Με το PS5 Shortage Over, θα πέσει η τιμή του PlayStation 5;

Βασικά Takeaways

  • Οι κονσόλες PS5 είναι πλέον ευρέως διαθέσιμες, τερματίζοντας την παγκόσμια έλλειψη που προκαλείται από ελλείψεις chip και scalpers.
  • Τα καταστήματα μπορεί να χαμηλώσουν τις τιμές για να ανταγωνιστούν μεταξύ τους, αλλά η εξοικονόμηση πόρων για τους παίκτες πιθανότατα θα ήταν ελάχιστη.
  • Η εισαγωγή του μοντέλου “Slim” του PS5 με υψηλότερη τιμή υποδηλώνει ότι οι τιμές είναι απίθανο να μειωθούν σύντομα.

Η παγκόσμια έλλειψη PS5 τελείωσε επιτέλους. Αλλά το ερώτημα στα χείλη όλων τώρα είναι, αυτό θα οδηγήσει τις τιμές του PlayStation 5 να αρχίσουν να πέφτουν;

Το PS5 είχε μια δύσκολη αρχή στον κύκλο ζωής του, δέχτηκε τεράστιο πλήγμα τόσο από τις παγκόσμιες ελλείψεις chip όσο και από τους scalpers που αγόραζαν και μεταπωλούσαν κονσόλες σε εντυπωσιακές τιμές. Και ενώ αυτό δεν επηρέασε την ικανότητα της Sony να πουλάει κονσόλες PS5 και να βγάζει χρήματα, ήταν απογοητευτικό για τους παίκτες.

  Πώς να εξαναγκάσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης Google από τις ΗΠΑ

Λοιπόν, τώρα που τελείωσε η έλλειψη του PS5, θα μπορούσαμε να δούμε πτώση των τιμών;

Οι κονσόλες PS5 είναι τώρα σε άφθονη προσφορά

Η είδηση ​​ότι η έλλειψη PS5 τελείωσε επίσημα ήρθε από τον πρόεδρο της Sony, Jim Ryan, κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου στην CES 2023.

Με το PS5 σε άφθονη προσφορά σε όλο τον κόσμο, ήρθε επιτέλους η ώρα να πούμε αντίο στο PS4 και να αγκαλιάσουμε την κονσόλα επόμενης γενιάς της Sony. Αυτό σημαίνει ένα υγιές ράφι κονσολών PS5 σε σχεδόν οποιοδήποτε κατάστημα παιχνιδιών για να επιλέξουν οι παίκτες.

Τα καταστήματα ενδέχεται να πρέπει να ρίξουν τις τιμές για να είναι ανταγωνιστικά

Καθώς οι κονσόλες PS5 γίνονται διαθέσιμες σε περισσότερες τοποθεσίες, τα μεμονωμένα καταστήματα πιθανότατα θα ρίξουν τις τιμές για να ανταγωνιστούν μεταξύ τους. Αν και οι μειώσεις μπορεί να μην είναι μεγάλες, τα καταστήματα έχουν ένα συγκεκριμένο χώρο περιστροφής μεταξύ τιμής κόστους και RRP που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να προσφέρουν στους παίκτες μια μικρή έκπτωση χωρίς να τρέχουν με ζημία.

  8 καλύτερα API ζώνης ώρας για την επόμενη εφαρμογή σας

Το ζήτημα εδώ, ωστόσο, είναι ότι τα περισσότερα χρήματα στο gaming προέρχονται από εκτεταμένες εγγυήσεις και παιχνίδια και όχι από τις ίδιες τις κονσόλες, επομένως οποιαδήποτε εξοικονόμηση θα ήταν ελάχιστη.

Ωστόσο, το PS5 Slim θα μπορούσε να κρατήσει τις τιμές υψηλές

Μόλις λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση που σήμανε το τέλος της έλλειψης PS5, μια ανάρτηση στις 10 Οκτωβρίου 2023 στο PlayStation Blog έφερε μια ακόμη συναρπαστική ανακοίνωση—την αποκάλυψη νέων (λεπτότερων) μοντέλων PS5.

Πίστωση εικόνας: Sony

Το PS5 “Slim” έρχεται με μερικές σημαντικές διαφορές, όπως ένα πιο λεπτό πλαίσιο, μια αποσπώμενη μονάδα δίσκου και μια υψηλότερη τιμή. Λαμβάνοντας υπόψη την ανακοίνωση ενός ολοκαίνουργιου, πιο ακριβού μοντέλου PS5, φαίνεται απίθανο οι παίκτες να περιμένουν ότι οι τιμές θα μειωθούν σύντομα.

Οι τιμές του PS5 έχουν πράγματι αυξηθεί τα τελευταία χρόνια

Αντί το PS5 να γίνει φθηνότερο και πιο προσιτό στους παίκτες χρόνια μετά την κυκλοφορία, τον Αύγουστο του 2022, η Sony ανακοίνωσε σε μια ανάρτηση στο PlayStation Blog ότι το κόστος των κονσολών PS5 που πωλούνταν στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιαπωνία, την Κίνα, την Αυστραλία, το Μεξικό και τον Καναδά στην πραγματικότητα αυξανόταν. Αντιστρέφοντας την τάση που έχουμε δει με τις προηγούμενες γενιές κονσολών, όπου το hardwar έγινε σημαντικά φθηνότερο με την πάροδο του χρόνου.

  11 Καλύτερο Λογισμικό Animation λογότυπων για να δημιουργήσετε εντυπωσιακά λογότυπα 👀

Αυτές οι αυξήσεις τιμών ήταν άμεσο αποτέλεσμα του παγκόσμιου οικονομικού περιβάλλοντος που επηρεάζει τη Sony καθώς και τον υπόλοιπο κόσμο. Ενώ οι ΗΠΑ κατάφεραν να μείνουν μακριά από αυτές τις αυξήσεις των τιμών του PS5, ο πληθωρισμός και η κρίση του κόστους ζωής μαίνεται, καθιστώντας τις αλλαγές της Sony που έριξε τις τιμές του PS5 τόσο σύντομα μετά την αύξησή τους απίθανες.

Οι παίκτες δεν πρέπει να κρατούν την ανάσα τους για πτώση των τιμών του PS5

Ενώ τα καταστήματα μπορεί να έχουν την ευελιξία να ρίξουν την τιμή των κονσολών PS5 τους για να παραμείνουν ανταγωνιστικά, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν σημαντική εξοικονόμηση πόρων εκτός εάν η Sony το κάνει με επίσημη μείωση του RRP.

Πίστωση εικόνας: Walmart

Η προσφορά πακέτων κονσόλας και παιχνιδιών θα ήταν μια πιο ασφαλής και προβλέψιμη κίνηση για τη Sony. Το PS5 δεν είναι άγνωστο σε αυτά, με τα πακέτα Horizon Forbidden West και Marvel’s Spider-Man 2 να είναι διαθέσιμα τη στιγμή της συγγραφής.

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί η ύπαρξη κονσόλας PS5 και πακέτου παιχνιδιών με σημαντικά μειωμένη τιμή, η ιδέα της Sony να κάνει ένα παιχνίδι για να γλυκάνει τη συμφωνία είναι μια πιο ρεαλιστική προσδοκία από μια αυτόνομη πτώση τιμής για την ίδια την κονσόλα.

Το PS5 Saga συνεχίζεται ένα βήμα τη φορά

Ενώ όλοι θα θέλαμε να έχουμε άφθονες κονσόλες PS5 ΚΑΙ η τιμή να πέφτει ταυτόχρονα, φαίνεται ότι η πρώτη είναι το μόνο που μπορούμε να ζητήσουμε αυτή τη στιγμή.