB. Ωστόσο, η μείωση της απόδοσης είναι συχνά αμελητέα, εφόσον αυτές οι συσκευές έχουν αξιολογηθεί με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις USB, είναι κατασκευασμένες από ποιοτικά υλικά και έχουν ρυθμιστεί σωστά. Επομένως, μην κάνετε φθηνά KVM, προσαρμογείς και διανομείς όταν αγοράζετε ένα για την εγκατάσταση σας. Μην τσιγκουνευτείτε ούτε τα καλώδια. Το να έχετε καλώδια χαμηλής ποιότητας με βαθμολογία USB 2.0 θα εμποδίσει μόνο ολόκληρη τη σύνδεσή σας. Αποκτήστε ένα χρησιμοποιώντας την πιο πρόσφατη έκδοση USB και αποκτήστε το συντομότερο καλώδιο που επιτρέπει η εγκατάσταση. Τέλος, διαβάστε τα εγχειρίδια για τη χρήση διανομέα, προσαρμογέα ή KVM στο σύστημά σας. Η εγκατάσταση συνδέσεων USB είναι πολύ πιο περίπλοκη από ό,τι πολλοί από εμάς πιστεύουμε.