Η κάμερα Whistle ακούει για έναν ήχο και τραβάει μια εικόνα

Τι θα γινόταν αν μπορούσατε να τραβήξετε μια φωτογραφία με το τηλέφωνό σας Android χωρίς να χρειαστεί να πατήσετε ένα κουμπί κλείστρου ή να πατήσετε ένα από τα πλήκτρα; Εάν νομίζετε ότι αυτό είναι ένα τέχνασμα που ενεργοποιείται με χρονοδιακόπτη, ξανασκεφτείτε το. Whistle Camera – Selfie & More είναι μια εφαρμογή Android που ενεργοποιείται με σφυρίχτρα. εστιάζεις σε ένα θέμα, σφυρίζεις και η εφαρμογή βγάζει μια φωτογραφία. Μπορείτε να ρυθμίσετε ένα χρονόμετρο και το σφύριγμα θα το ενεργοποιήσει. Εναλλακτικά, μπορείτε πάντα να πατήσετε το κουμπί κλείστρου ή να πατήσετε το πλήκτρο αύξησης της έντασης για να τραβήξετε μια φωτογραφία με την εφαρμογή που μπορεί να χρησιμοποιήσει τόσο την μπροστινή όσο και την πίσω κάμερα του τηλεφώνου σας για να τραβήξετε φωτογραφίες.

Πριν φτάσουμε στις λεπτομέρειες, μπορεί να αναρωτιέστε γιατί θέλετε να τραβήξετε φωτογραφίες μέσω μιας εντολής σφυρίχτρας. Η προεπιλεγμένη εφαρμογή κάμερας διατηρεί τα κουμπιά αύξησης/μείωσης έντασης ήχου για τη λήψη μιας φωτογραφίας, οπότε γιατί χρειάζεται αυτή η εντολή; Η απάντηση είναι ταραχώδεις εικόνες. Είναι δύσκολο να κρατάς σταθερό χέρι όταν βγάζεις φωτογραφίες με τηλέφωνο και για άτομα με μεγαλύτερες συσκευές, είναι πιο δύσκολο.

  Πώς να αποκτήσετε το ιστορικό εντολών του PowerShell στα Windows 10

Αφού εστιάσετε στο θέμα σας, μετακινώντας τα δάχτυλά σας για να πατήσετε τα πλήκτρα έντασης ήχου ή το κουμπί κλείστρου μπορεί είτε να χάσετε την εστίαση του θέματος είτε να εμφανίσετε νευρική εικόνα. Αυτό που μειώνει σημαντικά το jitter είναι να χρησιμοποιείτε και τα δύο χέρια για να κρατάτε τη συσκευή σας, εναλλακτικά, μπορείτε να διπλώσετε το ένα χέρι στο στήθος σας και να ακουμπήσετε το άλλο πάνω του όταν εστιάσετε, αλλά πώς τραβάτε τη φωτογραφία; «…ίσως απλώς να σφυρίξει. Ξέρεις να σφυρίζεις, έτσι δεν είναι…»

Εκκινήστε την εφαρμογή και αφήστε το πιο αμυδρό σφύριγμα που μπορείτε να διαχειριστείτε. Μια σφυρίχτρα μπιζελιού εμφανίζεται στο τηλέφωνό σας για να δείξει ότι η εφαρμογή σας άκουσε και μια φωτογραφία τραβήχτηκε.

  Πώς να δημιουργήσετε μια φόρμα Google με λογική διακλάδωσης

Μπορείτε να ρυθμίσετε έναν χρονοδιακόπτη πατώντας το ρολόι, πατήστε το πολλές φορές για να αυξήσετε τον χρόνο καθυστέρησης

Η εφαρμογή μετράει αντίστροφα το χρονόμετρο για εσάς στην οθόνη του τηλεφώνου σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρυθμιστικό στο επάνω μέρος για μεγέθυνση ή σμίκρυνση. Μπορείτε να πατήσετε παρατεταμένα στην οθόνη για να εστιάσετε την κάμερα στο συγκεκριμένο μέρος και να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το φλας. Εφόσον η εφαρμογή συνδέεται και με την μπροστινή κάμερα, μπορείτε να ρυθμίσετε ένα χρονόμετρο και να το χρησιμοποιήσετε για να τραβήξετε μια ωραία selfie.

Εάν πιστεύετε ότι η εφαρμογή είναι λίγο πολύ ευαίσθητη στον ήχο και τραβάει φωτογραφίες ως απόκριση στο παραμικρό τρίξιμο από την καρέκλα ή τις σανίδες του δαπέδου σας, μπορείτε να διαχειριστείτε την ευαισθησία της εφαρμογής στον ήχο του σφυρίσματος. Πατήστε το κουμπί του οδοντωτού τροχού και στο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε πόσο ευαίσθητη θέλετε να είναι η εφαρμογή και ορίστε την ανάλυση εικόνας.

  Πώς να λαμβάνετε πάντα τη φωτογραφία που θέλετε

Το όνομα της εφαρμογής υποδηλώνει ότι αυτό προοριζόταν για τη λήψη καλών selfies, αλλά προχωρά περαιτέρω, προτείνοντας ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας ως κάμερα οργάνου και να τραβήξετε φωτογραφίες χωρίς να χρειάζεται να τραβήξετε τα χέρια σας από το τιμόνι. Το ένα σφάλμα που σημειώσαμε ήταν ότι εάν δεν υπάρχει η εφαρμογή και θέσετε την οθόνη σας σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας, η εφαρμογή θα διακοπεί.

Κατεβάστε το Whistle Camera – Selfie & More από το Google Play Store

[via XDA Developers Forum ]