Λάβατε ένα email επαναφοράς κωδικού πρόσβασης Roku; Πηγαίνετε Ελέγξτε όλους τους άλλους λογαριασμούς σας

Βασικά Takeaways

  • Το Roku αντιμετώπισε μια παραβίαση που επηρέασε περισσότερους από 15.000 λογαριασμούς λόγω επιθέσεων γεμίσματος διαπιστευτηρίων.
  • Θα πρέπει να ελέγξετε άλλους λογαριασμούς που χρησιμοποιούν τα ίδια στοιχεία σύνδεσης εάν λάβατε μια ειδοποίηση ασφαλείας Roku.
  • Εντοπίστε και ασφαλίστε τυχόν λογαριασμούς που συνδέονται με τα παραβιασμένα διαπιστευτήρια για την προστασία των δεδομένων σας.

Λάβατε πρόσφατα ένα email επαναφοράς κωδικού πρόσβασης από τη Roku; Αν ναι, καλύτερα να ελέγξετε και τους άλλους λογαριασμούς σας στο διαδίκτυο.

Τον Μάρτιο του 2024, ο γίγαντας της ροής και της έξυπνης τηλεόρασης Roku αποκάλυψε ότι 15.000+ λογαριασμοί παραβιάστηκαν χρησιμοποιώντας επίθεση γεμίσματος διαπιστευτηρίων—πράγμα που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λογαριασμός για τον οποίο χρησιμοποιήσατε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης είναι επίσης ευάλωτος.

Τι συνέβη με τον Roku; Πώς παραβιάστηκε το Roku;

Επίσημη ειδοποίηση παραβίασης δεδομένων της Roku [PDF] αποκάλυψε ύποπτη δραστηριότητα σε περισσότερους από 15.000 λογαριασμούς Roku.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο Roku έφερε το μεγαλύτερο βάρος του ζητήματος, δεν έφταιγε πλήρως. Φαίνεται ότι όλοι οι λογαριασμοί παραβιάστηκαν χρησιμοποιώντας γέμιση διαπιστευτηρίων:

  Εξασκήστε τις δεξιότητές σας SQL σε αυτές τις 6 πλατφόρμες κωδικοποίησης

Μέσω της έρευνάς μας, διαπιστώσαμε ότι μη εξουσιοδοτημένοι φορείς είχαν πιθανώς αποκτήσει ορισμένα ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης καταναλωτών από πηγές τρίτων (π.χ. μέσω παραβιάσεων δεδομένων υπηρεσιών τρίτων που δεν σχετίζονται με το Roku). Φαίνεται πιθανό ότι οι ίδιοι συνδυασμοί ονόματος χρήστη/κωδικού είχαν χρησιμοποιηθεί ως πληροφορίες σύνδεσης για τέτοιες υπηρεσίες τρίτων, καθώς και ορισμένους μεμονωμένους λογαριασμούς Roku.

Το γέμισμα διαπιστευτηρίων, δηλαδή μια επίθεση που επαναχρησιμοποιεί τις ίδιες πληροφορίες ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης σε πολλές υπηρεσίες, είναι ένα τεράστιο σφάλμα χρήστη και ένα τεράστιο πρόβλημα στην εποχή των τεράστιων παραβιάσεων δεδομένων.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι εισβολείς χρησιμοποίησαν τις πληροφορίες για να πραγματοποιήσουν αγορές χρησιμοποιώντας τραπεζικά στοιχεία που ήταν αποθηκευμένα στο Roku. Αλλά ακόμη και τότε, η Roku δεν παρείχε αριθμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, πλήρεις πληροφορίες λογαριασμού πληρωμής (όλες οι αγορές περιορίζονταν στο Roku) ή άλλα στοιχεία αναγνώρισης.

Λάβατε ένα email επαναφοράς κωδικού πρόσβασης Roku; Θα πρέπει να ελέγξετε τους άλλους λογαριασμούς σας

Roku Newsroom

Τώρα, το γέμισμα διαπιστευτηρίων είναι επικίνδυνο επειδή οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον ίδιο συνδυασμό ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης σε πολλές υπηρεσίες. Επομένως, εάν λάβατε ένα email επαναφοράς κωδικού πρόσβασης από τη Roku μετά την παραβίαση, είναι λογικό να ρίξετε μια ματιά στους άλλους λογαριασμούς σας.

  Τι είναι μια υποδιεργασία στην Python; [5 Usage Examples]

Οπουδήποτε χρησιμοποιείτε τον ίδιο συνδυασμό ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης μπορεί να είναι σε κίνδυνο, ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε αδύναμους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούνται συνήθως. (Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε αυτούς τους κωδικούς πρόσβασης!)

Πώς να ελέγξετε εάν το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασής σας έχουν παραβιαστεί

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να καταλάβετε εάν ο συνδυασμός email και κωδικού πρόσβασης έχει εκτεθεί σε παραβίαση.

Το πρώτο περιλαμβάνει ένα ταξίδι στο Έχετε Πληρωθή, ο απίστευτα χρήσιμος και δωρεάν ιστότοπος ελέγχου παραβίασης δεδομένων του Troy Hunt. Απλώς πληκτρολογήστε τη διεύθυνση email σας και πατήστε pwned?, και θα αποκαλύψει όλες τις παραβιάσεις δεδομένων στις οποίες βρίσκεται η διεύθυνση email σας.

Αυτό είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης, αλλά δεν προσδιορίζει ονόματα χρήστη, ονόματα λογαριασμών, κωδικούς πρόσβασης και ούτω καθεξής (για καλό λόγο!). Για να μάθετε πού χρησιμοποιήσατε το συνδυασμό ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης, θα πρέπει να σκάψετε βαθύτερα, χειροκίνητα. Έχουμε καλύψει τον τρόπο εύρεσης λογαριασμών που σχετίζονται με μια διεύθυνση email σε βάθος, αλλά εδώ είναι μια γρήγορη επισκόπηση των μεθόδων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

  • Εύρεση λογαριασμών που συνδέονται με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δωρεάν: Λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως το Gmail και το Outlook παρακολουθούν συνδεδεμένους λογαριασμούς και μπορείτε να βρείτε τις πληροφορίες εκεί.
  • Βρείτε τις συνδέσεις κοινωνικής δικτύωσης με το Facebook και το Twitter: Περιηγηθείτε σε όλες τις εφαρμογές και τους ιστότοπους στους οποίους έχετε συνδεθεί χρησιμοποιώντας τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  • Αναζήτηση στα Εισερχόμενά σας για μηνύματα επαλήθευσης λογαριασμού: Κάντε κύλιση στον λογαριασμό σας και βρείτε αυτά τα μηνύματα εγγραφής.
  • Χρησιμοποιήστε εργαλεία διαγραφής λογαριασμού τρίτου μέρους: Μπορούν να εντοπίσουν και να διαγράψουν τους λογαριασμούς σας.
  • Βρείτε όλους τους διαδικτυακούς λογαριασμούς με Namechk: Αυτή η υπηρεσία σαρώνει ιστοτόπους για διαθέσιμα ονόματα χρήστη και, εάν ληφθεί το κανονικό σας όνομα, ενδέχεται να έχετε έναν λογαριασμό εκεί.
  • Ελέγξτε τους αποθηκευμένους λογαριασμούς του προγράμματος περιήγησής σας: Αν και δεν είναι η πιο ασφαλής μέθοδος διαχείρισης κωδικού πρόσβασης, λειτουργεί καλά για πολλούς ανθρώπους.
  • Χρησιμοποιήστε έναν Διαχειριστή κωδικών πρόσβασης: Πιθανότατα χρησιμοποιείτε ισχυρούς, μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης με έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, αλλά μπορεί να είχατε μια μέρα εκτός λειτουργίας όπου είχατε αφήσει διπλότυπους ή αδύναμους κωδικούς πρόσβασης.
  •   Οι 18 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές κλήσεων WiFi για iPhone

    Όταν παρακολουθείτε τους παλιούς σας λογαριασμούς, αλλάξτε τον καθένα για να έχετε έναν ισχυρό και μοναδικό κωδικό πρόσβασης. Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλίσετε ότι οι λογαριασμοί σας είναι ασφαλείς όχι μόνο από επιθέσεις γεμίσματος διαπιστευτηρίων, αλλά και από άλλους τύπους παραβιάσεων λογαριασμών, απάτης κωδικού πρόσβασης και πολλά άλλα.

    Αφιερώστε λοιπόν ένα λεπτό για να ψάξετε στα εισερχόμενά σας για ένα email επαναφοράς κωδικού πρόσβασης Roku και αν υπάρχει, λάβετε μέτρα για να παραμείνετε ασφαλείς!