Ζωντανέψτε την επιφάνεια εργασίας των Windows 11 με αυτές τις 9 εφαρμογές ταπετσαρίας

Τα Windows 11 έγιναν διαθέσιμα με νέα εμφάνιση, ώστε οι χρήστες να μην βαριούνται με την ίδια παλιά διεπαφή.

Ξέρεις όμως τι έλειπε ακόμα; Παρόλο που τα Windows 11 πρόσθεσαν πολλές δυνατότητες, έχασε τις ζωντανές ταπετσαρίες. Οι χρήστες των Windows περιμένουν την υποστήριξη ζωντανής ταπετσαρίας εδώ και πολύ καιρό.

Εάν θέλετε να κάνετε την επιφάνεια εργασίας των Windows 11 ζωντανή, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια άλλων εφαρμογών τρίτων και να αποκτήσετε ζωντανές ταπετσαρίες στην επιφάνεια εργασίας σας. Τέτοιες εφαρμογές θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε βίντεο ή GIF σε ζωντανές ταπετσαρίες. Εκτός από αυτό, ορισμένες εφαρμογές παρέχουν ακόμη και άμεσες ζωντανές ταπετσαρίες για χρήση.

Επί του παρόντος, υπάρχουν χιλιάδες ζωντανές ταπετσαρίες διαθέσιμες για τα Windows 11, αλλά υπάρχουν ελάχιστες εφαρμογές ζωντανής ταπετσαρίας για το ίδιο. Ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές είναι δωρεάν για χρήση, ενώ κάποιες βασίζονται σε συνδρομή.

Έτσι, αν ψάχνετε για ορισμένες εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αλλάξετε την εμφάνιση και την αίσθηση της επιφάνειας εργασίας σας, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω εφαρμογές Windows 11 Live Wallpaper.

Μηχανή ταπετσαρίας

Μηχανή ταπετσαρίας είναι η καλύτερη επιλογή για τέτοιες εφαρμογές, επειδή σας επιτρέπει ακόμη και να δημιουργήσετε τις δικές σας ζωντανές ταπετσαρίες χρησιμοποιώντας εκατοντάδες μοτίβα και εικόνες από τη βιβλιοθήκη. Μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικές παραλλαγές και να συνδυάσετε όσες ταπετσαρίες θέλετε για να δημιουργήσετε το τέλειο φόντο για το σύστημά σας.

Το Wallpaper Engine σάς επιτρέπει να εξατομικεύσετε όλες τις ταπετσαρίες και ορισμένες από τις διαδραστικές ταπετσαρίες αντιδρούν ακόμη και όταν μετακινείτε ή κάνετε κλικ με το ποντίκι. Το καλύτερο πράγμα είναι ότι αυτό το εργαλείο υποστηρίζει την πλειονότητα των αναλογιών διαστάσεων που χρησιμοποιούνται συνήθως, επομένως δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε το κατάλληλο για την επιφάνεια εργασίας σας.

Ακόμα κι αν παίζετε παιχνίδια στο παρασκήνιο, δεν θα παρατηρήσετε διαφορά απόδοσης λόγω αυτών των ζωντανών ταπετσαριών. Αλλά σημειώστε ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη δωρεάν έκδοση για αυτήν την εφαρμογή. Θα πρέπει να πληρώσετε 3,99 $ για να αποκτήσετε μια ζωντανή ταπετσαρία στο σύστημά σας Windows 11.

Ζωντανή ταπετσαρία

Ζωντανή ταπετσαρία είναι η πρώτη δωρεάν εφαρμογή ζωντανής ταπετσαρίας των Windows που λειτουργεί ομαλά με τα Windows 11. Είναι διαθέσιμη στο Microsoft Store. Έτσι, μπορείτε να αποκτήσετε δωρεάν ταπετσαρία των Windows 11 από αυτήν την εφαρμογή. Το Lively Wallpaper είναι συμβατό με τις περισσότερες αναλογίες διαστάσεων, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε μια εξαιρετικά ευρεία οθόνη.

  Διορθώστε το σφάλμα σύνδεσης στο Minecraft στα Windows 10

Ακόμα κι αν η εφαρμογή είναι δωρεάν, δεν χάνει καμία δυνατότητα. Μπορείτε να ορίσετε βίντεο, κινούμενα GIF και άλλα ως ζωντανή ταπετσαρία μέσω αυτής της εφαρμογής. Εκτός αυτού, το Lively Wallpaper σάς επιτρέπει επίσης να ορίζετε ζωντανές ταπετσαρίες από διαφορετικές διαδικτυακές πηγές.

Καθώς το εργαλείο είναι αρκετά ελαφρύ, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως επηρεαστεί η απόδοση του συστήματός σας. Το καλύτερο πράγμα για το Lively Wallpaper είναι ότι όταν δεν βρίσκεστε στην οθόνη της επιφάνειας εργασίας, η εφαρμογή θα σταματήσει τη ζωντανή ταπετσαρία για να εξοικονομήσει τους πόρους RAM.

Βροχόμετρο

Βροχόμετρο είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την προσθήκη διαφορετικών ζωντανών ταπετσαριών και γραφικών στοιχείων στην επιφάνεια εργασίας των Windows 11. Εάν σκέφτεστε να προσαρμόσετε την εμφάνιση της οθόνης και των widget σας, τότε αυτή είναι η σωστή επιλογή για εσάς.

Το Rainmeter σάς επιτρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε χιλιάδες ταπετσαρίες και θέματα για τη δημιουργία του δικού σας φόντου επιφάνειας εργασίας. Ο λόγος πίσω από την τεράστια δημοτικότητά του είναι ότι παρέχει πολλές επιλογές σε χαμηλή χρήση πόρων.

Το Rainmeter μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να προσθέσετε μια κινούμενη εικόνα σε στατικές εικόνες ή να χρησιμοποιήσετε GIF ως ζωντανές ταπετσαρίες. Το λογισμικό των Windows είναι ανοιχτού κώδικα και δωρεάν στη χρήση. Έτσι, μπορείτε να απολαύσετε ολόκληρη τη συλλογή ζωντανών ταπετσαριών στο Rainmeter για να προσαρμόσετε την εμφάνιση της οθόνης σας.

WinDynamicDesktop

WinDynamicDesktop είναι μια απλή και εξαιρετική εφαρμογή ζωντανής ταπετσαρίας για τα Windows 11. Το πιο σημαντικό αξιοθέατο αυτής της εφαρμογής είναι ότι μπορείτε ακόμη και να προσθέσετε δυναμικές ταπετσαρίες macOS στο λειτουργικό σας σύστημα Windows 11. Έτσι, εάν θέλετε να αποκτήσετε την εμφάνιση και την αίσθηση του macOS στο σύστημά σας Windows 11, τότε αυτή η εφαρμογή μπορεί να σας βοηθήσει.

Δεν απαιτείται διαμόρφωση για την εφαρμογή ζωντανών ταπετσαριών στο σύστημά σας. Μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε τη δυνατότητα προσαρμογής βάσει τοποθεσίας. Εδώ, το φόντο θα συνεχίσει να αλλάζει με βάση την ημέρα και την ώρα της τοποθεσίας σας.

Το WinDynamicDesktop σάς επιτρέπει επίσης να αλλάζετε αυτόματα την ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας. Αυτή η λειτουργία είναι χρήσιμη όταν συνδέετε τον φορητό υπολογιστή σας στην τηλεόραση, καθώς θα εμφανίζει εικόνες από τον σκληρό σας δίσκο. Καθώς η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν, αξίζει να προσπαθήσετε να αναβαθμίσετε την εμφάνιση των Windows 11 σας.

  Πώς να αφαιρέσετε εφαρμογές από τη λίστα Άνοιγμα με στα Windows 10

HD Wallpaper App Pro

Εάν είστε λάτρης της ταπετσαρίας, η εφαρμογή HD Wallpaper Pro είναι απαραίτητη για το σύστημά σας. Μπορείτε να περιηγηθείτε σε χιλιάδες ταπετσαρίες σε ποιότητα HD σε αυτήν την εφαρμογή. Μπορείτε να περιμένετε νέες εικόνες της φύσης, του χώρου ή οτιδήποτε σας αρέσει σε αυτήν την εφαρμογή.

Το HD Wallpaper App Pro σάς επιτρέπει να ορίζετε διαφορετικές ταπετσαρίες επιφάνειας εργασίας και επίσης να κλειδώνετε ταπετσαρίες οθόνης. Έτσι, μπορείτε να κάνετε την επιφάνεια εργασίας σας ζωντανή με αυτές τις συναρπαστικές ταπετσαρίες. Μπορείτε είτε να αλλάξετε τα φόντα με μη αυτόματο τρόπο είτε να τα ρυθμίσετε να αλλάζουν αυτόματα σε μια συγκεκριμένη στιγμή.

Είναι μια εφαρμογή επί πληρωμή στο Microsoft Store, αλλά αξίζει τον κόπο να αλλάξετε την εμφάνιση της οθόνης της επιφάνειας εργασίας σας.

DeskScapes

DeskScapes είναι ένα άλλο βοηθητικό εργαλείο των Windows 11 για την προσαρμογή της επιφάνειας εργασίας σας με ζωντανές ταπετσαρίες, βίντεο και εικόνες. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε μια εικόνα από την υπάρχουσα συλλογή ή ακόμα και να δημιουργήσετε κάτι δικό σας. Το DeskScapes προσφέρει επίσης 50+ ειδικά εφέ για να προσαρμόσετε τις ζωντανές ταπετσαρίες όπως θέλετε και άλλα χρωματικά εφέ.

Το DeskScapes είναι συμβατό με πολλαπλές οθόνες και επίσης διαφορετικές αναλύσεις. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για τη συμβατότητα του λόγου διαστάσεων κάθε ταπετσαρίας. Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε μια κινούμενη ζωντανή ταπετσαρία και να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία προεπισκόπησης για να δείτε πώς θα είναι το σύστημά σας.

Το DeskScapes προσφέρει δυναμικές ταπετσαρίες υψηλής ποιότητας για να δώσουν ζωή στη βαρετή επιφάνεια εργασίας σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε με μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών για να εξοικειωθείτε με το εργαλείο. Μπορείτε ακόμη να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του DeskScapes στα 3,72 $.

Ζωντανή ταπετσαρία X

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει Lively Wallpaper, σίγουρα θα σας αρέσει να το χρησιμοποιήσετε Ζωντανή ταπετσαρία X επειδή αυτή είναι μια τροποποιημένη έκδοση του Lively Wallpaper. Μπορείτε να κάνετε την επιφάνεια εργασίας σας να φαίνεται ενεργή και ζωηρή με αυτήν την εφαρμογή.

Το X Live Wallpaper σάς επιτρέπει να ορίζετε διαφορετικά βίντεο, GIF, εξομοιωτές, ακόμη και παιχνίδια ως ζωντανή ταπετσαρία επιφάνειας εργασίας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σύρετε και να αποθέσετε οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή αρχείο στα ζωντανά παράθυρα της εφαρμογής. Αυτό θα το ρυθμίσει αυτόματα ως δυναμική ταπετσαρία για το σύστημά σας.

  Οι καλύτεροι τρόποι για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του Mac σας

Είναι αρκετά εύκολο στη χρήση του εργαλείου και προσθέτει μπαχαρικό στην οθόνη της επιφάνειας εργασίας σας. Πείτε αντίο στους βαρετούς επιτραπέζιους υπολογιστές με αυτήν την εφαρμογή.

Ταπετσαρία βροχής

Ταπετσαρία βροχής είναι λίγο παρόμοια με το Wallpaper Engine. Μπορείτε να προσαρμόσετε πλήρως την εμφάνιση και την αίσθηση της επιφάνειας εργασίας σας προσθέτοντας ζωντανές ταπετσαρίες που περιέχουν ρολόγια, καιρό, εικόνες, κείμενο, βίντεο και άλλα. Το RainWallpaper παρέχει πλήρεις ευκαιρίες προσαρμογής σε κάθε σύστημα Windows 11.

Μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του RainWallpaper περιλαμβάνουν την υποστήριξη για ρύθμιση πολλαπλών οθονών, πολλά χειριστήρια, εργαλεία σχεδίασης, αλληλεπίδραση με στοιχεία συστήματος και μερικά ακόμη. Ένα άλλο εξαιρετικό πράγμα είναι ότι κάθε φορά που παίζετε ένα παιχνίδι προηγμένης τεχνολογίας ή χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε εφαρμογή σε πλήρη οθόνη, το RainWallpaper θα σταματήσει το δυναμικό θέμα να διατηρήσει την απόδοση του συστήματός σας.

Το RainWallpaper παρέχει επίσης επιλογές 2D και 3D ταπετσαριών για παιχνίδι με δυναμικές εμφανίσεις. Έτσι, μπορείτε να προσαρμόσετε την επιφάνεια εργασίας σας με μια ζωντανή ταπετσαρία μέσω αυτού του εργαλείου και να μην επηρεάσετε έστω και λίγο την απόδοση του συστήματος. Είναι μια επί πληρωμή εφαρμογή που μπορείτε να αγοράσετε από το Steam.

Δωρεάν ταπετσαρίες

Δωρεάν ταπετσαρίες είναι μια άλλη δωρεάν εφαρμογή διαθέσιμη στο Microsoft Store που σας παρέχει χιλιάδες βίντεο και εικόνες. Οι καλλιτέχνες που εργάζονται στο Free Wallpapers επιλέγουν για εσάς χιλιάδες βίντεο και εικόνες ποιότητας 4K.

Η εφαρμογή θα σας διευκολύνει να ορίσετε ένα βίντεο ως ζωντανή ταπετσαρία και να το βελτιστοποιήσετε για να εξοικονομήσετε την μπαταρία του συστήματός σας. Μπορείτε να επιλέξετε από διάφορα θέματα και κατηγορίες κατά τη ρύθμιση της προσαρμοσμένης ζωντανής ταπετσαρίας σας.

Η δωρεάν εφαρμογή Wallpapers είναι αρκετά εύκολη στη χρήση και την εξερεύνηση. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση ανάμεσα σε ολόκληρη τη συλλογή εικόνων και βίντεο για να βρείτε την κατάλληλη για το σύστημά σας. Εάν κάνετε αναβάθμιση στην έκδοση Pro, μπορείτε ακόμη και να κατεβάσετε οποιαδήποτε ταπετσαρία στον υπολογιστή σας.

Συμπέρασμα 💻

Εάν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας για καθημερινή εργασία, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσθέσετε μια νέα εμφάνιση στο σύστημά σας. Με τη ζωντανή ταπετσαρία των Windows, μπορείτε να προσθέσετε δραστηριότητα στο σύστημά σας Windows 11 και να αισθάνεστε ζωηροί κάθε φορά που ενεργοποιείτε την επιφάνεια εργασίας σας. Αυτές οι εφαρμογές θα είναι πολύ χρήσιμες για τη ρύθμιση μιας ζωντανής ταπετσαρίας για τα Windows 11.

Δείτε αυτές τις νέες δυνατότητες των Windows 11.