Πώς να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις Motion Sense στο Google Pixel 4 και στο Pixel 4 XL

Η συμπερίληψη της τεχνολογίας ραντάρ της Soli φέρνει χειρονομίες χωρίς χέρια Google Pixel 4 και Pixel 4 XL. Ορισμένες από τις λειτουργίες που περιλαμβάνονται σάς επιτρέπουν να σιωπάτε τις κλήσεις, να παραλείπετε τραγούδια, να ενεργοποιείτε το τηλέφωνο και πολλά άλλα. Δείτε πώς μπορείτε να τροποποιήσετε το Motion Sense.

Για να μεταβείτε στο μενού Motion Sense όπου βρίσκονται όλες οι διαθέσιμες λειτουργίες, θα πρέπει πρώτα να μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις. Για να το κάνετε αυτό, σύρετε δύο φορές προς τα κάτω στην αρχική σας οθόνη και, στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο με το γρανάζι.

Εναλλακτικά, σύρετε προς τα επάνω στην αρχική οθόνη και επιλέξτε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις” από το συρτάρι εφαρμογών.

Από το μενού Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε την επιλογή «Σύστημα».

Τέλος, επιλέξτε το κουμπί “Motion Sense” για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις διαθέσιμες λειτουργίες.

  κοινή χρήση ήχου από τον υπολογιστή κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης

Απενεργοποιήστε πλήρως το Motion Sense

Προτού αρχίσουμε να ενεργοποιούμε, να απενεργοποιούμε ή να τροποποιούμε τις διάφορες χειρονομίες Soli του Pixel 4, η πρώτη επιλογή στο μενού είναι να απενεργοποιήσουμε πλήρως το Motion Sense. Κάτι τέτοιο δεν θα διαταράξει καμία από τις λειτουργίες του τηλεφώνου και κάτι τέτοιο μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην εξοικονόμηση ζωής της μπαταρίας.

Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία ραντάρ, πατήστε στον διακόπτη δίπλα στην καταχώριση “Motion Sense”.

Παράλειψη και επανάληψη τραγουδιών

Ένα από τα πιο διαφημιζόμενα χαρακτηριστικά του Motion Sense είναι η δυνατότητα παράλειψης μεταξύ τραγουδιών. Εάν δεν το χρησιμοποιείτε (ή διαπιστώσετε ότι δεν λειτουργεί καλά), μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

Πρώτα, επιλέξτε την επιλογή “Παράλειψη τραγουδιών”.

Στη συνέχεια, πατήστε την εναλλαγή δίπλα στο στοιχείο “Παράλειψη τραγουδιών”. Κάνοντας αυτό θα απενεργοποιηθεί εντελώς η δυνατότητα σάρωσης μεταξύ τραγουδιών χωρίς χέρια.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα γράφημα στα φύλλα Google

Η άλλη επιλογή σε αυτό το δευτερεύον μενού είναι η δυνατότητα αλλαγής της κατεύθυνσης ολίσθησης. Από προεπιλογή, πρέπει να κουνήσετε το χέρι σας από δεξιά προς τα αριστερά για να μεταβείτε στο επόμενο τραγούδι. Αντιστρέψτε αυτό επιλέγοντας «Κατεύθυνση ολίσθησης» και αλλάζοντας τη ρύθμιση έτσι ώστε η επόμενη επιλογή τραγουδιού να χρησιμοποιεί μια κίνηση από αριστερά προς τα δεξιά.

Σιωπή διακοπές όπως συναγερμοί και κλήσεις

Παρόμοια με τα χειριστήρια μουσικής, μπορείτε να θέσετε σε σίγαση τους συναγερμούς, τα χρονόμετρα και τις κλήσεις με ένα κούνημα του χεριού σας. Εάν δεν θέλετε να αναβάλλετε το ξυπνητήρι ενώ κοιμάστε κατά λάθος, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

Ξεκινήστε πατώντας στην επιλογή «Σιωπή διακοπές» στην ενότητα Γρήγορες χειρονομίες.

Από εκεί, επιλέξτε την εναλλαγή δίπλα στη λίστα “Διακοπές σιωπής”. Τώρα, η μετακίνηση του χεριού σας μπροστά από το Pixel 4 δεν θα σβήσει τις συνεχείς ειδοποιήσεις.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία χαμηλών δεδομένων στο iPhone σας

Απευθυνθείτε για έλεγχο τηλεφώνου

Μία από τις πιο χρήσιμες αλλά και δυνητικά ενοχλητικές λειτουργίες του Motion Sense είναι το Reach to check phone. Όταν είναι ενεργοποιημένο, το Google Pixel 4 ή το Pixel 4 XL θα αφυπνίσει την οθόνη και θα ενεργοποιήσει το Face Unlock τη στιγμή που η Soli ανιχνεύσει κίνηση σε κοντινή απόσταση.

Παρόλο που αυτή η λειτουργία είναι χρήσιμη όταν σηκώνετε το ακουστικό για να το ξεκλειδώσετε, το να σηκώσετε το χέρι σας για να ξύσετε τη μύτη σας ή να πιείτε μια γουλιά νερό μπορεί να προκαλέσει την αφύπνιση της συσκευής.

Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Motion Sense, πρώτα, πατήστε το κουμπί «Προσέγγιση για έλεγχο τηλεφώνου».

Στη συνέχεια, επιλέξτε την εναλλαγή δίπλα στην επιλογή “Προσέγγιση για έλεγχο τηλεφώνου”. Με απενεργοποιημένο, θα χρειαστεί να πατήσετε στην οθόνη ή να πατήσετε το κουμπί λειτουργίας για να ενεργοποιήσετε το τηλέφωνο και να ξεκινήσετε το Face Unlock.