Επιδιόρθωση Δεν είναι δυνατή η λήψη στιγμιότυπου οθόνης λόγω πολιτικής ασφαλείας

Σε αυτόν τον ψηφιοποιημένο κόσμο, δεν χρειάζεται να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τα πάντα. Μπορείτε απλά να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στη συσκευή σας και να το αποθηκεύσετε ως φωτογραφία, με αυτό μπορείτε να το δείτε ανά πάσα στιγμή στη συλλογή σας. Ακόμη και αυτό το στιγμιότυπο οθόνης σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε τις αναμνήσεις, όπως μπορείτε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης της ιστορίας που έβαλε ο πατέρας σας για εσάς την ημέρα των κορών. Αλλά πολλές φορές, δεν μπορείτε να τραβήξετε στιγμιότυπο οθόνης λόγω πολιτικής ασφαλείας. Εάν αντιμετωπίζετε και εσείς το ίδιο πρόβλημα, είστε στο σωστό μέρος. Σας προσφέρουμε έναν τέλειο οδηγό που θα σας βοηθήσει να διορθώσετε την αδυναμία λήψης στιγμιότυπου οθόνης που αποτρέπεται από την πολιτική ασφαλείας της Samsung.

Πώς να διορθώσετε τη λήψη στιγμιότυπου οθόνης λόγω πολιτικής ασφαλείας στο Android

Πριν προχωρήσετε στις λύσεις, παρακάτω είναι οι λόγοι πίσω από το εν λόγω σφάλμα στη συσκευή σας.

  • Λειτουργία ανώνυμης περιήγησης Chrome.
  • Εάν χρησιμοποιείτε την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης για να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο σε ιδιωτική λειτουργία, τότε αυτός μπορεί να είναι ο λόγος για το αναδυόμενο παράθυρο. Το αναδυόμενο παράθυρο θα δείξει ότι δεν είναι δυνατή η λήψη στιγμιότυπου οθόνης λόγω πολιτικής ασφαλείας. Ο λόγος για αυτό το pop είναι ότι έρχεται σε αντίθεση με αυτό το πρωτόκολλο απορρήτου ανώνυμης περιήγησης.
  • Πολιτική εφαρμογών
  • Καθώς το απόρρητο των χρηστών είναι υψίστης σημασίας αυτές τις μέρες, τόσο πολλές εφαρμογές δεν επιτρέπουν στους χρήστες να τραβήξουν το στιγμιότυπο οθόνης. Αυτό το πρόβλημα της αδυναμίας λήψης στιγμιότυπου οθόνης λόγω πολιτικής ασφαλείας εμφανίζεται σε πολλές οικονομικές εφαρμογές, όπως η επένδυση και η τραπεζική, για να σταματήσει η εκτέλεση επιβλαβούς λογισμικού στο παρασκήνιο της συσκευής σας και η αποστολή στιγμιότυπου οθόνης της οθόνης σας σε έναν χάκερ.
  • Πολιτική και ρυθμίσεις τηλεφώνου.
  • Εάν χρησιμοποιείτε μια συσκευή που σας έχει δοθεί από οποιονδήποτε οργανισμό ή επιχείρηση μέσω της οποίας αποκτάτε πρόσβαση στον διακομιστή της εταιρείας, τότε ορισμένες συσκευές δεν σας επιτρέπουν να τραβήξετε στιγμιότυπο οθόνης.
  • Πολλοί χρήστες αντιμετωπίζουν επίσης αυτό το πρόβλημα, καθώς οι ρυθμίσεις του τηλεφώνου τους για στιγμιότυπο οθόνης έχουν ρυθμιστεί σε κατάσταση απενεργοποίησης.
  14 καλύτερες εφαρμογές ημερολογίου για να συνοψίσετε την ημέρα σας

Ακολουθούν οι πιθανές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων για να επιδιορθώσετε το στιγμιότυπο οθόνης που δεν είναι δυνατή λόγω προβλήματος πολιτικής ασφαλείας.

Μέθοδος 1: Επανεγκαταστήστε την εφαρμογή

Η πολιτική απορρήτου της εφαρμογής στην οποία θέλετε να τραβήξετε τα στιγμιότυπα οθόνης επιτρέπει στους χρήστες να το κάνουν, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να διορθώσετε το σφάλμα.

1. Απεγκαταστήστε τη συγκεκριμένη εφαρμογή όπου θέλετε να τραβήξετε το στιγμιότυπο οθόνης.

2. Ανοίξτε το Play Store, πληκτρολογήστε το όνομα της εφαρμογής που θέλετε να επανεγκαταστήσετε και πατήστε στην επιλογή Εγκατάσταση.

3. Εκκινήστε την επανεγκατεστημένη εφαρμογή.

Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, θα μπορέσετε να διορθώσετε το πρόβλημα.

Μέθοδος 2: Αλλάξτε τις ρυθμίσεις σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης

Για να ξεπεραστεί το σφάλμα δεν είναι δυνατή η λήψη στιγμιότυπου οθόνης λόγω πολιτικής ασφαλείας, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω-

1. Πληκτρολογήστε chrome://flags στη γραμμή διευθύνσεων της καρτέλας ανώνυμης περιήγησης. Πατήστε την επιλογή εν κινήσει που εμφανίζεται στο πληκτρολόγιο.

2. Στη γραμμή αναζήτησης πληκτρολογήστε Στιγμιότυπο οθόνης.

3. Στην επιλογή Στιγμιότυπο οθόνης ανώνυμης περιήγησης αλλάξτε τις ρυθμίσεις σε ενεργοποιημένες εάν δεν είναι ενεργοποιημένη τώρα.

Θα μπορείτε να τραβήξετε το στιγμιότυπο οθόνης μετά την επανεκκίνηση του Chrome.

Μέθοδος 3: Ενεργοποίηση της επιλογής ολίσθησης παλάμης

Μια άλλη μέθοδος επιδιόρθωσης που δεν είναι δυνατή η λήψη στιγμιότυπου οθόνης λόγω προβλήματος πολιτικής ασφαλείας είναι η ενεργοποίηση της επιλογής ολίσθησης της παλάμης μέσω των συγκεκριμένων βημάτων.

  Ποια iPhone έχουν ασύρματη φόρτιση;

1. Πατήστε στο εικονίδιο Ρυθμίσεις.

2. Πατήστε στο Advanced Features.

3. Πατήστε Κινήσεις και χειρονομίες.

4. Εάν είναι απενεργοποιημένο, θα εμφανίζεται όπως η παρακάτω εικόνα.

5. Ενεργοποιήστε την επιλογή.

Μόλις το ενεργοποιήσετε, θα μπορείτε να τραβήξετε στιγμιότυπο οθόνης.

Μέθοδος 4: Καθαρίστε τον αποθηκευτικό χώρο

Ακολουθήστε το συγκεκριμένο βήμα για να εκκαθαρίσετε τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής σας.

1. Μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας.

2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε στην επιλογή Battery and Device Care.

3. Πατήστε στην επιλογή Αποθήκευση.

4. Δείτε την εσωτερική αποθήκευση. Εάν είναι γεμάτο, πρέπει να αφαιρέσετε ορισμένα από τα δεδομένα για να ελευθερώσετε χώρο.

Μετά από αυτό, θα μπορείτε να τραβήξετε το στιγμιότυπο οθόνης στο τηλέφωνό σας.

Μέθοδος 5: Συσκευή επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων

Αυτή η μέθοδος δεν συνιστάται καθώς μπορεί να χάσετε τα δεδομένα σας και είναι χρονοβόρο βήμα. Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να προχωρήσετε σε αυτό το βήμα, επειδή η ειδοποίηση του τηλεφώνου σας δείχνει ότι δεν είναι δυνατή η λήψη στιγμιότυπου οθόνης λόγω πολιτικής ασφαλείας, αποθηκεύστε πρώτα τα δεδομένα σας. Μετά από αυτό, μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω-

1. Πατήστε στο εικονίδιο Ρυθμίσεις.

2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Γενική διαχείριση.

3. Πατήστε στην επιλογή Επαναφορά.

4. Επιλέξτε Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων.

5. Πατήστε ξανά στην επιλογή Επαναφορά.

6. Εισαγάγετε την τρέχουσα καρφίτσα και πατήστε την επιλογή Επιβεβαίωση.

Ζητούμε να θεωρηθεί αυτή η μέθοδος ως επιδιόρθωση επειδή δεν είναι δυνατή η λήψη στιγμιότυπου οθόνης λόγω πολιτικής ασφαλείας ως έσχατη λύση και ακολουθήστε αυτά τα βήματα μόνο αφού τα δεδομένα σας αποθηκευτούν σε κάποια άλλη συσκευή.

Μέθοδος 6: Αφαιρέστε τον ιό από το τηλέφωνό σας

Μπορείτε να εγκαταστήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή προστασίας από ιούς στο τηλέφωνό σας για να αφαιρέσετε τους ιούς στο κινητό σας τηλέφωνο που προκαλούν το πρόβλημα. Ανατρέξτε στον οδηγό μας για την κατάργηση ενός ιού από ένα τηλέφωνο Android για επίλυση της αδυναμίας λήψης στιγμιότυπου οθόνης που αποτρέπεται από την πολιτική ασφαλείας για το ζήτημα της Samsung.

  Πώς να διαγράψετε έναν λογαριασμό Nintendo Switch

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Πώς μπορώ να τραβήξω στιγμιότυπο οθόνης στη Samsung;

Απ. Πρέπει να πατήσετε δύο κουμπιά ταυτόχρονα και αυτά τα 2 κουμπιά είναι το κουμπί λειτουργίας και το κουμπί μείωσης έντασης. Αυτά τα δύο πλήκτρα υπάρχουν στη δεξιά άκρη του τηλεφώνου σας. Όταν κρατήσετε αυτά τα δύο πλήκτρα, θα ληφθεί στιγμιότυπο οθόνης και θα ακούσετε μια φωνή. Εάν το τηλέφωνό σας έχει ενεργοποιήσει το σύνολο επιλογών για αιωρούμενη γραμμή, τότε θα δείτε επίσης μια αιωρούμενη γραμμή.

Ε2. Γιατί δεν μπορώ να τραβήξω στιγμιότυπο οθόνης;

Απ. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους δεν είναι δυνατή η λήψη στιγμιότυπου οθόνης λόγω πολιτικής ασφαλείας. Ορισμένες από αυτές είναι οι εφαρμογές που δεν επιτρέπουν τη λήψη στιγμιότυπου οθόνης, οι ρυθμίσεις λειτουργιών ανώνυμης περιήγησης έχουν οριστεί σε κατάσταση απενεργοποίησης, ο ανεπαρκής αποθηκευτικός χώρος στο τηλέφωνό σας και προβλήματα με τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου.

Ε3. Πώς κάνετε στιγμιότυπο οθόνης στη Samsung χωρίς κουμπί;

Απ. Μπορείτε να σύρετε την παλάμη σας στην οθόνη για να τραβήξετε το στιγμιότυπο οθόνης. Αλλά εάν αυτή η δυνατότητα δεν είναι ενεργοποιημένη στο τηλέφωνό σας, τότε πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα. Μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις στο δικό σας Samsung τηλέφωνο. Μετά από αυτό, μεταβείτε στις Προηγμένες λειτουργίες. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Κινήσεις και χειρονομίες. Ενεργοποιήστε την επιλογή σάρωση παλάμης με κινήσεις.

Q4. Δεν είναι δυνατή η λήψη στιγμιότυπου οθόνης λόγω πολιτικής ασφαλείας;

Απ. Εάν η εφαρμογή έχει πολιτική ασφαλείας, τότε δεν μπορείτε να τραβήξετε το στιγμιότυπο οθόνης. Αλλά αν τραβάτε στιγμιότυπο οθόνης στην καρτέλα ανώνυμης περιήγησης, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις και να τραβήξετε το στιγμιότυπο οθόνης. Με αυτό θα μπορέσετε να ξεπεράσετε τη λήψη στιγμιότυπου οθόνης λόγω προβλήματος πολιτικής ασφαλείας.

Q5. Γιατί ορισμένοι ιστότοποι δεν επιτρέπουν στιγμιότυπο οθόνης;

Απ. Ορισμένοι ιστότοποι δεν υποστηρίζουν αυτήν τη δυνατότητα για να διατηρήσουν το απόρρητο των χρηστών και να διασφαλίσουν ότι το περιεχόμενο που παράγουν δεν αντιγράφεται από άλλους.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να διορθώσετε ότι δεν είναι δυνατή η λήψη στιγμιότυπου οθόνης λόγω προβλήματος πολιτικής ασφαλείας. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Εάν έχετε απορίες ή προτάσεις, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην παρακάτω ενότητα σχολίων.