η εντολή δεν βρέθηκε» στο τερματικό Linux

Βασικά Takeaways

  • Εάν αντιμετωπίσετε το σφάλμα “apt-get: η εντολή δεν βρέθηκε”, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια διανομή Linux που βασίζεται στο Debian.
  • Εάν χρησιμοποιείτε διαφορετική διανομή, όπως CentOS ή RHEL, χρησιμοποιήστε τον κατάλληλο διαχειριστή πακέτων (π.χ. yum) αντί για το apt-get.
  • Η επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος ή η λήψη και εγκατάσταση του apt.deb μπορεί να διορθώσει το σφάλμα “apt-get: η εντολή δεν βρέθηκε” στο Debian, το Ubuntu ή το Raspberry Pi OS. Ελέγξτε ξανά την ορθογραφία και χρησιμοποιήστε “sudo” εάν χρειάζεται.

Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε λογισμικό σε μια διανομή Linux που βασίζεται στο Debian, το apt-get είναι μια αξιόπιστη εντολή τερματικού. Ωστόσο, μπορεί περιστασιακά να αντιμετωπίσετε πρόβλημα με το σφάλμα “η εντολή δεν βρέθηκε” ως απάντηση.

Δείτε πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε το σφάλμα “apt-get: η εντολή δεν βρέθηκε”.

Τι είναι το apt-get;

Το εργαλείο apt-get είναι ένας διαχειριστής πακέτων γραμμής εντολών για διανομές της οικογένειας του Debian. Σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε, να ενημερώσετε και να αφαιρέσετε λογισμικό. Η χρήση του είναι η εξής:

 apt-get [option] [command] 

Έτσι, για να εγκαταστήσετε, ας πούμε, το λογισμικό λήψης οθόνης scrot, θα χρησιμοποιούσατε:

 apt-get install scrot 

Αυστηρά μιλώντας, το apt-get έχει καταργηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για οποιαδήποτε διαδραστική εγκατάσταση (δηλαδή, πατώντας Y ή N ή εισάγοντας άλλες εντολές κατόπιν αιτήματος). Αντίθετα, ενθαρρύνεται η συντομότερη εντολή apt (η οποία περιλαμβάνει εντολές apt-get), ενώ το apt-get εγκρίνεται για σενάρια.

  Πώς να παίξετε Spelunky στο Linux

Ωστόσο, εάν χρειάζεται απλώς να εγκαταστήσετε κάποιο λογισμικό, και τα δύο λειτουργούν.

Τι γίνεται όμως αν το apt-get δεν λειτουργεί;

Λήψη “apt-get: η εντολή δεν βρέθηκε” σε CentOS ή RHEL;

Η εντολή apt-get συνήθως λειτουργεί χωρίς πρόβλημα, αλλά τι γίνεται αν δεν το κάνει;

Εάν χρησιμοποιείτε μια διανομή που δεν χρησιμοποιεί apt-get, τότε απλά δεν θα λειτουργήσει. (Αυτό είναι ένα εύκολο λάθος να κάνετε κατά την πρόσβαση σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή ιστού, για παράδειγμα.) Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα, πρέπει να το εγκαταστήσετε χρησιμοποιώντας τη σωστή διαχείριση πακέτων.

Αυτό μπορεί να είναι pacman, ή zypper, ή yum ή dnf, ανάλογα με τη διανομή Linux.

  Πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα-πελάτη αλληλογραφίας Kube στο Linux

Για παράδειγμα, αν σας καλούσαν σε διακομιστή CentOS και θέλατε να εγκαταστήσετε λογισμικό, αντί για apt-get (ή apt) θα χρησιμοποιούσατε το yum:

 yum install PACKAGE_NAME 

(Όπου το “PACKAGE_NAME” σχετίζεται με ένα διαθέσιμο πακέτο για εγκατάσταση.)

Η σύγκριση των apt, yum και dnf μας το εξηγεί περαιτέρω.

Διόρθωση “apt-get: η εντολή δεν βρέθηκε” σε Debian, Ubuntu ή Raspberry Pi OS

Τι γίνεται αν χρησιμοποιείτε μια οικογενειακή διανομή του Debian όπως το Ubuntu ή το Pop!_OS ή το Raspberry Pi OS και αντιμετωπίσετε το σφάλμα “apt-get: η εντολή δεν βρέθηκε”;

Απίστευτα, αυτό θα μπορούσε να συμβεί, αλλά τι μπορεί να γίνει για να το διορθώσει;

  • Επανεγκαταστήστε το λειτουργικό σύστημα. Αυτός είναι ο πιο γρήγορος, λιγότερο πρακτικός τρόπος για να λύσετε το πρόβλημα.
  • Εναλλακτικά, κατεβάστε το apt.deb από Ο ιστότοπος του Ubuntu και εγκαταστήστε με sudo dpkg -i apt_[VERSION].deb (αλλάξτε το όνομα αρχείου ώστε να ταιριάζει με το αρχείο που έχετε λάβει).

Οι χρήστες του Raspberry Pi OS ενδέχεται να διαπιστώσουν ότι η εγκατάσταση apt-get (ή η εγκατάσταση sudo apt-get) δεν λειτουργεί. Σε αυτήν την περίπτωση, δοκιμάστε να εγκαταστήσετε το apt.

  Πώς να ρυθμίσετε έναν διακομιστή Resilio Sync σε Linux

Επίσης, εάν επιχειρήσετε να εγκαταστήσετε το apt-get και υπάρχει διαφορετικό σφάλμα (κατά μήκος της γραμμής “Επίλυση προσωρινής αποτυχίας” ακολουθούμενο από μια διεύθυνση URL διακομιστή), τότε το ζήτημα αφορά τη συνδεσιμότητα. Κάντε λοιπόν τους παρακάτω ελέγχους:

  • Σύνδεση δικτύου
  • Ρολόι και ημερομηνία συστήματος
  • Χρησιμοποιήστε το ping για να επιβεβαιώσετε ότι ο υπολογιστής σας μπορεί να φτάσει σε οποιονδήποτε ιστότοπο (π.χ. Google)

Αφού κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις, επανεκκινήστε τον υπολογιστή και δοκιμάστε ξανά.

Άλλοι τρόποι για τη διόρθωση του σφάλματος “apt-get: η εντολή δεν βρέθηκε”.

Μια τριάδα άλλων προβλημάτων θα μπορούσε να οδηγήσει στο σφάλμα “apt-get: η εντολή δεν βρέθηκε”.

Πρώτον, γράφεις σωστά την εντολή; Τα τυπογραφικά λάθη μπορούν να προκαλέσουν όλεθρο σε οποιοδήποτε σύστημα εστιασμένο στο κείμενο, από την αναζήτηση Google μέχρι την εύρεση λέξεων ή φράσεων σε μια σελίδα. Το τερματικό Linux δεν είναι διαφορετικό. Αφιερώστε χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι έχετε εισαγάγει σωστά το “apt-get”.

Δεύτερον, μπορεί να είναι ανεπαρκείς οι άδειές σας; Αντί για “apt-get” δοκιμάστε το “sudo apt-get” – το σφάλμα “command not found” θα πρέπει τώρα να διαγραφεί.

Τέλος, εάν βρείτε το πιο συγκεκριμένο σφάλμα “sudo: η εντολή δεν βρέθηκε” εμφανίζεται και έχετε δοκιμάσει όλα τα παραπάνω, το πρόβλημα μπορεί στην πραγματικότητα να είναι με το sudo, παρά με το apt-get. Ελέγξτε τον οδηγό μας για τη διόρθωση ενός σφάλματος sudo: η εντολή δεν βρέθηκε.