Μάθετε μια νέα δεξιότητα το 2022 με αυτές τις εφαρμογές

Εάν έχετε λίγο ελεύθερο χρόνο, μπορεί να είναι μια μεγάλη επένδυση για την εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας ζωής. Είναι ενδιαφέρον ότι δεν χρειάζεται καν να πάτε σε ένα ειδικό ινστιτούτο για να μάθετε. Το smartphone σας 📱 είναι το μόνο που χρειάζεστε.

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές για Android και iOS που μπορούν να σας βοηθήσουν να μάθετε μια νέα δεξιότητα από την αρχή. Είτε θέλετε να ακολουθήσετε μια διαφορετική καριέρα είτε απλά θέλετε να ακολουθήσετε ένα νέο χόμπι για να βελτιώσετε τη ζωή σας, υπάρχει μια εφαρμογή που θα σας βοηθήσει.

Στη σημερινή ανάρτηση, θα παραθέσω εφαρμογές Android και iOS που θα σας βοηθήσουν να μάθετε μια νέα δεξιότητα ζωής ή να βελτιώσετε περαιτέρω τις δεξιότητές σας.

Μάθετε να κωδικοποιείτε

Η κωδικοποίηση είναι σίγουρα μια δεξιότητα που αξίζει να μάθετε σε αυτήν την ψηφιακή εποχή. Είτε θέλετε να μάθετε βασικό HTML και JavaScript για να προσαρμόσετε τους φίλους σας είτε να προωθήσετε την καριέρα σας στη δημιουργία βιντεοπαιχνιδιών με C++, μια εφαρμογή μπορεί να το κάνει να συμβεί. Το Mimo είναι μια εξαιρετική εφαρμογή για να μάθετε να κωδικοποιείτε, ειδικά αν δεν έχετε προηγούμενες γνώσεις.

Η εφαρμογή προσφέρει γρήγορες ασκήσεις για να σας βοηθήσει να μάθετε και να εφαρμόζετε κώδικα για τη δημιουργία εφαρμογών και ιστοτόπων. Υπάρχουν μαθήματα για JavaScript, HTML, CSS, Python και άλλα που μπορείτε να παρακολουθήσετε με τον δικό σας ρυθμό. Το μεγαλύτερο μέρος του βασικού υλικού είναι δωρεάν, αλλά πρέπει αναβάθμιση σε επαγγελματικό εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε προχωρημένες τάξεις και πρακτικές ασκήσεις.

Κατεβάστε το Mimo ενεργοποιημένο Android | iOS

Εναλλακτική για το Mimo;

Αν θέλετε λίγο πιο προηγμένη εφαρμογή, τότε το SoloLearn είναι μια καλύτερη εναλλακτική. Προσφέρει δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό σε δεκάδες γλώσσες κωδικοποίησης και το εξατομικεύει στις προτιμήσεις σας. Έχει επίσης μια μεγάλη κοινότητα κωδικοποιητών όπου μπορείτε να μάθετε μαζί με άλλους. Η έκδοση Pro αφαιρεί διαφημίσεις και σας επιτρέπει να βλέπετε τους χρήστες του SoloLearn κοντά σας.

Κατεβάστε το SoloLearn στο Android | iOS

Μάθετε Πρώτες Βοήθειες

Οι πρώτες βοήθειες είναι μια από τις καλύτερες δεξιότητες ζωής που μπορείτε να μάθετε για να σώσετε τη ζωή σας και τους άλλους. Επίσης, δεν χρειάζεται να έχετε ιατρικό υπόβαθρο σε σπουδές για να μάθετε βασικές λύσεις πρώτων βοηθειών. Η εφαρμογή Πρώτων Βοηθειών από τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό κάνει καταπληκτική δουλειά βοηθώντας στην εκμάθηση κοινών σεναρίων πρώτων βοηθειών χρησιμοποιώντας οδηγίες βήμα προς βήμα.

Υπάρχουν επίσης βίντεο και κινούμενα σχέδια για να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε περίπλοκες έννοιες και όλα αυτά τα δεδομένα είναι διαθέσιμα εκτός σύνδεσης. Μπορείτε επίσης να καλέσετε το EMS απευθείας από την εφαρμογή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

  Δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε εφαρμογές στο Apple Watch; 10 τρόποι για να διορθώσετε το πρόβλημα

Λήψη ενεργοποιημένη Android | iOS

Μάθετε μια νέα γλώσσα

Η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε τις πολιτισμικές διαφορές και είναι τέλειο εάν χρειάζεται να ταξιδεύετε πολύ. Το Duolingo είναι μια εξαιρετική εφαρμογή που σας βοηθά να αρχίσετε να μαθαίνετε μια νέα γλώσσα και να βελτιώσετε την ανάγνωση, την ομιλία, την ακρόαση και τη γραφή της συγκεκριμένης γλώσσας.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες από 35 γλώσσες, όπως ισπανικά, γαλλικά, γερμανικά, αγγλικά, κορεάτικα, ιταλικά, κινέζικα, αραβικά, ολλανδικά και πολλές άλλες. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί μαθήματα που μοιάζουν με παιχνίδι, που περιέχουν κυρίως ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, όπου πρέπει να πείτε την απάντηση στη γλώσσα που θέλετε να μάθετε. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε δυνατά προτάσεις για να βελτιώσετε την προφορά σας.

Θα ανεβάσετε επίπεδο και θα κερδίσετε εικονικά νομίσματα για να περάσετε με επιτυχία τις δοκιμές, ενώ υπάρχει επίσης μια ενότητα για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας. Το καλύτερο από όλα, η εφαρμογή είναι εντελώς δωρεάν για χρήση με υποστήριξη διαφημίσεων και μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση στην έκδοση Pro για να αφαιρέσετε διαφημίσεις.

Λήψη ενεργοποιημένη Android | iOS

Μάθετε μαγικά κόλπα

Είτε θέλετε να εντυπωσιάσετε τους ανιψιούς σας είτε να κάνετε κάποια μαγικά στο δρόμο, μια εφαρμογή Android μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε μερικά ωραία μαγικά κόλπα. Το Learn Magic Tricks είναι ένα από τα καλύτερα μαγικά κόλπα. Οι εφαρμογές εκμάθησης προσφέρουν χιλιάδες βίντεο για μαγικά κόλπα. Τα βίντεο χωρίζονται σε μαγικά δρόμου, κόλπα με νομίσματα, κόλπα με κάρτες, κόλπα για αρχάριους, ομαδικά μαγικά κόλπα κ.λπ.

Αυτά τα βίντεο δεν είναι φυσικά από τον προγραμματιστή, αλλά δανεισμένα από το YouTube. Ωστόσο, ο προγραμματιστής έχει κάνει εξαιρετική δουλειά για να τα μεταγλωττίσει και να καταστήσει δυνατή την προβολή τους στο διαδίκτυο και τη λήψη τους για παρακολούθηση εκτός σύνδεσης. Η εφαρμογή είναι δωρεάν για χρήση, αλλά περιέχει διαφημίσεις.

Λήψη ενεργοποιημένη Android

Επιχειρήσεις & μάρκετινγκ

Αν ενδιαφέρεστε να ξεκινήσετε μια διαδικτυακή επιχείρηση ή να επισημάνετε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο, τότε η εφαρμογή Google Primer έχει άφθονο περιεχόμενο για να ξεκινήσετε. Το Google Primer προσφέρει μαθήματα σε μέγεθος μπουκιάς που μπορείτε να αφιερώνετε 5 λεπτά κάθε μέρα μαθαίνοντας για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.

Μπορείτε να μάθετε για τον επιχειρηματικό σχεδιασμό, το SEO, τις πωλήσεις, τη διαφήμιση, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα αναλυτικά στοιχεία, το branding, το μάρκετινγκ, τον ιστότοπο και πολλά άλλα. Τα περισσότερα μαθήματα δίνονται ως flashcards, αλλά μερικά απαιτούν επίσης άμεση αλληλεπίδραση από τον χρήστη. Μπορείτε να επιλέξετε από μια λίστα θεμάτων που σας ενδιαφέρουν και να παρακολουθείτε την πρόοδό σας.

Τα μαθήματα δημιουργούνται από την ομάδα του Google Primer ή από διάσημους επιχειρηματίες και συγγραφείς όπως ο Josh McClain ή ο Ryan Holiday. Η εφαρμογή είναι εντελώς δωρεάν για χρήση χωρίς διαφημίσεις. Αν και ορισμένα μαθήματα προέρχονται απευθείας από μάρκες που θα μπορούσαν να φαίνονται λίγο αυτο-μάρκετινγκ.

  Πώς να διορθώσετε το "Να επιτρέπονται οι μη αξιόπιστες συντομεύσεις" που είναι γκριζαρισμένες σε iPhone ή iPad

Λήψη ενεργοποιημένη Android | iOS

Μάθετε Μαθηματικά

Είτε είστε κακός στα μαθηματικά είτε θέλετε να βελτιώσετε περαιτέρω τις μαθηματικές σας δεξιότητες, το Photomath είναι η κατάλληλη εφαρμογή για να λύσετε όλα τα μαθηματικά σας προβλήματα. Είναι μια εφαρμογή εκμάθησης μαθηματικών που σας βοηθά να λύσετε οποιοδήποτε μαθηματικό πρόβλημα παρέχετε και παρέχει πλήρεις οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς να το κάνετε.

Όχι μόνο προσφέρει οδηγίες βήμα προς βήμα. προσφέρει ακόμη και πολλούς τρόπους επίλυσης ενός προβλήματος, καθιστώντας το ιδανικό για την εκμάθηση μαθηματικών όπως προτιμάτε. Εκτός από τη βασική επίλυση προβλημάτων, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε διαδραστικά γραφήματα, να χρησιμοποιήσετε μια επιστημονική αριθμομηχανή, να δείτε κινούμενα σχέδια και πολλά άλλα.

Οι περισσότερες λειτουργίες Photomath είναι δωρεάν, αλλά μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε την έκδοση Pro για να λάβετε επιπλέον λειτουργίες όπως λύσεις προβλημάτων λέξεων, αποκλειστικές συμβουλές και επεξηγήσεις και προσαρμοσμένες λειτουργίες που προσφέρουν οπτική βοήθεια.

Λήψη ενεργοποιημένη Android | iOS

Μάθετε Διαλογισμό

Ο διαλογισμός είναι μια εξαιρετική δεξιότητα ζωής για να φέρει ηρεμία στη ζωή σας και να βοηθήσει στη βελτίωση της εστίασης. Το Headspace είναι μία από τις καλύτερες εφαρμογές διαλογισμού που προσφέρει σε αρχάριους ειδικά μαθήματα διαλογισμού και να αποκομίσουν άμεσα τα οφέλη. Η εφαρμογή εστιάζει στην αντιμετώπιση διαφορετικών ζητημάτων χρησιμοποιώντας τεχνικές διαλογισμού, όπως το άγχος, το άγχος, ο ύπνος ή το ξύπνημα, η παραγωγικότητα, η εστίαση, ο πόνος και πολλά άλλα.

Λήψη Headspace ενεργοποιημένη Android | iOS

Εάν γνωρίζετε ήδη τα βασικά του διαλογισμού, αλλά αναζητάτε μια εφαρμογή που μπορεί να διευκολύνει τις συνεδρίες, τότε η εφαρμογή Calm μπορεί να είναι μια καλύτερη εναλλακτική λύση. Η εφαρμογή προσφέρει συνεδρίες διαλογισμού διάρκειας 3 έως 25 λεπτών, όπου η εφαρμογή σας καθοδηγεί ειδικά για να αντιμετωπίσετε προβλήματα που θέλετε να διορθώσετε, όπως το άγχος ή η αϋπνία.

Κατεβάστε το Calm on Android | iOS

Υπάρχουν περισσότερες εφαρμογές διαλογισμού και gadget που μπορείτε να εξερευνήσετε.

Μάθετε να σχεδιάζετε

Μπορείτε να μάθετε να σχεδιάζετε χρησιμοποιώντας οδηγίες βήμα προς βήμα με την εφαρμογή Πώς να σχεδιάσετε. Η εφαρμογή είναι για αρχάριους, όπου θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε ένα αντικείμενο λέγοντάς σας τις ακριβείς γραμμές που πρέπει να σχεδιάσετε. Μπορείτε να δείτε τα βήματα και να σχεδιάσετε σε χαρτί ή να σχεδιάσετε απευθείας μέσα στην εφαρμογή.

Όλα τα σχέδια που προσφέρονται είναι βασικά σχέδια με μολύβι, αλλά χρησιμοποιούν διαφορετικά στυλ σχεδίασης. Μπορείτε να σχεδιάσετε χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, ζώα, αυτοκίνητα, δέντρα και πολλά άλλα. Κάθε σχέδιο περιέχει 12-20 βήματα για να ολοκληρωθεί.

Η εφαρμογή υποστηρίζεται από διαφημίσεις, αλλά όλες οι λειτουργίες είναι εντελώς δωρεάν. μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση στην έκδοση pro για να αφαιρέσετε διαφημίσεις.

  Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης 911 σε ένα iPhone;

Λήψη ενεργοποιημένη Android | iOS

Βελτιώστε την ταχύτητα πληκτρολόγησης

Όλοι γνωρίζουμε πώς να πληκτρολογούμε στα smartphone μας, αλλά μπορεί να σας ενδιαφέρει να μάθετε να πληκτρολογείτε γρηγορότερα εάν συνομιλείτε πολύ. Το Typing Speed ​​Test είναι μια εφαρμογή για να δοκιμάσετε την ταχύτητα πληκτρολόγησης στο τηλέφωνο και να τη βελτιώσετε. Πρέπει να πληκτρολογήσετε μια μεγάλη παράγραφο σε μια δεδομένη χρονική στιγμή και η εφαρμογή θα σας δείξει τα αποτελέσματα όταν τελειώσει ο χρόνος.

Θα λάβετε μια βαθμολογία με βάση την ταχύτητα πληκτρολόγησης και τα λάθη που κάνατε. Μπορείτε να συνεχίσετε να προσπαθείτε να κερδίσετε αυτό το σκορ για να βελτιωθείτε. Υπάρχει επίσης μια επιλογή να κάνετε το τεστ και οι φίλοι σας να δουν ποιος μπορεί να πληκτρολογήσει πιο γρήγορα. Συνολικά, είναι μια εξαιρετική εφαρμογή για να ελέγχετε την ταχύτητα πληκτρολόγησης και να τη βελτιώνετε περαιτέρω κάνοντας τακτικά τεστ.

Λήψη ενεργοποιημένη Android

Προπόνηση χωρίς εξοπλισμό

Εάν δεν θέλετε να πάτε στο γυμναστήριο και δεν έχετε εξοπλισμό προπόνησης στο σπίτι, ίσως είναι καλή ιδέα να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το σωματικό σας βάρος για να ασκηθείτε στο σπίτι. Το Home Workout είναι μια εφαρμογή άσκησης που προσφέρει σεμινάρια και οδηγίες για προπόνηση από το σπίτι χωρίς τη χρήση εξοπλισμού.

Μπορείτε να κάνετε προπονήσεις για το στήθος, τα πόδια, τους κοιλιακούς, τα χέρια, ακόμα και για ολόκληρο το σώμα, χρησιμοποιώντας μόνο το δικό σας βάρος. Υπάρχουν ειδικές ασκήσεις προθέρμανσης πριν προχωρήσετε στην κύρια προπόνηση και μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε την πρόοδό σας. Υπάρχουν ρουτίνες προπόνησης για να χτίσετε μυς ή να χάσετε βάρος, εστιάζοντας σε διαφορετικά μέρη του σώματός σας.

Λήψη ενεργοποιημένη Android | iOS

Εφαρμογή μπόνους 😎

Όλες οι παραπάνω εφαρμογές σάς βοηθούν να μάθετε ή να βελτιώσετε μια συγκεκριμένη δεξιότητα. Εάν η δεξιότητα που σας ενδιαφέρει να μάθετε δεν αναφέρεται εδώ ή αναζητάτε μια εφαρμογή που μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε οποιαδήποτε δεξιότητα, δοκιμάστε την Udemy. Το Udemy είναι βασικά μια διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης που προσφέρει χιλιάδες μαθήματα βίντεο για διαφορετικά θέματα όπως κωδικοποίηση, σχέδιο, μαθηματικά, μάρκετινγκ, γιόγκα και πάνω από 2000 άλλα θέματα.

Υπάρχουν τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή μαθήματα και μπορείτε να τα αγοράσετε και να τα κατεβάσετε για προβολή εκτός σύνδεσης.

Κατεβάστε το Udemy σε Android | iOS

Αν ψάχνετε για εντελώς δωρεάν μαθήματα, τότε το Khan Academy είναι μια άλλη εξαιρετική εφαρμογή που προσφέρει χιλιάδες μαθήματα και όλα αυτά δωρεάν.

Κατεβάστε το Khan Academy στο Android | iOS

Λέξεις λήξης

Θα σας προτείνω να μάθετε τις βασικές πρώτες βοήθειες καθώς μπορεί να σώσετε τη ζωή κάποιου σε περίπτωση που συμβεί ένα ατυχές γεγονός. Επιπλέον, η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας δεν είναι μόνο καλή ως νέα δεξιότητα, αλλά είναι επίσης εξαιρετική εκπαίδευση για τον εγκέφαλό σας. Το καλύτερο από όλα, δεν χρειάζεται να αφιερώσετε πολύ χρόνο για να χρησιμοποιήσετε αυτές τις εφαρμογές. 5-10 λεπτά κάθε μέρα είναι υπεραρκετά για να ολοκληρώσετε το καθημερινό σας μάθημα.