Επιδιόρθωση Δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση της αθροιστικής ενημέρωσης KB5008212 στα Windows 10

Μια δέσμη ενημερώσεων που περιέχει πολλές νέες και προηγούμενες σχετικές ενημερώσεις είναι γνωστή ως αθροιστική ενημέρωση (CU). Αλλά δυστυχώς, πολλοί χρήστες που αντιμετωπίζουν δεν μπορούν να εγκαταστήσουν την αθροιστική ενημέρωση KB5008212 ή η διαδικασία λήψης έχει κολλήσει σε ζητήματα 0% ή 99%. Εάν αντιμετωπίζετε και εσείς το ίδιο πρόβλημα, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε με το ενοχλητικό πρόβλημα. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να διορθώσετε αυτό το σφάλμα στον υπολογιστή σας Windows 10. Ορίστε!

Τρόπος επιδιόρθωσης Δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση της αθροιστικής ενημέρωσης KB5008212 στα Windows 10

Εάν δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε την αθροιστική ενημέρωση KB5008212 ή εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ακολουθούν ορισμένοι ένοχοι που προκαλούν το πρόβλημα. Αναλύστε τους λόγους που αναφέρονται παρακάτω για να επιλέξετε και να ακολουθήσετε τις μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων ανάλογα.

  • Μερικές βασικές υπηρεσίες, όπως το Windows Update και η υπηρεσία Background Intelligent Transfer, είναι απενεργοποιημένες στον υπολογιστή σας με Windows 10.
  • Τα στοιχεία του Windows Update είναι κατεστραμμένα ή ασύμβατα.
  • Παρουσία κατεστραμμένων ή μη συμβατών αρχείων συστήματος.
  • Οποιαδήποτε πρόσφατη ενημέρωση αποτρέπει την εγκατάσταση της νέας ενημέρωσης στον υπολογιστή.
  • Το Antivirus ή το τείχος προστασίας του Windows Defender εμποδίζει τη διαδικασία λήψης.

Τώρα, προχωρήστε στην επόμενη ενότητα για να αντιμετωπίσετε αυτό το σφάλμα ενημέρωσης KB5008212 στον υπολογιστή σας Windows 10. Η αθροιστική ενημέρωση των Windows 10 KB5008212 κυκλοφόρησε στις 14 Δεκεμβρίου 2021 για τα Windows 10 2004, v20H2, v21H1 και v21H2.

  • Αυτή είναι μια ενημέρωση ασφαλείας για τη διόρθωση ορισμένων σφαλμάτων ασφαλείας που αναφέρθηκαν στην προηγούμενη παρτίδα.
  • Επιπλέον, αυτή η αθροιστική ενημέρωση διορθώνει άλλα προβλήματα που σχετίζονται με την ενημέρωση κώδικα στον υπολογιστή σας Windows 10.
  • Η Microsoft προτείνει στους χρήστες της να ενημερώνουν τα συστήματά τους (όποτε είναι διαθέσιμη η πιο πρόσφατη έκδοση) για την αποφυγή σφαλμάτων και προβλημάτων.

Σε αυτήν την ενότητα, έχουμε συντάξει μια λίστα μεθόδων για τη διόρθωση του σφάλματος αθροιστικής ενημέρωσης KB5008212. Αναλύστε τα σε βάθος και ακολουθήστε τις μεθόδους με την ίδια σειρά για να επιτύχετε τέλεια αποτελέσματα.

Σας συμβουλεύουμε να δημιουργήσετε ένα σημείο επαναφοράς συστήματος για να επαναφέρετε το σύστημά σας στην προηγούμενη έκδοση, εάν κάτι πάει στραβά.

Μέθοδος 1: Εκκίνηση υπολογιστή σε ασφαλή λειτουργία

Οποιοδήποτε λογισμικό ή εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή στον υπολογιστή σας με Windows 10 ενδέχεται να επηρεάσει τη διαδικασία λήψης και, επομένως, να συμβάλει στο σφάλμα αθροιστικής ενημέρωσης KB5008212. Εκκινήστε τον υπολογιστή σας σε ασφαλή λειτουργία για να εντοπίσετε τυχόν διενέξεις με προγράμματα τρίτων κατασκευαστών. Ακολουθήστε τον οδηγό μας για Εκτέλεση καθαρής εκκίνησης στα Windows 10 και εφαρμόστε τα ίδια βήματα με τις οδηγίες.

Αφού εκκινήσετε τον υπολογιστή σας σε ασφαλή λειτουργία, ελέγξτε εάν μπορείτε να εγκαταστήσετε τις αθροιστικές ενημερώσεις. Εάν ναι, απεγκαταστήστε οποιοδήποτε από τα πιο πρόσφατα προγράμματα ή εφαρμογές που έχετε προσθέσει στον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 2: Εκτελέστε το Windows Update Troubleshooter

Εάν υπάρχουν κατεστραμμένα στοιχεία ενημέρωσης των Windows στον υπολογιστή σας, δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε νέες ενημερώσεις. Για να διορθώσετε τα στοιχεία ενημέρωσης με σφάλματα στον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε το ενσωματωμένο εργαλείο των Windows 10. Η εκτέλεση του ενσωματωμένου εργαλείου αντιμετώπισης προβλημάτων του Windows Update θα διορθώσει ζητήματα συνδεσιμότητας δικτύου, κατεστραμμένα στοιχεία του Windows Update και μη έγκυρα κλειδιά μητρώου στον υπολογιστή σας που συμβάλλουν στο σφάλμα μη εγκατάστασης της αθροιστικής ενημέρωσης KB5008212. Ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται στον οδηγό μας για την εκτέλεση του Windows Update Troubleshooter.

Εκτελέστε όπως υποδεικνύεται και, ως εκ τούτου, επιλύστε τα προβλήματα που εντοπίστηκαν από το εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων.

Μέθοδος 3: Επανεκκινήστε τις βασικές υπηρεσίες των Windows

Μερικές βασικές υπηρεσίες των Windows, όπως οι υπηρεσίες Windows Update και Background Intelligent Transfer, πρέπει να είναι ενεργοποιημένες στον υπολογιστή σας για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα ενημέρωσης. Εάν αυτές οι υπηρεσίες είναι απενεργοποιημένες στο σύστημά σας, είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσετε το σφάλμα αδυναμίας εγκατάστασης αθροιστικής ενημέρωσης KB5008212. Επομένως, επανεκκινήστε τις βασικές υπηρεσίες των Windows όπως περιγράφεται παρακάτω.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Υπηρεσίες και κάντε κλικ στο Εκτέλεση ως διαχειριστής.

2. Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε διπλό κλικ στο Background Intelligent Transfer Service.

3. Τώρα, επιλέξτε τον τύπο εκκίνησης σε Αυτόματη, όπως φαίνεται.

Σημείωση: Εάν η κατάσταση υπηρεσίας έχει διακοπεί, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη. Εάν η κατάσταση υπηρεσίας εκτελείται, κάντε κλικ στο Διακοπή και ξεκινήστε ξανά.

4. Κάντε κλικ στο Εφαρμογή > OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

5. Επαναλάβετε όλα αυτά τα βήματα για άλλες υπηρεσίες των Windows, όπως Cryptographic Services, MSI Installer και Windows Update Services.

Μέθοδος 4: Επιδιόρθωση αρχείων συστήματος

Μερικές φορές, μερικά από τα αρχεία του συστήματός σας μπορεί να είναι κατεστραμμένα για διάφορους λόγους, όπως επίθεση κακόβουλου λογισμικού, ακατάλληλος τερματισμός λειτουργίας, ελλιπείς εγκαταστάσεις ενημερώσεων των Windows κ.λπ. Αυτά τα κατεστραμμένα αρχεία δεν σας επιτρέπουν να εγκαταστήσετε νέες ενημερώσεις στον υπολογιστή σας. Επομένως, εάν αντιμετωπίσετε αυτό το σφάλμα, σας συμβουλεύουμε να επιδιορθώσετε ουσιαστικά αυτά τα κατεστραμμένα αρχεία. Ευτυχώς, ο υπολογιστής σας με Windows 10 διαθέτει ενσωματωμένα εργαλεία επιδιόρθωσης όπως το SFC (System File Checker) και το DISM (Deployment Image Servicing and Management). Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον Τρόπος επιδιόρθωσης αρχείων συστήματος στα Windows 10 και ακολουθήστε τα βήματα σύμφωνα με τις οδηγίες για να επιδιορθώσετε όλα τα κατεστραμμένα αρχεία σας.

Μέθοδος 5: Διαγραφή φακέλου διανομής λογισμικού

Εάν είστε βέβαιοι ότι οι υπηρεσίες Windows Update εκτελούνται και εξακολουθούν να μην μπορούν να εγκαταστήσουν αθροιστικές ενημερώσεις, υπάρχει μια άλλη απλή λύση για την επίλυση προβλημάτων ενημέρωσης. Πρώτα, διακόψτε την υπηρεσία Windows Update και διαγράψτε το φάκελο Software Distribution στην Εξερεύνηση αρχείων. Στη συνέχεια, ξεκινήστε ξανά τις υπηρεσίες Windows Update. Ακολουθήστε σύμφωνα με τις οδηγίες παρακάτω.

1. Ανοίξτε το παράθυρο Υπηρεσίες ως διαχειριστής όπως κάνατε στη Μέθοδο 3.

2. Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην οθόνη και κάντε δεξί κλικ στο Windows Update.

3Α. Εάν η Κατάσταση δεν έχει οριστεί σε Εκτέλεση, μεταβείτε στο Βήμα 4.

3Β. Εάν η Κατάσταση εκτελείται, κάντε κλικ στο Διακοπή όπως φαίνεται.

5. Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων κάνοντας κλικ στα πλήκτρα Windows + E ταυτόχρονα.

6. Τώρα, πλοηγηθείτε στην ακόλουθη διαδρομή.

C:WindowsSoftwareDistributionDataStore

7. Τώρα, πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + A ταυτόχρονα για να επιλέξετε όλα τα αρχεία.

8. Κάντε δεξί κλικ πάνω τους και κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή.

9. Ομοίως, πλοηγηθείτε στη δεδομένη διαδρομή.

 C:WindowsSoftwareDistributionDownload.

10. Επιλέξτε όλα τα αρχεία και τους φακέλους πατώντας τα πλήκτρα Ctrl + A.

11. Κάντε δεξί κλικ πάνω τους και επιλέξτε διαγραφή.

12. Και πάλι, μεταβείτε στο παράθυρο Υπηρεσίες, κάντε δεξί κλικ στο Windows Update και επιλέξτε την επιλογή Έναρξη.

Μέθοδος 6: Απενεργοποιήστε προσωρινά το Antivirus

Το πρόγραμμα προστασίας από ιούς μπορεί κατά λάθος να αποτρέψει την εγκατάσταση νέων πιο πρόσφατων ενημερώσεων στον υπολογιστή σας. Είναι δύσκολο να ανεχτούν και να διορθωθούν. Λογισμικά προστασίας από ιούς όπως το Norton και το Avast ενδέχεται να αποτρέψουν οποιαδήποτε τελευταία ενημέρωση των Windows και σας συμβουλεύουμε να απενεργοποιήσετε προσωρινά οποιοδήποτε ενσωματωμένο λογισμικό προστασίας από ιούς ή λογισμικό τρίτων κατασκευαστών για να επιλύσετε το ίδιο. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης του προγράμματος προστασίας από ιούς προσωρινά στα Windows 10 και ακολουθήστε τις οδηγίες για να απενεργοποιήσετε προσωρινά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας.

Αφού εγκαταστήσετε αθροιστικές ενημερώσεις στον υπολογιστή σας Windows 10, φροντίστε να ενεργοποιήσετε ξανά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς, καθώς ένα σύστημα χωρίς σουίτα ασφαλείας αποτελεί πάντα απειλή.

Μέθοδος 7: Χρησιμοποιήστε το Google DNS

Ένα Σύστημα Ονομάτων Τομέα (DNS) είναι απαραίτητο για τη δημιουργία σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Μερικές φορές, οι διευθύνσεις DNS που παρέχονται από τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου σας ενδέχεται να είναι πολύ αργές και έτσι δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε το σφάλμα αθροιστικής ενημέρωσης KB5008212 στον υπολογιστή σας με Windows 10. Το Google DNS διαθέτει διευθύνσεις IP 8.8.8.8 και 8.8.4.4 που είναι απλές και εύκολες να θυμάστε για να δημιουργήσετε μια ασφαλή σύνδεση DNS μεταξύ του πελάτη και του διακομιστή.

Ακολουθεί ο απλός οδηγός μας για το Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις DNS στα Windows 10 που θα σας βοηθήσει να αλλάξετε τις διευθύνσεις DNS στον υπολογιστή σας. Μπορείτε επίσης να μεταβείτε σε οποιοδήποτε Open DNS ή Google DNS στον υπολογιστή σας με Windows 10 ακολουθώντας τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο μετάβασης σε OpenDNS ή Google DNS στα Windows. Ακολουθήστε τις οδηγίες και ελέγξτε εάν μπορείτε να εγκαταστήσετε αθροιστικές ενημερώσεις στον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 8: Απεγκατάσταση πρόσφατων ενημερώσεων

Τυχόν προηγούμενες μη συμβατές ενημερώσεις στον υπολογιστή σας με Windows 10 ενδέχεται να μην επιτρέπουν τη λήψη νέων ενημερώσεων. Ως εκ τούτου, σας συμβουλεύουμε να απεγκαταστήσετε τις πρόσφατες ενημερώσεις που είναι εγκατεστημένες στον υπολογιστή σας για να επιλύσετε το σφάλμα αδυναμίας εγκατάστασης αθροιστικής ενημέρωσης KB5008212. Είναι πολύ εύκολο να κάνετε την εργασία και τα βήματα παρουσιάζονται ως εξής.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Άνοιγμα όπως φαίνεται.

2. Ορίστε την Προβολή κατά ως Κατηγορία.

3. Τώρα, κάντε κλικ στην επιλογή Απεγκατάσταση προγράμματος κάτω από το μενού Προγράμματα όπως φαίνεται.

4. Κάντε κλικ στην επιλογή Προβολή εγκατεστημένων ενημερώσεων στο αριστερό παράθυρο, όπως φαίνεται.

5. Τώρα, αναζητήστε και επιλέξτε την πιο πρόσφατη ενημέρωση ανατρέχοντας στο Εγκατάσταση την ημερομηνία και κάνοντας κλικ στην επιλογή Κατάργηση εγκατάστασης όπως φαίνεται παρακάτω.

6. Τέλος, επιβεβαιώστε οποιαδήποτε ερώτηση και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 9: Επαναφέρετε τα στοιχεία του Windows Update

Για να διατηρήσετε τη νομιμότητα του υπολογιστή σας με Windows 10, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κατεστραμμένα στοιχεία σε αυτόν. Όλα τα αρχεία ενημέρωσης των Windows αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας και εάν είναι κατεστραμμένα ή ασύμβατα, θα αντιμετωπίσετε αρκετά ενοχλητικά προβλήματα. Για να διορθώσετε τα κατεστραμμένα στοιχεία του Windows Update στον υπολογιστή σας, ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επαναφοράς των στοιχείων του Windows Update στα Windows 10.

Αυτή η απλή διαδικασία περιλαμβάνει την εκτέλεση ενός συνόλου εντολών στη γραμμή εντολών, έτσι ώστε όλες οι βασικές υπηρεσίες των Windows να επανεκκινηθούν στον υπολογιστή σας Windows 10. Αφού εκτελέσετε όλες τις εντολές, ελέγξτε αν μπορείτε να εγκαταστήσετε αθροιστικές ενημερώσεις.

Μέθοδος 10: Μη αυτόματη εγκατάσταση ενημερώσεων

Εάν όλες οι άλλες λύσεις που αναφέρονται παραπάνω σε αυτόν τον οδηγό δεν λειτουργούν για εσάς, μπορείτε και πάλι να κάνετε λήψη της αθροιστικής ενημέρωσης KB5008212 με μη αυτόματο τρόπο. Η ιστοσελίδα του ιστορικού ενημερώσεων των Windows 10 έχει όλο το ιστορικό των ενημερώσεων που κυκλοφόρησαν για τον υπολογιστή σας με Windows. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να εγκαταστήσετε δυναμικά τις ενημερώσεις KB5008212.

1. Πατήστε παρατεταμένα τα πλήκτρα Windows + I ταυτόχρονα για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις στο σύστημά σας.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο Ενημέρωση & Ασφάλεια.

3. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Προβολή ιστορικού ενημέρωσης όπως επισημαίνεται παρακάτω.

4. Στη λίστα, βεβαιωθείτε ότι ο αριθμός KB (KB5008212) εκκρεμεί για λήψη λόγω σφαλμάτων που βρίσκονται σε διένεξη.

5. Εδώ, πληκτρολογήστε τον αριθμό KB στη γραμμή αναζήτησης του καταλόγου του Microsoft Update.

6. Τέλος, κάντε κλικ στο Λήψη που αντιστοιχεί στην τελευταία ενημέρωση KB5008212 και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Μέθοδος 11: Χρησιμοποιήστε το εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων

Εάν δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε την αθροιστική ενημέρωση KB5008212 με μη αυτόματο τρόπο, μπορείτε να δοκιμάσετε να την εγκαταστήσετε χρησιμοποιώντας το Εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων. Αυτή είναι η επίσημη πλατφόρμα λήψης που προτείνει η Microsoft για τη διόρθωση τυχόν σφαλμάτων ενημέρωσης στον υπολογιστή σας Windows 10. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να κάνετε το ίδιο.

1. Ανοίξτε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης και ξεκινήστε την επίσημη σελίδα λήψης του εργαλείου Media Creation.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη εργαλείου τώρα στην περιοχή Δημιουργία μέσων εγκατάστασης των Windows 10.

3. Κάντε κλικ στο αρχείο εγκατάστασης για να εκτελέσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης και κάντε κλικ στο Ναι στη γραμμή εντολών Έλεγχος λογαριασμού χρήστη (UAC), εάν υπάρχει.

4. Τώρα, κάντε κλικ στο κουμπί Αποδοχή στο παράθυρο εγκατάστασης των Windows 10, όπως φαίνεται.

5. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία σάρωσης, επιλέξτε την επιλογή Αναβάθμιση αυτού του υπολογιστή τώρα και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.

6. Περιμένετε μέχρι να γίνει λήψη του ISO των Windows στον υπολογιστή σας και κάντε κλικ στο Αποδοχή.

Σημείωση: Πρέπει να περιμένετε έως ότου εγκατασταθούν στον υπολογιστή σας όλες οι εκκρεμείς ενημερώσεις στον υπολογιστή σας, ώστε το Εργαλείο δημιουργίας πολυμέσων να μπορεί να ενημερώσει το λειτουργικό σας σύστημα στην πιο πρόσφατη έκδοση.

7. Τέλος, κάντε κλικ στο Install για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Μέθοδος 12: Εκτελέστε Επαναφορά Συστήματος

Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με καμία από αυτές τις μεθόδους, η μόνη επιλογή που απομένει είναι να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας στην προηγούμενη έκδοσή του. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο χρήσης της Επαναφοράς Συστήματος στα Windows 10 και εφαρμόστε τις οδηγίες όπως παρουσιάζονται. Στο τέλος, ο υπολογιστής σας θα επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση όπου δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως σφάλμα.

Μετά την επαναφορά του υπολογιστή σας με Windows 10, ελέγξτε αν μπορείτε να εγκαταστήσετε την αθροιστική ενημέρωση KB5008212.

Μέθοδος 13: Επαναφορά υπολογιστή

Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε αυτό το ζήτημα στον υπολογιστή σας Windows 10, η τελευταία επιλογή είναι να εγκαταστήσετε ξανά τα αρχεία συστήματος. Αυτό είναι δυνατό με μια διαδικασία που ονομάζεται Καθαρή εγκατάσταση. Διαγράφει το προηγούμενο λειτουργικό σύστημα, τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε προγράμματα, τις ρυθμίσεις και όλα τα προσωπικά σας αρχεία. Και θα εγκατασταθεί ένα νέο λειτουργικό σύστημα με εγκατεστημένες όλες τις ενημερώσεις. Ωστόσο, μπορείτε να επαναφέρετε τα Windows 10 χωρίς να χάσετε δεδομένα. Ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επαναφοράς των Windows 10 χωρίς απώλεια δεδομένων για να το κάνετε.

Μόλις εγκαταστήσετε την επισκευή στον υπολογιστή σας, το λειτουργικό σας σύστημα θα ενημερωθεί στην πιο πρόσφατη έκδοσή του.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και θα μπορούσατε να διορθώσετε ότι δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση της αθροιστικής ενημέρωσης KB5008212 στα Windows 10. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τα ερωτήματα και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων.

  Πώς να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις Motion Sense στο Google Pixel 4 και στο Pixel 4 XL