Διορθώστε το σφάλμα σύνδεσης στο Minecraft στα Windows 10

Αν αγαπάτε τα βιντεοπαιχνίδια με γραφικά, το Minecraft θα είναι η σωστή επιλογή. Στο Minecraft, μπορείτε να δημιουργήσετε και να σπάσετε πολλά τρισδιάστατα μπλοκ όπου ο κύριος στόχος σας θα είναι να επιβιώσετε, να χτίσετε, να εξερευνήσετε και τελικά να διασκεδάσετε. Πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό ή στον διακομιστή για να απολαύσετε τα παιχνίδια σας. Πιθανότατα, για μια επιτραπέζια έκδοση του Minecraft, θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό Microsoft. Μπορείτε να απολαύσετε το Minecraft χωρίς σύνδεση μόνο εάν έχετε την έκδοση Bedrock. Ωστόσο, πρέπει να συνδεθείτε στο Xbox στον υπολογιστή σας Windows 10/11 για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Minecraft χωρίς σύνδεση. Αυτό συμβαίνει επειδή, στην έκδοση Java του Minecraft απαιτείται μη αυτόματη σύνδεση και στην έκδοση Bedrock, η είσοδος γίνεται αυτόματα. Ωστόσο, αρκετοί χρήστες αντιμετωπίζουν σφάλμα σύνδεσης στο Minecraft όταν προσπαθούν να συνδεθούν με μη αυτόματο τρόπο στον διακομιστή Minecraft. Σε αυτόν τον οδηγό, παρουσιάζουμε αποτελεσματικές μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων που θα σας βοηθήσουν να επιλύσετε το σφάλμα αποτυχίας σύνδεσης στο Minecraft. Ας τα εξερευνήσουμε και ας εφαρμόσουμε το ίδιο σε υπολογιστή με Windows 10.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα σύνδεσης στο Minecraft στα Windows 10

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για το οποίο το πρόβλημα σύνδεσης στο Minecraft δεν λειτουργεί είναι η παρουσία σφαλμάτων όταν προσπαθείτε να συνδέσετε τον διακομιστή Minecraft. Αυτό είναι ένα ενοχλητικό ζήτημα για αρκετούς χρήστες των Windows 10. Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι που προκαλούν το σφάλμα αποτυχίας σύνδεσης στο Minecraft.

  • Ζητήματα συνδεσιμότητας από τον διακομιστή.
  • Το τείχος προστασίας του Windows Defender αποκλείει τη διεύθυνση URL ή το πρόγραμμα.
  • Ξεπερασμένα ή ελαττωματικά προγράμματα οδήγησης γραφικών.
  • Κατεστραμμένα αρχεία προσωρινής μνήμης στο αρχείο κεντρικού υπολογιστή.
  • Διένεξες προγράμματος περιήγησης και δραστηριότητα συντήρησης διακομιστή.

Ως εκ τούτου, για την επίλυση του σφάλματος σύνδεσης στο Minecraft, η ενημέρωση προσαρμογέων οθόνης, η επαναφορά των καταχωρήσεων των αρχείων κεντρικού υπολογιστή, η απενεργοποίηση του τείχους προστασίας του Windows Defender, η εναλλαγή σε άλλα προγράμματα περιήγησης, η ενημέρωση των προγραμμάτων Java είναι οι καλύτερες αποτελεσματικές λύσεις.

Ακολουθούν ορισμένες αποτελεσματικές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε το σφάλμα σύνδεσης στο Minecraft. Οι μέθοδοι ταξινομούνται από βασικό έως προχωρημένο επίπεδο, έτσι ώστε να επιτυγχάνετε τη διόρθωση πολύ γρήγορα. Λοιπόν, τι περιμένεις? Συνεχίστε την ανάγνωση του άρθρου.

Μέθοδος 1: Βασική αντιμετώπιση προβλημάτων

Ακολουθούν ορισμένες βασικές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων που θα σας βοηθήσουν να επιλύσετε το σφάλμα σύνδεσης στο Minecraft μέσα σε απλά hacks.

  • Επανεκκινήστε τον υπολογιστή: Αρχικά, δοκιμάστε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Αυτό θα επιλύσει όλες τις προσωρινές δυσλειτουργίες που σχετίζονται με τον υπολογιστή σας.

  • Χρήση του ίδιου λογαριασμού στην εφαρμογή Xbox και στην εφαρμογή Microsoft Store: Βεβαιωθείτε ότι συνδέεστε με τον ίδιο λογαριασμό στο Xbox και στην εφαρμογή Microsoft Store. Εάν χρησιμοποιείτε δύο διαφορετικούς λογαριασμούς, αυτό θα προκαλέσει σφάλμα αποτυχίας σύνδεσης στο Minecraft.

  • Κλείσιμο εφαρμογών στο παρασκήνιο: Εάν ο υπολογιστής σας έχει εφαρμογές παρασκηνίου που χρησιμοποιούν cheat, ειδικούς ομίλους ή κάτι παρόμοιο, αυτές μπορεί να επηρεάσουν τα παιχνίδια Minecraft. Κλείστε όλες τις άλλες εφαρμογές παρασκηνίου που εκτελούνται στον υπολογιστή σας. Μπορείτε επίσης να τα απεγκαταστήσετε εάν είναι απαραίτητο. Συνδεθείτε ξανά και ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το σφάλμα αποτυχίας σύνδεσης στο Minecraft.

  • Χρήση επίσημης εκκίνησης: Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε πρόγραμμα εκκίνησης τρίτου κατασκευαστή για να ανοίξετε το Minecraft, ενδέχεται να προκληθεί πρόβλημα με τη σύνδεση στο Minecraft. Να χρησιμοποιείτε πάντα το επίσημος εκτοξευτής για να συνδεθείτε στο Minecraft. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την ενημερωμένη έκδοση του Minecraft για να αποφύγετε τυχόν σφάλματα σύνδεσης.

  • Μετάβαση σε άλλο πρόγραμμα περιήγησης: Εάν αντιμετωπίζετε σφάλμα σύνδεσης στο Minecraft σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης. Ανοίξτε μια νέα καρτέλα σε κάποιο άλλο πρόγραμμα περιήγησης και μεταβείτε στο Minecraft.net. Συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήριά σας. Εάν δεν αντιμετωπίσατε σφάλματα σε ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης, διαγράψτε το ιστορικό περιήγησης και την προσωρινή μνήμη στο κύριο πρόγραμμα περιήγησής σας.

  • Έλεγχος κατάστασης διακομιστή: Παρόλο που το Minecraft δεν διαθέτει επίσημη σελίδα κατάστασης, μπορείτε να ελέγξετε την κατάστασή του στον λογαριασμό υποστήριξης Twitter. Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που σχετίζεται με τη σύνδεση, μπορείτε να βρείτε το ίδιο σε αυτή τη σελίδα. Επίσης, εάν υπάρχουν δραστηριότητες συντήρησης διακομιστή, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ένα σφάλμα σύνδεσης στο Minecraft.

1. Επισκεφθείτε το Σελίδα κατάστασης Mojang στο Twitter.

2. Ελέγξτε εάν δεν υπάρχουν προβλήματα που σχετίζονται με το Minecraft.

3. Επίσης, ελέγξτε το Reddit και το Minecraft.net και δείτε εάν όλοι οι άλλοι χρήστες έχουν αναφέρει σχετικά με το πρόβλημα.

4. Εάν βρείτε οποιεσδήποτε δραστηριότητες διακομιστή ή συντήρησης, δεν έχετε άλλες επιλογές από το να περιμένετε.

Μέθοδος 2: Επανεκκινήστε το πρόγραμμα εκκίνησης Minecraft

Ως βασική μέθοδος αντιμετώπισης προβλημάτων, δοκιμάστε να επανεκκινήσετε το πρόγραμμα εκκίνησης Minecraft. Δηλαδή αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας στο Minecraft και, στη συνέχεια, συνδεθείτε ξανά μετά από λίγο. Αυτή η λύση είναι αρκετά απλή και ακολουθούν μερικά βήματα για επανεκκίνηση του προγράμματος εκκίνησης.

1. Πρώτα, κάντε κλικ στο LOG OUT στον λογαριασμό σας στο Minecraft.

2. Πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + Shift + Esc μαζί για να ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών.

3. Επιλέξτε τις εργασίες Minecraft που εκτελούνται στο παρασκήνιο. Κάντε κλικ στο Τέλος εργασίας.

4. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

5. Συνδεθείτε ξανά με τα διαπιστευτήριά σας και ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το σφάλμα αποτυχίας σύνδεσης στο Minecraft.

Μέθοδος 3: Εκκινήστε το Minecraft Launcher ως διαχειριστής

Μερικές φορές, μπορεί να χρειάζεστε δικαιώματα διαχειριστή για να αποκτήσετε πρόσβαση σε μερικές υπηρεσίες στο πρόγραμμα εκκίνησης Minecraft. Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε σφάλμα αποτυχίας σύνδεσης στο Minecraft, εάν δεν σας έχουν παραχωρηθεί δικαιώματα διαχείρισης. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ξεκινήσετε το Minecraft ως διαχειριστής.

1. Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση του Minecraft στην επιφάνεια εργασίας ή περιηγηθείτε στον κατάλογο εγκατάστασης και κάντε δεξί κλικ σε αυτόν.

2. Κάντε κλικ στις Ιδιότητες.

3. Στο παράθυρο Ιδιότητες, μεταβείτε στην καρτέλα Συμβατότητα.

4. Επιλέξτε το πλαίσιο Εκτέλεση αυτού του προγράμματος ως διαχειριστής.

5. Τέλος, κάντε κλικ στο Apply και OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Μέθοδος 4: Καταργήστε τις καταχωρίσεις του Minecraft από το αρχείο Hosts

Εάν το αρχείο hosts έχει επεξεργασμένες καταχωρήσεις του τομέα Minecraft.net ή Mojang, θα αντιμετωπίσετε σφάλμα σύνδεσης στο Minecraft. Ως εκ τούτου, πρέπει να αφαιρέσετε τις καταχωρήσεις για να επιλύσετε το ίδιο. Ακολουθούν μερικές οδηγίες για να αφαιρέσετε τις καταχωρίσεις του Minecraft.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + E μαζί για να ανοίξετε την Εξερεύνηση των Windows.

2. Μεταβείτε στην καρτέλα Προβολή και επιλέξτε το πλαίσιο Κρυφά στοιχεία στην ενότητα Εμφάνιση/απόκρυψη.

3. Τώρα, μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή τοποθεσίας από την Εξερεύνηση αρχείων.

C:WindowsSystem32driversetc

4. Επιλέξτε και κάντε δεξί κλικ στο αρχείο hosts και επιλέξτε Άνοιγμα με την επιλογή.

5. Επιλέξτε την επιλογή Σημειωματάριο από τη λίστα και κάντε κλικ στο OK.

6. Τώρα, το αρχείο hosts θα ανοίξει στο Σημειωματάριο ως εξής.

7. Κάντε κλικ στα πλήκτρα Ctrl + F για να ανοίξετε το παράθυρο Εύρεση. Εδώ, πληκτρολογήστε Minecraft στην καρτέλα Find what και κάντε κλικ στο Find Next.

8. Εάν δεν λάβατε αποτελέσματα αναζήτησης, σημαίνει ότι δεν έχετε κατεστραμμένα αρχεία Minecraft στον υπολογιστή σας. Εάν βρείτε την ενότητα Minecraft, κάντε δεξί κλικ πάνω της και διαγράψτε τα.

9. Αποθηκεύστε το αρχείο κάνοντας κλικ στα πλήκτρα Ctrl+ S μαζί.

10. Βγείτε από το Σημειωματάριο και ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το σφάλμα σύνδεσης στο Minecraft.

Μέθοδος 5: Ξεπλύνετε το DNS

Η έκπλυση του DNS θα διαγράψει όλα τα δεδομένα δικτύου που είναι αποθηκευμένα στη μνήμη cache και θα επιβάλει έτσι μια νέα διαμόρφωση DNS. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ξεπλύνετε την προσωρινή μνήμη DNS.

1. Μεταβείτε στο μενού αναζήτησης των Windows και πληκτρολογήστε cmd. Κάντε κλικ στο Εκτέλεση ως διαχειριστής.

2. Τώρα, πληκτρολογήστε ipconfig /flushdns στο παράθυρο εντολών και πατήστε Enter.

3. Περιμένετε να εκτελεστεί η εντολή και το σφάλμα θα διορθωθεί τώρα.

Μέθοδος 6: Ενεργοποιήστε την υπηρεσία Windows Update

Για να διορθώσετε το σφάλμα αποτυχίας σύνδεσης στο Minecraft, ελέγξτε εάν εκτελούνται οι βασικές υπηρεσίες παιχνιδιών όπως το Windows Update, το IP Helper, το Xbox Live Auth Manager, το Xbox Live Game Save, το Xbox Live Networking Service, οι υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών, η υπηρεσία εγκατάστασης της Microsoft. Εδώ είναι πώς να το κάνετε.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Services. Κάντε κλικ στο Εκτέλεση ως διαχειριστής

2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και αναζητήστε Υπηρεσίες Windows Update και κάντε κλικ σε αυτό.

3. Κάντε κλικ στις Ιδιότητες.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να κάνετε διπλό κλικ στις Υπηρεσίες Windows Update για να ανοίξετε το παράθυρο Ιδιότητες.

4. Ορίστε τον τύπο εκκίνησης σε Αυτόματη.

5. Κάντε κλικ στο Apply και OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

6. Επαναλάβετε τα ίδια βήματα για τις ακόλουθες υπηρεσίες και ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το πρόβλημα.

  • Βοηθός IP,
  • Xbox Live Auth Manager,
  • Xbox Live Game Save,
  • Υπηρεσία δικτύωσης Xbox Live,
  • Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών,
  • Υπηρεσία εγκατάστασης της Microsoft.

Μέθοδος 7: Επαναφέρετε και εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη του Microsoft Store

Για να διορθώσετε το σφάλμα σύνδεσης στο Minecraft, μπορείτε να δοκιμάσετε να επαναφέρετε και να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του Microsoft Store. Υπάρχει ένας απλός τρόπος για να κάνετε αυτήν την εργασία και παρουσιάζεται παρακάτω.

1. Πληκτρολογήστε Powershell στη γραμμή αναζήτησης και κάντε κλικ στο Εκτέλεση ως διαχειριστής.

2. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε το πλήκτρο Enter.

Get-AppxPackage -AllUsers| Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)AppXManifest.xml”}

3. Περιμένετε να εκτελεστεί η εντολή και ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το πρόβλημα αποτυχίας σύνδεσης στο Minecraft.

Μέθοδος 8: Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης GPU

Τυχόν κατεστραμμένα προγράμματα οδήγησης γραφικών μπορεί να οδηγήσουν σε σφάλμα αποτυχίας σύνδεσης στο Minecraft στον υπολογιστή σας Windows 10. Επίσης, άλλα παλιά ή μη συμβατά προγράμματα οδήγησης εμποδίζουν τη συνδεσιμότητα του Minecraft. Σας συμβουλεύουμε να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης της κάρτας γραφικών σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Device Manager στη γραμμή αναζήτησης.

2. Κάντε διπλό κλικ στους προσαρμογείς δικτύου για να τους αναπτύξετε.

3. Κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα οδήγησης (πείτε Intel(R) Dual Band Wireless-AC 3168) και κάντε κλικ στην επιλογή Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.

4. Κάντε κλικ στο Browse my computer for drivers για να εντοπίσετε και να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα οδήγησης με μη αυτόματο τρόπο.

5. Κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση.. για να επιλέξετε οποιονδήποτε κατάλογο. Μόλις κάνετε την επιλογή σας, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.

5Α. Τώρα, τα προγράμματα οδήγησης θα ενημερωθούν στην πιο πρόσφατη έκδοση εάν δεν ενημερωθούν.

5Β. Εάν βρίσκονται ήδη σε στάδιο ενημέρωσης, στην οθόνη εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα, Τα καλύτερα προγράμματα οδήγησης για τη συσκευή σας έχουν ήδη εγκατασταθεί.

6. Κάντε κλικ στο Κλείσιμο για έξοδο από το παράθυρο.

7. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή και ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει ένα σφάλμα αποτυχίας σύνδεσης στο Minecraft στον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 9: Εγκατάσταση ενημερώσεων στο Microsoft Store

Βεβαιωθείτε πάντα ότι όλες οι εφαρμογές και τα παιχνίδια στο Microsoft Store ενημερώνονται στην πιο πρόσφατη έκδοσή τους. Εάν υπάρχουν παλιές εφαρμογές, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα σύνδεσης. Ακολουθήστε τα βήματα για να εγκαταστήσετε το ενημερωμένο στο Microsoft Store.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Microsoft Store. Κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Βιβλιοθήκη στην κάτω αριστερή γωνία.

3. Κάντε κλικ στο Λήψη ενημερώσεων.

4. Κάντε κλικ στο Ενημέρωση όλων.

5. Περιμένετε να γίνει λήψη των ενημερώσεων στον υπολογιστή σας Windows 10 και βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει το μήνυμα Οι εφαρμογές και τα παιχνίδια σας είναι ενημερωμένα.

Μέθοδος 10: Ενημερώστε τα Windows

Εκτός από την ενημέρωση εφαρμογών και παιχνιδιών, πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας με Windows 10 έχει ενημερωθεί στην πιο πρόσφατη έκδοσή του. Ακολουθούν μερικές οδηγίες για την ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος των Windows και τη διόρθωση του προβλήματος αποτυχίας σύνδεσης στο Minecraft.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I ταυτόχρονα για να ξεκινήσετε τις Ρυθμίσεις.

2. Κάντε κλικ στο πλακίδιο Update & Security, όπως φαίνεται.

3. Στην καρτέλα Windows Update, κάντε κλικ στο κουμπί Έλεγχος για ενημερώσεις.

4Α. Εάν είναι διαθέσιμη μια νέα ενημέρωση, κάντε κλικ στην επιλογή Εγκατάσταση τώρα και ακολουθήστε τις οδηγίες για ενημέρωση.

4Β. Διαφορετικά, εάν τα Windows είναι ενημερωμένα, τότε θα εμφανιστεί το μήνυμα Είστε ενημερωμένοι.

5. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και ελέγξτε εάν το πρόβλημα σύνδεσης στο Minecraft δεν λειτουργεί τώρα έχει επιλυθεί.

Μέθοδος 11: Απενεργοποιήστε το Τείχος προστασίας των Windows

Εάν το Τείχος προστασίας του Windows Defender είναι ενεργοποιημένο στον υπολογιστή σας, ορισμένες από τις υπηρεσίες του Minecraft ενδέχεται να αποκλειστούν. Ως αποτέλεσμα, θα αντιμετωπίσετε σφάλμα αποτυχίας σύνδεσης στο Minecraft. Μπορείτε είτε να προσθέσετε στη λίστα επιτρεπόμενων το URL του Minecraft είτε να το απενεργοποιήσετε προσωρινά σύμφωνα με τις οδηγίες παρακάτω.

Επιλογή I: URL λίστας επιτρεπόμενων

1. Μεταβείτε στο μενού Αναζήτηση των Windows και πληκτρολογήστε Τείχος προστασίας Windows Defender. Κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Κάντε κλικ στο Να επιτρέπεται μια εφαρμογή ή δυνατότητα μέσω του Τείχους προστασίας του Windows Defender.

3. Κάντε κλικ στην Αλλαγή ρυθμίσεων. Τέλος, ελέγξτε εάν το Minecraft επιτρέπει τη διέλευση του Τείχους προστασίας.

4. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Να επιτρέπεται σε άλλη εφαρμογή… για να περιηγηθείτε στο Minecraft.

5. Τέλος, κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές και να ελέγξετε εάν έχετε διορθώσει το σφάλμα σύνδεσης στο Minecraft που δεν λειτουργεί.

Επιλογή II: Απενεργοποίηση τείχους προστασίας του Windows Defender (Δεν συνιστάται)

Εάν δεν έχετε επιτύχει καμία επιδιόρθωση εισάγοντας τη διεύθυνση URL του Minecraft στη λίστα επιτρεπόμενων, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε το Τείχος προστασίας του Windows Defender.

Σημείωση: Η απενεργοποίηση του τείχους προστασίας καθιστά το σύστημά σας πιο ευάλωτο σε επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού ή ιών. Επομένως, εάν επιλέξετε να το κάνετε, φροντίστε να το ενεργοποιήσετε αμέσως μετά την επιδιόρθωση του προβλήματος.

1. Εκκινήστε τον Πίνακα Ελέγχου αναζητώντας τον στη γραμμή αναζήτησης των Windows.

2. Επιλέξτε Σύστημα και Ασφάλεια.

2. Κάντε κλικ στο Τείχος προστασίας του Windows Defender.

3. Επιλέξτε Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του τείχους προστασίας του Windows Defender.

4. Επιλέξτε τα πλαίσια Απενεργοποίηση τείχους προστασίας του Windows Defender (δεν συνιστάται).

Μέθοδος 12: Επιδιόρθωση και επαναφορά του Minecraft Launcher

Εάν δεν έχετε επιτύχει καμία επιδιόρθωση εφαρμόζοντας τις μεθόδους που αναφέρθηκαν παραπάνω, τότε η επισκευή του Minecraft Launcher μπορεί να σας βοηθήσει. Είναι πολύ εύκολο να επισκευάσετε και να επαναφέρετε το εργαλείο. Σημειώστε ότι η επαναφορά του Minecraft Launcher θα διαγράψει όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με την εφαρμογή και όλες τις ρυθμίσεις. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να επιδιορθώσετε και να επαναφέρετε το Minecraft Launcher και να διορθώσετε το πρόβλημα που απέτυχε στη σύνδεση στο Minecraft.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Minecraft Launcher.

2. Επιλέξτε την επιλογή Ρυθμίσεις εφαρμογής όπως επισημαίνεται.

3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην οθόνη Ρυθμίσεις και κάντε κλικ στην επιλογή Επιδιόρθωση.

Σημείωση: Τα δεδομένα της εφαρμογής σας δεν θα επηρεαστούν κατά την επισκευή του Minecraft Launcher.

4. Ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το πρόβλημα. Εάν όχι, κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά.

Σημείωση: Η επαναφορά του Minecraft Launcher θα διαγράψει τα δεδομένα της εφαρμογής.

5. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το σφάλμα σύνδεσης στο Minecraft.

Μέθοδος 13: Επανεγκαταστήστε τις Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών

Εάν η επισκευή και η επαναφορά του εργαλείου δεν λειτουργήσει, τότε, δεν έχετε άλλη ευκαιρία εκτός από την επανεγκατάσταση των υπηρεσιών παιχνιδιών που σχετίζονται με την εφαρμογή. Υπάρχει ένας απλός τρόπος για να επανεγκαταστήσετε τις υπηρεσίες παιχνιδιών χρησιμοποιώντας το PowerShell, όπως περιγράφεται παρακάτω, για να διορθώσετε το πρόβλημα που απέτυχε στη σύνδεση στο Minecraft.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Windows PowerShell. Κάντε κλικ στο Εκτέλεση ως διαχειριστής.

2. Στη συνέχεια, επικολλήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε το πλήκτρο Enter. Περιμένετε να εκτελεστεί η εντολή.

Get-AppxPackage *gamingservices* -allusers | remove-appxpackage -allusers start ms-windows-store://pdp/?productid=9MWPM2CQNLHN 

3. Τώρα, πρέπει να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή για να κάνετε τις αλλαγές αποτελεσματικές. Θα είχατε διορθώσει το πρόβλημα αποτυχίας σύνδεσης στο Minecraft τώρα.

Μέθοδος 14: Επανεγκαταστήστε το Minecraft

Εάν καμία από τις μεθόδους δεν σας έχει βοηθήσει, τότε ως τελευταία ευκαιρία, απεγκαταστήστε το λογισμικό, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, εγκαταστήστε το ξανά αργότερα. Ακολουθούν μερικά βήματα σχετικά με το ίδιο.

1. Πατήστε παρατεταμένα τα πλήκτρα Windows + I μαζί για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις των Windows.

2. Κάντε κλικ στις Εφαρμογές.

3. Αναζητήστε και κάντε κλικ στο Minecraft Launcher και επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης.

4. Επιβεβαιώστε την προτροπή εάν υπάρχει και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας μόλις απεγκαταστήσετε το Minecraft.

5. Επισκεφθείτε το Επίσημος ιστότοπος του Minecraft Launcher και κάντε κλικ στο κουμπί ΛΗΨΗ ΓΙΑ WINDOWS 10/11.

6. Μεταβείτε στην επιλογή Οι λήψεις μου και εκτελέστε το αρχείο εγκατάστασης του MinecraftInstaller.

7. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση στον υπολογιστή σας.

8. Τέλος, εγκαταστήσατε ξανά τον εκκινητή Minecraft στον υπολογιστή σας. Θα είχε διορθώσει όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή.

9. Μπορείτε επίσης σηκώστε ένα εισιτήριο για να απευθυνθείτε στην υποστήριξη του Minecraft.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι θα μπορούσατε να διορθώσετε το σφάλμα σύνδεσης στο Minecraft. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Πείτε μας ποιο θέμα θέλετε να εξερευνήσουμε στη συνέχεια.

  Πώς να αναδιατάξετε τα Windows με συντομεύσεις πληκτρολογίου στα Windows 10