Η καλύτερη επιλογή το 2022;

Το Tableau και το Power BI είναι δύο δημοφιλή εργαλεία οπτικοποίησης δεδομένων που επιτρέπουν στις εταιρείες να συλλέγουν, να αναλύουν και να αναπαριστούν σημαντικές επιχειρηματικές πληροφορίες.

Το Tableau και το Power BI συνδυάζουν διάφορες δυνατότητες για να διευκολύνουν αποτελεσματικά τη συλλογή, αποθήκευση, ανάλυση και οπτικοποίηση διαφορετικών τύπων δεδομένων από πολλαπλές πηγές.

Παρά το γεγονός ότι επιτρέπουν στους οργανισμούς να αποκτήσουν γνώσεις από τα δεδομένα τους, τα εργαλεία έχουν ορισμένες διαφορές και ομοιότητες. Κάθε ένα έχει ισχυρές δυνατότητες και περιορισμούς, όπως φαίνεται στη σύγκριση Tableau vs. Power BI.

Πριν εξετάσουμε τις διαφορές, ας δούμε εν συντομία το καθένα, συμπεριλαμβανομένων των δυνατοτήτων και των βασικών χαρακτηριστικών του.

Πίνακας περιεχομένων

Επισκόπηση του Tableau και των βασικών χαρακτηριστικών του

Το Tableau είναι ένα δημοφιλές εργαλείο ανάλυσης και αναφοράς αυτοεξυπηρέτησης που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν ισχυρές απεικονίσεις. Η ισχυρή, πλούσια σε χαρακτηριστικά επιχειρηματική έξυπνη λύση μπορεί να συλλέγει και να συνδυάζει διάφορους τύπους δεδομένων από διάφορες πηγές.

Στη συνέχεια, μετατρέπει τα δεδομένα σε εύκολα κατανοητές οπτικές αναπαραστάσεις στις οποίες οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση χρησιμοποιώντας έναν κοινόχρηστο πίνακα εργαλείων ή άλλα μέσα. Γενικά, το Tableau εξοπλίζει τους χρήστες, σε ολόκληρο τον οργανισμό, με τη δυνατότητα να αντλούν περισσότερα από τα δεδομένα, να μοιράζονται πληροφορίες και να λαμβάνουν τεκμηριωμένες επιχειρηματικές αποφάσεις.

Κύρια χαρακτηριστικά του Tableau

Το Tableau εξοπλίζει τις επιχειρήσεις με τα κατάλληλα εργαλεία για να ανακαλύπτουν, να αναλύουν και να οπτικοποιούν δεδομένα, παρέχοντας παράλληλα λεπτομερείς και κοινοποιήσιμες πληροφορίες. Με τη δυνατότητα μεταφοράς και απόθεσης, οι εταιρείες δεν απαιτούν από υπαλλήλους υψηλής εξειδίκευσης να κατέχουν και να χρησιμοποιούν το Tableau. Εκτός από αυτά, παρακάτω είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του Tableau.

Διαισθητικός πίνακας ελέγχου και προηγμένες απεικονίσεις

Το Tableau επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν πίνακες εργαλείων, γραφήματα, πίνακες, γραφήματα, χάρτες και ιστορίες που διευκολύνουν την ανάλυση και την οπτικοποίηση δεδομένων, βελτιώνοντας έτσι τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Συνήθως, το εργαλείο παρουσιάζει τα αποτελέσματά του σε εύκολα κατανοητές μορφές κατάλληλες για επαγγελματίες, τεχνικούς και μη τεχνικούς χρήστες.

Οι πίνακες εργαλείων του αντιπροσωπεύουν εύκολα δεδομένα σε διάφορες μορφές, όπως κείμενο, οπτικοποίηση και άλλα. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να έχουν διάφορες προβολές, διατάξεις, μορφές, φίλτρα και άλλες επιλογές προσαρμογής.

Συνδέεται με πολλούς τύπους δεδομένων και πηγές

Το ευέλικτο και επεκτάσιμο εργαλείο μπορεί να συνδεθεί με πολλούς τύπους δεδομένων από διάφορες πηγές. Μπορεί να συνδεθεί με πηγές δεδομένων, όπως βάσεις δεδομένων σε διαφορετικούς διακομιστές, όπως ο Microsoft SQL Server, ο διακομιστής Tableau, κ.λπ. Επιπλέον, συνδέεται με ένα ευρύ φάσμα τύπων αρχείων, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, κειμένου, excel, pdf, JSON και άλλων .

  Πώς να καλέσετε διακριτικά έναν αριθμό έκτακτης ανάγκης από το iPhone σας

Κοινή χρήση δεδομένων και συνεργασία

Τα Tableaus επιτρέπουν στους χρήστες να μοιράζονται άμεσα και με ασφάλεια δεδομένα από διαφορετικές πηγές σε ελκυστικές απεικονίσεις, πίνακες εργαλείων, γραφήματα, φύλλα και άλλες μορφές.

Για παράδειγμα, οι επιχειρήσεις μπορούν εύκολα και γρήγορα να μοιράζονται και να συνεργάζονται χρησιμοποιώντας οπτικοποιήσεις ή πίνακες εργαλείων που βασίζονται σε δεδομένα από διάφορες πηγές δεδομένων – σε περιβάλλοντα εσωτερικής εγκατάστασης, cloud και υβριδικά. Κατά συνέπεια, αυτό υποστηρίζει γρήγορη ανατροφοδότηση, κριτικές και λήψη αποφάσεων βάσει δεδομένων.

Υψηλή ασφάλεια χρήστη και δεδομένων

Τα Tableaus διαθέτουν ισχυρή δομή αδειών ελέγχου ταυτότητας και βάσει ρόλων που διασφαλίζουν την ασφάλεια, τους χρήστες και τα δεδομένα του συστήματος. Επιπλέον, μπορείτε να ενσωματώσετε άλλα πρωτόκολλα ασφαλείας όπως Kerberos, Active directory κ.λπ.

Ερώτηση δεδομένων σε φυσική γλώσσα

Η δυνατότητα Ask Data επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν δεδομένα χρησιμοποιώντας μια φυσική ή κοινή γλώσσα. Το εργαλείο παρέχει αυτόματα τις πιο σχετικές απαντήσεις χρησιμοποιώντας ευνόητο κείμενο ή γραφικά.

Προγνωστική ανάλυση

Το Tableau έχει μια δυναμική διεπαφή και ένα ισχυρό backend που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν εύκολα προβλέψεις ή γραμμές τάσεων. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ένας χρήστης είναι να χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα μεταφοράς και απόθεσης για να ορίσει συγκεκριμένα σενάρια ή επιλογές. Στη συνέχεια, το εργαλείο θα παρέχει τις προβλέψεις δεδομένων με βάση τις επιλεγμένες παραμέτρους.

Επισκόπηση του Microsoft Power BI και των βασικών δυνατοτήτων του

Το Power BI είναι ένα προϊόν της Microsoft που περιλαμβάνει πολλαπλές δυνατότητες εικονικοποίησης δεδομένων σε μία λύση. Το εργαλείο δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να δημιουργούν αναφορές και πληροφορίες βάσει δεδομένων, ανοίγοντας διάφορες ευκαιρίες για τη βελτίωση της λήψης αποφάσεων, της απόδοσης και των εσόδων.

Συλλέγει και συγκεντρώνει δεδομένα από πολλές πηγές στο cloud, on-premise, email, κοινωνικά δίκτυα και άλλα κανάλια. Στη συνέχεια αναλύει αυτά τα δεδομένα και στη συνέχεια δημιουργεί ελκυστική απεικόνιση που είναι εύκολα κατανοητή.

Επιπλέον, ανάλογα με τον στόχο σας, μπορείτε να απεικονίσετε τα δεδομένα όσο λίγα ή όσο χρειάζεται. Το έξυπνο επιχειρηματικό εργαλείο σάς επιτρέπει να μοιράζεστε με ασφάλεια πληροφορίες με εσωτερικούς και εξωτερικούς χρήστες.

Βασικά χαρακτηριστικά του Microsoft Power BI

Το Microsoft Power BI επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται γρήγορα σε ένα ευρύ φάσμα πηγών δεδομένων, να προετοιμάζονται, να οπτικοποιούν και να παρέχουν νέες πληροφορίες. Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του επισημαίνονται παρακάτω.

Ελκυστικές απεικονίσεις

Το Power BI διαθέτει ένα ευρύ φάσμα οπτικοποίησης για να παρέχει λεπτομερείς και οπτικά ελκυστικές αναπαραστάσεις δεδομένων. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν διάφορες απλές έως πολύπλοκες απεικονίσεις για να δημιουργήσουν πίνακες εργαλείων και αναφορές που αντιπροσωπεύουν τα υπό ανάλυση δεδομένα.

Προσαρμόσιμοι και κοινόχρηστοι πίνακες εργαλείων

Το Power BI διαθέτει προσαρμόσιμους πίνακες εργαλείων που επιτρέπουν στον χρήστη να δημιουργεί επιθυμητές οπτικοποιήσεις που παρέχουν πληροφορίες ή πληροφορίες με βάση τους στόχους του. Το εργαλείο διαθέτει μια ποικιλία λεπτομερών και ελκυστικών οπτικοποιήσεων, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των καροτσιών ράβδων, γραφημάτων στηλών, γραφημάτων περιοχών, συνδυαστικών γραφημάτων κ.λπ. Οι χρήστες μπορούν επίσης να μοιράζονται και να εκτυπώνουν τους πίνακες εργαλείων, διευκολύνοντας τη συνεργασία.

Υψηλές ενημερωτικές και κοινοποιήσιμες αναφορές

Το Power BI παρέχει αναφορές που συνδυάζουν διάφορους πίνακες εργαλείων. Κάθε ένας από τους πίνακες εργαλείων μπορεί να έχει διαφορετική οπτικοποίηση με βάση την προσαρμογή και τον στόχο της ανάλυσης. Οι λογαριασμοί παρέχουν μια σύνοψη των δεδομένων που μπορεί να παρουσιάσει με διαφορετικούς τρόπους ενώ προσφέρει πληροφορίες. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται τις αναφορές μεταξύ τους.

  Πώς να κάνετε συναλλαγές με άλλους παίκτες στο "Animal Crossing: New Horizons"

Λειτουργία λήψης δεδομένων

Η δυνατότητα λήψης δεδομένων Power BI επιτρέπει στους χρήστες να συλλέγουν δεδομένα από διάφορες πηγές, είτε εσωτερικής εγκατάστασης, cloud ή υβριδική υποδομή. Τους επιτρέπει επίσης να λαμβάνουν σχετικές πληροφορίες είτε από δομημένες είτε από μη δομημένες πηγές.

Φιλτράρισμα συνόλων δεδομένων

Οι χρήστες του Power BI μπορούν να φιλτράρουν τα σύνολα δεδομένων από μεμονωμένες ή πολλαπλές πηγές δεδομένων πριν από την οπτικοποίηση. Το φιλτράρισμα διασφαλίζει ότι το εργαλείο λειτουργεί με μικρότερα υποσύνολα που περιέχουν περισσότερα σχετικά δεδομένα με τον στόχο. Στην ιδανική περίπτωση, το Power BI διαθέτει πολλές ενσωματωμένες υποδοχές δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά της βάσης δεδομένων SQL, MailChimp, Azure, Oracle, Salesforce, Facebook και άλλων.

Φυσική Γλώσσα Ερώτηση και Απάντηση

Το Power BI συνοδεύεται από ένα πλαίσιο Natural Language Q & A που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν ερωτήσεις σε φυσική γλώσσα.

Διαφορές Tableau έναντι Power BI

Παρακάτω είναι μερικές από τις σημαντικές διαφορές μεταξύ Tableau και Power BI.

Ευκολία μάθησης

Είναι πολύ πιο εύκολο να μάθετε και να χρησιμοποιήσετε το Power Bi σε σύγκριση με το Tableau. Αντίθετα, το Tableau δεν έχει πολύ διαισθητική διεπαφή. ως εκ τούτου είναι λίγο δύσκολο να κατανοηθεί και να χρησιμοποιηθεί από χρήστες με περιορισμένες δεξιότητες ανάλυσης δεδομένων.

Χωρητικότητα δεδομένων

Το Power PI έχει μικρότερη χωρητικότητα δεδομένων έως και 10 GB που μπορεί να χειριστεί από τοπικές βάσεις δεδομένων. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις μπορούν να τοποθετήσουν τα δεδομένα τους στο σύννεφο Azure εάν πρέπει να εργαστούν σε πιο σημαντικά ποσά πέρα ​​από αυτό το όριο. Το Power Bi δεν εισάγει τα δεδομένα για τοπικές βάσεις δεδομένων, αλλά τα τραβάει από τη βάση δεδομένων.

Το Tableau μπορεί να χειριστεί μεγαλύτερη χωρητικότητα χωρίς να υποβαθμίζει την απόδοση. Έχει μια δομή βασισμένη σε στήλη που αποθηκεύει μόνο μοναδικές τιμές από κάθε στήλη. Το χαρακτηριστικό του επιτρέπει να ανακτά αποτελεσματικά δισεκατομμύρια σειρές, παρέχοντας έτσι ανάλυση μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων από πολλαπλές πηγές.

Power Bi έναντι κόστους Tableau

Το Tableau είναι πιο δαπανηρό από το Power BI. Η έκδοση Tableau Pro κοστίζει πάνω από 35 $ ανά μήνα ανά χρήστη. Ωστόσο, το Microsoft Power BI είναι φθηνότερο, καθώς η επαγγελματική του έκδοση είναι 27,50 $ το μήνα ανά χρήστη.

Υποστήριξη πελατών

Το Tableau έχει καλύτερη υποστήριξη λόγω της μεγαλύτερης βάσης πελατών και του φόρουμ της κοινότητας. Εκτός από τα φόρουμ, το Tableau προσφέρει υποστήριξη μέσω email, τηλεφώνου ή πύλης πελατών. Από την άλλη πλευρά, το Microsoft Power BI έχει περιορισμένη υποστήριξη πελατών. Ωστόσο, οι χρήστες μπορούν να υποβάλουν εισιτήρια υποστήριξης στη Microsoft.

Υποστηριζόμενες πηγές δεδομένων

Το Tableau μπορεί να έχει πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα διακομιστών και βάσεων δεδομένων σε σύγκριση με το Power BI. Επιπλέον, μπορεί να συνδεθεί με πολλές πηγές και τύπους δεδομένων. Για παράδειγμα, μπορεί να έχει πρόσβαση σε δεδομένα από αρχεία κειμένου, excel, pdf, JSON και άλλα. Η λίστα των διακομιστών και των βάσεων δεδομένων είναι πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση με το Power BI.

Το Power BI έχει περιορισμένο αριθμό πηγών δεδομένων στις οποίες μπορεί να έχει πρόσβαση. Αυτοί οι διακομιστές και οι βάσεις δεδομένων περιλαμβάνουν τη βάση δεδομένων SQL Server, τη βάση δεδομένων υπηρεσιών ανάλυσης διακομιστή SQL, τη βάση δεδομένων IBM DB2, τη βάση δεδομένων Oracle, το Redshift, το Google Big Query, το snowflake, τον SAP Business Warehouse Application Server κ.λπ.

  Περιορίστε την πρόσβαση στην εφαρμογή και τη λειτουργικότητα της συσκευής με ένα PIN

Επιδόσεις Tableau έναντι Microsoft Power BI

Το Tableau παρέχει ταχύτερη και καλύτερη απόδοση, συμπεριλαμβανομένου του χειρισμού μαζικών δεδομένων.

Από την άλλη πλευρά, το Power BI παρέχει γρήγορη και καλή απόδοση, αλλά μόνο όταν εργάζεστε με χαμηλό όγκο δεδομένων. Ωστόσο, αποδίδει πιο αργά κατά το χειρισμό μαζικών δεδομένων.

Παρακάτω είναι μια σύγκριση των σημαντικών διαφορών μεταξύ Tableau και Power BI.

Δυνατότητα/ΕπιλογήTableauPower BIΤύπος εργαλείουΕργαλείο επιχειρηματικής ευφυΐας και ανάλυσης δεδομένων που παρέχει εξαιρετική οπτικοποίηση και εκθέσεις Εργαλείο ανάλυσης επιχειρηματικών δεδομένων που παρέχει πολύτιμες πληροφορίες. Costlier Cost – Πάνω από 35 $ ανά μήνα ανά χρήστη Φθηνότερο στα 27,50 $ ανά μήνα ανά χρήστη Το Speed ​​Tableau είναι πιο γρήγορο και επεκτάσιμο, με την ικανότητα να χειρίζεται γρήγορα μεγάλους όγκους δεδομένων. Το Power BI είναι γρήγορο, αλλά μόνο όταν χειρίζεται μικρές ποσότητες δεδομένων. Υποστήριξη πελατών Καλύτερη υποστήριξηΠεριορισμένη υποστήριξηΓλώσσα υποστήριξη Υποστηρίζει γλώσσα R και Python Υποστηρίζει οπτικοποιήσεις βάσει γλώσσας R Ενσωματωμένες επιλογές Δύσκολη ενσωμάτωση αναφορών σε διαφορετικά περιβάλλοντα Εύκολη ενσωμάτωση αναφορών Πηγές δεδομένων Υποστηρίζει περισσότερες πηγές και τύπους δεδομένωνΜικρότερος αριθμός πηγών δεδομένων Ιδανικοί χρήστες-στόχοιΈμπειροι χρήστεςΈμπειροι και έμπειροι χρήστεςΕπίδοση και καλή απόδοσηF ανά πάσα στιγμή Γρήγορη και καλή απόδοση, αλλά μόνο κατά το χειρισμό μικρότερων ποσοτήτων δεδομένωνΕυκολία μάθησηςΔύσκολοΕύκολο

Καθένα από τα παραπάνω εργαλεία οπτικοποίησης έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και περιορισμούς ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης. Κάθε ένα έχει χαρακτηριστικά που το καθιστούν πιο κατάλληλο για συγκεκριμένες επιχειρηματικές εφαρμογές. Για παράδειγμα, το Tableau είναι καλό για την ταχύτητα και τις δυνατότητές του, ενώ το Power BI είναι προσιτό και εύκολο στην εκμάθηση και χρήση.

Τι κάνει το Tableau καλύτερο από το Power BI

  • Ισχυρές δυνατότητες ανακάλυψης και εξερεύνησης δεδομένων -: Το εργαλείο δίνει τη δυνατότητα σε έναν χρήστη να αναλύει γρήγορα δεδομένα και έτσι να λαμβάνει καλύτερες πληροφορίες και απαντήσεις σε διάφορες ερωτήσεις που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις.
  • Συνδέεται με πολλές διαφορετικές πηγές και τύπους δεδομένων: – δυνατότητα σύνδεσης με μεγαλύτερο αριθμό διαφορετικών πηγών και τύπων δεδομένων σε σύγκριση με άλλα εργαλεία.
  • Εξαιρετικά επεκτάσιμο και ικανό να χειριστεί μεγάλους όγκους δεδομένων: – Εκτός από τη σύνδεση σε ένα ευρύ φάσμα τύπων δεδομένων και πηγών, το Tableau μπορεί να χειριστεί μεγάλες ποσότητες δεδομένων σε σύγκριση με το Power BI.
  • Υψηλή ταχύτητα και απόδοση: Το Tableau προσφέρει ταχύτερη ανάλυση και οπτικοποίηση δεδομένων, με υψηλή απόδοση και αξιοπιστία – χαρακτηριστικά ζωτικής σημασίας όταν ασχολείστε με τεράστιο όγκο δεδομένων.

Τι κάνει το Power BI να σκοράρει υψηλότερα από το Tableau

  • Φιλική προς το χρήστη διεπαφή: – Το Power BI είναι εύκολο στην εκμάθηση και στη χρήση και δεν απαιτεί υψηλές τεχνικές δεξιότητες.
  • Καλύτερη προσαρμογή της οπτικοποίησης δεδομένων: – Είναι πολύ πιο εύκολο να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες οπτικές αναπαραστάσεις χρησιμοποιώντας το Power BI παρά στο Tableau.
  • Χαμηλότερο κόστος. Το Microsoft Power BI κοστίζει λιγότερο από το Tableau.
  • Επιλογές ανάπτυξης τοπικού και cloud: – Το Power BI επιτρέπει τη χρήση είτε της έκδοσης για επιτραπέζιους υπολογιστές, της υπηρεσίας cloud ή ενός συνδυασμού και των δύο, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Η τοπική εγκατάσταση διευκολύνει τη σύνδεση με επιχειρηματικά δεδομένα, την ανάλυσή τους και τη δημιουργία αναφορών. Οι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία cloud Power BI για να μοιράζονται αναφορές στο διαδίκτυο και να συνεργάζονται με άλλους.

συμπέρασμα

Το Power BI παρέχει επιχειρηματική ευφυΐα στο ευρύ κοινό, ενώ βοηθά τις εταιρείες να βελτιώσουν την ανάλυση δεδομένων τους. Λόγω του χαμηλότερου κόστους, της ευκολίας εκμάθησης και χρήσης, το Power BI είναι κατάλληλο για επιχειρήσεις με περιορισμένους προϋπολογισμούς και δεξιότητες επιστήμης δεδομένων. Είναι ιδανικό για ιδιώτες, εταιρείες μεσαίου μεγέθους και μεγάλες επιχειρήσεις που θέλουν να αναλύσουν περιορισμένο όγκο δεδομένων.

Από την άλλη πλευρά, το Tableau έχει περισσότερες δυνατότητες και δυνατότητες που παρέχουν περισσότερες εμπεριστατωμένες πληροφορίες. Γενικά, στοχεύει προχωρημένους χρήστες με δεξιότητες ανάλυσης δεδομένων. Είναι πιο κατάλληλο για χειρισμό σύνθετων δεδομένων σε κλίμακα, επομένως είναι ιδανικό για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις με επαρκείς προϋπολογισμούς και εξειδικευμένους χρήστες.