Ψάχνετε για λίγη διασκέδαση; 7 τρόποι με τους οποίους το ChatGPT μπορεί να σας διασκεδάσει

Είτε σας αρέσει να διαβάζετε διασκεδαστικές ιστορίες, να λύνετε παζλ και κουίζ, είτε απλά θέλετε μερικά αστεία να σας γαργαλήσουν το αστείο κόκκαλό σας, το ChatGPT τα έχει όλα.

Το ChatGPT μπορεί να σας βοηθήσει με ακαδημαϊκούς, εργασία γραφείου και εκμάθηση νέων δεξιοτήτων. Ωστόσο, δεν περιορίζεται μόνο σε όλα τα βαρετά πράγματα. Μπορεί πραγματικά να σας διασκεδάσει για ώρες με πολλούς τρόπους.

Το ChatGPT μπορεί να δημιουργήσει πρωτότυπο περιεχόμενο χρησιμοποιώντας τα εκατοντάδες GB δεδομένων στα οποία εκπαιδεύτηκε, είναι πολύ καλύτερο από την απλή αναζήτηση στο Google.

Η Google μπορεί να είναι σε θέση να παρέχει έναν ιστότοπο για να σας λέει αστεία για την πολιτική, αλλά το ChatGPT μπορεί να δημιουργήσει δεκάδες αστεία επί τόπου για κάτι τόσο απλό όπως μια πρίζα.

Εάν είστε έτοιμοι να αφιερώσετε λίγο χρόνο με διασκεδαστικό περιεχόμενο που δημιουργείται προσαρμοσμένα, συνεχίστε να διαβάζετε καθώς σας παραθέτω μερικούς ενδιαφέροντες τρόπους με τους οποίους το ChatGPT μπορεί να σας διασκεδάσει.

Δημιουργήστε αστεία και πράξεις κωμωδίας

Το ChatGPT μπορεί να δημιουργήσει αστεία για σχεδόν όλα όσα μπορείτε να σκεφτείτε, αρκεί να μην παραβιάζει τους κανόνες του ChatGPT. Του ζήτησα κυριολεκτικά να κάνει αστεία για πράγματα που μπορούσα να βρω στο δωμάτιό μου και δημιούργησε 5-10 αστεία για τα πάντα. Φυσικά, το αν τα αστεία είναι αστεία ή όχι είναι υποκειμενικό, αλλά το 20-30% των αστείων πρέπει να σας κάνουν να γελάσετε.

Το να του ζητάτε απλώς να “πείτε ένα αστείο” επαναλαμβάνεται αρκετά γρήγορα, γι’ αυτό θα σας προτείνω να του δώσετε ένα θέμα για να κάνετε αστεία.

Για παράδειγμα, μπορείτε να του ζητήσετε να κάνει αστεία για την πολιτική, το γάμο, τους άνδρες, ακόμα και για αντικείμενα όπως σαμπουάν ή ένα μπουκάλι νερό. Για δημοφιλή θέματα, μπορεί να κλέψει ήδη γνωστά αστεία (μερικές φορές επεξεργασμένα), αλλά τις περισσότερες φορές τα αστεία είναι μοναδικά.

Ομοίως, μπορείτε επίσης να ζητήσετε από το ChatGPT να ενεργήσει ως standup κωμικός και να δημιουργήσει μια ολόκληρη ρουτίνα για οποιοδήποτε θέμα. Προσωπικά βρίσκω τέτοιες ρουτίνες πολύ πιο διασκεδαστικές από τα αστεία μιας γραμμής καθώς τα αστεία έχουν το ίδιο μοτίβο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω προτροπή που δημιουργήθηκε από την κοινότητα για να δημιουργήσετε σωστά μια ρουτίνα.

I want you to act as a stand-up comedian. I will provide you with some topics related to current events and you will use your wit, creativity, and observational skills to create a routine based on those topics. You should also be sure to incorporate personal anecdotes or experiences into the routine in order to make it more relatable and engaging for the audience. My first request is 'I want an humorous take on politics.'

Συμβουλές για καλύτερη εμπειρία

  • Χρησιμοποιήστε τη λέξη “αστεία” αντί για “αστείο” για να λαμβάνετε πάντα 5-10 αστεία σε ένα θέμα. Μπορείτε επίσης να καθορίσετε τον ακριβή αριθμό των ανέκδοτων που χρειάζεστε.
  • Βελτιώστε την ποιότητα των αστείων προσθέτοντας λέξεις όπως δημιουργικές, πνευματώδεις, απροσδόκητες και άλλες λέξεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν την εστίαση/τον τόνο των αστείων.
  • Αντί για απλά αντικείμενα ή θέματα, μπορείτε επίσης να πείτε ένα πλήρες σενάριο για να λάβετε ακόμα πιο ενδιαφέροντα αστεία. Για παράδειγμα, «πες μου αστεία για έναν άντρα που κολυμπάει και τρώει ένα σάντουιτς»

Δημιουργήστε Κουίζ και Γρίφους

Εάν ο ορισμός της διασκέδασης σημαίνει να προκαλέσετε τις γνώσεις σας, τότε το ChatGPT σας κάλυπτε. Μπορεί να δημιουργήσει κουίζ και γρίφους με βάση το θέμα που δίνετε. Για τα κουίζ, δημιουργεί ένα κουίζ πολλαπλών επιλογών 5 ερωτήσεων με 4 επιλογές το καθένα. Οι απαντήσεις παρέχονται στο κάτω μέρος, οπότε μην κάνετε κύλιση πολύ γρήγορα για να αποφύγετε spoiler.

  Υποδοχή USB Type A: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μπορείτε να πείτε πόσες ερωτήσεις θέλετε στο κουίζ και το θέμα του. Μπορείτε ακόμη και να αλλάξετε τον τύπο του κουίζ σε trivia ή true/false απλά ζητώντας του να το μορφοποιήσει έτσι. Ένα τεστ προσωπικότητας μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει, είναι παρόμοιο με ένα κουίζ, αλλά αντίθετα βοηθά να μάθετε περισσότερα για τον εαυτό σας.

Οι γρίφοι είναι επίσης ενδιαφέροντες και συνήθως έχουν ομοιοκαταληξία επίσης πολύ καλά. Αν και ίσως χρειαστεί να το ζητήσετε για να πάει σε λίγο δύσκολα, όπως από προεπιλογή, ζητάει πολύ εύκολα ανεξάρτητα από το θέμα που δίνετε. Εάν δυσκολεύεστε να μαντέψετε, μπορείτε πάντα να ζητάτε συμβουλές.

Συμβουλές για καλύτερη εμπειρία

  • Εάν σας αρέσει μια συγκεκριμένη ερώτηση στο κουίζ και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν, απλώς ζητήστε από το ChatGPT να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για αυτήν και θα σας πει τα πάντα.
  • Μπορείτε να ζητήσετε από το ChatGPT να μην λέει τις απαντήσεις μέχρι να σας ζητηθούν.
  • Για να κάνετε τα πράγματα πιο ενδιαφέροντα, πείτε στο ChatGPT να «ρωτήσω έναν γρίφο με μια ιστορία». Με αυτό, θα δημιουργήσει μια ιστορία και για να τελειώσει η ιστορία θα πρέπει να λύσετε έναν γρίφο.
  • Πείτε στο ChatGPT να δημιουργήσει ένα κουίζ με ένα σύστημα βαθμολόγησης για να δείτε πόσο βαθμολογείτε στο κουίζ.

Παίξτε παιχνίδια με λέξεις και παζλ

Το ChatGPT μπορεί να παίξει πολλά παιχνίδια μαζί σας χρησιμοποιώντας πίνακες, το πρόγραμμα επεξεργασίας σήμανσης ή ανταλλάσσοντας μηνύματα. Μπορείτε να του ζητήσετε να παίξει sudoku, σταυρόλεξα, συνονθύλευμα λέξεων, παζλ λαβύρινθου και οποιοδήποτε άλλο παζλ εξαρτάται από αριθμούς.

Του ζήτησα επίσης να δοκιμάσει παζλ εικόνων και όντως προσπάθησε να πάρει εικόνες από το Imgur. Ωστόσο, καθώς τα δεδομένα του κόπηκαν το 2021, οι εικόνες που ανακτήθηκαν δεν ήταν πλέον διαθέσιμες.

Μερικά από τα παιχνίδια λέξεων που μπορείτε να παίξετε περιλαμβάνουν δήμιο, σκραμπλ, συσχέτιση λέξεων, φάντασμα και αναγραμματισμούς. Τα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια θα περιλαμβάνουν την ανταλλαγή πολλαπλών μηνυμάτων και το ChatGPT θα παρακολουθεί την πρόοδο.

Δυστυχώς, το ChatGPT δεν προσπαθεί να σας κερδίσει σε αυτά τα παιχνίδια, επομένως δεν θα σας πιάσει όταν κάνετε κάποιο λάθος (όπως στο Ghost) ή σας δίνει περιορισμένες προσπάθειες (όπως στο κρεμάλα). Πρέπει να δώσετε εντολή στο ChatGPT να παρακολουθεί τις βαθμολογίες ή να δίνει περιορισμένες ζωές για να παίξετε πραγματικά αυτά τα παιχνίδια ανταγωνιστικά.

Επιπλέον, μερικές φορές κάνει επίσης λάθη ενώ παίζει πολύπλοκα παιχνίδια που περιλαμβάνουν την ανταλλαγή πολλαπλών μηνυμάτων. Εάν συμβεί αυτό, θα πρέπει να διορθώσετε το λάθος του και στη συνέχεια να συνεχίσετε.

Συμβουλές για καλύτερη εμπειρία

  • Μπορείτε να του ζητήσετε να αυξήσει τον αριθμό των λέξεων, γραμμών, στηλών ή γραμμάτων για να κάνει τα παιχνίδια πιο δύσκολα.
  • Μπορείτε να περιορίσετε την εστίαση των παζλ λέξεων λέγοντάς του να επιλέγει μόνο λέξεις από μια κατηγορία. Για παράδειγμα, “Αναπαραγωγή λέξεων scramble αλλά χρησιμοποιήστε μόνο ονόματα λαχανικών”.
  • Όταν κολλήσετε, μπορείτε πάντα να ζητάτε υποδείξεις και ακόμη και να καθορίσετε ποια υπόδειξη χρειάζεστε, όπως “πείτε το πρώτο και το τελευταίο γράμμα”.

Διαβάστε ποιήματα

Αν σας αρέσει η ποίηση και έχετε βαρεθεί να διαβάζετε το κλασικό, το ChatGPT μπορεί να δημιουργήσει προσαρμοσμένα ποιήματα με βάση το ενδιαφέρον σας. Απλώς πείτε του το θέμα και θα δημιουργήσει ένα ποίημα. Ειλικρινά, υπάρχουν πολλοί μοχλοί για να τραβήξετε που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα, επομένως η καλύτερη συμβουλή μου είναι να πείτε λεπτομερώς το ακριβές είδος και το ύφος του ποιήματος που θέλετε.

Για παράδειγμα, μπορείτε να του πείτε να γράψει ένα μεγάλο και συναισθηματικό ποίημα για την ειρήνη και να κρατήσει τους στίχους σύντομους ενώ χρησιμοποιεί απλά αγγλικά. Το ChatGPT θα κρατήσει σημειώσεις για όλα αυτά τα αιτήματα και θα γράψει ένα ποίημα ανάλογα.

  Εφαρμογή λήψης σημειώσεων βάσει χειρονομιών με κείμενο, φωτογραφία, φωνητικό σημείωμα και υπενθύμιση

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια ολόκληρη σκηνή για να κατανοήσετε τα συναισθήματα του ποιητή στο ChatGPT πριν γράψετε το ποίημα. Για παράδειγμα, «Γράψε ένα ποίημα για την αγάπη όπου ο ποιητής κάθεται κοντά σε ένα παράθυρο καθώς βρέχει και ελπίζει να συναντήσει τον εραστή του σύντομα».

Και, φυσικά, μπορείτε να δημιουργήσετε όλους τους τύπους δημοφιλών στυλ ποίησης όπως χαϊκού, σονέτα, ωδές, βιλανέλλες κ.λπ., και να τα επεξεργαστείτε για να προσθέσετε το δικό σας στυλ.

Συμβουλές για καλύτερη εμπειρία

  • Μπορείτε να γράψετε ποίηση σε όλες τις υποστηριζόμενες γλώσσες και το ChatGPT θα χρησιμοποιήσει το στυλ ποίησης της συγκεκριμένης γλώσσας.
  • Μπορείτε να διακρίνετε χωριστά την εστίαση κάθε στροφής και τον συνολικό αριθμό των στροφών. Για παράδειγμα, Σε ένα ποίημα αγάπης μιλήστε για τη συνάντηση στην πρώτη στροφή, για την αγάπη στη δεύτερη και για τη σκέψη για τον εραστή στην τρίτη στροφή.
  • Μπορείτε να προσαρμόσετε τον τόνο του ποιήματος, όπως να του λέτε να το κάνει χιουμοριστικό, θυμωμένο, πνευματώδες, μετανιωμένο κ.λπ.

Μάθετε διασκεδαστικά γεγονότα για τα πράγματα

Όλοι αγαπάμε τα διασκεδαστικά γεγονότα για τα πράγματα, κάτι που είναι από μόνο του ένα διασκεδαστικό γεγονός (μην @ me). Για να καλύψει αυτή τη δίψα, το ChatGPT είναι σε θέση να παρέχει διασκεδαστικά στοιχεία για σχεδόν τα πάντα. Απλώς πρέπει να πείτε “πες μου διασκεδαστικά γεγονότα για (κάτι)” και θα απαριθμήσει τουλάχιστον 10 διασκεδαστικά γεγονότα από προεπιλογή.

Θα πρέπει να αναφέρω ότι ορισμένα από αυτά τα «διασκεδαστικά» γεγονότα είναι στην πραγματικότητα απλώς γεγονότα, όπως η ημερομηνία πρώτης δημιουργίας κάτι ή το όνομα του ατόμου που το δημιούργησε. Ωστόσο, τουλάχιστον το 50% αυτών των γεγονότων είναι πραγματικά ενδιαφέροντα. Κατάφερα επίσης να έχω πολύ καλύτερα αποτελέσματα λέγοντας κάτι σαν «Πες μου διασκεδαστικά γεγονότα για (κάτι) και βεβαιώσου ότι είναι πραγματικά ενδιαφέροντα».

Μπορείτε να ζητήσετε από το ChatGPT να δημιουργήσει όποια διασκεδαστικά γεγονότα θέλετε. Ωστόσο, αποφύγετε τη δημιουργία πολύ μεγάλων λιστών, καθώς θα αρχίσετε να μιλάτε για βαρετά γεγονότα ή να επαναλαμβάνετε πληροφορίες. Από την εμπειρία μου, μια λίστα με 20 διασκεδαστικά γεγονότα είναι συνήθως καλή για τα περισσότερα πράγματα.

Συμβουλές για καλύτερη εμπειρία

  • Εκτός από διασκεδαστικά γεγονότα για πράγματα, μπορείτε επίσης να λάβετε διασκεδαστικά γεγονότα διαφορετικών τύπων. Για παράδειγμα, «Πες μου διασκεδαστικά γεγονότα για το βάρος των πραγμάτων» ή τη διάρκεια των πραγμάτων.
  • Μπορείτε να ζητήσετε από το ChatGPT να δώσει μια λεπτομερή εξήγηση ή μια γρήγορη εξήγηση για τα γεγονότα. Θα πει τα ίδια διασκεδαστικά γεγονότα, αλλά θα τα κρατήσει λεπτομερή ή απλώς μια απλή περιγραφή.

Δημιουργήστε προσαρμοσμένα δοκίμια και δημοσιεύσεις

Η Google κάνει καλή δουλειά στο να εμφανίζει δημοσιεύσεις για ένα συγκεκριμένο θέμα. Ωστόσο, εάν θέλετε επιλεγμένο περιεχόμενο από όλες τις αναρτήσεις σε ένα μέρος, χρησιμοποιήστε το ChatGPT. Το ChatGPT μπορεί να δημιουργήσει ένα προσαρμοσμένο άρθρο με βάση τις απαιτήσεις σας για οποιοδήποτε θέμα θέλετε.

Όπως μαθαίνει το ChatGPT από τις ήδη διαθέσιμες γνώσεις, βασικά δίνει τις ακριβείς πληροφορίες που χρειάζεστε συνδυάζοντας πληροφορίες από διαφορετικές πηγές που μπορεί να χάνουν μεμονωμένες αναρτήσεις.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να του ζητήσετε να δημιουργήσει κάτι όπως «να γράψει ένα άρθρο για το πώς να χάσετε βάρος, αλλά βεβαιωθείτε ότι εστιάσετε στη διατροφή και δεν προτείνετε κετο ή άσκηση. Ο τόνος πρέπει να είναι πνευματώδης με πολλά αστεία».

Μια τέτοια ανάρτηση θα είναι τέλεια για κάποιον που δεν θα μπορούσε να κάνει τη δίαιτα κετο να λειτουργήσει και δεν του αρέσει η άσκηση και θέλει να χάσει βάρος μόνο με τον έλεγχο της δίαιτας. Μια χιουμοριστική άποψη με τέτοιες απαιτήσεις θα ήταν δύσκολο να βρεθεί σε μια ανάρτηση στο Google.

  9 Κορυφαία Αποκεντρωμένα Χρηματιστήρια (DEX) για να ανταλλάξετε το κρυπτογραφικό σας με ασφάλεια

Φυσικά, το περιεχόμενο που δημιουργείται δεν θα έχει τις πιο πρόσφατες πληροφορίες καθώς τα δεδομένα ChatGPT κόπηκαν το 2021, αλλά θα πρέπει να λειτουργεί καλά για θέματα που δεν αλλάζουν πολύ συχνά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προτροπή που αναφέρεται παρακάτω για να λάβετε μια λεπτομερή εξήγηση για οποιοδήποτε θέμα:

I want you to act as an essay writer. You will need to research a given topic, formulate a thesis statement, and create a persuasive piece of work that is both informative and engaging. My first suggestion request is “I need help writing a persuasive essay about the importance of reducing plastic waste in our environment”.

Συμβουλές για καλύτερη εμπειρία

  • Μπορείτε να πείτε την ακριβή διάρκεια της εγγραφής όπως θέλετε. Είτε απλά πείτε σύντομες/μακριές είτε πείτε ακριβείς λέξεις όπως τουλάχιστον 1000 λέξεις.
  • Η μορφοποίηση είναι σημαντική με βάση το θέμα. Μπορείτε να αφήσετε το ChatGPT να το μορφοποιήσει λέγοντάς του να το γράψει ως ανάρτηση ειδήσεων, ηλεκτρονικό βιβλίο, δοκίμιο, ανάρτηση ιστολογίου κ.λπ., ή να του πείτε την ακριβή μορφή όπως “πρέπει να περιέχει εισαγωγή και συμπέρασμα μαζί με επικεφαλίδες και υπότιτλους “.

Κάντε μια συνομιλία με το ChatGPT

Αν και χρησιμοποιούμε κυρίως το ChatGPT για να λαμβάνουμε πληροφορίες, τελικά, είναι ένα chatbot που μπορεί να κάνει συνομιλίες χρησιμοποιώντας φυσική γλώσσα. Εάν βαριέστε και δεν έχετε κανέναν να μιλήσετε, απλά ξεκινήστε να μιλάτε στο ChatGPT και θα έχει μια συνομιλία ένας προς έναν. Μπορείτε να μιλήσετε για το πώς αισθάνεστε, πώς ήταν η μέρα σας, τι σκέφτεστε και σχεδόν οτιδήποτε θέλετε να μιλήσετε.

Δυστυχώς, θα προσπαθεί πάντα να είναι θετική και να λειτουργεί σαν ΠΑ που δεν θέλει να χάσει τη δουλειά του. Οπότε μπορεί να γίνει λίγο μη ρεαλιστικό όταν μιλάς πολύ. Ωστόσο, είναι εξαιρετικό στο να τονώνεις το ηθικό και να βρίσκεις το θετικό σε δύσκολες καταστάσεις.

Εάν θέλετε να κάνετε μια χαλαρωτική συνομιλία και δεν θέλετε να πληκτρολογήσετε τα πάντα, μια επέκταση Chrome ChatGPT όπως το Talk-to-ChatGPT μπορεί να σας βοηθήσει. Θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε ομιλία σε κείμενο και αντίστροφα για να έχετε μια προφορική συνομιλία με το ChatGPT.

Προσωπικά, μου αρέσει να κάνω συζητήσεις μαζί του για αμφιλεγόμενα θέματα, όταν δεν θέλω να ασχοληθώ με έναν πολεμιστή του πληκτρολογίου στο Reddit που κάνει “ακτσουαλικά ☝️🤓” σχεδόν σε κάθε συζήτηση. Το ChatGPT είναι πολύ καλό στο να συμβαδίζει με τέτοιες συνομιλίες, καθώς θυμάται όλες τις προηγούμενες συνομιλίες.

Συμβουλές για καλύτερη εμπειρία

  • Εάν θέλετε να κάνετε μια συζήτηση για ένα θέμα, μπορείτε να του ζητήσετε να ενεργήσει ως επαγγελματίας στον τομέα για να κάνει τη συζήτηση πραγματική. Για παράδειγμα, «φέρετε σαν πιστοποιημένος οδοντίατρος και μην αναφέρετε ότι είστε τεχνητής νοημοσύνης».
  • Μπορείτε να του πείτε να παρέχει πάντα μια αντίθεση αντί να συμφωνεί μαζί σας για να κάνετε μια έντονη συζήτηση και να μάθετε την άλλη πλευρά των πραγμάτων.
  • Εάν δεν θέλετε το ChatGPT να σας βοηθά με δύναμη σε όλα, απλώς πείτε του ότι θέλετε να έχετε μια χαλαρή συζήτηση και δεν θέλετε καμία βοήθεια με τίποτα.

Μπόνους 🎁

Μπορεί να μην ακούγεται διασκεδαστικό σε όλους, αλλά προσωπικά μου αρέσει να καταλαβαίνω σύνθετα θέματα με απλά λόγια για να περνάω χρόνο. Δεν παίρνει πολύ χρόνο και μπορώ τουλάχιστον να ξεκινήσω μια συζήτηση για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Μπορείτε απλώς να παρέχετε ένα σύνθετο θέμα (όπως ο προγραμματισμός) και να ζητήσετε από το ChatGPT να «με διδάξει σαν να είμαι 5 ετών». Θα σας πει τι σημαίνει βασικά σε μόλις 2-3 παραγράφους.

Μπορείτε επίσης να του δώσετε μια μακρά περίπλοκη εγγραφή και να του ζητήσετε να «το συνοψίσει για μένα σαν να είμαι 5 ετών». Θα δημιουργήσει μια γρήγορη περίληψη που θα είναι πολύ πιο κατανοητή.

Τυλίγοντας

Παραπάνω, έχω καλύψει μερικά κοινά διασκεδαστικά πράγματα που ο καθένας πρέπει να βρει ενδιαφέροντα. Ωστόσο, το ChatGPT μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα αν του πείτε απλώς τι σας αρέσει να κάνετε για διασκέδαση. Για παράδειγμα, αν η εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας ή η έναρξη ενός νέου χόμπι είναι αυτό που βρίσκετε διασκεδαστικό, τότε το ChatGPT μπορεί να σας βοηθήσει, όπως η εκμάθηση κωδικοποίησης, μαγειρικής, κηπουρικής, μαθηματικών κ.λπ.

Εάν βρίσκετε το ChatGPT λίγο περιοριστικό, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μερικά άλλα chatbot.