Πώς να εκτελέσετε ομαδικά μηνύματα στο Android

Η ομαδική ανταλλαγή μηνυμάτων, γνωστή και ως ομαδική αποστολή γραπτών μηνυμάτων, επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν με μια ομάδα ανθρώπων μέσω της χρήσης ενός κυψελοειδούς δικτύου και όχι του διαδικτύου. Αν και οι εφαρμογές ομαδικής συνομιλίας που βασίζονται στο Διαδίκτυο είναι δημοφιλείς στις μέρες μας, όπως το WhatsApp και το Facebook Messenger, αρκετοί άνθρωποι εξακολουθούν να προτιμούν τη μέθοδο ομαδικών μηνυμάτων, καθώς δεν χρειάζεται να διασφαλίζεται και να διατηρείται συνεχώς η σύνδεση στο διαδίκτυο. Και πρέπει να επικοινωνούμε με μια ομάδα ανθρώπων καθημερινά, είτε για δουλειά, για οικογένεια ή για οποιονδήποτε άλλο σκοπό. Πολλές εφαρμογές ομαδικών μηνυμάτων Android έχουν έρθει στη βοήθεια των ανθρώπων για να κάνουν το ίδιο. Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς να εκτελείτε ομαδικά μηνύματα και μερικούς τρόπους για να διορθώσετε τα ομαδικά μηνύματα που δεν λειτουργούν στο Android.

Πίνακας περιεχομένων

Πώς να εκτελέσετε ομαδικά μηνύματα στο Android

Πριν μάθουμε για τα ομαδικά μηνύματα, μεταξύ άλλων, ας δούμε πρώτα τι είναι τα ομαδικά μηνύματα MMS.

Το MMS, συντομογραφία της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων πολυμέσων, είναι μια υπηρεσία ομαδικών μηνυμάτων που σας επιτρέπει να στέλνετε κείμενα με εικόνες, βίντεο, ηχογραφήσεις κ.λπ., μέσω ενός κυψελοειδούς δικτύου. Μπορείτε επίσης να στείλετε ομαδικά μηνύματα ως MMS στις υποστηριζόμενες συσκευές Android.

  Πώς να κάνετε Root τηλέφωνο Android

Μερικά πλεονεκτήματα του MMS έναντι του SMS είναι:

  • Μπορείτε εύκολα να στείλετε εικόνες, βίντεο και άλλα μέσα μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, σε αντίθεση με τα SMS.
  • Μπορείτε να στείλετε μεγαλύτερα μηνύματα χωρίς να υπάρχει όριο 160 χαρακτήρων για SMS.
  • Τα περισσότερα σύγχρονα smartphone υποστηρίζουν υποστήριξη πολυμέσων που δημιουργεί μια ισχυρή βάση χρηστών.
  • Το MMS είναι πλέον αρκετά φθηνό από πριν. Και για το λόγο αυτό, είναι πιο χρήσιμο από το SMS.

  • Για τις επιχειρήσεις, είναι το πιο χρήσιμο μέσο για να προσεγγίσουν τους πελάτες τους. Μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία επικοινωνίας με ελκυστικές εικόνες, βίντεο και άλλες μορφές πολυμέσων για να μεταδώσουν το μήνυμα της επωνυμίας από κοντά.

Τώρα, ας δούμε πώς να εκτελούμε ομαδικά μηνύματα στο Android. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να κάνετε το ίδιο.

Σημείωση 1: Εφόσον τα smartphone δεν έχουν τις ίδιες επιλογές ρυθμίσεων και διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή, επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε τις σωστές ρυθμίσεις πριν αλλάξετε οποιαδήποτε. Αυτά τα βήματα πραγματοποιήθηκαν στο Redmi Note 5 (MIUI 11), όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες.

Σημείωση 2: Το Google Messages είναι η εφαρμογή που χρησιμοποιείται για τις παρακάτω εικόνες. Επαληθεύστε τα παρακάτω βήματα στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης ανταλλαγής μηνυμάτων πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στη συσκευή σας.

2. Πατήστε στο Start Chat όπως φαίνεται παρακάτω.

3. Πατήστε στην επιλογή Δημιουργία ομάδας, όπως φαίνεται παρακάτω, και επιλέξτε τις επαφές που θέλετε να προσθέσετε στην ομάδα.

4. Αφού επιλέξετε τις επιθυμητές επαφές, πατήστε Επόμενο.

5. Μπορείτε να ονομάσετε την ομάδα της επιλογής σας.

6. Τώρα, δημιουργήσατε την ομάδα. Μπορείτε να στείλετε κείμενο, εικόνες, ήχο ή βίντεο στην ομάδα για να δουν και να επικοινωνήσουν τα μέλη.

Τώρα, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την αποστολή ομαδικών μηνυμάτων, ακολουθήστε την παρακάτω ενότητα για να μάθετε πώς να διορθώσετε τα ομαδικά μηνύματα που δεν λειτουργούν στο Android.

Πώς να διορθώσετε τα ομαδικά μηνύματα που δεν λειτουργούν

Μερικές φορές, μπορεί να αντιμετωπίσετε ότι η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων δεν συμπεριφέρεται καλά κατά την αποστολή ή τη λήψη κανονικών ή ομαδικών μηνυμάτων. Μπορεί να μην λαμβάνατε τα ομαδικά μηνύματα ή να αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά την αποστολή του κειμένου ή άλλων μηνυμάτων πολυμέσων στο τηλέφωνό σας. Για να διορθώσετε αυτήν την ομάδα μηνυμάτων που δεν λειτουργεί το πρόβλημα android, διαβάστε τον οδηγό μας για Διόρθωση της εφαρμογής μηνυμάτων Android που δεν λειτουργεί διεξοδικά και ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται. Αφού διαβάσετε και ακολουθήσετε τις μεθόδους, ελέγξτε εάν τα ομαδικά μηνύματα που δεν λειτουργούν στο πρόβλημα Android επιδιορθώθηκαν στη συσκευή σας.

5 καλύτερες εφαρμογές ομαδικών μηνυμάτων

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές ομαδικών μηνυμάτων που είναι διαθέσιμες στο Android για λήψη και χρήση από τους χρήστες ως κύριο μέσο επικοινωνίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις παρακάτω εφαρμογές για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ομαδικών μηνυμάτων.

1. Μηνύματα Google

Το Google Messages είναι η επίσημη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων από την Google για μηνύματα κειμένου (SMS & MMS) και συνομιλίες, δηλαδή πλούσιες υπηρεσίες επικοινωνίας (RCS). Είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές για ομαδικά μηνύματα Android χάρη στις ακόλουθες δυνατότητες:

  • Δεν χρειάζεται να οργανώνετε καθημερινά μηνύματα στα εισερχόμενά σας, καθώς αυτή η εφαρμογή το κάνει αυτόματα για εσάς. Τα πιο σημαντικά μηνύματα ταξινομούνται πρώτα πριν από άλλα.
  • Σας επιτρέπει να επιλέξετε την αυτόματη διαγραφή κωδικών πρόσβασης μίας χρήσης (OTP) μετά από 24 ώρες.
  • Μπορείτε να επικοινωνήσετε με ένα άτομο ή μια ομάδα μέσω δεδομένων κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi.
  • Το Google Messages σάς επιτρέπει να στέλνετε υψηλής ποιότητας εικόνες, βίντεο, ήχο, έγγραφα κ.λπ.
  • Έχετε επίσης την επιλογή να στείλετε ή να λάβετε χρήματα με το Google Pay στην εφαρμογή μηνυμάτων.
  • Εάν είστε λάτρης της χρήσης σκοτεινής λειτουργίας, αυτή η εφαρμογή σας έχει καλύψει. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία για να αποτρέψετε τα μάτια σας από το επιβλαβές μπλε φως και να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή άνετα.
  • Μπορείτε να αναζητήσετε τις επαφές και το ιστορικό πολυμέσων που είναι κοινόχρηστα με αυτές τις επαφές μέσω της επιλογής αναζήτησης στην εφαρμογή. Μπορείτε να επιστρέψετε στο χρόνο όσο το δυνατόν περισσότερο για να λάβετε τα κείμενα ή τα αρχεία πολυμέσων που θέλετε.

2. GroupMe

Το GroupMe είναι μια άλλη εφαρμογή που χρησιμοποιείται ευρέως για ομαδικά μηνύματα σε όλο τον κόσμο. Έχει τις καλύτερες δυνατότητες που αναζητούν οι περισσότεροι σε μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Μερικές από αυτές αναφέρονται παρακάτω:

  • Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε άτομο σε αυτήν την εφαρμογή μέσω αριθμών κινητού τηλεφώνου ή διευθύνσεων email. Μπορείτε ακόμη και να συνομιλήσετε μέσω SMS αν μόλις ξεκινήσατε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή GroupMe.
  • Αυτή η εφαρμογή σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε emojis για να βελτιώσετε την εμπειρία εικονικών επικοινωνιών με πολύ βαθύτερα συναισθήματα.
  • Έχετε τον έλεγχο να επιλέξετε ποιες ειδοποιήσεις μπορείτε να λαμβάνετε. Σας επιτρέπει επίσης να κάνετε σίγαση ορισμένων συγκεκριμένων συνομιλιών ή ολόκληρης της εφαρμογής.
  • Μπορείτε να εγγραφείτε ή να αποχωρήσετε από οποιαδήποτε ομάδα όποτε θέλετε.
  • Σας επιτρέπει να στέλνετε μιμίδια και συνδέσμους URL με την επιλογή αναζήτησης των GIF και αποστολής τους επίσης.
  • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή GroupMe στον Ιστό μέσω οποιουδήποτε προγράμματος περιήγησης.

Η εφαρμογή Android για ανταλλαγή ομαδικών μηνυμάτων SMS Textra σάς επιτρέπει να σχηματίζετε ομάδες με πολλά άτομα για να χρησιμοποιήσετε τις συναρπαστικές λειτουργίες που αναφέρονται παρακάτω.

  • Μπορείτε να προγραμματίσετε τα προσωπικά ή ομαδικά σας μηνύματα (τόσο SMS όσο και MMS) και να καθυστερήσετε την περίοδο αποστολής.
  • Σας επιτρέπει να απαντάτε στα μηνύματα με μια δυνατότητα γρήγορης επανάληψης αναδυόμενου παραθύρου χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε την εφαρμογή στο τηλέφωνό σας.
  • Μπορείτε να αποκλείσετε τις επαφές και να τις μετακινήσετε στη λίστα αποκλεισμού όποτε θέλετε.
  • Μπορείτε επίσης να συμπιέσετε εικόνες ή βίντεο πριν τα στείλετε για εξοικονόμηση χρόνου και δεδομένων Διαδικτύου.
  • Το Textra SMS είναι μια προσαρμόσιμη εφαρμογή υψηλής ποιότητας με επιλογές για την προσαρμογή του θέματος, ειδοποιήσεις, συνομιλίες, εικονίδια εφαρμογών, χρώματα κ.λπ.
  • Μπορείτε να λάβετε τα πιο πρόσφατα emoji σε στυλ Android, JoyPixels, iOS και Twitter, συμπεριλαμβανομένου ενός τόνου δέρματος που ονομάζεται Diversity.
  • Μπορείτε επίσης να αλλάξετε μεγέθη κειμένου και γραμματοσειρές σε οτιδήποτε, καθώς υπάρχουν συνολικά 21 μεγέθη κειμένου για να διαλέξετε.
  • Το Textra SMS είναι πλήρως συμβατό με τα MightyText, Pushbullet, Android Auto (Car) και Android Wear. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τις λειτουργίες γρήγορης απάντησης και καλύτερες ειδοποιήσεις.

4. Handcent Next SMS

Με το Handcent Next SMS, μπορείτε να στείλετε λήψη οποιουδήποτε είδους μηνύματος MMS. Μερικά από τα συναρπαστικά χαρακτηριστικά αυτής της εφαρμογής ομαδικών μηνυμάτων Android αναφέρονται παρακάτω:

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το MMS plus για να στείλετε πολυμέσα πλήρους μεγέθους σε οποιονδήποτε. Βοηθά επίσης να κάνετε λήψη μηνυμάτων κειμένου πολυμέσων Android και να τα αποθηκεύσετε στο cloud.
  • Σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τα μηνύματα MMS, τις γραμματοσειρές κειμένου, τα χρώματα, τα αυτοκόλλητα, τα μοτίβα δόνησης κ.λπ.
  • Μπορείτε να απαντήσετε γρήγορα μέσω ενός αναδυόμενου παραθύρου χωρίς να ανοίξετε την εφαρμογή.
  • Σας παρέχει επίσης ένα πλαίσιο προσωπικών μηνυμάτων στο οποίο μπορείτε να αποθηκεύετε και να προστατεύετε τα σημαντικά προσωπικά σας μηνύματα με έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης.
  • Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των ρυθμίσεων και των μηνυμάτων της εφαρμογής χωρίς να χάσετε τίποτα κατά την εναλλαγή συσκευών.
  • Μπορείτε να αναζητήσετε εύκολα τα μηνύματα κατά χρόνο, επαφές και τύπους μηνυμάτων.
  • Η εφαρμογή Handcent Next SMS είναι μια εφαρμογή πολλαπλών πλατφορμών που επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν την εφαρμογή σε Windows, Linus, iOS, macOS, Android, tablet, tablet κ.λπ.

5. Signal Private Messenger

Το Signal Private Messenger είναι μια υπερσύγχρονη εφαρμογή ασφαλούς ανταλλαγής μηνυμάτων για φανατικούς λάτρεις των μηνυμάτων κειμένου που θέλουν να έχουν την πιο ασφαλή και γρήγορη επικοινωνία.

  • Με την υποστήριξη του πρωτοκόλλου σήματος ανοιχτού κώδικα, το Signal είναι η καλύτερη εφαρμογή όσον αφορά την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, βελτιώνοντας το απόρρητο των χρηστών στο επόμενο επίπεδο.
  • Δεν υπάρχουν διαφημίσεις και ιχνηλάτες σε αυτήν την εφαρμογή, καθώς είναι μια πλήρως ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική εφαρμογή 501c3.
  • Μπορείτε να στείλετε μηνύματα χωρίς κόπο ακόμα και όταν υπάρχει αργό δίκτυο ή αστάθεια.
  • Σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τους υπάρχοντες αριθμούς τηλεφώνου σας για να επικοινωνείτε με άτομα οπουδήποτε στον κόσμο.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενσωματωμένες λειτουργίες επεξεργασίας εικόνας, όπως περικοπή, αναστροφή, σκίτσο κ.λπ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο κειμένου για να αυξήσετε την εμπειρία συνομιλίας.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή σε σκοτεινή λειτουργία όποτε θέλετε.

***

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ομαδικά μηνύματα Android με τη βοήθεια των εφαρμογών που αναφέρονται. Η ανταλλαγή ομαδικών μηνυμάτων είναι μια χρήσιμη δυνατότητα για τη διατήρηση των επικοινωνιών για τη δημιουργία και τη διατήρηση διαφόρων σχέσεων. Ελπίζουμε να κατανοήσατε τα ομαδικά μηνύματα MMS με μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές για χρήση. Μπορείτε να μοιραστείτε την εμπειρία ομαδικών μηνυμάτων στην παρακάτω ενότητα σχολίων με οποιαδήποτε από τις εφαρμογές που αναφέρθηκαν προηγουμένως.