Θα χρησιμοποιηθεί το εργαλείο δημιουργίας ιστοτόπων το 2023;

Η ύπαρξη διαδικτυακής παρουσίας μέσω ενός ιστότοπου είναι απαραίτητη εάν θέλετε να επιτύχετε στη σημερινή ψηφιακή αγορά. Ωστόσο, υπάρχουν πλατφόρμες όπως το Wix και το WordPress που θα ελαχιστοποιήσουν δραματικά την προσπάθεια δημιουργίας ιστότοπου.

Το Wix είναι μια πλατφόρμα δημιουργίας ιστοτόπων που προσφέρει μια διαισθητική διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης. Ακόμη και μη κωδικοποιητές μπορούν να δημιουργήσουν έναν ολοκληρωμένο ιστότοπο χρησιμοποιώντας αυτήν τη λύση δημιουργίας ιστοτόπων all-in-one. Μια μεγάλη επιλογή προτύπων, εφαρμογών και έτοιμων φιλοξενίας το καθιστά ένα ενιαίο κατάστημα για προγραμματιστές.

Από την άλλη πλευρά, το WordPress είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) που παρέχει καλύτερες επιλογές προσαρμογής και ευελιξία. Ως πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα, δίνει περισσότερο έλεγχο στα δεδομένα και τον κώδικα στους χρήστες για να δημιουργήσουν τους ιστότοπούς τους.

Τόσο το πλήρως φιλοξενούμενο Wix όσο και το αυτο-φιλοξενούμενο WordPress είναι δημοφιλείς πλατφόρμες δημιουργίας ιστοτόπων με διαφορετικές προσεγγίσεις και δυνατότητες. Για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τη σωστή πλατφόρμα, θα εξετάσουμε ορισμένες βασικές διακρίσεις μεταξύ αυτών των πλατφορμών.

Εισαγωγή στο WordPress

Το WordPress είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου που τροφοδοτεί το 43,1% των ιστότοπων σε όλο τον κόσμο. Είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα στη φύση που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν, να επεξεργάζονται και να μοιράζονται ελεύθερα λογισμικό WordPress.

Το WordPress.org είναι ένα αυτο-φιλοξενούμενο CMS ανοιχτού κώδικα που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν μοναδικούς ιστότοπους. Ωστόσο, οι χρήστες πρέπει να αγοράσουν φιλοξενία και τομείς μέσω τρίτων παρόχων. Από την άλλη πλευρά, το WordPress.com είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα blogging που παρέχει φιλοξενία ιστού και όνομα τομέα για τους χρήστες της.

Η χρήση του WordPress.org έχει πολλά πλεονεκτήματα. Πρώτα απ ‘όλα, είναι φθηνό, καθώς η πλατφόρμα είναι εντελώς δωρεάν. Δεύτερον, προσφέρει μια τεράστια βιβλιοθήκη με πρόσθετα και θέματα που επεκτείνουν τη λειτουργικότητα του ιστότοπου. Τέλος, η προσαρμοστικότητα αυτής της πλατφόρμας είναι σημαντική, καθώς μπορεί να γίνει μήνυση για τη δημιουργία οποιουδήποτε είδους ιστότοπου, από το ηλεκτρονικό εμπόριο έως τα διαδικτυακά ιστολόγια.

Θα λάβετε τεράστια υποστήριξη από την τεράστια κοινότητα και τους προγραμματιστές. Αν και ο καθένας μπορεί να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει το WordPress λόγω της καμπύλης εκμάθησής του, ωστόσο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή CMS για τη δημιουργία νέων ιστοσελίδων.

Μια εισαγωγή στο Wix

Αν ψάχνετε για κάτι διαφορετικό από το WordPress, το Wix μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή. Σε αντίθεση με το WordPress, το Wix είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων που παρέχει λειτουργίες φιλικές για αρχάριους για τη δημιουργία ιστοσελίδων με ευκολία.

Η κύρια διαφορά μεταξύ Wix και WordPress είναι απλή. Το Wix είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων αλλά όχι ένα CMS όπως το WordPress. Παρέχει μια πολύ εύκολη διεπαφή χρήστη που θα δώσει πρόσβαση στις δυνατότητες για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο με ευκολία.

Ωστόσο, το WordPress παρέχει περισσότερη πρόσβαση και έλεγχο σε κάθε πτυχή του ιστότοπου, συμπεριλαμβανομένης της φιλοξενίας ιστού, της συντήρησης και άλλων. Πρέπει όμως να έχεις βασικές γνώσεις κωδικοποίησης.

Στο Wix, θα έχετε πολλά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης μιας απλής καμπύλης εκμάθησης με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης για τη δημιουργία ενός ιστότοπου. Επιπλέον, προσφέρει υπηρεσίες συντήρησης ιστότοπου που θα μειώσουν την ταλαιπωρία σας σχετικά με την εφαρμογή ενημερώσεων και τη διόρθωση σφαλμάτων. Επιπλέον, μπορείτε να βασιστείτε στο σύστημα υποστήριξης που βασίζεται στον πελάτη, το οποίο είναι πάντα διαθέσιμο.

Δεν χρειάζεται να έχετε εξελιγμένες δεξιότητες δημιουργίας ιστότοπου κατά τη χρήση του Wix. Με τον καιρό, το WordPress μπορεί να μάθει, αλλά η προσαρμογή θεμάτων ή προσθηκών θα απαιτήσει βοήθεια από έμπειρους προγραμματιστές. Αντίθετα, το Wix είναι μια κατάλληλη επιλογή για αρχάριους που θέλουν να σχεδιάσουν έναν αποτελεσματικό ιστότοπο το συντομότερο δυνατό.

Wix εναντίον WordPress: Μια σε βάθος σύγκριση

Τώρα που γνωρίζετε τα βασικά του Wix έναντι του WordPress, ας βουτήξουμε λίγο βαθύτερα στις επιμέρους δυνατότητες τους. Έτσι, η επιλογή μιας πλατφόρμας που θα σας βοηθήσει με επιτυχία να πετύχετε τους στόχους σας θα είναι ευκολότερη για εσάς.

Ευστροφία

Η ευελιξία είναι απαραίτητη στη σχεδίαση ιστοτόπων, καθώς σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο που να είναι προσαρμοστικός, ευέλικτος και ικανός να ικανοποιεί τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των πελατών με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, μπορεί να σας βοηθήσει να επεκτείνετε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο μέσω της ανταγωνιστικότητας και να πετύχετε τους στόχους σας.

Όσον αφορά την ευελιξία, το WordPress είναι μπροστά από το Wix, καθώς παρέχει περισσότερες επιλογές σχεδίασης, λειτουργικότητας και ενσωμάτωσης. Αλλά για να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά αυτή η προσαρμοστικότητα, υπάρχει μια υψηλότερη καμπύλη μάθησης. Αντίθετα, το Wix είναι μια πιο προσιτή πλατφόρμα που είναι ιδανική για άτομα που θέλουν έναν απλό ιστότοπο με θεμελιώδεις δυνατότητες.

  Τι σημαίνει «ICYDK» και πώς το χρησιμοποιείτε;

Το WordPress είναι μια πολύ ευέλικτη πλατφόρμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία οποιουδήποτε είδους ιστότοπου προτιμάτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το CMS για να δημιουργήσετε ένα απλό ιστολόγιο και ακόμη και οποιονδήποτε ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου με επίκεντρο τις επιχειρήσεις.

Επιπλέον, προσφέρει χιλιάδες θέματα και προσθήκες επί πληρωμή και μη για να διαλέξετε. Απλώς πρέπει να επιλέξετε την εγκατάσταση των πρόσθετων για να αλλάξετε την προοπτική και τις λειτουργίες του ιστότοπού σας.

Το WordPress σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να τροποποιήσετε σημαντικά τη διάταξη και τη δομή του ιστότοπου προσθέτοντας προσαρμοσμένο κώδικα. Επομένως, είναι μια εξαιρετική επιλογή για οργανισμούς και άτομα που απαιτούν έναν επεκτάσιμο και προσαρμόσιμο ιστότοπο.

Συγκριτικά, το Wix είναι λίγο περιορισμένη πλατφόρμα όσον αφορά την ευελιξία. Είναι ιδανικό για τη δημιουργία διαφορετικών τύπων ιστότοπων, συμπεριλαμβανομένων ιστολογίων, καταστημάτων ψυχαγωγίας και ηλεκτρονικού εμπορίου. Αλλά δεν θα σας προσφέρει πλήρη έλεγχο της δυνατότητας προσαρμογής του ιστότοπου.

Η γκάμα των προτύπων που προσφέρει η Wix είναι επίσης προσαρμόσιμη ανάλογα με τον τύπο της επιχείρησής σας. Ναι, μπορείτε να προσαρμόσετε τα πρότυπα, αλλά δεν θα σας επιτρέψει να τροποποιήσετε τους υποκείμενους κωδικούς.

Ευκολία στη χρήση

Γνωρίζουμε ήδη ότι το WordPress είναι ένα διάσημο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS), που τροφοδοτεί πάνω από το 40% των ιστοσελίδων παγκοσμίως. Είναι γνωστό για την ευελιξία του και τις τεράστιες επιλογές προσαρμογής, αλλά απαιτεί κάποιες τεχνικές γνώσεις για αρχή. Έτσι, το WordPress είναι σχετικά εύκολο στη χρήση για έμπειρους προγραμματιστές ιστού, αλλά λίγο προκλητικό για αρχάριους.

Πρώτα απ ‘όλα, για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο WordPress, θα χρειαστείτε μια υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων. Στη συνέχεια, πρέπει να εγκαταστήσετε το CMS και να επιλέξετε το θέμα που προτιμάτε. Τέλος, μπορείτε να επεκτείνετε τη λειτουργικότητα της ιστοσελίδας σας εγκαθιστώντας τα απαιτούμενα πρόσθετα.

Άτομα που δεν είναι εξοικειωμένα με τη δημιουργία ιστοτόπων μπορούν ακόμα να περάσουν από την καμπύλη μάθησης. Επειδή το WordPress περιλαμβάνει μια τεράστια κοινότητα χρηστών και προγραμματιστών έτοιμοι να παρέχουν βοήθεια και υποστήριξη.

Όταν πρόκειται για το Wix, επιτρέπει σε οποιονδήποτε να κατασκευάζει ιστότοπους χωρίς καμία κωδικοποίηση ή τεχνική εμπειρία. Η διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης διευκολύνει τους χρήστες να προσθέτουν και να αναδιατάσσουν στοιχεία στον ιστότοπο.

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν εύκολα να προσθέσουν περισσότερες δυνατότητες στον ιστότοπό τους χρησιμοποιώντας το κατάστημα εφαρμογών της Wix, το οποίο παρέχει επίσης μια σειρά προκατασκευασμένων διατάξεων και εφαρμογών. Το Wix είναι η καλύτερη επιλογή για όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο αμέσως αλλά δεν μπορούν να το κάνουν από την αρχή.

Προσαρμογή

Το WordPress είναι μπροστά από το Wix όσον αφορά την προσαρμογή και για κάποιους καλούς λόγους. Ας πάρουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επιλογές προσαρμογής:

Θέματα και Πρότυπα

Το Wix προσφέρει περίπου 800+ πρότυπα κατασκευασμένα από σχεδιαστές ιδανικά για τη δημιουργία μιας ποικιλίας τοποθεσιών. Μπορείτε να προσαρμόσετε αυτά τα δωρεάν και premium πρότυπα χρησιμοποιώντας τη διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης αυτής της πλατφόρμας. Αλλά τότε δεν θα μπορείτε να αλλάξετε τη βάση κώδικα αυτών των προτύπων ή να την προσαρμόσετε στην απώτατη φαντασία σας.

Ομοίως, το WordPress προσφέρει τόσο δωρεάν όσο και premium πρότυπα. Μπορείτε να περιηγηθείτε σε περισσότερα από 10000+ δωρεάν θέματα. Αυτά τα πρότυπα σχεδιάζονται και συντηρούνται ως επί το πλείστον έτσι ώστε να μην σπάει ποτέ τον σχεδιασμό του ιστότοπού σας. Επιπλέον, μπορείτε να προσαρμόσετε περαιτέρω αυτά τα πρότυπα αλλάζοντας ή προσθέτοντας τις δεξιότητές σας κωδικοποίησης.

Πρόσθετα, Εργαλεία και Πρόσθετα

Επί του παρόντος, το Wix είναι γεμάτο με 300+ εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στην αγορά εφαρμογών Wix. Μπορείτε να βελτιώσετε τη λειτουργικότητα του ιστότοπού σας και να ενισχύσετε την επιχείρησή σας χρησιμοποιώντας αυτές τις εφαρμογές. Αυτές οι εφαρμογές αποκρίνονται πλήρως και οι περισσότερες από αυτές είναι δωρεάν στη χρήση. Αλλά για να χρησιμοποιήσετε τις premium εκδόσεις, πρέπει να πληρώσετε ένα συγκεκριμένο τέλος.

Το WordPress περιλαμβάνει έναν μεγάλο κατάλογο με προσθηκών ανοιχτού κώδικα και δωρεάν που οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν και να επεκτείνουν τη λειτουργικότητα του ιστότοπού τους. Μπορείτε να εξερευνήσετε περισσότερες από 60000+ προσθήκες που είναι δωρεάν στη χρήση.

Χρησιμοποιώντας πρόσθετα, μπορείτε να λάβετε φόρμες, να βελτιώσετε το SEO, να προσαρμόσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα και να προσθέσετε πολλές περισσότερες λειτουργίες. Επιπλέον, όλα αυτά τα πρόσθετα ενημερώνονται και παρέχεται ποιοτική υποστήριξη μέσω μιας τεράστιας κοινότητας προγραμματιστών.

Προσαρμογή μέσω Κωδικοποίησης

Αν και συνήθως πιστεύεται ότι το Wix δεν επιτρέπει προσαρμοσμένο HTML και CSS, αυτό δεν είναι απολύτως αληθές. Η πλατφόρμα προσφέρει μια δυνατότητα που ονομάζεται προσαρμοσμένα στοιχεία, χρησιμοποιώντας την οποία μπορείτε να εφαρμόσετε προσαρμοσμένους κωδικούς για να τροποποιήσετε τα στοιχεία. Ωστόσο, το Wix δεν θα υποστηρίζει αυτά τα στοιχεία εάν δεν έχουν σχεδιαστεί από τη Wix. Έτσι, οι επιλογές προσαρμογής είναι παρούσες αλλά περιορισμένες.

Το WordPress επιτρέπει απεριόριστες δυνατότητες προσαρμογής μέσω της χρήσης μοναδικών HTML, CSS και JavaScript. Έτσι, εάν είστε εξοικειωμένοι με την κωδικοποίηση, μπορείτε να ασκήσετε απόλυτο έλεγχο και ευελιξία στην εμφάνιση και τη λειτουργία του ιστότοπού σας. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να τροποποιήσετε τη λειτουργικότητα των θεμάτων και των προσθηκών και ακόμη και να δημιουργήσετε τις δικές σας εκδόσεις τους.

  12 Γρήγορες και πλούσιες σε δυνατότητες βιβλιοθήκες οικονομικών γραφημάτων για την επόμενη εφαρμογή σας

Τιμολόγηση

Το WordPress είναι μια πιο οικονομική επιλογή δημιουργίας ιστοτόπων με καλύτερο σχέδιο τιμολόγησης. Αν και το κόστος του ιστότοπού σας στο WordPress μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τα θέματα, τις προσθήκες και άλλα. Αλλά η συνολική ευελιξία αξίζει τα χρήματα που θα ξοδέψετε. Αντίθετα, οι σταθερές τιμές του Wix μπορεί να είναι αξιόπιστες, αλλά τείνουν να είναι πιο ακριβές από το WordPress.

Τιμολόγηση Wix

Το Wix σας προσφέρει δωρεάν φιλοξενία με 100+ πρότυπα και απεριόριστες σελίδες δωρεάν. Ωστόσο, στο δωρεάν πρόγραμμα, δεν μπορείτε να παραλείψετε πρόσθετες διαφημίσεις που εμφανίζονται στον ιστότοπο. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο το παρεχόμενο από το Wix όνομα τομέα – username.wix.com/sitename. Επιπλέον, δεν θα μπορείτε να πουλάτε προϊόντα στο διαδίκτυο και να λαμβάνετε ελάχιστη υποστήριξη πελατών.

Το Wix προσφέρει 8 προγράμματα επί πληρωμή που σας προσφέρουν τα ακόλουθα οφέλη:

  • Προσφέρει δωρεάν όνομα τομέα που κοστίζει περίπου $10-$12
  • Διάφορα Προσθέστε κουπόνια που κοστίζουν περίπου $300
  • Διατίθεται δωρεάν δοκιμαστική περίοδος. Η επί πληρωμή εφαρμογή κοστίζει περίπου $0-$100
  • Το ετήσιο πρόγραμμα θα σας εξοικονομήσει έως και 36%

Τιμολόγηση WordPress

Το WordPress προσφέρει γενικά τρία προγράμματα τιμολόγησης, συμπεριλαμβανομένων των Δωρεάν, Προσωπικών και Premium. Το δωρεάν πρόγραμμα προσφέρει απεριόριστες σελίδες, απεριόριστους χρήστες και ενσωματωμένο ενημερωτικό δελτίο. Επιπλέον, το Προσωπικό πρόγραμμα συνοδεύεται από 9 $, το πρόγραμμα Premium με 18 $ το μήνα.

Ακολουθεί μια κατά προσέγγιση επισκόπηση τιμολόγησης ιστότοπου WordPress:

  • Οι πάροχοι φιλοξενίας όπως το Bluehost ξεκινούν από 2,95 το μήνα ή το Hostinger με 2,99 το μήνα.
  • Για προκατασκευασμένα θέματα WordPress, το μέσο εύρος τιμών θα κυμαίνεται από 19 $ έως 89 $. Αλλά το εύρος τιμών μπορεί πάντα να ποικίλλει ανάλογα με τα χαρακτηριστικά.
  • Ας υποθέσουμε ότι για μια προσθήκη, ξοδεύετε 0-100 $ κατά μέσο όρο.

Μπορείτε προφανώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το WordPress δωρεάν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αλλά η χρήση μιας επί πληρωμή υπηρεσίας θα σας κοστίσει περίπου 0-216 $ ετησίως. Έτσι, το μηνιαίο κόστος κυμαίνεται από 9 έως 70 $.

Απαιτούνται Τεχνικές Γνώσεις

Το Wix στοχεύει να είναι ένας κατασκευαστής ιστοτόπων που επιτρέπει σε όλους να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο με επαγγελματική εμφάνιση. Η πλατφόρμα προσφέρει ένα πολύ φιλικό προς το χρήστη πρόγραμμα επεξεργασίας μεταφοράς και απόθεσης, το οποίο ακόμη και ένας νεοφερμένος μπορεί να λειτουργήσει χωρίς καμία τεχνική γνώση.

Επιπλέον, το Wix προσφέρει μια αρκετά μεγάλη βιβλιοθήκη προσθηκών και εφαρμογών που επιτρέπει στους πελάτες να ενσωματώνουν λειτουργίες αιχμής όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, την ενσωμάτωση κοινωνικών δικτύων και το SEO στον ιστότοπό τους. Ακόμη και αυτά τα πρόσθετα δεν απαιτούν καμία τεχνική εξειδίκευση και είναι απλά στην εγκατάσταση και χρήση.

Δεν χρειάζεται να είστε ειδικός στο σχεδιασμό ιστοσελίδων στη χρήση του WordPress. Ωστόσο, μπορείτε να αναπτύξετε έναν φανταστικό ιστότοπο που το Wix δεν μπορεί να προσφέρει εάν είστε ικανοί σε HTML, CSS και PHP.

Το WordPress προσφέρει προσχεδιασμένα θέματα που μπορούν να τροποποιηθούν χρησιμοποιώντας ένα οπτικό πρόγραμμα επεξεργασίας. Ωστόσο, οι χρήστες πρέπει να κάνουν αλλαγές στον κώδικα του θέματος για να αποκτήσουν το ακριβές στυλ και τη λειτουργικότητα που θέλουν.

Το WordPress επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν μια ποικιλία από πρόσθετα και γραφικά στοιχεία στους ιστότοπούς τους. Αλλά η διαμόρφωση και η χρήση αυτών των προσθηκών απαιτεί συχνά τεχνικές γνώσεις. Για παράδειγμα, η κατανόηση της ανάπτυξης ιστού, της ασφάλειας και των μεθόδων πληρωμής είναι απαραίτητη κατά την εγκατάσταση και την εφαρμογή ενός πρόσθετου ηλεκτρονικού εμπορίου σε έναν ιστότοπο WordPress.

Υποστήριξη ηλεκτρονικού εμπορίου

Το Wix eCommerce είναι κατάλληλο για μικρά ηλεκτρονικά καταστήματα και προσφέρει ευκολία στη χρήση και συμβατικές δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου. Ενώ, το WooCommerce είναι ιδανικό για ηλεκτρονικά καταστήματα οποιουδήποτε μεγέθους. Προσφέρει προηγμένες δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά απαιτεί τεχνική εξειδίκευση για τη ρύθμιση και τη συντήρηση.

Ηλεκτρονικό εμπόριο Wix

Το Wix eCommerce είναι μια ξεχωριστή οντότητα του Wix που υποστηρίζει όλες τις λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου. Προσφέρει συμβατικές δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου για μικρά ηλεκτρονικά καταστήματα. Τα ακόλουθα βασικά χαρακτηριστικά είναι διαθέσιμα σε αυτό:

  • Πιστοποιητικό SSL
  • Επεκτάσιμος και ασφαλής διακομιστής
  • Επεξεργαστής πληρωμών
  • Editor φιλικό προς τους αρχάριους
  • Ειδική υποστήριξη πελατών για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Ωστόσο, περιλαμβάνει περιορισμούς, όπως χαρακτηριστικά προτύπου και περιορισμούς χαρακτηριστικών προϊόντων. Επομένως, δεν είναι μια ολοκληρωμένη λύση για μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα.

WordPress WooCommerce

Στο WordPress, πρέπει να εγκαταστήσετε το πρόσθετο WooCommerce, το οποίο είναι βασικά ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων ηλεκτρονικού εμπορίου. Με το WooCommerce, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα οποιουδήποτε μεγέθους, αλλά απαιτεί τεχνική εξειδίκευση. Προσφέρει μερικές από τις ακόλουθες αποκλειστικές δυνατότητες για τη λειτουργία επεκτάσιμων μεγάλων καταστημάτων:

Ωστόσο, οι χρήστες πρέπει να βρίσκουν ξεχωριστά τις προτιμώμενες και άλλες υποχρεωτικές λειτουργίες τους. Έτσι, πιστοποιητικά SSL, επεξεργαστές πληρωμών και περισσότερες δυνατότητες μπορούν να προστεθούν χρησιμοποιώντας επεκτάσεις. Επιπλέον, δεν υπάρχει διαθέσιμη επίσημη υποστήριξη για το WooCommerce. Έτσι, οι χρήστες πρέπει να βασίζονται στην κοινότητα WooCommerce ή στον προγραμματιστή ενός συγκεκριμένου προϊόντος.

Υποστήριξη SEO

Το Wix προσφέρει μια ποικιλία βασικών λειτουργιών SEO και ψηφιακού μάρκετινγκ. Ορισμένες από τις λειτουργίες θα σας επιτρέψουν να κάνετε τα εξής:

  • Προσαρμόστε τους τίτλους και τις περιγραφές σελίδων
  • Προσθήκη αλλαγών ετικετών σε εικόνες
  • Ενσωμάτωση με το Google Analytics
  • Ανακατευθύνσεις για σφάλματα
  • Βελτιστοποίηση μέσω SEO Wiz (εργαλείο Wix SEO)
  Πώς να συνδέσετε τα Apple AirPods με Mac

Το Wix αναβαθμίζει συνεχώς τα εργαλεία και τις δυνατότητες SEO του, ωστόσο δεν μοιάζει με το WordPress SEO. Παρέχει τέλεια υποστήριξη για μικρές επιχειρήσεις που απαιτούν βασικές λειτουργίες SEO και μάρκετινγκ.

Οι ψηφιακοί έμποροι συνιστούν κυρίως το WordPress, καθώς είναι πιο ικανό και προσαρμόσιμο όταν πρόκειται για SEO. Έρχεται με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Προσθήκες SEO (RankMath, Semrush, Yoast SEO)
  • Προσαρμογή τίτλου σελίδας και περιγραφής
  • Προσθήκη αλλαγών ετικετών σε εικόνες
  • Ενσωμάτωση του Google Analytics
  • Υποστήριξη δομημένων δεδομένων

Επιπλέον, το WordPress έχει μια τεράστια κοινότητα προγραμματιστών όπου μπορείτε να λάβετε κατάλληλες προτάσεις για βελτιώσεις SEO. Έτσι, οι μεγαλύτερες εταιρείες που είναι έτοιμες να επενδύσουν χρόνο και προσπάθεια θα πρέπει να συνεχίσουν με το WordPress.

Συμβατότητα με κινητό

Τόσο το Wix όσο και το WordPress έχουν δημιουργηθεί με γνώμονα τη συμβατότητα για κινητά. Έτσι, ένας ιστότοπος που δημιουργείται μέσω αυτών των πλατφορμών είναι ιδανικός για χρήση σε smartphone και tablet.

Δεδομένου ότι το Wix χρησιμοποιεί μια στρατηγική σχεδίασης για κινητά, τα περισσότερα πρότυπα και εφαρμογές Wix δημιουργούνται για να είναι αποκριτικά και ελκυστικά σε κινητές συσκευές. Προσφέρει επίσης μια σειρά από επιλογές σχεδίασης ειδικά για κινητά. Έτσι, θα μπορείτε να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή έκδοση για κινητά του ιστότοπού σας όπου μπορείτε να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε τα στοιχεία που προτιμάτε.

Το WordPress προσφέρει επίσης πολλές επιλογές συμβατές με κινητά για τους χρήστες του. Τα περισσότερα θέματα WordPress ανταποκρίνονται σε κινητά και προσαρμόζονται σε διαφορετικά μεγέθη οθόνης. Έτσι, μπορείτε να αλλάξετε τη διάταξη και το στυλ, το οποίο εμφανίζεται τέλεια σε διάφορες συσκευές.

Επιπλέον, υπάρχουν τόσες πολλές προσθήκες για τη βελτίωση της ανταπόκρισης καθώς και τις ταξινομήσεις αναζήτησης για κινητά του ιστότοπου. Παραδείγματα: WPtouch, WP Mobile Menu, Duda, bMobilized, MobiReady, κ.λπ.

Μέτρα ασφαλείας

Επί του παρόντος, κάθε ιστότοπος πρέπει να λαμβάνει υπόψη το απόρρητο και την ασφάλεια ως βασικούς παράγοντες. Ο λόγος είναι απλός, προστατεύοντας την ιστοσελίδα σας και τα δεδομένα των χρηστών της. Λοιπόν, το Wix είναι μπροστά από το WordPress όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας.

Οι ιστότοποι συνήθως παραβιάζονται για ορισμένους συνήθεις λόγους, όπως:

  • Κακώς συντηρημένοι διακομιστές ιστότοπου
  • Χρήση μη ασφαλών θεμάτων και προσθηκών
  • Εκτέλεση παλαιών σεναρίων
  • Χρήση αδύναμων κωδικών πρόσβασης διαχειριστή
  • Παροχή περιττών αδειών

Το Wix διατηρεί και χρησιμοποιεί ισχυρές οδηγίες ασφαλείας για τους χρήστες του. Διατηρεί τον διακομιστή, τα σενάρια και τις εφαρμογές του και ενημερώνει διεξοδικά και τακτικά. Όλες οι εφαρμογές τρίτων από την αγορά εφαρμογών παρακολουθούνται και στη συνέχεια επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν. Επιπλέον, το Wix παρέχει κρυπτογράφηση SSL, προστασία τείχους προστασίας και σαρώσεις κακόβουλου λογισμικού.

Ωστόσο, το WordPress δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια ενσωματώνοντας χαρακτηριστικά όπως:

Αλλά στο WordPress, οποιοσδήποτε με εμπειρία κωδικοποίησης μπορεί να δημιουργήσει ένα θέμα ή ένα πρόσθετο και να το δημοσιεύσει. Όταν μια προσθήκη ή ένα θέμα έχει κακή κωδικοποίηση, μπορεί να βλάψει τον ιστότοπο του χρήστη. Επιπλέον, πρέπει να ενημερώσετε μη αυτόματα πρόσθετα, θέματα, πιστοποιητικά SSL και πολλά άλλα για να διατηρήσετε τα μέτρα ασφαλείας.

Για να εφαρμόσετε τις πιο πρόσφατες δυνατότητες ασφαλείας και ασφάλειες, πρέπει να ενημερώσετε τον ιστότοπο, τις προσθήκες και τα θέματα μας. Αλλά μια αναδρομική έκδοση του WordPress είναι ευάλωτη σε απειλές ασφαλείας και χάκερ.

Wix εναντίον WordPress: Γρήγορη επισκόπηση

Ας κάνουμε μια γρήγορη σύγκριση για να κατανοήσουμε τη διάκριση μεταξύ Wix και WordPress:

CriteriaWordPressWix Ευελιξία Εξαιρετικά ευέλικτο. Μπορεί να τροποποιήσει κάθε στοιχείο Μέτρια ευέλικτο, με περιορισμένη δυνατότητα προσαρμογής Ευελιξία Υψηλή ευελιξία. Δημιουργήστε κάθε είδους πολύπλοκες τοποθεσίες Ευέλικτο. Μπορεί να δημιουργήσει μικρούς ιστότοπους και ηλεκτρονικά καταστήματαΕυκολία χρήσης Μέτρια καμπύλη εκμάθησης. Εύκολη διεπαφή χρήστη για επεξεργασία και δημοσίευση περιεχομένου Πολύ φιλική προς το χρήστη διεπαφή με μεταφορά και απόθεση. Απλά εργαλεία για την επεξεργασία και τη δημοσίευση περιεχομένου ΠροσαρμογήΠεριορισμένη επιλογή προσαρμογής σε κώδικες, θέματα και προσθήκες Δωρεάν και επί πληρωμή προγράμματα με πολλές δυνατότητες. Πρόσθετο κόστος για τομέα και φιλοξενία, πρόσθετα premium και θέματα Τιμή Ελάχιστη απαιτούμενη τεχνική γνώση με εύχρηστα εργαλεία Διάφορα σχέδια τιμολόγησης. Πρόσθετο κόστος για premium χαρακτηριστικά Απαιτούνται τεχνικές γνώσεις Απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις για πρόσθετη προσαρμογή Απαιτούνται λιγότερες τεχνικές γνώσεις για πρόσθετη προσαρμογήΣυμβατότητα εμπορίου Συμβατό με διαφορετικές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και πρόσθετα Συμβατό με δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου αλλά περιορισμένες επιλογές πληρωμής και αποστολής. Υποστήριξη SEO Εξαιρετικά προσαρμόσιμες επιλογές και προσθήκες SEO Περιορισμένες δυνατότητες προσαρμογής SEO Συμβατότητα με κινητά Πλήρως συμβατό με φορητές συσκευές. Διαθέσιμα αποκριτικά θέματα και προσθήκες Διατίθενται πρότυπα ειδικά για κινητά και προγράμματα περιήγησης Επιλογές ασφαλείας Ποικιλία προσθηκών και μέτρων ασφαλείας. Επιλογή μη αυτόματης ενημέρωσης Καλύτερα μέτρα ασφαλείας με επιλογή αυτόματης ενημέρωσης

Σημείωση συγγραφέων

Για μικρότερες και απλούστερες λύσεις ιστότοπου, το Wix λειτουργεί σαν μαγικό. Προσφέρει ένα πλήρες πακέτο για σχεδιαστές ιστοτόπων που περιλαμβάνει πρότυπα, εφαρμογές και μια διαισθητική διεπαφή. Όμως το WordPress CMS είναι ιδανικό για έναν πιο σύνθετο ιστότοπο που απαιτεί μεγαλύτερη προσαρμογή και ευελιξία. Πριν όμως επιλέξετε ένα, πρέπει να λάβετε υπόψη τις συγκεκριμένες ανάγκες και τους στόχους της ιστοσελίδας σας. Επειδή και οι δύο αυτές πλατφόρμες προσφέρουν μοναδικά πλεονεκτήματα.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε μερικά καταπληκτικά προγράμματα δημιουργίας ιστότοπων για μη τεχνικούς και μη σχεδιαστές.