Πώς να αναγνωρίσετε τη μουσική με το iPhone ή το iPad σας

Γεια, ποιο είναι αυτό το τραγούδι; Το iPhone σας μπορεί να ακούσει οποιοδήποτε τραγούδι που παίζει κοντά και να σας πει. Δεν χρειάζεστε εφαρμογές — πολλά εργαλεία αναγνώρισης τραγουδιών είναι ενσωματωμένα απευθείας στο iPhone σας. Η Apple αγόρασε ακόμη και το Shazam, μια δημοφιλή εφαρμογή αναγνώρισης μουσικής.

Δείτε πώς λειτουργούν οι λειτουργίες αναγνώρισης μουσικής: Όταν λέτε στο iPhone σας να ακούσει ένα τραγούδι, χρησιμοποιεί το μικρόφωνό του για να καταγράψει τον ήχο γύρω σας. Αυτά τα δεδομένα ήχου μεταφορτώνονται σε έναν διακομιστή και αναλύονται, ταιριάζοντάς τα με ένα γνωστό τραγούδι σε μια βάση δεδομένων.

Ρωτήστε τη Siri ποιο τραγούδι παίζει

Μπορείτε να ρωτήσετε τη Siri ποιο τραγούδι παίζει λέγοντας κάτι σαν “Τι είναι αυτό το τραγούδι;” ή «Τι παίζει;».

Για να ενεργοποιήσετε το Siri, πατήστε παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας του iPhone. Πείτε «Τι είναι αυτό το τραγούδι;». Εάν έχετε ρυθμίσει το Hey Siri, μπορείτε επίσης να πείτε “Hey Siri, ποιο είναι αυτό το τραγούδι;” χωρίς να πατήσετε κανένα κουμπί.

  Τι είναι μια τηλεόραση Mini-LED και γιατί θα θέλατε;

Το Siri θα εμφανιστεί και θα πει κάτι όπως “Επιτρέψτε μου να ακούσω” ή “Ονομάζω τη μελωδία”. Βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας ακούει σωστά τη μουσική. Εάν βρίσκεστε σε μια θορυβώδη τοποθεσία ή κάποιος μιλάει δυνατά στη μουσική, μπορεί να μην ακούσει το τραγούδι αρκετά καλά. Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα, δοκιμάστε να μετακινήσετε το iPhone σας πιο κοντά στην πηγή ήχου που παίζει τη μουσική, να μειώσει τον θόρυβο στην περιοχή ή να αυξήσει την ένταση του ήχου στο ηχείο που παίζει το τραγούδι.

Εάν το iPhone σας ακούει το τραγούδι αρκετά καλά, θα σας δείξει το τραγούδι. Μπορείτε ακόμη να μεταβείτε στην εφαρμογή iTunes Store και να δείτε μια λίστα με τα τραγούδια που έχετε εντοπίσει χρησιμοποιώντας το Siri.

Χρησιμοποιήστε το κουμπί Shazam Control Center

Από τις ενημερώσεις iOS 14.2 και iPadOS 14.2, υπάρχει πλέον ένα γρήγορο κουμπί Κέντρου Ελέγχου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε την αναγνώριση ενός τραγουδιού. Ωστόσο, δεν είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή.

Για να προσθέσετε το κουμπί Αναγνώριση μουσικής στο Κέντρο Ελέγχου, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Κέντρο ελέγχου. Προσθέστε το κουμπί “Αναγνώριση μουσικής” στο Κέντρο Ελέγχου σας πατώντας το σύμβολο συν στα αριστερά του. (Εάν δεν βλέπετε αυτήν την επιλογή στην οθόνη Ρυθμίσεις, δεν έχετε ενημερώσει ακόμα το iPhone ή το iPad σας στο iOS 14.2.) Στη συνέχεια, μπορείτε να το σύρετε πάνω ή κάτω στη λίστα για να αναδιατάξετε τη διάταξη του Κέντρου Ελέγχου.

  Πώς να διορθώσετε το μήνυμα "Οι συνομιλίες και οι κλήσεις σας πηγαίνουν στο Microsoft Teams"

Με το κουμπί που προστέθηκε, μπορείτε τώρα να σύρετε προς τα κάτω από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης του iPhone ή του iPad σας. (Σε ένα παλαιότερο iPhone χωρίς εγκοπή, θα πρέπει να κάνετε σάρωση προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης.)

Πατήστε το κουμπί με το λογότυπο Shazam. Το κουμπί θα ανάψει και θα πάλλεται ενώ ακούει τον ήχο γύρω σας. Βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας ακούει σωστά την πηγή ήχου.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα δείτε ένα banner ειδοποίησης “Αναγνώριση μουσικής” που θα σας δείχνει ποιο τραγούδι παίζει. Αυτή η ειδοποίηση εμφανίζεται μαζί με όλες τις άλλες ειδοποιήσεις των εφαρμογών σας στο κέντρο ειδοποιήσεών σας.

Το iPhone σας θα ακούει μόνο για 10 έως 15 δευτερόλεπτα αφού πατήσετε το κουμπί. Εάν δεν μπορεί να αναγνωρίσει ένα τραγούδι σε αυτό το χρονικό διάστημα, θα δείτε μια ειδοποίηση που θα λέει ότι ένα τραγούδι δεν εντοπίστηκε.

Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή όπως το Shazam για περισσότερες δυνατότητες

Εάν θέλετε περισσότερες δυνατότητες, θα χρειαστείτε μια ξεχωριστή εφαρμογή αναγνώρισης μουσικής στο iPhone ή το iPad σας. Οι ενσωματωμένες λειτουργίες αναγνώρισης μουσικής βασίζονται στο Shazam, την εφαρμογή αναγνώρισης μουσικής που αγόρασε η Apple.

  Πώς να διορθώσετε το Ημερολόγιο που λείπει στο Microsoft Teams

Το Shazam έχει ακόμα μια εφαρμογή για iPhone και iPad μπορείτε να εγκαταστήσετε και έχει περισσότερες δυνατότητες. Για παράδειγμα, η εφαρμογή Shazam υποστηρίζει το “Auto Shazam”. Σε αυτήν τη λειτουργία, το Shazam θα παραμείνει στο παρασκήνιο στο iPhone ή το iPad σας, θα ακούει τα πάντα γύρω σας και θα αποθηκεύει ένα ιστορικό των τραγουδιών που έχει ακούσει. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι βρίσκεστε σε ένα πάρτι και σας αρέσει η λίστα αναπαραγωγής: Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Auto Shazam και το τηλέφωνο ή το tablet σας θα θυμάται αυτόματα όλα τα τραγούδια που αναπαράγονται. Μπορείτε ακόμη και να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε άλλες εφαρμογές στη συσκευή σας ενώ το Shazam ακούει.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, εγκαταστήστε την εφαρμογή Shazam, εκκινήστε την και πατήστε παρατεταμένα το μεγάλο κουμπί Shazam, θα ενεργοποιήσει τη λειτουργία Auto Shazam.

Ή δοκιμάστε το Humming With Google!

Εάν ένα τραγούδι που προσπαθείτε να αναγνωρίσετε είναι παγιδευμένο στο κεφάλι σας και το μόνο που μπορείτε να θυμάστε είναι η μελωδία του τραγουδιού, υπάρχει ακόμα κάτι που μπορείτε να κάνετε. Με την εφαρμογή Google, μπορείτε να βουίζει ή να σφυρίζει τη μελωδία ενός τραγουδιού για να το αναγνωρίσετε.