Μην μοιράζεστε τα ψηφιακά σας παιχνίδια με το Xbox του φίλου σας

Μπορεί να έχετε δει συμβουλές για το πώς να μοιράζεστε τα ψηφιακά παιχνίδια του Xbox One με τους φίλους σας. Αλλά η Microsoft δεν σκοπεύει να μοιραστείτε τη βιβλιοθήκη παιχνιδιών σας όταν δεν είστε εκεί. Κάνοντας αυτό σας θέτει σε κίνδυνο.

Μια σύντομη ιστορία του Xbox One Promises

Όταν η Microsoft ανακοίνωσε για πρώτη φορά το Xbox One, είχε την υπόσχεση για λειτουργίες επόμενης γενιάς και θα απαιτούσε μια αποκλειστική σύνδεση στο διαδίκτυο που θα επέτρεπε στην κονσόλα να τηλεφωνεί στο σπίτι κάθε 24 ώρες. Σε αντάλλαγμα, η Microsoft υποσχέθηκε ότι θα μπορούσατε να παίξετε παιχνίδια χωρίς να τοποθετήσετε το δίσκο (μετά την πρώτη φορά) και να μοιραστείτε την ψηφιακή βιβλιοθήκη παιχνιδιών σας με φίλους.

Το 24ωρο check-in ήταν αναγκαίο κακό για να πραγματοποιηθούν αυτές οι λειτουργίες—ειδικά η δυνατότητα να παίζετε τα παιχνίδια που έχετε αγοράσει από δίσκο χωρίς να τοποθετείτε το δίσκο στο Xbox. Αν χαρίζατε ή πουλούσατε το δίσκο σας, το Xbox σας θα ήξερε τελικά ότι δεν είστε ο κάτοχος του παιχνιδιού πια και δεν θα σας άφηνε να παίξετε πια το ψηφιακό αντίγραφο.

Δυστυχώς, η Microsoft διέλυσε το μάρκετινγκ και απέτυχε σοβαρά στον έλεγχο των ζημιών. Οι παίκτες δεν ήταν ευχαριστημένοι με την απαιτούμενη σύνδεση στο Διαδίκτυο και η Microsoft δεν χειρίστηκε καλά όταν αυτοί οι παίκτες έκαναν γνωστή τη δυσαρέσκειά τους. Η Sony, από την άλλη πλευρά, έκανε ένα masterclass αξιοποιώντας τα λάθη μιας άλλης εταιρείας.

Στο τέλος, η Microsoft συνθηκολόγησε και ανακάλεσε εξ ολοκλήρου την απαίτηση του τηλεφώνου στο σπίτι στο Διαδίκτυο. Αλλά, με αυτή την παραχώρηση, αφαίρεσε και τις άλλες μεγάλες υποσχέσεις. Οι παίκτες θα έπρεπε να εισάγουν δίσκους και δεν θα μπορούσαν να μοιραστούν τις ψηφιακές τους βιβλιοθήκες. Ουσιαστικά, το Xbox One λειτουργεί τώρα ακριβώς όπως το Xbox 360 όσον αφορά την αγορά, την πώληση και τη χρήση παιχνιδιών.

  Πώς να αποθηκεύσετε αυτόματα τις εικόνες των Windows Spotlight στα Windows 10

Μην επισημαίνετε το Xbox του φίλου σας ως Xbox του σπιτιού σας

Η πιο κοινή συμβουλή για την κοινή χρήση της βιβλιοθήκης σας είναι αρκετά απλή. Πηγαίνετε στο σπίτι του φίλου σας, προσθέστε τον λογαριασμό σας Microsoft στο Xbox του και επισημάνετε αυτό το Xbox ως δικό σας οικιακό Xbox. Για να είμαστε δίκαιοι, αυτό θα λειτουργήσει και θα δώσει στον φίλο σας μόνιμη πρόσβαση στην ψηφιακή βιβλιοθήκη σας. Αλλά τα μειονεκτήματα και οι κίνδυνοι υπερτερούν των οφελών.

Εδώ είναι το χειρότερο μέρος: Πρέπει να αφήσετε τον λογαριασμό σας Microsoft συνδεδεμένο στο Xbox του φίλου σας. Αυτό σημαίνει ότι έχουν πρόσβαση στην πιστωτική σας κάρτα και μπορούν να αγοράσουν παιχνίδια και πρόσθετα στο όνομά σας με τα χρήματά σας. Για να μετριαστεί το πρόβλημα αγοράς, θα μπορούσατε να απενεργοποιήσετε την αυτόματη σύνδεση στο Xbox και να απαιτήσετε ένα PIN για να κάνετε αγορές. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα.

Ο φίλος σας δεν θα έχει απλώς πρόσβαση στα παιχνίδια σας. θα έχουν τον έλεγχο όλων των πλεονεκτημάτων του “οικιακού Xbox” σας. Εάν έχετε Xbox Live Gold, μπορείτε να το μοιραστείτε με οποιονδήποτε συνδεθεί στο Xbox του σπιτιού σας. Ωστόσο, δεδομένου ότι το Xbox του φίλου σας έχει επισημανθεί ως Xbox του σπιτιού σας, όποιος συνδεθεί στο Xbox στο σπίτι σας δεν θα έχει Xbox Live Gold. Εάν έχετε φίλους και οικογένεια που ζουν μαζί σας, θα πρέπει να αγοράσουν χρυσό για τον εαυτό τους.

Μπορείτε να μοιραστείτε τα ψηφιακά σας παιχνίδια όπως αυτό μόνο με ένα Xbox. Έτσι, ενώ ο φίλος σας μπορεί να έχει πρόσβαση στην ψηφιακή βιβλιοθήκη σας στο Xbox του ανά πάσα στιγμή, πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να αποκτήσετε πρόσβαση στα παιχνίδια στο Xbox σας. Κάθε φίλος ή οικογένεια που συνδέεται στο Xbox σας θα πρέπει είτε να συνδεθεί ως εσείς είτε να αγοράσει το δικό του αντίγραφο οποιωνδήποτε παιχνιδιών που διαθέτετε. Ουσιαστικά παραχωρήσατε τα οφέλη της ψηφιακής κοινής χρήσης σε ένα Xbox που δεν βρίσκεται στο σπίτι σας.

  Πώς να εγγράψετε μια οθόνη στα Windows 10

Μπορεί να νομίζετε ότι θα αλλάξετε ποιος έχει το “Home Xbox” όποτε χρειάζεται, αλλά η Microsoft επιτρέπει μόνο πέντε αλλαγές ετησίως. Αυτό είναι περισσότερο από αρκετό για να σας υποστηρίξει εάν ένα Xbox πεθάνει και λάβετε αντικατάσταση, αλλά όχι αρκετό για να σας επιτρέψει να αλλάζετε συχνά για να παίζετε παιχνίδια.

Παρακαλώ μην δώσετε τα διαπιστευτήριά σας της Microsoft

Εγγραφές όπως το Απόρρητο και η Πληρωμή και Χρέωση θα πρέπει να φωνάζουν “μην δίνετε πρόσβαση σε αυτό”.

Μπορεί να δείτε όλες τις παραπάνω προειδοποιήσεις και να αποφασίσετε ότι ο φίλος σας μπορεί να είναι αξιόπιστος, ειδικά με την τεχνική μετριασμού του αποκλεισμού της αυτόματης σύνδεσης και των αγορών. Αλλά υπάρχει μια άλλη συμβουλή που έχουν προσφέρει ορισμένοι ιστότοποι — και είναι πολύ χειρότερη.

Αυτοί οι ιστότοποι επισημαίνουν ότι η απλή πράξη της σύνδεσης σε ένα Xbox θα παρέχει, προσωρινά, πρόσβαση στην ψηφιακή βιβλιοθήκη σας σε οποιονδήποτε άλλον που συνδέεται επίσης. Επομένως, ορίστε η λύση τους: δώστε στον φίλο σας τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας Microsoft, συμπεριλαμβανομένου του κωδικού πρόσβασής σας. Μπορείτε να διατηρήσετε το σετ Xbox ως το Home Xbox σας και ο φίλος σας μπορεί να συνδεθεί ως εσείς όποτε θέλει να παίξει ένα παιχνίδι στη βιβλιοθήκη σας.

Παρακαλώ μην το κάνετε ποτέ αυτό.

Οι λογαριασμοί της Microsoft δεν είναι μόνο για το Xbox. Με τα πλήρη διαπιστευτήριά σας, ο φίλος σας έχει πρόσβαση στο email της Microsoft, στον αποθηκευτικό χώρο στο cloud του Onedrive, στον λογαριασμό Skype, σε οποιαδήποτε συσκευή Windows 10 που είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό σας Microsoft και στα στοιχεία πληρωμής σας. Σε αντίθεση με την παραπάνω μέθοδο, δεν υπάρχει κανένας μετριασμός που να εμποδίζει τον φίλο σας να αγοράσει παιχνίδια Xbox, παιχνίδια για υπολογιστή του Microsoft Store ή εφαρμογές με τον λογαριασμό σας.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Story Mix σε φωτογραφίες στα Windows 10

Και πάλι, ακόμα κι αν εμπιστεύεστε τον φίλο σας χωρίς αμφιβολία, υπάρχει ένα σημαντικό μειονέκτημα σε αυτή τη μέθοδο. Η Microsoft σάς επιτρέπει να συνδέεστε μόνο σε ένα Xbox κάθε φορά. Εάν βρίσκεστε στη μέση ενός παιχνιδιού στο Xbox σας και ο φίλος σας συνδεθεί στο Xbox του με τον λογαριασμό σας, θα σας διώξουν και το παιχνίδι σας θα τελειώσει αμέσως. Καλύτερα να ελπίζουμε ότι είχατε μια πρόσφατη αυτόματη αποθήκευση.

Η κοινή χρήση παιχνιδιών είναι για όταν είστε με τους φίλους σας

Αν αναρωτιέστε πότε μπορείτε να μοιραστείτε την ψηφιακή βιβλιοθήκη παιχνιδιών σας με τους φίλους σας, η απάντηση είναι αρκετά απλή. Μπορείτε να μοιραστείτε όταν είστε με τους φίλους σας. Η Microsoft δεν σκόπευε οι παραπάνω δυνατότητες να είναι μόνιμες μέθοδοι κοινής χρήσης παιχνιδιών με ένα Xbox στο σπίτι κάποιου άλλου. Ο σκοπός της λειτουργίας Home Xbox είναι να μοιράζεστε άνετα τα παιχνίδια σας στην πιο χρησιμοποιούμενη κονσόλα Xbox στο σπίτι σας. Υπάρχει λόγος που η Microsoft το αποκαλεί “Home Xbox” και όχι “Friend’s Xbox”.

Για να μοιράζεστε παιχνίδια με τους φίλους σας, χρειάζεται απλώς να είστε μαζί τους. Όταν παίζετε και οι δύο στο Xbox του φίλου σας, συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Microsoft και αυτός θα έχει πρόσβαση στην ψηφιακή βιβλιοθήκη σας. Όταν τελειώσετε το παιχνίδι, αποσυνδεθείτε και τα παιχνίδια σας θα έρθουν μαζί σας. Αυτό σκόπευε η Microsoft και η δοκιμή οποιασδήποτε άλλης διαδρομής θα οδηγήσει σε προβλήματα πρόσβασης στη βιβλιοθήκη παιχνιδιών σας στο σπίτι—ή, χειρότερα, μια φιλία έληξε λόγω χαμένων χρημάτων. Μην παίρνετε αυτό το ρίσκο – απλά δεν αξίζει τον κόπο.