Λύση επόμενης γενιάς SaaS για Web Hosting

Η ζήτηση για υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων συνεχίζει να αυξάνεται, και μαζί της – η ανάγκη για προηγμένες λύσεις που θα βοηθήσουν στη διαχείριση. Το Spanel είναι μια λύση SaaS επόμενης γενιάς για φιλοξενία Ιστού που βοηθά τους χρήστες να βελτιστοποιήσουν τις λειτουργίες τους, βελτιώνει την ασφάλεια και βελτιώνει την απόδοση διακομιστή/ιστοτόπου.

Σήμερα θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτήν την πλατφόρμα διαχείρισης cloud και πώς μπορεί να σας ωφελήσει.

Τι είναι το SaaS;

Το Saas σημαίνει λογισμικό ως υπηρεσία. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι ένας ανεξάρτητος προμηθευτής λογισμικού συνεργάζεται με έναν πάροχο cloud για να φιλοξενήσει μια εφαρμογή και να την κάνει διαθέσιμη στο ευρύ κοινό.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρησιμοποιείτε ήδη λύσεις SaaS στην καθημερινή σας ζωή. Τα πιο δημοφιλή παραδείγματα είναι το Google Drive, το Slack και το Dropbox.

Το Spanel είναι επίσης μια εξαιρετική αντιπροσώπευση του SaaS. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για αυτό.

Εισαγωγή στο Spanel

Το Spanel της ScalaHosting είναι μια πλατφόρμα διαχείρισης cloud all-in-one που έχει δημιουργηθεί με σκοπό να κάνει τη διαχείριση διακομιστή και ιστότοπου μια γρήγορη και εύκολη εργασία.

Μέχρι πρόσφατα, το cPanel κυριαρχούσε στον κόσμο του λογισμικού του πίνακα ελέγχου. Ωστόσο, μετά την εξαγορά της Oakley Capital Private Equity III το 2018, οι τιμές αδειοδότησης αυξήθηκαν. Πολλοί χρήστες δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά τις αυξανόμενες χρεώσεις και στράφηκαν σε πιο προσιτές αλλά μάλλον στοιχειώδεις εναλλακτικές.

Αυτό άνοιξε ένα κενό μεσαίου επιπέδου που η ScalaHosting σκοπεύει να καλύψει με το Spanel.

Η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί εσωτερικά για να παρέχει μια διαισθητική εμπειρία με ομαλή πλοήγηση και ένα εξαιρετικό σύνολο χαρακτηριστικών.

Το Spanel διαθέτει δύο διεπαφές για καλύτερη κατανομή εργασιών. Εδώ είναι τι μπορείτε να περιμένετε.

#1. Διεπαφή χρήστη

Η διεπαφή χρήστη διαθέτει κατηγορίες προσανατολισμένες στη δράση στα αριστερά και ενημερωτικά στατιστικά στα δεξιά.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Memoji κατά τη διάρκεια μιας κλήσης FaceTime σε iPhone και iPad

Το μενού στα αριστερά χωρίζεται σε διάφορα μέρη:

  • Email – δημιουργία, επεξεργασία και διαγραφή λογαριασμών email, ορισμός φίλτρων, προωθητών, αυτόματης απάντησης κ.λπ.
  • Βάσεις δεδομένων – δημιουργία και διαχείριση βάσεων δεδομένων MySQL και PostgreSQL.
  • Ρυθμίσεις – διαχείριση λογαριασμών χρηστών, κωδικών πρόσβασης, γλώσσες, έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων, φόρουμ αιτημάτων λειτουργιών κ.λπ.
  • Τομείς – διαχείριση τομέων, υποτομέων και ανακατευθύνσεων.
  • Αρχεία – προγραμματίστε αντίγραφα ασφαλείας, ελέγξτε τη χρήση του δίσκου και διαχειριστείτε αρχεία και λογαριασμούς FTP.
  • Εργαλεία – ελέγξτε πιστοποιητικά SSL, διαχειριστή PHP, στατιστικά ιστού, SShield κ.λπ.
  • Λογισμικό – διαχειριστείτε το WordPress, το Joomla και το NodeJS ή αποκτήστε πρόσβαση στο Softaculours για να εγκαταστήσετε άλλες εφαρμογές.

#2. Διεπαφή διαχειριστή

Η διεπαφή διαχειριστή χωρίζεται σε τρία μέρη. Στα αριστερά, οι χρήστες μπορούν να δουν πύλες διαχείρισης διακομιστή και λογαριασμού. Εκεί βρίσκεται επίσης η γραμμή αναζήτησης. Στη μέση είναι μια λίστα λογαριασμών. Στο επάνω μέρος του πίνακα εργαλείων, υπάρχουν χρήσιμα στατιστικά στοιχεία σχετικά με το φόρτο του συστήματος, τη χρήση της μνήμης και του δίσκου και τη φήμη IP.

Χαρακτηριστικά Spanel

Το Spanel περιέχει όλες τις απαραίτητες δυνατότητες για την ομαλή διαχείριση των εργασιών σας. Ωστόσο, αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει αυτήν την πλατφόρμα είναι μερικά από τα μοναδικά εργαλεία της που δημιουργήθηκαν για να παρέχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη.

Περιλαμβάνουν:

#1. SSShield

Το Spanel διαθέτει ένα καινοτόμο εργαλείο ασφαλείας – το SShield, με μηχανική μάθηση και αλγόριθμους βασισμένους σε AI για να μπλοκάρει το 99,998% των κυβερνοεπιθέσεων. Σταματά το κακόβουλο λογισμικό πριν καν φτάσει στον διακομιστή σας και συλλέγει όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες.

Όταν εντοπίζει μια επίθεση, το SShield δεν αποκλείει την πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Αντίθετα, θα σας ειδοποιήσει και θα σας επιτρέψει να διορθώσετε το πρόβλημα χωρίς να επηρεαστεί ο χρόνος λειτουργίας του ιστότοπού σας.

Το SShield μαθαίνει από προηγούμενες επιθέσεις και ενημερώνει τις βάσεις δεδομένων του ανάλογα, καθιστώντας το ακόμα πιο αποτελεσματικό όταν αντιμετωπίζει νέες.

#2. SWordPress Manager

Το WordPress είναι εύκολα το πιο αναγνωρισμένο όνομα στον κόσμο της δημιουργίας ιστοσελίδων. Έτσι, η Spanel προσφέρει φυσικά κάτι για τους θαυμαστές της.

  Γιατί χρειάζεστε μια εταιρεία συντήρησης WordPress;

Το SWordPress Manager επιτρέπει στους χρήστες να εγκαταστήσουν και να αφαιρέσουν ιστότοπους, να ενεργοποιήσουν και να απενεργοποιήσουν όλες τις αυτόματες ενημερώσεις και να επαναφέρουν τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή. Οι χρήστες λαμβάνουν επίσης ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας που υποστηρίζεται από τη λειτουργία Κλείδωμα ασφαλείας. Κλειδώνει αποτελεσματικά όλα τα αρχεία και τους καταλόγους σας, έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να κάνει μη εξουσιοδοτημένες αλλαγές.

#3. Softaculous ενσωμάτωση

Το Spanel επιτρέπει στους χρήστες του να έχουν άμεση πρόσβαση στο Softaculous, ένα πρόγραμμα αυτόματης εγκατάστασης με ένα κλικ. Χάρη σε αυτό, μπορείτε εύκολα να διαμορφώσετε το WordPress, το Joomla, το Magento, το Prestashop και 400+ άλλες διαδικτυακές εφαρμογές στους διακομιστές σας. Δεν χρειάζονται τεχνολογικές δεξιότητες – Το Softaculous θα τα κάνει όλα για εσάς.

#4. Αντίγραφα ασφαλείας κατά παραγγελία

Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας κατ’ απαίτηση στο Spanel. Τα δεδομένα μπορούν να αποθηκευτούν τοπικά ή σε απομακρυσμένο διακομιστή FTP. Μπορείτε να προβάλετε, να κάνετε λήψη ή να επαναφέρετε αρχεία και βάσεις δεδομένων από τα διαθέσιμα τοπικά/απομακρυσμένα αντίγραφα ασφαλείας όταν χρειάζεται.

#5. Εξειδικευμένη υποστήριξη

Οι πλήρως διαχειριζόμενες υπηρεσίες παρέχονται επίσης με τη βοήθεια 24/7 από τους ειδικούς της ScalaHosting, οι οποίοι έχουν συμμετάσχει στην ανάπτυξη του Spanel. Έχετε δύο τρόπους να επικοινωνήσετε μαζί τους:

  • μέσω ζωντανής συνομιλίας, με χρόνο απόκρισης 30 δευτερολέπτων
  • μέσω εισιτηρίου, με χρόνο απόκρισης 15 λεπτών

Οφέλη Spanel

Το πρώτο εξαιρετικό πλεονέκτημα του Spanel είναι η ελευθερία που παρέχει. Οι χρήστες δεν χρειάζεται πραγματικά να συνδέονται με μια εταιρεία φιλοξενίας για να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα. Μπορούν να επιλέξουν οποιονδήποτε δημόσιο πάροχο cloud – AWS, DigitalOcean, Google Cloud κ.λπ. – για χρήση του Spanel. Θα παρέχει τη διεπαφή και την υποστήριξη φιλοξενίας που απαιτείται. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι το Spanel σάς δίνει τη δυνατότητα να μετατρέψετε μια αυτοδιαχειριζόμενη υπηρεσία VPS σε μια πλήρως διαχειριζόμενη υπηρεσία.

Το Spanel είναι διαισθητικό, καθιστώντας εύκολη την πλοήγηση ακόμη και για εντελώς αρχάριους. Χρησιμοποιεί επίσης τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες λογισμικού για να παρέχει κορυφαία απόδοση. Η πλατφόρμα ενσωματώνεται με LiteSpeed, OpenLiteSpeed ​​και Nginx. Επιπλέον, εκτελείται ως διακομιστής μεσολάβησης Apache. Αυτό σημαίνει ότι το Spanel επιτυγχάνει βέλτιστες ταχύτητες ενώ είναι εξαιρετικά ελαφρύ.

  Γιατί είναι σημαντικός ο έλεγχος πρόσβασης δικτύου και πώς να τον εφαρμόσετε

Μιλώντας για ελαφρύ, το γραφικό περιβάλλον είναι εγκατεστημένο στους διακομιστές του Spanel. Για εσάς, αυτό σημαίνει ότι δεν θα καταναλώσει καμία από τη RAM, την CPU και τον αποθηκευτικό χώρο σας – οι ιστότοποί σας μπορούν να χρησιμοποιούν τους πόρους σας στο έπακρο.

Δεν είναι μόνο αυτό.

Σε περίπτωση που λείπει κάποιο χαρακτηριστικό που χρειάζονται οι χρήστες, μπορούν να το προωθήσουν στην ομάδα προγραμματιστών του ScalaHosting.

Μπείτε στο Cloud Democracy Project. Δίνει στην κοινότητα του Spanel την ευκαιρία να συμμετάσχει στην ανάπτυξη της πλατφόρμας. Όλοι οι χρήστες μπορούν να προτείνουν νέες δυνατότητες και βελτιώσεις και στη συνέχεια να ψηφίσουν υπέρ των δημοσιευμένων προτάσεων. Αυτά με τις περισσότερες ψήφους θα εφαρμοστούν σε μελλοντικές ενημερώσεις.

Όποιος θέλει να προτείνει μια νέα λειτουργία ή είναι περίεργος για το τι έχουν να πουν άλλοι χρήστες – μπορεί να το ελέγξει Σελίδα Cloud Democracy Project.

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα:

Το Spanel βοηθά επίσης τους χρήστες να κερδίσουν πραγματικά χρήματα. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Συνεργασίας και να εφαρμόσουν τον σύνδεσμο συνεργατών στον ιστότοπό τους. Μόλις ένας επισκέπτης κάνει κλικ στον σύνδεσμο και λάβει το Spanel, η ScalaHosting θα πληρώσει στη θυγατρική το 100% των εσόδων που λαμβάνει η εταιρεία από τον επισκέπτη που γίνεται πελάτης για τους πρώτους τρεις μήνες.

Σε ποιον απευθύνεται το Spanel;

Η σύντομη απάντηση είναι – είναι για όλους.

Η πλατφόρμα υποστηρίζεται τόσο από μεγάλους παίκτες όσο και από μεμονωμένους χρήστες. Όλες οι εταιρείες – μεγάλες και μικρές – καθώς και οι ενδιαφερόμενοι χρήστες, μπορούν να επωφεληθούν σημαντικά από το Spanel, χάρη στις διάφορες δυνατότητες και τα μοναδικά εργαλεία του.

Τύλιξε

Το Spanel της ScalaHosting σίγουρα ανακατεύει τα πράγματα στη βιομηχανία φιλοξενίας ιστοσελίδων με καλό τρόπο. Καλύπτει επιτυχώς το κενό που άφησαν οι προκάτοχοί του, οι γοητευτικοί χρήστες με την ευκολία χρήσης, τις πολυάριθμες λειτουργίες και την premium υπηρεσία υποστήριξης.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε σχετικά με τη Διαχείριση διακομιστή VPS με το Spanel.