Η Microsoft Market Cap στα 2,6 τρισεκατομμύρια δολάρια, η Synthesia εξασφαλίζει 90 εκατομμύρια δολάρια

Γειά σου! 🙋 Έχουμε τις παρακάτω ενημερώσεις για εσάς σήμερα! 📣

Η Microsoft έφτασε τα 2,6 τρισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας την τη δεύτερη υψηλότερη θέση στον κόσμο

Η Microsoft αναγνωρίζεται ευρέως ως πρωτοπόρος στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης (AI) στη βιομηχανία λογισμικού λόγω της σημαντικής επένδυσής της στο OpenAI. Το OpenAI είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη startup με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, γνωστή για το chatbot που θαυμάζει πολύ, το ChatGPT.

  Τρόπος απενεργοποίησης της αυτόματης διόρθωσης στην επέκταση προγράμματος περιήγησης και στο πληκτρολόγιο κινητού του Grammarly

Οι μετοχές της Microsoft Corp ολοκλήρωσαν τη διαπραγμάτευση της Πέμπτης κατά 3,2% υψηλότερα στα 348,10 δολάρια ανά μετοχή, ένα νέο υψηλό ρεκόρ που κλείνει λόγω αισιοδοξίας για τις προοπτικές της τεχνητής νοημοσύνης (AI) που έφτασε σε κεφαλαιοποίηση ρεκόρ 2,59 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Microsoft Corp έχει γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο με χάρτη μετά την Apple Inc με κεφαλαιοποίηση 2,93 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Microsoft είχε επενδύσει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια στο OpenAI.

Η Synthesia εξασφαλίζει 90 εκατομμύρια δολάρια για τεχνητή νοημοσύνη που δημιουργεί προσαρμοσμένα Avatars

Η Synthesia είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη startup τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιείται για τη γρήγορη δημιουργία βίντεο. Τα επαγγελματικά βίντεο μπορούν να δημιουργηθούν σε περισσότερες από 120 γλώσσες χρησιμοποιώντας 140 διαφορετικά avatar AI.

  Ψάχνετε για λίγη διασκέδαση; 7 τρόποι με τους οποίους το ChatGPT μπορεί να σας διασκεδάσει

Την εταιρεία εμπιστεύονται περισσότεροι από 50.000 πελάτες και μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες που συνδέονται είναι η Accenture, η Reuters, η PWC, η Xerox, η Amazon, κ.λπ. Η εταιρεία συγκέντρωσε πρόσφατα 90 εκατομμύρια δολάρια σε έναν κύκλο C σειράς με επικεφαλής την Accel και άλλους επενδυτές.

Οι χρήστες μπορούν απλώς να πληκτρολογήσουν το κείμενο για να δημιουργήσουν το avatar και το βίντεο AI, ακόμη και να το προσαρμόσουν με βάση τις συγκεκριμένες απαιτήσεις τους. Τα βίντεο χρησιμοποιούνται για διάφορους σκοπούς, όπως εκπαιδευτικά βίντεο για εκμάθηση και ανάπτυξη, εκπαιδευτικά βίντεο πωλήσεων, τεχνική εκπαίδευση, βίντεο βάσης γνώσεων κ.λπ.

  7 Deepfake εφαρμογές για να δημιουργήσετε τα καλύτερα Memes

Το Instagram κυκλοφορεί τη λειτουργία καναλιών του για μετάδοση μηνυμάτων

Σύμφωνα με το εταιρικό blog, το Instagram ανακοίνωσε τη λειτουργία Broadcast Channels παγκοσμίως. Αυτή η δυνατότητα, που ήταν παλαιότερα προσβάσιμη σε περιορισμένη βάση χρηστών σε συγκεκριμένες περιοχές όπως η Ινδία και η Βραζιλία, επιτρέπει την ταχεία μετάδοση μηνυμάτων μεταξύ ατόμων στο κοινωνικό δίκτυο, παρόμοια με τη λειτουργικότητα που υπάρχει στο WhatsApp.

Σύμφωνα με το Meta, η λειτουργικότητα των καναλιών εκπομπής επιτρέπει τη μετάδοση κειμένου, βίντεο και φωτογραφιών σε ολόκληρη τη βάση των ακολούθων. Αυτά τα κανάλια παρέχουν ένα μέρος για αφοσίωση κοινού μέσω φωνητικών σημειώσεων και δημοσκοπήσεων.

Ενώ μόνο οι δημιουργοί είναι εξουσιοδοτημένοι να ξεκινούν μηνύματα στα κανάλια εκπομπής, οι ακόλουθοι έχουν τη δυνατότητα να αντιδρούν στο περιεχόμενο και να συμμετέχουν ενεργά στις δημοσκοπήσεις.

Για περισσότερες ενημερώσεις, ανατρέξτε στην κατηγορία Τελευταία τεχνολογία.