Πώς να διορθώσετε το “Να επιτρέπονται οι μη αξιόπιστες συντομεύσεις” που είναι γκριζαρισμένες σε iPhone ή iPad

Εάν θέλετε να εκτελέσετε μια συντόμευση που δημιουργήθηκε και κοινοποιήθηκε από κάποιον άλλο στο iPhone ή το iPad σας, πρέπει πρώτα να επιτρέψετε την αποθήκευση μη αξιόπιστων συντομεύσεων στη συσκευή σας. Ωστόσο, εάν αυτή η επιλογή είναι γκριζαρισμένη στις Ρυθμίσεις, υπάρχει τρόπος να το διορθώσετε.

Το πρόβλημα

Κανονικά, όταν θέλετε να εκτελέσετε μια μη αξιόπιστη συντόμευση, πρέπει να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Συντομεύσεις και, στη συνέχεια, να ενεργοποιήσετε την επιλογή “Να επιτρέπονται οι μη αξιόπιστες συντομεύσεις”. Ωστόσο, εάν δεν έχετε εκτελέσει ποτέ συντόμευση στο παρελθόν, θα διαπιστώσετε ότι η επιλογή “Να επιτρέπονται οι μη αξιόπιστες συντομεύσεις” είναι γκρι και δεν μπορείτε να αλλάξετε τον διακόπτη στην ενότητα “Ασφάλεια κοινής χρήσης”.

  Τι είναι το:blank και πώς το αφαιρείτε;

Ένα παράδειγμα του

Πώς να ενεργοποιήσετε το “Να επιτρέπονται οι μη αξιόπιστες συντομεύσεις” όταν είναι γκριζαρισμένο

Για να ενεργοποιήσετε το “Να επιτρέπονται οι μη αξιόπιστες συντομεύσεις” στις Ρυθμίσεις, πρέπει πρώτα να εκτελέσετε μια συντόμευση — οποιαδήποτε συντόμευση καθόλου — στην εφαρμογή Συντομεύσεις. Μερικές φορές, είναι πιο εύκολο να επιλέξετε και να εκτελέσετε μια συντόμευση από τη Συλλογή.

Αρχικά, ανοίξτε τις Συντομεύσεις. Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε, σύρετε προς τα κάτω με ένα δάχτυλο στη μέση της οθόνης και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε “συντομεύσεις” στη γραμμή αναζήτησης Spotlight. Πατήστε «Συντομεύσεις» όταν εμφανιστεί.

Τύπος

Όταν ανοίξουν οι Συντομεύσεις, πατήστε το κουμπί “Συλλογή” στο κάτω μέρος.

  Τι είναι το F-Stop στη φωτογραφία;

Στις Συντομεύσεις σε iPhone ή iPad, πατήστε

Στην προβολή Συλλογή, περιηγηθείτε και επιλέξτε οποιαδήποτε συντόμευση. Για το παράδειγμά μας, θα επιλέξουμε “Μάθετε πώς να πλένετε τα χέρια σας”. Δεν έχει σημασία ποιο θα επιλέξετε.

Πατήστε «Προσθήκη συντόμευσης».

Παρακέντηση

Στη συνέχεια, πατήστε “Οι συντομεύσεις μου” στο κάτω μέρος.

Στις Συντομεύσεις σε iPhone ή iPad, πατήστε

Στη σελίδα “Όλες οι συντομεύσεις”, πατήστε τη συντόμευση που μόλις προσθέσατε και θα εκτελεστεί. Αποφύγετε ωστόσο να πατήσετε το κουμπί έλλειψης (. . .), καθώς ανοίγει ένα μενού επεξεργασίας.

Τώρα, ξεκινήστε τις Ρυθμίσεις και μεταβείτε στις Συντομεύσεις. Η επιλογή “Να επιτρέπονται οι μη αξιόπιστες συντομεύσεις” δεν θα είναι πλέον γκρι. Πατήστε το διακόπτη για να ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή και θα γίνει πράσινη.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα ιστόγραμμα στο Microsoft Excel

Ενεργοποίηση

Όταν αυτή η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη, θα μπορείτε να αποθηκεύετε Συντομεύσεις που έχουν δημιουργηθεί από άλλους και μοιράζονται μέσω του iCloud, όπως αυτή που δημιουργήσαμε και η οποία θέτει σε σίγαση το iPhone σας όταν πατάτε το πίσω μέρος του. Για να το κάνετε, ωστόσο, θα πρέπει να λάβετε έναν σύνδεσμο προς τη συντόμευση από κάποιον άλλο. Καλα να περνας!