Η Microsoft θα συγχωνεύσει τις εφαρμογές UWP και Win32 με το Project Reunion

Τα Windows 10 είναι κατακερματισμένα μεταξύ νέων εφαρμογών Universal Windows Platform (UWP) και κλασικών εφαρμογών επιτραπέζιου υπολογιστή (Win32). Στο Build 2020, η Microsoft ανακοίνωσε το Project Reunion για να βοηθήσει στη διόρθωση αυτού, συγχωνεύοντας τις δύο πλατφόρμες και βοηθώντας στη διόρθωση των λαθών του παρελθόντος των Windows 8.

Ιδού το πρόβλημα: Με τα Windows 8, η Microsoft δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα εφαρμογών, ξεχωριστή από το κλασικό μοντέλο εφαρμογής επιτραπέζιου υπολογιστή των Windows. Τα Windows 10 μεταφέρθηκαν στις εφαρμογές “Universal Windows Platform”, οι οποίες είναι διαφορετικές, αλλά εξακολουθούν να διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό από τις κλασικές εφαρμογές επιτραπέζιου υπολογιστή.

  10 από τις πιο μοναδικές γεννήτριες Lorem Ipsum

Για οποιονδήποτε προγραμματιστή Windows με παραδοσιακή εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή, πολλές νέες δυνατότητες πλατφόρμας Windows έχουν περιοριστεί στο μοντέλο Universal Windows Platform. Η Microsoft εργάζεται σε αυτό εδώ και χρόνια, καθιστώντας πιο σύγχρονες λειτουργίες διαθέσιμες σε κλασικές εφαρμογές επιτραπέζιου υπολογιστή.

Τώρα, με το Project Reunion, η Microsoft λέει ότι προχωρά ακόμη περισσότερο.

Ο Frank Shaw, εταιρικός αντιπρόεδρος επικοινωνίας της Microsoft, είπε σε μια παρουσίαση:

Το Project Reunion, για πρώτη φορά, καταρρίπτει τα εμπόδια για να ενοποιήσει την πλατφόρμα των Windows και να την αποσυνδέσει από το λειτουργικό σύστημα, επιτρέποντας την απρόσκοπτη καινοτομία στα Win32 και UWP API μας.

  Πώς να ενισχύσετε μια ανάρτηση στο Instagram

Η Microsoft πρόσφερε λίγο περισσότερη περιγραφή για το έργο:

Το πρόσφατα ανακοινωθέν Project Reunion είναι μια εξέλιξη της πλατφόρμας προγραμματιστών των Windows που θα την κάνει πιο ευέλικτη, μοντέρνα και ανοιχτή.

Η προσπάθεια θα εξορθολογίσει τον τρόπο με τον οποίο οι προγραμματιστές εκσυγχρονίζουν τις υπάρχουσες εφαρμογές και δημιουργούν νέες, μειώνοντας τον κατακερματισμό μεταξύ του Windows API και της Universal Windows Platform. Θα παρέχει μια κοινή, συμβατή με το παρελθόν πλατφόρμα για τον υπάρχοντα κώδικα και για τις πιο πρόσφατες καινοτομίες της πλατφόρμας πελατών.

Τι είναι όμως ακριβώς το Project Reunion; Πόσο θα συνδυάσει τις δύο πλατφόρμες, πόσο εύκολο θα είναι να το χρησιμοποιήσουν οι προγραμματιστές και τι σημαίνει για το μέλλον των εφαρμογών των Windows;

  Πώς να πληκτρολογείτε πιο γρήγορα email στο Gmail

Όλες αυτές είναι καλές ερωτήσεις και θα πρέπει να περιμένουμε έως ότου η Microsoft εκδώσει πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το Project Reunion σε όλη την έκδοση 2020. Θα σας φέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες όταν η Microsoft τις παράσχει.

Η Microsoft λέει ότι θα δημοσιεύσει πιο λεπτομερείς πληροφορίες για το ιστολόγιο του Windows Developer.