Κορυφαία 8 εργαλεία για την παρακολούθηση αλλαγών ιστότοπου

Η ζωή έχει να κάνει με εκπλήξεις. Αλλά στις επιχειρήσεις, οι εκπλήξεις είναι ανεπιθύμητες, ειδικά όταν πρόκειται για τον ιστότοπό σας.

Για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στο Διαδίκτυο, η διαχείριση των πάντων φαίνεται αδύνατο.

Δεν μπορείτε να ελέγξετε ποιος επισκέπτεται τον ιστότοπό σας, τι είδους τρόπους χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να εξαπατήσουν/σπάσουν το σύστημα και τι λένε οι πελάτες για αυτό. Αυτό που μπορείτε να ελέγξετε (παρακολούθηση), ωστόσο, είναι το περιεχόμενο που περιλαμβάνεται στον ιστότοπο, είτε πρόκειται για τα ίδια τα αρχεία κώδικα, τις σελίδες και τις αναρτήσεις, τις εικόνες και άλλα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στον διακομιστή κ.λπ. Συλλογικά, ας τις ονομάσουμε “αλλαγές ιστότοπου”.

Τώρα το ερώτημα είναι, πρέπει να ασχοληθείτε;

Γιατί έχουν σημασία οι αλλαγές στον ιστότοπο

Είναι έκπληξη το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων δεν σκέφτονται συχνότερα τις αλλαγές ιστότοπων, ακόμη και για ιστότοπους που βασίζονται στο περιεχόμενο, όπου το περιεχόμενο είναι γοητευτικό για την επιχείρηση.

Γιατί;

Ίσως να έχουν εξαρτηθεί να πιστεύουν ότι αυτό είναι απρόσιτο. ότι ίσως δεν είναι δυνατό ή είναι τόσο περίπλοκο που οι πόροι που δαπανήθηκαν δεν αξίζουν τον κόπο;

Θα ήθελα να υποστηρίξω ότι όλα αυτά τα συμπεράσματα είναι λανθασμένα.

Όταν μια ιστοσελίδα αλλάζει, μπορεί να σημαίνει πολλά πολύ σημαντικά πράγματα.

Επιθέσεις ασφαλείας

Σχεδόν όλες οι εφαρμογές Ιστού αποθηκεύουν ορισμένα δεδομένα διαμόρφωσης στο περιβάλλον τους ή στα αρχεία διαμόρφωσης (οι χρήστες του WordPress θα αναγνωρίσουν το αρχείο wp-config.php). Αλλαγές σε αυτά τα αρχεία, αν όχι σκόπιμες, μπορεί να σημαίνουν συμβιβασμό ασφαλείας, το αποτέλεσμα να είναι κλεμμένες πληροφορίες ή ακόμη χειρότερα, οι πληροφορίες να τροφοδοτούνται από κατεστραμμένη πηγή.

Αυτό συμβαίνει σε μια επίθεση δηλητηρίασης DNS, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά ο διακομιστής θα παραβιαστεί και η επίθεση πιθανότατα θα περάσει απαρατήρητη.

Πηγή: incapsula.com

Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για ιστότοπους WordPress, όπου ο εισβολέας βασίζεται στην αλλαγή ορισμένων αρχείων που είναι σημαντικά και με κάποιο τρόπο γίνονται προσβάσιμα. Συνολικά, αν δεν κάνατε αλλαγές στο περιεχόμενο και τα αρχεία του ιστότοπού σας και παρόλα αυτά κάτι άλλαξε, είναι καμπανάκι κινδύνου.

Απαράδεκτο περιεχόμενο

Για ιστότοπους που εξαρτώνται από περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες, ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος. Είναι πιθανό κάποιος τυχαίος χρήστης (ή ακόμα και ένας ανταγωνιστής!) να έχει δημοσιεύσει βέβαιο περιεχόμενο ή περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα στον ιστότοπό σας, οδηγώντας σας σε πιθανά προβλήματα. Ακόμα κι αν ο ιστότοπός σας δεν βασίζεται σε περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες, είναι πιθανό κάποιος να κάνει μια αλλαγή και να προσθέσει/αφαιρέσει το περιεχόμενο με τρόπο που είναι ενοχλητικός για τις λειτουργίες της επιχείρησής σας.

  Πώς να αναγνωρίσετε τη μουσική με το iPhone ή το iPad σας

Για παράδειγμα, πώς μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κάποιος δεν έχει αφαιρέσει κατά λάθος τη σελίδα της πολιτικής απορρήτου σας, η οποία είναι τόσο σημαντική για τη συμμόρφωση με τον GDPR; Ή ίσως ο νέος συγγραφέας περιεχομένου έχει χρησιμοποιήσει έναν όρο που είναι πολιτικά εσφαλμένος και πρέπει να αποφεύγεται στον κλάδο σας. ?

Οι εφαρμογές παρακολούθησης αλλαγών είναι απεριόριστες, ανάλογα με τους τομείς που σας απασχολούν. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακολούθηση αλλαγής περιεχομένου στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Παραμόρφωση ιστότοπου
  • Στοιχεία σελίδας που λείπουν ή είναι κατεστραμμένα
  • Μη προγραμματισμένες αλλαγές κώδικα (HTML ή άλλο)
  • Παρακολούθηση αγώνων
  • Παρακολούθηση ειδήσεων (χρήσιμο για το τμήμα δημοσίων σχέσεών σας)

Μόλις καταλάβετε τι διακυβεύεται, είναι ώρα να αναλάβετε δράση — με τη βοήθεια ενός από τα εργαλεία που θα συζητήσουμε στη συνέχεια.

Versionista

Versionista είναι μια «απλή, ισχυρή λύση SaaS» για όλες τις ανάγκες σας για παρακολούθηση αλλαγών. Λειτουργεί εξαιρετικά καλά για όσους θέλουν να παρακολουθούν σε κλίμακα.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση των σελίδων του ιστότοπού σας ή απλώς ως εργαλείο ανακάλυψης νέου περιεχομένου. Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν το λεπτομερές ρεπορτάζ τους. Δείτε μερικά στιγμιότυπα οθόνης:

Και αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου! Ολοκλήρωση αγοράς Versionista τώρα.

Fluxguard

Η παρακολούθηση δημοσίως ορατού περιεχομένου και αρχείων είναι καλή, αλλά τι γίνεται αν το περιεχόμενό σας είναι κλειδωμένο πίσω από μια φόρμα σύνδεσης; Καλά, Fluxguard αντιμετωπίζει αυτές τις ανησυχίες.

Χάρη στη χρήση εργαλείων τελευταίας τεχνολογίας όπως Ακέφαλο Chrome και Κουκλοπαίχτης, το Fluxguard μπορεί να υποβάλλει φόρμες σύνδεσης και να αλληλεπιδρά με οποιοδήποτε τμήμα μιας σελίδας εύκολα. Μπορείτε επίσης να εκτελέστε ελέγχους Google Lighthouse σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας.

Μερικά εκπληκτικά χαρακτηριστικά του Fluxguard είναι:

  • Παρακολούθηση πλήρους δραστηριότητας δικτύου
  • Παρακολούθηση cookie για UX και συμμόρφωση
  • Αρχεία για την απόδειξη της ιστορικής συμμόρφωσης
  • Προηγμένα φίλτρα και μετασχηματισμοί
  • Περίτεχνες οπτικές συγκρίσεις στη σελίδα

Οπτικοποίηση

Είμαι λάτρης της απλότητας και του μινιμαλισμού, επομένως δεν μπορώ να αγνοήσω μια λύση που είναι εστιασμένη στο λέιζερ. Το ίδιο ισχύει και για Οπτικοποίηση αν ψάχνετε για απλή παρακολούθηση σε επίπεδο σελίδας και θέλετε νεκρό ένα απλό μοντέλο τιμολόγησης.

  Πώς να σαρώσετε αυτόματα τα τρωτά σημεία ασφαλείας ιστότοπου;

Γιατί να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία που είναι γελοία απλή; Λοιπόν, κοίταξα γύρω στον ιστότοπό τους και βρήκα μερικές εξαιρετικές εφαρμογές:

  • Σάρωση κυβερνητικών τοποθεσιών για κενές θέσεις εργασίας
  • Παρακολούθηση πανεπιστημιακών ιστότοπων για αποτελέσματα εξετάσεων
  • Έλεγχος για νέες κριτικές για το αγαπημένο σας εστιατόριο στο Yelp, κ.λπ.
  • Ελέγχετε τους πωλητές για ύπουλες αλλαγές τιμών ??

Συνολικά, συνεχίζει να δείχνει ότι η τεχνολογία είναι περιορισμένη στις δυνατότητές της αλλά απεριόριστη στις εφαρμογές της. 🙂

ContentKing

Υψηλή βαθμολογία σε ιστότοπους όπως το Product Hunt, ContentKing σας παρέχει έλεγχο SEO και παρακολούθηση περιεχομένου σε πραγματικό χρόνο χωρίς να φορτίζετε ένα χέρι και ένα πόδι. Βασίζεται σε σύννεφο και παρακολουθεί τις ιδιοκτησίες ιστού σας όλη μέρα κάθε μέρα.

Λαμβάνετε πρακτικές εργασίες και πληροφορίες σχετικά με τα τελευταία γεγονότα του ιστότοπού σας, όλα χάρη στον έξυπνο αλγόριθμό τους. Αυτή η λύση σας ειδοποιεί επίσης αμέσως κάθε φορά που κάτι χαλάει στον ιστότοπό σας. Έτσι, βασικά, σας βοηθά να παραμένετε στην κορυφή των προβλημάτων και δυσλειτουργιών.

Εκτός από αυτό, μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις αλλαγές που γίνονται στις ιδιοκτησίες ιστού σας. Είτε αυτά είναι νέα, είτε διαγραμμένα είτε ανακατευθυνόμενα, το ContentKing καταγράφει τα πάντα και σας τα αναφέρει με απρόσκοπτο τρόπο. Μπορείτε να επιλέξετε να ανατέμνετε, να εξάγετε ή να κάνετε ό,τι θέλετε με τα δεδομένα που συλλέγει.

Τα σχέδια τιμολόγησης αυτής της λύσης ξεκινούν από 39 $/μήνα, αλλά υπάρχει μια δωρεάν δοκιμή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πριν από οποιαδήποτε δέσμευση.

Sken.io

Sken.io είναι μια άλλη ωραία προσφορά όσον αφορά την παρακολούθηση ιστότοπου.

Αυτό που βρήκα διαφορετικό σχετικά με αυτήν την υπηρεσία είναι ότι επικεντρώνονται σε μια εφαρμογή για κινητά και μια επέκταση Chrome για ειδοποιήσεις. Η ιδέα είναι ότι μπορεί να μην παρακολουθούμε πάντα το γραμματοκιβώτιό μας ή να μην θέλουμε να μας στέλνουν ανεπιθύμητα μηνύματα!

Τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν:

  • Παρακολουθήστε ολόκληρη τη σελίδα ή απλώς μια ενότητα. Ή έστω ένα στοιχείο!
  • Προηγμένος προγραμματιστής χρόνου
  • Αφαιρέστε τα ενοχλητικά στοιχεία από την παρακολούθηση (αναδυόμενα παράθυρα κ.λπ.)
  • Αναφορές τύπου γραφήματος για οπτική προβολή αλλαγών στους αριθμούς (τιμή, αριθμός κριτικών κ.λπ.)
  Ρύθμιση του RetroPie στο Raspberry Pi 3: Γρήγορος οδηγός

Η υπηρεσία διεκδικεί επίσης την “καλύτερη” απόδοση ιστοσελίδων στον κόσμο, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να δημιουργήσω αντίγραφα ασφαλείας. Όλα λέγονται και γίνονται, είναι μια αρκετά προσεγμένη υπηρεσία που αξίζει να ελέγξετε.

Wachete

Παρακολουθήστε μεμονωμένες σελίδες ή ολόκληρες πύλες, αυτή είναι η υπόσχεση Wachete. Συνδυάστε το με ένα ιστορικό αρχείο 6 μηνών και έχετε μια αρκετά σταθερή προσφορά για τις επιχειρήσεις.

Το Wachete κάνει επίσης το επιπλέον μίλι όταν πρόκειται για χαρακτηριστικά. Εκτός από τις συνήθεις δυνατότητες που προσφέρονται από άλλα εργαλεία παρακολούθησης ιστοτόπων της κατηγορίας, προσφέρει:

  • Ένα REST API για πρόσβαση σε πληροφορίες μέσω προγραμματισμού.
  • Μετατρέπει τις παρακολουθούμενες σελίδες σε μια ροή RSS στην οποία μπορείτε να εγγραφείτε!;
  • Ενσωμάτωση με δημοφιλή εργαλεία τρίτων όπως το Zapier

Α, και σε περίπτωση που αναρωτιέστε, Wachete μπορεί επίσης να ανιχνεύσει σελίδες πίσω από μια φόρμα σύνδεσης.

ChangeTower

ChangeTower έχει πολλές δυνατότητες που σας βοηθούν όχι απλώς να παρακολουθείτε τις αλλαγές, αλλά και να ανακαλύψετε απίστευτες εφαρμογές στην επιχείρησή σας.

Μερικές από τις δυνατότητες που προσφέρει το ChangeTower είναι:

  • Συνθήκες αλυσίδας μαζί: Προσθέστε όσες συνθήκες θέλετε σε έναν κανόνα παρακολούθησης.
  • Ρυθμίσεις ευαισθησίας: Μπορείτε να αποφασίσετε ποιο πρέπει να είναι το όριο για την ενεργοποίηση ειδοποιήσεων.
  • Παρακολούθηση αλλαγών που μοιάζει με επεξεργαστή κειμένου: Εκτενείς αναφορές αλλαγών που μοιάζουν με το αρχείο καταγραφής αλλαγών από έναν ισχυρό επεξεργαστή κειμένου όπως τα Έγγραφα Google ή το Word.
  • Οπτικά στιγμιότυπα: Δείτε οπτικά τι συμβαίνει με τις αλλαγές περιεχομένου.
  • Ειδοποιήσεις πολλών χρηστών: Ειδοποιήστε ολόκληρη την ομάδα σας ή μόνο τον εαυτό σας όταν η σκατά χτυπήσει τον οπαδό. 🙂

ChangeTower είναι μια έξυπνη, ικανή προσφορά την οποία εμπιστεύονται ονόματα όπως IBM, Huawei, PWC, Salesforce και άλλα, ώστε να είστε σε καλή παρέα!

Distill.io

Για όσους αναζητούν μια ολοκληρωμένη και προσεγμένη υπηρεσία, Distill.io είναι μια καλή επιλογή.

Πρώτον, τα χαρακτηριστικά που δεν είναι τόσο κοινά μεταξύ των ανιχνευτών ιστοτόπων που καλύπτονται εδώ: επέκταση chrome, εφαρμογή για κινητά και παρακολούθηση ιδιωτικών σελίδων (συμπεριλαμβανομένων των PDF). Και τώρα, τα ωραία πράγματα:

  • Ενσωματώνεται με το Slack και το Discord
  • Webhooks για προσαρμοσμένες ενσωματώσεις
  • Εισαγωγή/εξαγωγή δεδομένων σε πολλές μορφές
  • Επιτρέπει τη χρήση προσαρμοσμένων διακομιστών μεσολάβησης

Συνολικά, μια γεμάτη δύναμη προσφορά!

συμπέρασμα

Η παρακολούθηση ιστοτόπων είναι σαν ένα από εκείνα τα πράγματα που ποτέ δεν ήξερες ότι υπάρχουν, αλλά τώρα δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς. Μόλις δείτε τις δυνατότητες αυτής της απλής ιδέας, είναι αδύνατο να μην την αξιοποιήσετε και να κάνετε την επιχείρησή σας καλύτερη!