Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης 911 σε ένα iPhone;

Εάν σκέφτεστε να αφήσετε ένα μικρότερο παιδί να χρησιμοποιήσει ένα iPhone, μπορεί να ανησυχείτε μήπως καλέσει κατά λάθος το 911. Λόγω της ομοσπονδιακής νομοθεσίας, δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε πλήρως τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά υπάρχουν τρόποι να μειώσετε τις πιθανότητές σας να καλέσετε κατά λάθος το 911. Δείτε πώς και γιατί απαιτείται το 911 στα κινητά τηλέφωνα.

Γιατί απαιτούνται όλα τα κινητά τηλέφωνα για να επιτρέπεται η κλήση 911

Σύμφωνα με Ομοσπονδιακός νόμος των Ηνωμένων Πολιτειών (47 CFR § 9.10), κάθε κινητό τηλέφωνο που πωλείται στις ΗΠΑ πρέπει να μπορεί να καλεί το 911, ακόμα κι αν το τηλέφωνο που καλεί δεν είναι συνδρομητής στο πλησιέστερο διαθέσιμο ασύρματο δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και τα τηλέφωνα που είναι συνδεδεμένα με λάθος πάροχο στην περιοχή ή εκείνα που δεν διαθέτουν κάρτα SIM μπορούν να καλέσουν το 911 και να φτάσουν σε ένα σημείο απάντησης δημόσιας ασφάλειας (PSAP), όπως ένα τοπικό τηλεφωνικό κέντρο έκτακτης ανάγκης.

  Πώς να αντιστοιχίσετε δύο ηχεία Nest Assistant Google για στερεοφωνικό ήχο

Ο λόγος για τον κανόνα είναι ότι ο καθένας μπορεί να φτάσει στο 911 με ευκολία από οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο—ακόμα και ένα παλαιότερο τηλέφωνο που δεν έχει ενεργό πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας. Ο στόχος είναι να γίνει το 911 μια καθολική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης για ολόκληρες τις ΗΠΑ Πολλές άλλες χώρες έχουν παρόμοιους κανόνες και για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης τους.

Συμβουλές για τη μείωση των ατυχημάτων έκτακτης ανάγκης σε ένα iPhone

Λόγω των ομοσπονδιακών απαιτήσεων 911, δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε την εφαρμογή Τηλέφωνο σε ένα iPhone, ακόμη και χρησιμοποιώντας το Screen Time, επειδή τότε θα ήταν αδύνατο να καλέσετε το 911 χρησιμοποιώντας το iPhone. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μειώσετε τις τυχαίες κλήσεις 911, ειδικά αν αφήσετε ένα μικρότερο παιδί να χρησιμοποιήσει το iPhone σας για ψυχαγωγία.

Δοκιμάστε τη λειτουργία πτήσης με Wi-Fi

Όταν ένα iPhone βρίσκεται σε λειτουργία πτήσης, δεν μπορεί να πραγματοποιήσει εξερχόμενες κλήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων έκτακτης ανάγκης. Η Λειτουργία πτήσης μπορεί εύκολα να ενεργοποιηθεί χρησιμοποιώντας τη συντόμευση του Κέντρου Ελέγχου ή στις Ρυθμίσεις > Λειτουργία αεροπλάνου.

  Η Microsoft θα συγχωνεύσει τις εφαρμογές UWP και Win32 με το Project Reunion

Στις Ρυθμίσεις στο iPhone, πατήστε το

Λίγοι το γνωρίζουν αυτό, αλλά μόλις ένα iPhone είναι σε λειτουργία πτήσης, μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε το Wi-Fi. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσατε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης, στη συνέχεια να ενεργοποιήσετε το Wi-Fi και να παραδώσετε το iPhone σε ένα παιδί που μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει το iPhone για να παίξει παιχνίδια δικτύου ή να παρακολουθήσει πολυμέσα ροής.

Όποτε τελειώσετε —ή εάν χρειάζεται να πραγματοποιήσετε μια κλήση έκτακτης ανάγκης— απλώς απενεργοποιήστε ξανά τη λειτουργία πτήσης. Εάν προσπαθήσετε να πραγματοποιήσετε μια κλήση έκτακτης ανάγκης με ενεργοποιημένη τη λειτουργία πτήσης, το iPhone σας θα σας υπενθυμίσει να απενεργοποιήσετε πρώτα τη λειτουργία πτήσης.

Απενεργοποίηση έκτακτης ανάγκης SOS

Ξεκινώντας με το iOS 11, τα iPhone περιλαμβάνουν μια λειτουργία που ονομάζεται “Emergency SOS” που επιτρέπει γρήγορη πρόσβαση σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εάν πατήσετε έναν συνδυασμό συγκεκριμένων κουμπιών στη συσκευή σας. Δυστυχώς, είναι εύκολο να πατήσετε αυτά τα κουμπιά κατά λάθος—ή να τα πατήσετε ενώ το τηλέφωνο βρίσκεται σε μια τσέπη ή σε μια τσάντα. Αυτό σημαίνει επίσης ότι ένα παιδί που κρατά το iPhone σας θα μπορούσε να το πυροδοτήσει κατά λάθος χωρίς να το καταλάβει.

  Πώς να ελέγξετε την μπαταρία AirPods σε iPhone, Apple Watch και Mac

Ευτυχώς, είναι εύκολο να απενεργοποιήσετε το Emergency SOS στις Ρυθμίσεις. Αρχικά, ανοίξτε τις “Ρυθμίσεις” και μετά πατήστε “Επείγουσα ανάγκη SOS”.

Στις Ρυθμίσεις στο iPhone, πατήστε

Στις ρυθμίσεις “Emergency SOS”, απενεργοποιήστε τους διακόπτες δίπλα στο “Call With Side Button” και το “Auto Call”.

Σε

Μετά από αυτό, βγείτε από τις “Ρυθμίσεις” και εσείς (ή όποιος χρησιμοποιεί το τηλέφωνό σας) θα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να καλέσετε κατά λάθος το 911.

Μιλήστε στα παιδιά σας για το 911

Τέλος, αν αφήνετε ένα παιδί να χρησιμοποιεί το iPhone σας—ίσως ένα παλαιότερο μοντέλο που δεν χρειάζεστε πλέον—είναι σημαντικό να μιλήσετε στα παιδιά σας για το τι είναι το 911 και πώς να το χρησιμοποιήσετε. Η ιστοσελίδα Η Verywell Family παραθέτει αρκετές καλές συμβουλές για την εισαγωγή της έννοιας σε παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω.

Με τα μεγαλύτερα παιδιά, είναι σημαντικό να εξηγήσετε τη σημασία της κλήσης του 911 μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και ότι εάν καλέσετε κατά λάθος το 911, να παραμείνετε στη γραμμή και να πείτε στο κέντρο 911 ότι δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη. Με αυτόν τον τρόπο, οι πόροι δεν σπαταλούνται στέλνοντας μια περιττή απάντηση έκτακτης ανάγκης στην τοποθεσία σας. Αλλά τα παιδιά θα πρέπει επίσης να αισθάνονται ασφαλή γνωρίζοντας ότι η βοήθεια είναι μόνο μια γρήγορη κλήση μακριά – σε οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο – εάν τη χρειάζονται.

Μείνε ασφαλής!