Ισχυρό και αποτελεσματικό, αλλά όχι χωρίς τα προβλήματά του

Βασικά Takeaways

  • Το TicWatch Pro 5 είναι ένα πλούσιο σε χαρακτηριστικά έξυπνο ρολόι Android που τροφοδοτείται από την πλατφόρμα Wear OS και το chipset Qualcomm Snapdragon W5 + Gen1.
  • Διαθέτει κομψή σχεδίαση με οθόνη OLED και FSTN διπλής στρώσης, εξαιρετική διάρκεια ζωής της μπαταρίας και ομαλή και αποτελεσματική απόδοση.
  • Το έξυπνο ρολόι προσφέρει ολοκληρωμένη παρακολούθηση της υγείας και της φυσικής κατάστασης με περισσότερες από 100 λειτουργίες δραστηριότητας, αλλά δεν διαθέτει Google Assistant και έχει μια κάπως ανέμπνευστη εμφάνιση.

Σε συνέχεια του TicWatch Pro 3 Ultra, η Mobvoi κυκλοφόρησε το TicWatch Pro 5 νωρίτερα φέτος. Αυτή η τελευταία έκδοση χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Wear OS, μαζί με το chipset Qualcomm Snapdragon W5 + Gen1 για να προσφέρει στους χρήστες ένα από τα ταχύτερα και πιο εξελιγμένα smartwatches Android στην αγορά. Ωστόσο, αυτό το φορετό, πλούσιο σε χαρακτηριστικά, έρχεται με μια τιμή που είναι τόσο χοντρή όσο το ίδιο το ρολόι και η έλλειψη του Google Assistant σημαίνει ότι θα είναι κατάλληλο μόνο για ορισμένους χρήστες.

Smartwatch Android Ticwatch Pro 5

245 $ 350 $ Εξοικονομήστε 105 $

Το TicWatch Pro 5 είναι ένα έξυπνο ρολόι Wear OS που διαθέτει οθόνη OLED και FSTN δύο επιπέδων. Προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη και αποτελεσματική απόδοση και έχει ολοκληρωμένη παρακολούθηση της υγείας και της φυσικής κατάστασης σε περισσότερες από 100 δραστηριότητες.

Μάρκα Mobvoi

Μόνιτορ καρδιακών παλμών Ναι

Διάρκεια μπαταρίας Έως 80 ώρες

Λειτουργικό σύστημα Wear OS 3.5

Χρώματα Μαύρο

Οθόνη AMOLED

RAM 2 GB

Αποθηκευτικός χώρος 32 GB

Μπαταρία 628 mAh

Συνδεσιμότητα Wi-Fi, Bluetooth 5.2

Τρόποι άσκησης Πάνω από 100

Μέγεθος οθόνης 1,43 ίντσες

Αντοχή στο νερό 5 ATM

GPS Ναι

Πλεονεκτήματα

  • Εξαιρετική διάρκεια μπαταρίας
  • Εντυπωσιακή οθόνη δύο επιπέδων
  • Ομαλή και αποτελεσματική απόδοση
  • Ολοκληρωμένη παρακολούθηση υγείας και φυσικής κατάστασης
  • Λειτουργεί με το Πορτοφόλι Google

Μειονεκτήματα

  • Χωρίς Βοηθό Google
  • Φουσκωμένος με πάρα πολλές εφαρμογές
  • Ανέμπνευση εμφάνιση

Πίσω σε μαύρο σχέδιο

Rob Webb / MakeUseOf

Ένας τρόπος για να περιγράψετε την εμφάνιση του TicWatch Pro 5 θα ήταν να χρησιμοποιήσετε λέξεις όπως κομψό και μινιμαλιστικό. Άλλο θα ήταν να πούμε ότι φαίνεται λίγο ανέμπνευστο. Αυτό δεν σημαίνει ότι φαίνεται κακό σε καμία περίπτωση. Όλα εδώ έχουν τελειώσει με πολύ υψηλό επίπεδο. Απλώς είναι πολύ μαύρο-σε-μαύρο, και δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό οπτικά.

Είναι λίγο κρίμα με κάθε ειλικρίνεια, γιατί το ίδιο το ρολόι κάθε άλλο παρά ανέμπνευστο είναι. Ωστόσο, η εμφάνιση του Pro 5 σημαίνει ότι τείνει να αναμιγνύεται στο παρασκήνιο όταν θα έπρεπε να ξεχωρίζει. Ευτυχώς, ωστόσο, τα χαρακτηριστικά που συσκευάζονται στο εσωτερικό κάνουν το Pro 5 να ξεχωρίζει από το πλήθος.

Διαθέτει οθόνη αφής AMOLED 1,43 ιντσών με οθόνη δύο επιπέδων και είναι επικαλυμμένο με ανθεκτικό γυαλί Gorilla. Η δεύτερη οθόνη ανάβει με μια κίνηση του καρπού όταν το ίδιο το ρολόι δεν χρησιμοποιείται ενεργά. Είναι μια οθόνη χαμηλής κατανάλωσης που εμφανίζει βασικές μετρήσεις για τον καρδιακό ρυθμό, τις θερμίδες, τα βήματα και άλλα παρόμοια.

Στο πλάι, ένα κουμπί με υφή παρέχει γρήγορη πρόσβαση στις εφαρμογές που χρησιμοποιήσατε πιο πρόσφατα. Επιπλέον, δύο γρήγορα πατήματα ανοίγουν το Πορτοφόλι σας Google και κρατώντας πατημένο αυτό το κουμπί μπορείτε να εξέλθετε από την Βασική Λειτουργία—μια προαιρετική λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας που εξοικονομεί ενέργεια σε βάρος ορισμένων λειτουργιών (περισσότερα για αυτό αργότερα).

Κάτω από αυτό το κουμπί βρίσκεται η περιστρεφόμενη κορώνα, η οποία είναι μια εξαιρετική δυνατότητα που κάνει την εύκολη κύλιση στις εφαρμογές και τις ρυθμίσεις. Το Pro 5 διαθέτει επίσης ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο (στο πλευρικό πλαίσιο και στο κάτω μέρος του ρολογιού, αντίστοιχα) για φωνητικές κλήσεις, αλλά δυστυχώς όχι για το Google Assistant, το οποίο παραμένει απόν σε αυτήν την τελευταία γενιά.

  Πώς να αφαιρέσετε τον τραπεζικό λογαριασμό από την εφαρμογή μετρητών

Είναι κατασκευασμένο από συνδυασμό αλουμινίου και ανοξείδωτου χάλυβα, με εύκαμπτο λουρί σιλικόνης. Είναι χοντρό αλλά ελαφρύ, κατάλληλα στιβαρό και ανθεκτικό και μοιάζει με κάτι που μπορεί να φορέσει μια Navy Seal στις επιχειρήσεις.

Μια σύντομη και γλυκιά ρύθμιση

Rob Webb / MakeUseOf

Η εγκατάσταση του TicWatch Pro 5 είναι μια σχετικά ανώδυνη υπόθεση που με είδε να ασχολούμαι με χαρά με αυτό το νέο παιχνίδι μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.

Αφού ενεργοποιήσετε το Pro 5, θα πρέπει να κάνετε λήψη του Εφαρμογή Mobvoi Health στο τηλέφωνό σας και δημιουργήστε έναν λογαριασμό, καθώς αυτός θα χρησιμοποιηθεί για τη μέτρηση και την καταγραφή όλων των ζωτικών σας στοιχείων. Με αυτόν τον τρόπο ζητείται η αυτόματη αντιστοίχιση του Pro 5 με το τηλέφωνό σας, οδηγώντας σας σε μερικά απλά βήματα για να ολοκληρώσετε τη ρύθμιση.

Ως μέρος της ρύθμισης, θα χρειαστεί επίσης να συνδεθείτε στον Λογαριασμό σας Google, για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές Google και τη λειτουργία Εύρεση της συσκευής μου. Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί μια λίστα με προτεινόμενες εφαρμογές προς χρήση, τις οποίες μπορείτε να αποδεχτείτε ή να απορρίψετε, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Είναι μια ωραία, εύκολη διαδικασία που δεν ξεπερνά την ευπρόσδεκτη και σας επιτρέπει να κολλήσετε στην απόλαυση του Pro 5 λίγο πολύ αμέσως.

Ένα Smartwatch Wear OS 3.5 με το Qualcomm Snapdragon W5 + Gen1 Chipset

Rob Webb / MakeUseOf

Λειτουργώντας στην πλατφόρμα Wear OS 3.5 και με τη δύναμη του τσιπ Qualcomm Snapdragon W5 + Gen 1, η λειτουργία του TicWatch Pro 5 είναι πιο ομαλή από το 007 που παραγγέλνεις μαρτίνι βότκας με φρεσκοτριμμένο βραδινό κοστούμι.

Αναμένετε γρήγορους χρόνους απόκρισης σε όλους τους τομείς και ρευστές αλληλεπιδράσεις με την πληθώρα των διαθέσιμων εφαρμογών για εγκατάσταση, όπως π.χ. Πορτοφόλι Google και Χάρτες Google.

Στην πραγματικότητα, η μόνη καθυστέρηση που αντιμετώπισα κατά τη διάρκεια του χρόνου μου με το Pro 5 ήταν όταν βγήκα από την Essential Mode. Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται να ξεκινά μια πλήρης επανεκκίνηση του ρολογιού, η οποία διαρκεί ένα ή δύο λεπτά για να ολοκληρωθεί. Δεν είναι ακριβώς το τέλος του κόσμου, αλλά ξεχώρισε για μένα, καθώς όλα τα άλλα έμοιαζαν τόσο γρήγορα συγκριτικά.

Διαφορετικά, η ομαλή, αποτελεσματική λειτουργία συμπληρώνει τέλεια την εκπληκτική οθόνη και δικαιολογεί κατά κάποιο τρόπο αυτήν την κορυφαία τιμή.

Το GOAT για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Rob Webb / MakeUseOf

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο TicWatch Pro 5 είναι εντυπωσιακή, και μάλιστα σοβαρά. Ανάλογα με το πώς έχετε διαμορφώσει το smartwatch σας, θα σας προσφέρει έως και 80 ώρες χρήσης με πλήρη φόρτιση, κάτι που είναι αρκετό για να ανταγωνιστεί οποιοδήποτε από τα αντίστοιχα του.

Ωστόσο, αυτή η εκπληκτική διάρκεια ζωής της μπαταρίας συνοδεύεται από μερικές προειδοποιήσεις που πρέπει να γνωρίζετε.

Πρώτα απ ‘όλα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία εξαιρετικά χαμηλής ισχύος (ULP). Εάν αφήσετε την οθόνη AMOLED ενεργοποιημένη ως προεπιλογή σας (ιδιαίτερα στη λειτουργία πάντα ενεργή), θα διαπιστώσετε ότι αυτό μασάει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας πιο γρήγορα από ότι ο Augustus Gloop μασάει τις μπάρες Wonka.

Στη λειτουργία ULP, θα δείτε την οθόνη FSTN πρώτα και κύρια όταν στρίβετε τον καρπό σας για να δείτε την οθόνη. Αυτή η οθόνη παίρνει μόνο μικρές γουλιές από τα αποθέματα ενέργειας, ωστόσο εξακολουθεί να δείχνει τις βασικές μετρήσεις σας, όπως το BPM, τις θερμίδες που καίγονται, τα βήματα που έγιναν κ.λπ. Και μοιάζει με μια ψηφιακή οθόνη ρολογιού που μοιάζει με Casio, η οποία της δίνει μερικά ωραία ρετρό σημεία στο βιβλίο μου.

  7 κοινοί μύθοι για τους ελέγχους ιστορικού

Με την ενεργοποίηση της λειτουργίας ULP, θα κάνετε ήδη πολύτιμη εξοικονόμηση στην ποσότητα της ενέργειας της μπαταρίας που καταναλώνεται. Αλλά μπορείτε να το επεκτείνετε ακόμη περισσότερο, φέρνοντας το ρολόι σας σε Essential Mode.

Το Essential Mode ενεργοποιεί τη λειτουργία ULP 24/7 (μέχρι μη αυτόματης απενεργοποίησης), επεκτείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας για πολλές μέρες. Ενώ είναι ενεργοποιημένη, αυτή η λειτουργία επιτρέπει την πρόσβαση μόνο σε ορισμένες λειτουργίες (χρόνος, BPM, πληροφορίες θερμίδων), με όλα τα άλλα σε αναστολή σε κατάσταση αδράνειας.

Χρήσιμα, υπάρχει επίσης μια Smart Essential Mode, η οποία δεν είναι τόσο σπαρταριστή και ενεργοποιείται αυτόματα κατά τη διάρκεια του ύπνου και των καταστάσεων αδράνειας, διατηρώντας λίγη επιπλέον ισχύ, χωρίς να χρειάζεται να απέχετε από όλες τις άλλες λειτουργίες.

Η ενεργοποίηση όλων των ρυθμίσεων Essential Mode είναι επίσης ωραία και εύκολη. Πατώντας σταθερά την κορώνα του TicWatch Pro 5 εμφανίζεται μια λίστα ρυθμίσεων με δυνατότητα κύλισης, μεταξύ των οποίων θα βρείτε την Essential Mode. Επιλέξτε αυτό και μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία 24/7, να την ενεργοποιήσετε αυτόματα σύμφωνα με το πρόγραμμά σας ή να την ενεργοποιήσετε όταν η ισχύς της μπαταρίας φτάσει σε λιγότερο από 5%.

Φυσικά, η ποσότητα της μπαταρίας που καταναλώνετε θα ποικίλλει, ανάλογα με το πώς χρησιμοποιείτε το Pro 5 σας και για ποιο σκοπό το χρησιμοποιείτε. Παρόλα αυτά, έχει μια από τις καλύτερες ζωές μπαταρίας από οποιοδήποτε έξυπνο ρολόι τρέχουσας γενιάς και οι επιλογές για να το τροποποιήσετε για να αποκτήσετε ακόμα περισσότερες είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη.

Ολοκληρωμένη παρακολούθηση υγείας και φυσικής κατάστασης

Rob Webb / MakeUseOf

Αυτό είναι το πραγματικό κρέας και οι πατάτες του TicWatch Pro 5, και κατά τη γνώμη μου, ο κύριος λόγος για να το κατέχω. Εάν η μέτρηση των μετρήσεών σας και η παρακολούθηση των δεδομένων φυσικής κατάστασης σας ενδιαφέρει καθόλου, θα βρείτε ολοκαίνουργιους τρόπους για να εμμονή με αυτές τις λεπτομέρειες εδώ.

Διαθέτει μια λίστα πλυντηρίων εγγενών εφαρμογών που περιλαμβάνει TicHealth, TicExercise, TicBreathe, TicPulse, TicOxygen, TicSleep και συνεχόμενα, επ’ άπειρον (καλά, σχεδόν). Υπάρχει επίσης ένα TicZen που παρακολουθεί τα επίπεδα άγχους σας, τα οποία είναι πιθανό να είναι ελαφρώς υψηλότερα από το κανονικό, μετά από κύλιση σε όλη αυτή την παρτίδα.

Υπάρχει υποστήριξη για περισσότερους από 100 διαφορετικούς τύπους προπόνησης στο TicExercise και η εκκίνηση σε μια προπόνηση της επιλογής σας είναι ωραία και εύκολη. Για τρέξιμο, περπάτημα ή ποδηλασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο GPS για να καταχωρήσετε την τοποθεσία σας και να θέσετε προαιρετικούς στόχους όσον αφορά την απόσταση ή το χρόνο. Μόλις ολοκληρώσετε τη δραστηριότητά σας, ανταμείβεστε με έναν χάρτη της διαδρομής σας, καθώς και όλα τα σχετικά ζωτικής σημασίας στατιστικά στοιχεία.

Επιπλέον, υπάρχει μια εφαρμογή μέτρησης με ένα πάτημα που καταγράφει το BPM, τον ρυθμό αναπνοής, το επίπεδο στρες και το Sp02 σε μόλις ενενήντα δευτερόλεπτα. Ευτυχώς, τη στιγμή της δοκιμής, όλα τα επίπεδά μου εγγράφηκαν κανονικά, κάτι που φυσικά χάρηκα.

Οι δραστηριότητες μπορούν να οργανωθούν εύκολα σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες χρησιμοποιήσεις, ώστε οι αγαπημένες σας να μπορούν να βρίσκονται πάντα στην κορυφή του σωρού. Αυτή η λειτουργία ποιότητας ζωής σώζει τον αντίχειρα κύλισης από αδικαιολόγητη φθορά και βοηθά να παρακάμψετε κάτι που διαφορετικά θα μπορούσε να είναι μια κουραστική άσκηση.

Οι περισσότερες δραστηριότητες μπορούν να ξεκινήσουν μέσω της εφαρμογής TicExercise στο Pro 5 και να λειτουργήσουν (μάλλον τακτοποιημένα) σε συνδυασμό με την οθόνη εξαιρετικά χαμηλής ισχύος, η οποία αλλάζει χρώμα ανάλογα με το πώς αλλάζει ο καρδιακός σου ρυθμός.

  Σας επλήγη η παραβίαση δεδομένων Duolingo; Δείτε τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια

Το Pro 5 διαθέτει επίσης αυτόματη παρακολούθηση δραστηριότητας, η οποία είναι ιδανική για ανθρώπους σαν εμένα, που είναι επιρρεπείς στο να ξεχάσουν να εκκινήσουν τον σχετικό ιχνηλάτη άσκησης πριν ξεκινήσουν το IRL. Ζώντας σε ένα πολύ λοφώδες μέρος του κόσμου όπως και εγώ, υπάρχει περπάτημα για μίλια στη γύρω περιοχή. Όταν ξεκινήσω για μια πεζοπορία, το Pro 5 θα αναγνωρίσει ότι περπατάω και θα με ρωτήσει τι κάνω και αν θέλω να παρακολουθείται η δραστηριότητά μου.

Ομολογουμένως, χρειάζονται μερικά λεπτά για να καταλάβετε ότι μπορεί να κάνετε κάτι ενεργό, αλλά εξακολουθεί να είναι μια ευπρόσδεκτη λειτουργία για τους πιο διασκορπισμένους ανάμεσά μας και σημαίνει ότι δεν θα καταλήξετε ποτέ με ένα σωρό μη καταχωρημένα δεδομένα στο τέλος του μια μεγάλη πορεία.

Το Sleep Tracking είναι και εδώ, αν και είναι λίγο ανάμεικτο συγκριτικά. Το κύριο πρόβλημα με αυτό είναι ότι φαίνεται να δυσκολεύεται να διαφοροποιήσει τον χρόνο που αφιερώνεται στο κρεβάτι, έναντι του χρόνου που αφιερώνεται πραγματικά στον ύπνο. Μετρά τα διάφορα στάδια ύπνου (ξύπνιο, ελαφρύ, βαθύ και REM), παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα για προβολή στην εφαρμογή Mobvoi Health.

Αν και σε γενικές γραμμές ισάξια με τα δεδομένα ύπνου που συλλέχθηκαν από το Samsung Galaxy 5 μου, υποδηλώνει ότι είχα περάσει περισσότερο χρόνο σε ξεκούραστο ύπνο από ό,τι το Galaxy Watch μου.

Πρέπει να αγοράσετε το TicWatch Pro 5;

Rob Webb / MakeUseOf

Για να είμαι ειλικρινής, εάν είστε χρήστης iOS, η απάντηση είναι όχι, καθώς δεν υπάρχει υποστήριξη για αυτήν την πλατφόρμα. Για όλους τους άλλους, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να το εξετάσετε.

Πρώτον, υπάρχει η ευφυής μεγάλη οθόνη με διπλή οθόνη. Είναι το τέλειο αντίδοτο σε εκείνες τις ενοχλητικές λειτουργίες που είναι πάντα ενεργοποιημένες που μειώνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας, ιδιαίτερα στην πλατφόρμα Wear OS. Το πάνελ που αλλάζει χρώμα στην οθόνη ULP είναι επίσης χρήσιμο, καθώς σας ενημερώνει με μια ματιά πότε το παρακάνετε ή το παρακάνετε, ώστε να μπορείτε να διορθώσετε την πορεία για να πετύχετε τους στόχους σας.

Η συνολική απόδοση είναι εξαιρετική και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι απαράμιλλη για την τρέχουσα γενιά smartwatch. Προσθήκες όπως η περιστρεφόμενη κορώνα κάνουν την πλοήγηση παιχνιδάκι και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσαρμόσετε την εμπειρία σας με το Pro 5.

Στα αρνητικά, η απουσία του Google Assistant φαίνεται σαν μια κραυγαλέα παράλειψη. Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με το αν αυτό είναι πιθανό να παρουσιαστεί με ενημερώσεις, αν και υποψιάζομαι ότι μπορεί να καθυστερήσει για το Pro 6 ή οτιδήποτε άλλο θα ακολουθήσει από το TicWatch.

Επιπλέον, η εφαρμογή Mobvoi Health θα μπορούσε να κάνει με λίγο γυαλιστικό, καθώς η αυστηρά λειτουργική εμφάνισή της αποτυγχάνει να δημιουργήσει πολύ ενθουσιασμό σε αυτόν τον θεατή.

Εκτός από αυτά τα λίγα προβλήματα, το TicWatch Pro 5 λάμπει σχεδόν από κάθε άλλη άποψη.

Είναι ένα υψηλής ποιότητας, premium, smartwatch, με φανταστική διάρκεια μπαταρίας, εξαιρετικά ομαλή λειτουργία και έναν μετρικό τόνο παρακολούθησης υγείας και φυσικής κατάστασης στριμωγμένο κάτω από το καπό του.

Σίγουρα έχει τα μπριζόλα να ανταγωνιστεί οποιοδήποτε άλλο έξυπνο ρολόι Android που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή, όσον αφορά την αποτελεσματικότητά του και την απόδοσή του. Και ξεπερνάει άνετα τις περισσότερες όσον αφορά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του.

Το TicWatch Pro 5 μπορεί να απέχει λίγα βήματα από την απόλυτη δόξα, αλλά υπάρχουν αρκετά εδώ για να εδραιώσουν την κατάστασή του ως πραγματικός υποψήφιος ανάμεσα στην τρέχουσα καλλιέργεια.

Smartwatch Android Ticwatch Pro 5

245 $ 350 $ Εξοικονομήστε 105 $

Το TicWatch Pro 5 είναι ένα έξυπνο ρολόι Wear OS που διαθέτει οθόνη OLED και FSTN δύο επιπέδων. Προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη και αποτελεσματική απόδοση και έχει ολοκληρωμένη παρακολούθηση της υγείας και της φυσικής κατάστασης σε περισσότερες από 100 δραστηριότητες.