Πώς να δημιουργήσετε ένα γράφημα Gantt στα Φύλλα Google

ΕΝΑ Gantt διάγραμμα είναι ένας συνήθως χρησιμοποιούμενος τύπος ραβδωτού γραφήματος που απεικονίζει την ανάλυση του χρονοδιαγράμματος ενός έργου σε εργασίες ή συμβάντα που εμφανίζονται σε σχέση με το χρόνο. Τα Φύλλα Google διαθέτουν μια εύχρηστη λειτουργία που σας βοηθά να δημιουργήσετε ένα γράφημα Gantt για το έργο σας.

Φουντώνω Φύλλα Google και ανοίξτε ένα νέο υπολογιστικό φύλλο.

Αρχικά, δημιουργήστε έναν μικρό πίνακα και εισαγάγετε μερικές επικεφαλίδες στα κελιά για να ξεκινήσετε. Θα χρειαστείτε ένα για εργασίες, ημερομηνία έναρξης και ημερομηνία λήξης. Συμπληρώστε κάθε κελί με τα στοιχεία του έργου. Θα πρέπει να μοιάζει με αυτό:

Στη συνέχεια, δημιουργήστε έναν παρόμοιο πίνακα στο πλάι ή κάτω από τον προηγούμενο που θα χρησιμεύσει ως τρόπος υπολογισμού των γραφημάτων σε κάθε τμήμα του γραφήματος Gantt. Ο πίνακας θα έχει τρεις επικεφαλίδες για τη δημιουργία του γραφήματος Gantt: εργασίες, ημέρα έναρξης και διάρκεια (σε ημέρες) της εργασίας. Θα πρέπει να μοιάζει με αυτό:

  Αυτή η μηχανή αναζήτησης μπορεί να βρει οποιοδήποτε κόμικ Calvin & Hobbes με βάση τη λέξη-κλειδί

Αφού τοποθετήσετε τις επικεφαλίδες, πρέπει να υπολογίσετε την ημέρα έναρξης και τη διάρκεια. Η επικεφαλίδα “Εργασίες” θα είναι η ίδια όπως παραπάνω. Μπορείτε απλώς να αντιγράψετε τα κελιά από κάτω, να τα αναφέρετε απευθείας ή να τα ξαναγράψετε αν θέλετε.

Για να υπολογίσετε την “Έναρξη την Ημέρα”, πρέπει να βρείτε τη διαφορά μεταξύ της ημερομηνίας έναρξης κάθε εργασίας και της ημερομηνίας έναρξης της πρώτης εργασίας. Για να το κάνετε αυτό, μετατρέπετε πρώτα κάθε ημερομηνία σε έναν ακέραιο και στη συνέχεια την αφαιρείτε από την ημερομηνία έναρξης της πρώτης εργασίας: ( ). Θα μοιάζει με αυτό:

=INT(B4)-INT($B$4)

Στον τύπο, το θα είναι πάντα απόλυτη τιμή. Τα Φύλλα Google χρησιμοποιούν το σύμβολο του δολαρίου ($) για να “κλειδώσουν” μια γραμμή ή στήλη —ή, στην περίπτωσή μας, και τα δύο— όταν αναφέρεται σε μια τιμή.

Έτσι, όταν αντιγράφουμε τον ίδιο τύπο για τα επόμενα κελιά—κάτι που κάνουμε στο επόμενο βήμα—χρησιμοποιώντας το σύμβολο του δολαρίου όπως αυτό διασφαλίζουμε ότι αναφέρεται πάντα σε αυτήν την τιμή στο B4, που είναι η αρχή της πρώτης εργασίας.

  Πώς να αγοράσετε μια τηλεόραση για παιχνίδια το 2020

Αφού πατήσετε το πλήκτρο «Enter», κάντε ξανά κλικ στο κελί και μετά κάντε διπλό κλικ στο μικρό μπλε τετράγωνο.

Όπως μαγικά, τα Φύλλα θα χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο—αλλά φροντίζοντας να αναφέρουν το σωστό κελί παραπάνω—για τα κελιά ακριβώς από κάτω, συμπληρώνοντας την ακολουθία.

Τώρα, για να υπολογίσετε τη διάρκεια, πρέπει να καθορίσετε πόσο χρόνο θα διαρκέσει κάθε εργασία. Αυτός ο υπολογισμός είναι λίγο πιο δύσκολος και βρίσκει τη διαφορά ανάμεσα σε μερικές ακόμη μεταβλητές. Ο τύπος θα μοιάζει με τη μορφή ()-() και θα μοιάζει με αυτό:

=(INT(C4)-INT($B$4))-(INT(B4)-INT($B$4))

Όπως και πριν, πρέπει να μετατρέψετε κάθε μορφή ημερομηνίας σε ακέραιο καθώς την αναφέρετε στον τύπο. Επίσης, οι μεταβλητές που θα παραμείνουν οι ίδιες σε όλα τα κελιά αναφέρονται χρησιμοποιώντας τους χαρακτήρες του δολαρίου.

  Πώς να ανεβάσετε τις καλύτερες εικόνες Instagram

Αφού πατήσετε το πλήκτρο «Enter», κάντε ξανά κλικ στο κελί και μετά κάντε διπλό κλικ στο μικρό μπλε τετράγωνο.

Κάπως έτσι, τα Φύλλα συμπληρώνουν τα υπόλοιπα κελιά για εσάς.

Επισημάνετε ολόκληρο τον πίνακα.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή > Γράφημα.

Κάντε κλικ στην Εισαγωγή > Γράφημα.”  width=”557″ ύψος=”477″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”  onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p>
<p>Από το παράθυρο επεξεργασίας γραφήματος στα δεξιά του παραθύρου, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο πλαίσιο κάτω από το “Τύπος γραφήματος, Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο “Γράφημα στοίβαξης ράβδων”.</p>
<p><img loading=

Τέλος, κάντε κλικ σε οποιαδήποτε από τις ανοιχτές κόκκινες γραμμές, κάντε κλικ στον επιλογέα χρώματος και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Καμία” από την κορυφή του επιλογέα χρώματος.

Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε από τα ανοιχτά κόκκινα τμήματα του γραφήματος, κάντε κλικ στον επιλογέα χρώματος από το παράθυρο επεξεργασίας γραφήματος και, στη συνέχεια, επιλέξτε

Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα “Προσαρμογή” στο παράθυρο Επεξεργαστής γραφημάτων, κάντε κλικ στο “Τίτλοι γραφήματος και αξόνων” και δώστε ένα όνομα στο γράφημα.

Στη συνέχεια, δώστε έναν τίτλο στο γράφημα Gantt κάνοντας κλικ στην καρτέλα Προσαρμογή, τίτλοι γραφήματος και αξόνων και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το στο

Ορίστε. Με αυτό, δημιουργήσατε ένα πλήρως λειτουργικό γράφημα Gannt που ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο.