Πώς να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενό σας με το Semrush SEO Writing Assistant

Το Semrush SEO Writing Assistant είναι το τέλειο εργαλείο για γρήγορη και αβίαστη ανάλυση άρθρων που προορίζεται για εκτεταμένη αφοσίωση μέσω της κατάταξης της Αναζήτησης Google και της οργανικής επισκεψιμότητας.

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) βασίζεται εδώ και πολύ καιρό σε άρθρα που βασίζονται σε κείμενο για την κατάταξη περιεχομένου, προϊόντων, υπηρεσιών και, τελικά, των εμπορικών σημάτων που τα προωθούν. Εφόσον δεν διαφημίζεστε προληπτικά, βασίζεστε στην κατάταξη του περιεχομένου σας στο Google SERP.

Ο αλγόριθμος της μηχανής αναζήτησης Google αξιολογεί τις σελίδες του ιστότοπού σας, τα ιστολόγια και τα άρθρα σας για διάφορους λόγους, όπως η πρωτοτυπία, η πραγματικότητα, η αναγνωσιμότητα, ο τόνος και τα ελκυστικά κείμενα.

Αν και η Google δεν διευκρινίζει αποκλειστικά τις μετρήσεις κατάταξης, αυτές είναι οι κοινές και λογικές εκτιμήσεις για την κατάταξη περιεχομένου.

Σε μια επιχειρηματική οργάνωση ή μια εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ, όταν ασχολείστε με εκατοντάδες άρθρα το μήνα, πώς θα αξιολογούσατε την ποιότητα των άρθρων σας με βάση τις παραπάνω μετρήσεις κατάταξης SERP της Google; Λοιπόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αυτοματοποιημένο εργαλείο που τα κάνει όλα με ένα μόνο κλικ. Εδώ έρχεται το εργαλείο Semrush SEO Writing Assistant.

Ελάτε μαζί μου καθώς εξετάζω διάφορα χαρακτηριστικά αυτού του εξαιρετικού εργαλείου SEO από την εργαλειοθήκη Semrush για SEO.

Γιατί χρειάζεται να αναλύετε και να βελτιστοποιείτε το περιεχόμενο;

Το περιεχόμενο που βασίζεται σε κείμενο που προορίζεται για δημοσίευση στον ιστότοπο πρέπει να αναλυθεί και να βελτιστοποιηθεί για πολλές μετρήσεις. Αυτό είναι απαραίτητο για εσωτερική διασφάλιση ποιότητας, παρακολούθηση απόδοσης και αναφορά.

Από την άποψη του SEO, το βελτιστοποιημένο περιεχόμενο θεωρείται ότι κατατάσσεται στην κορυφή του Google SERP, έτσι ώστε το κοινό-στόχος να μπορεί να βρει το περιεχόμενό σας ανάμεσα σε δισεκατομμύρια άλλους ιστότοπους που δημοσιεύουν άρθρα στην ίδια θέση.

Η ανάλυση περιεχομένου σάς δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε πολλά δεδομένα σχετικά με το περιεχόμενο, όπως βαθμολογία λογοκλοπής, βαθμολογία αναγνωσιμότητας, τόνος κειμένου, αφοσίωση εντός κειμένου, μοναδικότητα και ούτω καθεξής. Εάν διαχειρίζεστε μια εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις μετρήσεις για να αναφέρετε την πρόοδο της εργασίας σας στον πελάτη.

Από την άλλη πλευρά, η βελτιστοποίηση περιεχομένου σάς βοηθά να μεταφέρετε το περιεχόμενό σας σε μια τεράστια βάση αναγνωστών. Εδώ, βασικοί παράγοντες είναι η σαφήνεια περιεχομένου, η αυθεντία του περιεχομένου, η αλήθεια στα γεγονότα, η σωστή τοποθέτηση των λέξεων-κλειδιών κ.λπ.

  10 καλύτερες εφαρμογές email για iPhone το 2023

Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε μια προκλητική και βαρετή διαδικασία χειροκίνητης εργασίας για να αναλύσετε και να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενο SEO σας είτε ένα έξυπνο εργαλείο όπως το Semrush SEO Writing Assistant.

Τι είναι το Semrush SEO Writing Assistant;

Το SWA από το Semrush είναι ένα εργαλείο SEO για την ανάλυση περιεχομένου, ώστε να μπορείτε να το βελτιστοποιήσετε για SEO και φιλικότητα προς τον χρήστη πριν το δημοσιεύσετε στο διαδίκτυο. Αξιολογεί άμεσα ή σε πραγματικό χρόνο τις δυνατότητες SEO ενός ιστολογίου, διαθέτει άρθρα, άρθρα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας, αντίγραφο μάρκετινγκ, αντίγραφο διαφημίσεων, σχόλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ.

Κάτω από την κουκούλα, το εργαλείο περιέχει μερικούς εξαιρετικούς αλγόριθμους για την ανάλυση του περιεχομένου σας σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες μετρήσεις SEO. Αναλύοντας την αναγνωσιμότητα περιεχομένου, τις βελτιστοποιήσεις μηχανών αναζήτησης, τον τόνο της φωνής και την πρωτοτυπία, το Semrush SWA δημιουργεί μια συνολική βαθμολογία για τα ιστολόγια ή τα άρθρα σας.

Η συνολική βαθμολογία λειτουργεί σαν σημείο αναφοράς για το περιεχόμενό σας. Μετά τη δημοσίευση του άρθρου στο διαδίκτυο, μπορείτε να παρακολουθείτε την αφοσίωση, τα κλικ, τις κοινοποιήσεις, τις επισημάνσεις “μου αρέσει” κ.λπ. Τώρα, μπορείτε να το κάνετε αυτό για πολλά περιεχόμενα στις εκδόσεις του ιστότοπού σας ή στην επιχείρηση ψηφιακού μάρκετινγκ για να ανακαλύψετε μια συσχέτιση μεταξύ της συνολικής βαθμολογίας και των προβολών σελίδας για το περιεχόμενο.

Τώρα, μπορείτε να επιστρέψετε στο εργαλείο SWA και να αναλύσετε περαιτέρω το περιεχόμενο. Κάντε ορισμένες προσαρμογές, αναδημοσιεύστε το περιεχόμενο και παρακολουθήστε τις προβολές και την απόδοση της σελίδας. Με λίγα λόγια, αυτή είναι η διαδικασία τυποποίησης ποιότητας περιεχομένου και SEO στην οποία το SWA διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, εάν επιλέξετε να το χρησιμοποιήσετε.

Δυνατότητες του Semrush SEO Writing Assistant

#1. Ευανάγνωστο

Πίστωση εικόνας: Semrush

Η δυνατότητα αναγνωσιμότητας αξιολογεί το περιεχόμενο σε κλίμακα 10. Το 10 σημαίνει πολύ εύκολο και το 1 σημαίνει δύσκολο να διαβάσετε το περιεχόμενο. Αυτή η δευτερεύουσα δυνατότητα ακολουθεί τον τύπο υπολογισμού της βαθμολογίας ευκολίας ανάγνωσης Flesch.

Αυτή η δευτερεύουσα δυνατότητα παρέχει επίσης τις ακόλουθες πληροφορίες:

  • Τρέχουσα καταμέτρηση λέξεων και κατάλληλη καταμέτρηση λέξεων
  • Ζητήματα με το περιεχόμενο Τίτλος
  • Πάρα πολλές σύνθετες λέξεις
  • Προτάσεις δυσανάγνωστες
  • Εκτενείς παράγραφοι

#2. SEO

Πίστωση εικόνας: Semrush

Η δυνατότητα SEO παρέχει μια ολιστική ανάλυση του περιεχομένου για σκοπούς SEO. Καλύπτει παράγοντες που συνδέονται με το SEO, όπως η χρήση λέξεων-κλειδιών-στόχων, οι προτεινόμενες λέξεις-κλειδιά, τα προβλήματα συνδέσμων και τα χαρακτηριστικά Alt.

#3. Ο Τόνος της Φωνής

Πίστωση εικόνας: Semrush

Ο αλγόριθμος του εργαλείου αναλύει διάφορες πτυχές του περιεχομένου σας, όπως ρυθμό, επιλογή λέξεων, σειρά συγκεκριμένων λέξεων, ρυθμό και πολλά άλλα, για να δημιουργήσει τη βαθμολογία Tone of Voice για τα ιστολόγιά σας, τα άρθρα και τα αντίγραφα μάρκετινγκ. Η κλίμακα αυτής της βαθμολογίας έχει τρεις βαθμούς: Casual, Neutral και Formal.

  Πώς να αναγνωρίσετε μια ψεύτικη προτροπή εισόδου στην Apple

#4. Πρωτοτυπία περιεχομένου

Πίστωση εικόνας: Semrush

Αυτός είναι απλώς έλεγχος λογοκλοπής βάσει τεχνητής νοημοσύνης με χρήση διαδικτυακών πόρων. Ο έλεγχος πρωτοτυπίας δείχνει τον συνολικό αριθμό των αντιγραμμένων λέξεων, το ποσοστό λογοκλοπής και την πηγή του αντιγραμμένου περιεχομένου.

#5. Συνολική βαθμολογία

Το εργαλείο SWA χρησιμοποιεί μεμονωμένες βαθμολογίες από αναγνωσιμότητα, SEO, πρωτοτυπία και τόνο φωνής για να δημιουργήσει τη συνολική βαθμολογία του περιεχομένου σας. Είναι σε μια κλίμακα 10, όπου το 1 σημαίνει τη χαμηλότερη και το 10 την υψηλότερη βαθμολογία.

#6. Αναδιατυπωτής

Πίστωση εικόνας: Semrush

Το AI Rephraser του Semrush SEO Writing Assistant μπορεί να εκτελέσει τέσσερις εργασίες από ένα κείμενο που παρέχετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναδιατυπώσετε, να συνοψίσετε, να απλοποιήσετε ή να επεκτείνετε το περιεχόμενο προέλευσης για να δημιουργήσετε μοναδικό περιεχόμενο. Αυτό σας βοηθά πολύ στη δημιουργία backlink για τα άρθρα και τις σελίδες προορισμού της ιστοσελίδας σας.

#7. συστάσεις

Μπορείτε να παρέχετε τις λέξεις-κλειδιά που θέλετε να καλύψετε στο εργαλείο SWA και θα σας παρέχει νέες προτάσεις περιεχομένου. Ο υποκείμενος αλγόριθμος αυτού του εργαλείου αναλύει το περιεχόμενο, τη λέξη-κλειδί, την τοποθεσία και τη συσκευή των ανταγωνιστών σας για να δημιουργήσει προτάσεις.

Semrush SEO Writing Assistant Plugins

Το εργαλείο προσφέρει ενσωμάτωση ή υποστήριξη προσθηκών για τις ακόλουθες επιχειρηματικές εφαρμογές:

#1. WordPress Plugin

Πίστωση εικόνας: Semrush

Μπορείτε να βρείτε το WordPress Plugin για το εργαλείο Semrush SWA στη βιβλιοθήκη του WordPress Plugin. Μόλις προσθέσετε την προσθήκη στο WordPress CMS σας, μπορείτε να καλέσετε το εργαλείο από την ενότητα Εγκατεστημένες προσθήκες. Πριν αναλύσετε το περιεχόμενο, βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας στο Semrush. Τώρα, απλώς κάντε κλικ στην επιλογή Σύνδεση προτύπου περιεχομένου SEO για να αναλύσετε υπάρχον ή νέο περιεχόμενο.

#2. Πρόσθετο MS Word

Πίστωση εικόνας: Semrush

Εάν δημιουργείτε και βελτιστοποιείτε περιεχόμενο χρησιμοποιώντας το MS Word, τότε μπορείτε να προσθέσετε το εργαλείο Semrush SWA είτε από την ενότητα Λήψη πρόσθετων του Word είτε από το Microsoft Appsource. Αφού προσθέσετε οποιοδήποτε από αυτά τα εργαλεία, θα πρέπει να δείτε το εικονίδιο Εμφάνιση SWA στην καρτέλα Αρχική σελίδα της εφαρμογής Word. Κάντε κλικ σε αυτό το εικονίδιο Εμφάνιση SWA για να δείτε τον πίνακα εργαλείων SWA στη δεξιά πλευρά του εγγράφου.

#3. Πρόσθετο Εγγράφων Google

Πίστωση εικόνας: Semrush

Το πρόσθετο είναι παρόμοιο με το πρόσθετο του Word. Η μόνη διαφορά είναι ότι πρέπει να το αποκτήσετε από τα Έγγραφα Google από το Google Workplace Marketplace. Μόλις εγκατασταθεί, θα το βρείτε στην καρτέλα Επεκτάσεις των Εγγράφων Google.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Semrush SEO Writing Assistant

Δείτε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε με το εργαλείο Semrush SWA:

  • Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Semrush.
  • Επιλέξτε Content Marketing στο αριστερό πλαίσιο πλοήγησης.
  • Επιλέξτε το εργαλείο SEO Writing Assistant.
  • Τώρα, απλώς κάντε κλικ στην Ανάλυση του κειμένου μου.
  • Θα πρέπει τώρα να δείτε τη διεπαφή επεξεργασίας περιεχομένου Semrush, μαζί με ένα πλαίσιο στη δεξιά πλευρά για ανάλυση περιεχομένου και διάφορες μετρήσεις.
  • Επικολλήστε οποιοδήποτε περιεχόμενο στο πρόγραμμα επεξεργασίας περιεχομένου Semrush.
  • Στο πλαϊνό πλαίσιο κάτω από την ενότητα Λέξεις-κλειδιά, εισαγάγετε τις λέξεις-κλειδιά-στόχους για το κείμενο.
  • Τώρα, κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη προτάσεων.
  • Αυτό είναι! Θα δείτε μια περίπλοκη ανάλυση για την αναγνωσιμότητα, το SEO, τον τόνο της φωνής και την πρωτοτυπία, μαζί με ένα διάγραμμα αράχνης.
  Πώς να χρησιμοποιήσετε τη συνάρτηση QUERY στα Φύλλα Google

Οφέλη του Semrush SEO Writing Assistant

Υπάρχουν πολλά οφέλη του Semrush SWA και αυτά περιγράφονται εδώ:

  • Το εργαλείο αυτοματοποιεί τη ροή εργασιών για τον έλεγχο ποιότητας περιεχομένου αναλύοντας τις δυνατότητες SEO, την αναγνωσιμότητα, την πρωτοτυπία και πολλά άλλα.
  • Μπορείτε να βελτιστοποιήσετε και να οργανώσετε τη γραμμή παραγωγής περιεχομένου δημιουργώντας μια τυπική συνολική βαθμολογία που πρέπει να πληρούν οι δημιουργοί περιεχομένου και να αξιολογούνται στο εργαλείο SWA. Τελικά, η επωνυμία ή ο ιστότοπός σας θα δημιουργεί και θα δημοσιεύει πάντα περιεχόμενο που ταιριάζει με τον τρόπο μάρκετινγκ και την εικόνα της επωνυμίας.
  • Το εργαλείο SWA σάς βοηθά να δημιουργήσετε περιεχόμενο φιλικό προς το SEO που αποτελείται από στρατηγικά τοποθετημένες σημασιολογικές λέξεις-κλειδιά, προτάσεις βελτιστοποίησης περιεχομένου, εμφάνιση πληροφοριών για λέξεις-κλειδιά και πολλά άλλα.
  • Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που δημιουργούν οι ίδιοι περιεχόμενο μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το εργαλείο για να βελτιώσουν την ποιότητα του περιεχομένου.
  • Ως πελάτης, μπορείτε να ελέγξετε γρήγορα τις δυνατότητες SEO και την ποιότητα του περιεχομένου αναλύοντάς το στο εργαλείο SWA.
  • Εάν βλέπετε ότι το περιεχόμενό σας δεν είναι τόσο αναγνώσιμο όσο θα έπρεπε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Semrush SWA για να αναλύσετε την τρέχουσα αναγνωσιμότητα, να δείτε τα ελαττώματα και να τα επιλύσετε για να δημιουργήσετε εξαιρετικά ελκυστικό και αναγνώσιμο περιεχόμενο.

Είναι το Semrush SEO Writing Assistant πραγματικά άξιο;

Το εργαλείο SWA από τη Semrush αξίζει καθώς προσφέρει λειτουργίες που μπορεί να μην βρείτε σε ένα εργαλείο. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε πολλά εργαλεία για την ανάλυση περιεχομένου και τη συγκρότηση δεδομένων σε ένα μέρος για να δημιουργήσετε μια αξιολόγηση περιεχομένου.

Αντίθετα, το Semrush SEO Writing Assistant κάνει ανάλυση αναγνωσιμότητας, έλεγχο λογοκλοπής, ανάλυση τόνου περιεχομένου, δυνατότητες SEO και πολλά άλλα από μία εφαρμογή που βασίζεται σε σύννεφο.

Επίσης, το εργαλείο δεν έχει καμία καμπύλη εκμάθησης. Οποιοσδήποτε εργάζεται ή δραστηριοποιείται στον κλάδο του μάρκετινγκ περιεχομένου και των εκδόσεων μπορεί να αρχίσει να χρησιμοποιεί το εργαλείο χωρίς να παρακολουθήσει εκτενή εκπαίδευση.

Επίσης, δεν χρειάζεται να πληρώσετε κάτι επιπλέον για να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο. Έρχεται ως μέρος ολόκληρης της συνδρομής Semrush.

συμπέρασμα

Με λίγα λόγια, το εργαλείο Semrush SEO Writing Assistant είναι ένα τυπικό εργαλείο SEO για την ανάλυση της ποιότητας του περιεχομένου για τη βελτίωσή του πριν από τη δημοσίευση.

Προσφέρει μια φιλική προς τον χρήστη διεπαφή για ανάλυση περιεχομένου. Η λογική του πίσω από τη συνολική βαθμολογία είναι επίσης απλή και εύκολα κατανοητή από τους ανθρώπους του κλάδου. Θα πρέπει να είναι η πρώτη σας επιλογή για ένα εργαλείο βοηθού γραφής SEO, εάν χρειάζεστε έναν αυτόματο και βελτιωμένο τρόπο ανάλυσης περιεχομένου.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε για άλλες δυνατότητες του Semrush, συμπεριλαμβανομένου του Magic Keyword Tool του Semrush.