Εξασκήστε τις δεξιότητές σας SQL σε αυτές τις 6 πλατφόρμες κωδικοποίησης

Εάν μαθαίνετε SQL για πρώτη φορά, θα πρέπει να περνάτε από πολλούς πόρους στο διαδίκτυο και εκτός σύνδεσης για να αποκτήσετε εις βάθος γνώση.

Τι συμβαίνει όμως αφού έχετε μάθει την SQL; Πώς γεφυρώνετε το χάσμα από το «ακόμα μαθαίνω SQL» στο «Μπορώ να ρωτήσω και να αναλύσω μεγάλα σύνολα δεδομένων σε SQL»;

Είναι δυνατό μόνο αν εξασκηθείτε πολύ και γίνετε ειδικός. Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι και πύλες για να εξασκήσετε την SQL δωρεάν ή με μικρή χρέωση. Ας δούμε τι είναι η SQL, τις βασικές δεξιότητες, τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας και τους ιστότοπους όπου μπορείτε να εξασκήσετε την SQL.

Σχετικά με την SQL και τις βάσεις δεδομένων

Η SQL σημαίνει δομημένη γλώσσα ερωτημάτων. Είναι μια γλώσσα που σας επιτρέπει να αλληλεπιδράτε με βάσεις δεδομένων. Η SQL χρησιμοποιείται για τη διαχείριση σχεσιακών βάσεων δεδομένων, τον πιο κοινό τύπο βάσης δεδομένων στην πράξη. Η δυνατότητα χρήσης SQL θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε περισσότερα από τα δεδομένα σας από την απλή ανάγνωση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ad-hoc ανάλυση και αναφορά δεδομένων και πιο εκτεταμένα έργα που περιλαμβάνουν πολλούς πίνακες και πολύπλοκες εφαρμογές.

Τα πιο δημοφιλή Συστήματα Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων (DBMS) είναι τα MySQL, Oracle και Microsoft SQL Server. Οι περισσότεροι προγραμματιστές και εταιρείες χρησιμοποιούν ένα από αυτά τα DBMS.

Βασικές δεξιότητες SQL που κάθε προγραμματιστής πρέπει να διαθέτει.

Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να ξεκινήσετε να μαθαίνετε SQL, μάθετε τα βασικά. Θα σας προσφέρουν μια σταθερή βάση για να κατανοήσετε τη χρήση δεδομένων. Ακολουθούν ορισμένες βασικές ικανότητες που πρέπει να γνωρίζετε:

Μάθετε πώς να οργανώνετε τη βάση δεδομένων: Το πρώτο βήμα για τον έλεγχο της SQL είναι να κατανοήσετε αρχικά μια βάση δεδομένων. Μάθετε τα βασικά των σχέσεων και των πινάκων στις βάσεις δεδομένων και πώς να δημιουργήσετε μια βάση δεδομένων εξ ολοκλήρου από την αρχή.

Προτάσεις και δηλώσεις του συγγραφέα SQL: Όταν έχετε κατακτήσει τις βασικές αρχές και τα δομικά στοιχεία των βάσεων δεδομένων, είναι καιρός να εξοικειωθείτε με την τέχνη της εξαγωγής των δεδομένων που χρειάζεστε με τα ερωτήματα SQL. Θα μάθετε μια σειρά από ρήτρες και δηλώσεις όταν είστε ικανοί στην τεχνική του χειρισμού δεδομένων για να ολοκληρώσετε την εργασία που έχετε μπροστά σας.

Διαχειριστείτε μια βάση δεδομένων SQL: Εάν σκοπεύετε να ασχοληθείτε με την πληροφορική (ή την επιστήμη δεδομένων), είναι σημαντικό να κατακτήσετε την τέχνη της διαχείρισης της βάσης δεδομένων και να τη διαμορφώσετε ώστε να επιτρέπει την επεκτάσιμη ανάπτυξη.

Χρήση δημοφιλών βάσεων δεδομένων όπως η MySQL και η PostgreSQL: Μάθετε πώς να εργάζεστε με τα δημοφιλή συστήματα διαχείρισης βάσεων δεδομένων που χρησιμοποιούν την SQL ως κύρια γλώσσα.

Master PHP: Είναι σπάνιο να βρείτε MySQL χωρίς να αναφέρεται η PHP στην ίδια παράγραφο. Είναι μια πολύ γνωστή γλώσσα προγραμματισμού ανοιχτού κώδικα που μπορεί να επικοινωνήσει με τη MySQL και η πλήρης κατανόηση αυτών των γλωσσών θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση μιας ευρείας σειράς έργων.

Μάθετε για τις τεχνικές πτυχές της ανάλυσης δεδομένων SQL για μάρκετινγκ: Η SQL είναι ζωτικής σημασίας στον τομέα του μάρκετινγκ. Επιτρέπει στους επαγγελματίες να κατανοήσουν καλύτερα τη συμπεριφορά των χρηστών και τα μοτίβα αγορών, έτσι ώστε οι ομάδες μάρκετινγκ να μπορούν να επικεντρωθούν αποτελεσματικά στην επιστροφή πελατών και στην προσέλκυση νέων χρηστών.

Δημιουργήστε μια βάση δεδομένων χρησιμοποιώντας WAMP και SQL: Χρησιμοποιήστε το WAMP (Windows, Apache, MySQL καθώς και PHP) καθώς και SQL για τη διαχείριση τεράστιων συλλογών δεδομένων. (Συχνά ονομάζεται τεράστια δεδομένα.)

Καριέρες για προγραμματιστές SQL

Η SQL είναι μια πολύ ευέλικτη γλώσσα και είναι η κύρια γλώσσα προγραμματισμού που σχεδόν κάθε προγραμματιστής είναι εξοικειωμένος. Η εκμάθηση της SQL μπορεί να σας οδηγήσει σε πολλές δυνατότητες στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Εδώ είναι μερικά από αυτά –

  Πώς να διορθώσετε τη διαφθορά σωρού λειτουργίας πυρήνα – αρχείο

Business Analyst: Ένας Business Analyst βοηθά τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν καλύτερα προϊόντα, διαδικασίες και λογισμικό με τη βοήθεια επιχειρηματικής ανάλυσης. Εάν τα δεδομένα που αναζητάτε είναι σχετικά με την ανάλυση κενών, η SQL μπορεί να εντοπίσει κενά στα δεδομένα, όπως ημερομηνίες ή αριθμούς.

Επιστήμονας δεδομένων: Η εις βάθος κατανόηση μερικών θεμελιωδών εργαλείων για την ανάλυση και των βασικών εννοιών που υποστηρίζουν την ανάλυση είναι απαραίτητη για έναν επιστήμονα δεδομένων.

Μηχανικός Λογισμικού: Η κατανόηση της SQL είναι απαραίτητη για έναν Μηχανικό Λογισμικού καθώς πολύπλοκες εφαρμογές αλληλεπιδρούν με τεράστιες βάσεις δεδομένων στο πίσω μέρος.

Διαχειριστής βάσης δεδομένων: Ένας διαχειριστής βάσης δεδομένων (DBA) διαχειρίζεται το λογισμικό που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση πληροφοριών, τη διαχείριση και την αποτελεσματική πρόσβαση στα δεδομένα. Τα DBA συνήθως διαχειρίζονται μια ομάδα προγραμματιστών SQL. Πρέπει να είναι ικανοί σε υπολογιστές, λογισμικό μηχανικής και σχεδιασμό δεδομένων.

Ελεγκτής διασφάλισης ποιότητας: Ο ελεγκτής διασφάλισης ποιότητας (QA) είναι υπεύθυνος για την εξέταση νέων εφαρμογών λογισμικού, όπως εφαρμογές που βασίζονται στον ιστό, συστήματα παιχνιδιών, εφαρμογές για κινητά, για τυχόν ελαττώματα ή άλλα ζητήματα.

Ας δούμε τώρα πού μπορείτε να εξασκήσετε τις δεξιότητές σας SQL για να αποκτήσετε εμπιστοσύνη στο χειρισμό μεγάλων βάσεων δεδομένων και πολύπλοκων ερωτημάτων SQL.

SQLPad

Ένα άλλο ανερχόμενο αγαπημένο των μαθητών σχετικά με την εκπαίδευση SQL είναι το SQLPad. Μια ματιά στην πλατφόρμα θα σας διαβεβαιώσει ότι δεν θα αγχωθείτε για την ακόλουθη συνέντευξη SQL και θα εκπαιδευτείτε από προγραμματιστές SQL και πολύ πιο προχωρημένους ρόλους όπως Business Analysts, Data Engineers, Analysts, Scientists και πολλά άλλα.

Το SQLPad παρέχει τα πάντα για να μάθετε για τη γλώσσα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε, να εξασκηθείτε, να αναπτύξετε όλες τις δεξιότητες που έχετε μάθει στην κεντρική του πλατφόρμα, όλα στο πρόγραμμα περιήγησής σας, στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω οποιασδήποτε συσκευής με αξιοπρεπή σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Για να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν τις απαιτήσεις της αγοράς με μεγαλύτερη διαφάνεια, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ερωτήσεων συνεντεύξεων που υποβάλλονται από κορυφαίες εταιρείες όπως το eBay, το Netflix, το Airbnb, το Spotify κ.λπ.

Τα θέματα στο SQLPad κατηγοριοποιούνται σε τρία τμήματα με βάση τη φύση τους, π.χ. Λειτουργίες ενός πίνακα, Λειτουργίες πολλαπλών τραπεζιών και Λειτουργίες παραθύρου. Μια επιμελημένη λίστα ερωτήσεων μπορεί να εφαρμοστεί στο IDE συμβατό με τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης.

Η πλατφόρμα έχει κατασκευαστεί και σχεδιαστεί από τον Leon Wei, ο οποίος έχει μεγάλη γκάμα εμπειρίας δουλεύοντας για κολοσσούς όπως η Apple, η Chegg και η Amazon. Η πλατφόρμα έχει βοηθήσει περισσότερους από 4000 χρήστες, σε 90 χώρες.

HackerRank

HackerRank είναι μια από τις πιο περιζήτητες πλατφόρμες εκμάθησης SQL στο διαδίκτυο. Η πλατφόρμα προσφέρει ένα μοναδικό μείγμα από καινοτόμες και εννοιολογικές ερωτήσεις που βοηθούν τους μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα τη θεωρία και να αυξήσουν την κριτική τους ικανότητα.

Ενσωματωμένα προκλητικά τεστ, το καθένα επισημαίνεται σε μία από τις τρεις κατηγορίες με βάση το επίπεδο δυσκολίας τους, δηλαδή. Εύκολο, μέτριο και σκληρό. Τα τεστ για αρχάριους είναι εύκολα, εξοικειώνοντας τους χρήστες με την πρώιμη θεμελίωση της γλώσσας. Καθώς οι μαθητές αρχίζουν να παίρνουν τις σωστές απαντήσεις και να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις, μεταφέρονται σε τεστ μέτριας δυσκολίας και τελικά μεταβαίνουν στα απαιτητικά επίπεδα. Αυτή η σταδιακή μετατόπιση από τις βασικές θεμελιώδεις ερωτήσεις σε προερχόμενες εννοιολογικές ερωτήσεις εκπαιδεύει τους μαθητές να γίνουν ένα από τα πιο δημοφιλή της αγοράς.

LeetCode

LeetCode είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα που προσφέρει μια εξαντλητική λίστα θεμάτων και επιμέρους θεμάτων που κατηγοριοποιούνται σε σχέση με το premium και non-premium πρόγραμμα. Παρέχει επίσης λύσεις για όλα τα τεστ που είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα του για να κατανοήσετε τον βέλτιστο τρόπο προσέγγισης των προβλημάτων. Επιπλέον, το LeetCode έχει εξατομικευμένα μηνιαία και εβδομαδιαία προγράμματα τα οποία οι μαθητές μπορούν να μιμηθούν στο πρόγραμμά τους για να εκτελέσουν μια χρονικά περιορισμένη προετοιμασία.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Smartphone σας ως τηλεχειριστήριο Amazon Fire TV

Παρόμοια με το SQL Pad, το LeeCode προσφέρει επίσης ερωτήσεις από τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Google, η Amazon, το Facebook, η Microsoft, η Apple και το Bloomberg, μεταξύ πολλών άλλων. Η πλατφόρμα LeetCode, σε αντίθεση με πολλές άλλες, δεν περιορίζεται μόνο στον Προγραμματισμό SQL, αλλά προσφέρει επίσης εκπαίδευση και μαθήματα σε όλες σχεδόν τις σημαντικές γλώσσες που είναι δημοφιλείς μεταξύ προγραμματιστών και αναπτυσσόμενων εταιρειών σε όλο τον κόσμο. Τώρα υποστηρίζουν 14 δημοφιλείς γλώσσες κωδικοποίησης.

Το δημοφιλές εργαλείο της LeetCode, το Playground, βοηθά τους προγραμματιστές να κάνουν δοκιμή, εντοπισμό σφαλμάτων και ακόμη και να γράφουν τα έργα τους στο διαδίκτυο. Η αποστολή αυτής της καινοτόμου εταιρείας είναι να βοηθήσει τον καθένα να βελτιώσει τον εαυτό του με το ευρύ φάσμα πηγών συνεντεύξεων από πολλές εταιρείες. Οι μαθητές τους έχουν αναφερθεί ότι έχουν σπάσει σημαντικούς ρόλους συνεντεύξεων σε κορυφαίες εταιρείες όπως το Facebook, η Apple, η Uber, η Amazon, η Intel και άλλες.

Το εγχείρημα LeetCode δεν περιορίζεται στους υποψηφίους. Ωστόσο, σε αυτήν την εποχή του επιθετικού ανταγωνισμού μεταξύ των εταιρειών για την πρόσληψη των σωστών ταλέντων, βοηθά επίσης τις επιχειρήσεις, τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τις εταιρείες να εντοπίσουν και να επιλέξουν κατάλληλους υποψηφίους. Οι πολυάριθμες υπηρεσίες που προσφέρουν οι εταιρείες περιλαμβάνουν διαγωνισμούς με χορηγία για την παροχή διαδικτυακών αξιολογήσεων και εκπαίδευσης.

Τρόπος

Η ομορφιά του διαδικτύου είναι η διαφορετικότητα που προσφέρει. Μεταξύ των εταιρειών και των πλατφορμών που προσφέρουν κατηγοριοποιημένα θέματα με βάση τις λειτουργίες του κώδικα, Τρόπος προσφέρει ολόκληρο το πρόγραμμα εκμάθησης SQL με βάση την πολυπλοκότητα που σχετίζεται με αυτά.

Ολόκληρη η δομή του προγράμματος σπουδών στο Mode χωρίζεται σε τρεις προφανείς και απλές κατηγορίες. Basic SQL, Intermediate SQL και Advanced SQL. Αυτές οι κατηγορίες είναι μια δεξαμενή μαθημάτων που προσφέρονται στους μαθητές. Αυτό το καθιστά την αγαπημένη στάση για όλους τους τύπους μαθητών που αναζητούν να μάθουν τις αποχρώσεις αυτής της γλώσσας βάσης δεδομένων.

Η κατηγοριοποίηση του σχεδίου προσφέρει επίσης στους μαθητές την επίγνωση του πόσο θα πρέπει να εμβαθύνουν στη μάθηση. Για παράδειγμα, ένας διαχειριστής προϊόντων θα χρειαστεί μόνο να μάθει τα βασικά της SQL, ενώ ένας μηχανικός βάσης δεδομένων θα πρέπει να ανέβει μέχρι το προχωρημένο στάδιο.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του Mode που χτυπά τους μαθητευόμενους είναι ο τρόπος με τον οποίο προσφέρει χαρτιά εξάσκησης στο τέλος κάθε Λειτουργίας. Βοηθά τους μαθητές να αξιολογήσουν τη μάθησή τους και αποδεικνύεται σημαντικό υλικό όταν επανεξετάζουν το θέμα.

DevSkiller

Η πλατφόρμα του DevSkiller υπερηφανεύεται ως μια πλατφόρμα που καθοδηγείται από τη βιομηχανία για την αξιολόγηση και την ανάπτυξη ταλέντων τεχνολογίας, και όλα αυτά για νόμιμους λόγους. Με τα χρόνια από την έναρξή του, το DevSkiller έχει εξελιχθεί ως μία από τις σημαντικές δυνάμεις μάθησης στον κόμβο πληροφορικής. Δημιουργήθηκε από τους προγραμματιστές, για τους προγραμματιστές, γεγονός που καθιστά μια από τις πιο στενά συνδεδεμένες πλατφόρμες με τα ζητήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αυτοί οι τεχνίτες στην καριέρα τους.

Τα SQL Online Tests στο DevSkiller έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις διαφόρων ρόλων που προσφέρονται στο πεδίο, με τα προκαταρκτικά τεστ να είναι Junior SQL Developer. Βοηθά τους μελλοντικούς προγραμματιστές να κατανοήσουν τις ανάγκες των περιζήτητων θέσεων τους, αλλά επίσης τους βοηθά διατηρώντας ολόκληρο το σχέδιο προετοιμασίας τους σχετικό με την περιγραφή της θέσης εργασίας.

Οι συνιστώμενοι ρόλοι για τις διαδικτυακές δοκιμές SQL είναι Αναλυτές δεδομένων, διαχειριστής βάσης δεδομένων, προγραμματιστής SQL, μηχανικός βάσεων δεδομένων, ειδικός βάσεων δεδομένων, νεότερος-ανώτερος προγραμματιστής SQL, Τεχνικός εισαγωγής δεδομένων/ποιότητας δεδομένων.

Οι δοκιμές που προσφέρονται από την πλατφόρμα τροφοδοτούνται από τη μεθοδολογία δοκιμών πραγματικής ζωής. Αυτή η έξυπνη τεχνολογία επιτρέπει στους χρήστες να αναλύουν τις γνώσεις τους σε διάφορες εκδόσεις SQL, εκτός από την αξιολόγηση των δεξιοτήτων κωδικοποίησης, της ικανότητας επίλυσης προβλημάτων και της διαχείρισης χρόνου.

  4 τρόποι για να δημιουργήσετε γρήγορα μια σημείωση σε iPhone ή iPad

TestDome

TestDome είναι ένας άλλος φανταστικός ιστότοπος που προσφέρει τεστ αξιολόγησης δεξιοτήτων για όσους αναζητούν εργασία. Αυτό που είναι τόσο αξιοσημείωτο σχετικά με αυτά τα τεστ, μπορείτε να ρωτήσετε, η ειδικότητα αυτών των τεστ αξιολόγησης είναι ότι πολλές εταιρείες τα χρησιμοποιούν επίσης για να δοκιμάσουν τους υποψηφίους συνεντεύξεων. Ως εκ τούτου, είναι το πιο σχετικό σύνολο δοκιμών αξιολόγησης δεξιοτήτων στην αγορά. Οι αριθμοί ανέρχονται σε 7000 εταιρείες και 450.000 υποψήφιους που χρησιμοποιούν αυτά τα τεστ για την αξιολόγηση δεξιοτήτων.

Αυτό που διαχωρίζει το TestDome από τους υπόλοιπους παίκτες του συλλόγου είναι ότι αυτός ο ιστότοπος σχεδιάστηκε κυρίως για εταιρείες που προσλαμβάνουν ταλέντα τεχνολογίας. Κατά κάποιο τρόπο, τα τεστ που προσέφερε η πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκαν από εταιρείες όπως το eBay, το Indeed, το NHS και το PayPal για να προσλάβουν το επόμενο κατάλληλο ταλέντο τους. Με τα χρόνια, η συνάφεια των ερωτήσεων που τέθηκαν σε αυτά τα τεστ προσέλκυσε εκατοντάδες χιλιάδες υποψηφίους σε αυτόν τον ιστότοπο.

Μαθήματα SQL

Έχουμε μιλήσει πάρα πολύ για τα τεστ και τα κουίζ, τις προκλήσεις και τα προβλήματα όταν κάθεσαι για την επόμενη συνέντευξη SQL. Αλλά για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να εξασκηθείτε στα ερωτήματα και να κατανοήσετε την υποκείμενη λογική και τους αλγόριθμους πίσω από αυτές τις έννοιες.

Ας σας παρουσιάσουμε τα τρία κορυφαία μαθήματα SQL που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Αυτό το εκπαιδευτικό υλικό έχει εκτιμηθεί ξανά και ξανά για τη σαφήνεια, την αυθεντικότητά τους, το ότι είναι ενημερωμένο με τα πιο πρόσφατα πρότυπα της αγοράς και για το κόστος στο οποίο προσφέρονται, το οποίο, για να σας πω την αλήθεια, είναι πολύ φθηνό .

Μάθετε SQL στο Udacity

Θα ξεκινήσουμε με το Μάθετε το πρόγραμμα SQL Nanodegree που προσφέρεται στο Udacity επειδή έχει γίνει το πιο δημοφιλές μεταξύ των ενθουσιωδών που μαθαίνουν τη Γλώσσα SQL. Το μάθημα έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί την SQL ως τη βασική γλώσσα για την Ανάλυση Μεγάλων Δεδομένων, προσφέροντας λήψη αποφάσεων με γνώμονα τη διορατικότητα και στρατηγική για το έργο.

Αυτό το μάθημα στο Udacity στοχεύει να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να αναλύσουν δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε σχεσιακές και μη σχεσιακές βάσεις δεδομένων. Στο τέλος αυτού του μαθήματος, οι χρήστες θα καθορίσουν, θα δημιουργήσουν και θα εκτελέσουν ερωτήματα SQL και NoSQL για να χειριστούν και να αναλύσουν βάσεις δεδομένων μεγάλης κλίμακας.

Ολοκληρώστε το SQL Bootcamp στο Udemy

Όλοι όσοι βρίσκονται στον τεχνολογικό χώρο ή προσπαθούν να ακολουθήσουν το δρόμο τους έχουν ακούσει για το Udemy. Είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα εκμάθησης, που προσφέρει πάνω από χίλια μαθήματα από την ανάπτυξη έως την τέχνη.

ο Ολοκληρώστε το SQL Bootcamp στο Udemy είναι ο ολοκληρωμένος οδηγός για τη μετάβαση των ανθρώπων από αρχάριους σε προχωρημένους. Στο τέλος του Bootcamp, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την SQL για να υποβάλετε ερωτήματα σε οποιαδήποτε βάση δεδομένων, να εκτελέσετε ανάλυση δεδομένων και ακόμη και να αναπαράγετε πραγματικές καταστάσεις και αναφορές ερωτημάτων.

Εισαγωγή στην SQL στο DataCamp

Το DataCamp είναι μια ακόμη εξαιρετική πλατφόρμα που προσφέρει πολλά μαθήματα για ροές τεχνολογίας και μη. Εισαγωγή στην SQL είναι δωρεάν μάθημα που σας βοηθά να μάθετε τα βασικά των πινάκων ερωτημάτων σε σχεσιακές βάσεις δεδομένων όπως MySQL, SQL Server και PostgreSQL.

Το 4ωρο μάθημα περιλαμβάνει 41 ασκήσεις και το έχουν δει πάνω από 12.00.000 χρήστες. Στο τέλος της δοκιμής, θα μπορείτε να κάνετε σύνταξη σε SQL που μοιράζεται από πολλούς τύπους βάσεων δεδομένων, όπως PostgreSQL, MySQL, SQL-server και Oracle.

συμπέρασμα

Στη σημερινή ανταγωνιστική αγορά, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να έχεις τις δεξιότητες για να πετύχεις. Οι δεξιότητες SQL δεν ήταν ποτέ πιο σχετικές από ό,τι σήμερα.

Με τη δυνατότητα επεξεργασίας μεγάλων δεδομένων και παροχής πληροφοριών για τις επιχειρήσεις, οι δεξιότητες SQL είναι απαραίτητες για κάθε προγραμματιστή. Έχοντας αυτό κατά νου, μάθετε πώς να κατακτήσετε την ικανότητα και να ξεκινήσετε την καριέρα σας εξερευνώντας τις παραπάνω πλατφόρμες κωδικοποίησης.

Εάν θέλετε να μάθετε βάσεις δεδομένων σε βάθος, εδώ είναι μερικοί εξαιρετικοί πόροι για να μάθετε SQL και NoSQL.