Επιδιόρθωση Δεν είναι δυνατή η έναρξη του προγράμματος Η πρόσβαση στο Visual Studio δεν επιτρέπεται

Πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι δεν μπορούν να ξεκινήσουν το πρόγραμμα, η πρόσβαση στο Visual Studio είναι σφάλμα άρνησης. αυτό το σφάλμα μπορεί να προκύψει κατά τον εντοπισμό σφαλμάτων ενός προγράμματος. Οι χρήστες ανέφεραν το σφάλμα αδυναμίας εκκίνησης του προγράμματος C++ ενώ προσπαθούσαν να εκτελέσουν τα προγράμματά τους στο Visual Studio C++ 2017 και στο Visual Studio C++ 2015. Εάν είστε ανάμεσά τους και αναζητάτε λύση, βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Διαβάστε αυτό το άρθρο για να διορθώσετε το πρόβλημα αδυναμίας εκκίνησης του προγράμματος Visual Studio C++.

Πίνακας περιεχομένων

Τρόπος επίλυσης Δεν είναι δυνατή η έναρξη του προγράμματος Η πρόσβαση στο Visual Studio δεν επιτρέπεται

Το Visual Studio είναι ένας μεταγλωττιστής γλώσσας προγραμματισμού. Το Visual Studio αναπτύχθηκε για πρώτη φορά από τη Microsoft το 1993 και ήταν ένας από τους πρώτους μεταγλωττιστές γλωσσών προγραμματισμού. Το Microsoft Visual Studio προς το παρόν μεταγλωττίζει για γλώσσες προγραμματισμού C, C++ και C++/CX. Το Microsoft Visual Studio αποτελείται από τα εργαλεία που βοηθούν έναν προγραμματιστή να αναπτύξει και να διορθώσει τους κωδικούς για τη C++. Οι χρήστες μπορούν να διορθώσουν τα Windows API, DirectX και .NET.

Το Microsoft Visual Studio είναι ένα κρίσιμο εργαλείο που βοηθά τους προγραμματιστές και τους προγραμματιστές να γράφουν κώδικα για τα έργα τους. Το Visual Studio είναι εξοπλισμένο με μια λίστα προηγμένων εργαλείων που παρέχουν στους χρήστες μια εύκολη διεπαφή κωδικοποίησης. Μερικές βασικές δυνατότητες του Microsoft Visual Studio δίνονται παρακάτω:

  • Squiggles: Το εργαλείο Squiggles παρέχει μια ειδοποίηση στον προγραμματιστή εάν υπάρχει πιθανό πρόβλημα στον κώδικά του. Αυτό το εργαλείο βοηθά έναν προγραμματιστή να λύσει αμέσως τα προβλήματα στον κώδικά του.

  • Code Cleanup: Το εργαλείο Code Cleanup παρέχει σε έναν προγραμματιστή τη διαγραφή ολόκληρου του κώδικα με τη βοήθεια ενός μόνο κλικ.

  • Refactoring: Το εργαλείο Refactoring είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Visual Studio. αυτό το εργαλείο βοηθά τον χρήστη με διάφορες λειτουργίες, όπως η έξυπνη μετονομασία μεταβλητών και η εξαγωγή του κώδικα σε νέες γραμμές.

  • IntelliSense: Το IntelliSense είναι ένα βασικό εργαλείο του Microsoft Visual Studio. Το IntelliSense παρέχει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τον κώδικα απευθείας στον επεξεργαστή.

  • Αναζήτηση Visual Studio: Αυτή είναι μια από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες για έναν προγραμματιστή στο Visual Studio. Η αναζήτηση του Visual Studio επιτρέπει σε έναν προγραμματιστή να παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία σε ένα μέρος στο Visual Studio.

  • Live Share: Μία από τις προηγμένες δυνατότητες του Visual Studio, το Live Share, παρέχει σε έναν προγραμματιστή να μοιράζεται τους κώδικες του με άλλους χρήστες σε πραγματικό χρόνο. Το Visual Studio επιτρέπει επίσης στους προγραμματιστές να επιλέξουν τη γλώσσα προγραμματισμού της επιλογής τους.

  • Ιεραρχία κλήσεων: Όταν ένας προγραμματιστής προσπαθεί να αλλάξει μια μέθοδο κωδικοποίησης, το εργαλείο Ιεραρχίας κλήσεων δείχνει πώς να καλέσετε μια επιλεγμένη μέθοδο.

  • CodeLens: Το εργαλείο CodeLens σάς βοηθά με διάφορες δυνατότητες, όπως αναφορές κώδικα, αλλαγές κώδικα, στοιχεία εργασίας, δοκιμές μονάδων, συνδεδεμένα σφάλματα και αναθεωρήσεις κώδικα χωρίς να χρειάζεται ο προγραμματιστής να βγει από το πρόγραμμα επεξεργασίας.

  • Μετάβαση στον ορισμό: Το εργαλείο Μετάβαση στον ορισμό επιτρέπει στον προγραμματιστή να έχει άμεση πρόσβαση στη θέση της λειτουργίας.

  • Ορισμός Peek: Ο ορισμός Peek είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό του Microsoft Visual Studio. Αυτό το εργαλείο δείχνει στον προγραμματιστή τη μέθοδο ή έναν ορισμό τύπου χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει ένα ξεχωριστό αρχείο.

Λόγοι για την αδυναμία εκκίνησης του προγράμματος Η πρόσβαση στο Visual Studio είναι Σφάλμα άρνησης

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για την αδυναμία εκκίνησης του προγράμματος. Σφάλμα άρνησης πρόσβασης στο Visual Studio στο Visual Studio. Μερικοί από τους πιθανούς λόγους για το σφάλμα αναφέρονται παρακάτω:

  • Ένας από τους πιθανούς λόγους για την αδυναμία εκκίνησης του προγράμματος Visual Studio C++ μπορεί να είναι ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς τρίτου κατασκευαστή. Αυτό συμβαίνει επειδή ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς μπορεί να έχει κλειδώσει ένα αρχείο εγκατάστασης για το Visual Studio.
  • Ο προγραμματιστής που προσπαθεί να εγκαταστήσει τα αρχεία εγκατάστασης δεν έχει διαχειριστική άδεια για την εγκατάσταση του αρχείου.
  • Ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα μητρώου με το Microsoft Visual Studio.
  • Εκτέλεση του προγράμματος εγκατάστασης από μια εναλλακτική μονάδα δίσκου από τη μονάδα στην οποία εκτελούνται τα Windows.
  • Η παρουσία κατεστραμμένων αρχείων συστήματος μπορεί επίσης να προκαλέσει αυτό το σφάλμα.
  • Το Τείχος προστασίας των Windows ενδέχεται να παρεμποδίσει την εκκίνηση ενός έργου.

Ο ακόλουθος οδηγός θα σας δώσει τη μέθοδο για να διορθώσετε το σφάλμα δεν είναι δυνατή η εκκίνηση του προγράμματος Visual Studio.

Οι χρήστες παρατήρησαν ότι κατά την προσπάθεια εντοπισμού σφαλμάτων ενός κώδικα χρησιμοποιώντας το Visual Studio, έλαβαν ένα μήνυμα απαγόρευσης πρόσβασης, με αποτέλεσμα τον αποτυχημένο εντοπισμό σφαλμάτων του κώδικα. Αυτό το σφάλμα προέκυψε όταν ένας προγραμματιστής προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα από τα αρχεία εγκατάστασης και λόγω προβλήματος, η ζητούμενη πρόσβαση απορρίφθηκε από το Visual Studios.

Μέθοδος 1: Μετακίνηση του προγράμματος εγκατάστασης στο C: Drive

Αυτό το ζήτημα ενδέχεται να παρουσιαστεί όταν εκτελείτε το πρόγραμμα εγκατάστασης από μια εναλλακτική μονάδα δίσκου από τη μονάδα στην οποία εκτελούνται τα Windows (συνήθως μονάδα δίσκου C:). Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορείτε να μετακινήσετε το αρχείο εγκατάστασης στη μονάδα δίσκου C:.

Μέθοδος 2: Ρύθμιση StartUp Project

Ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα που δεν είναι δυνατή η εκκίνηση του προγράμματος Η πρόσβαση στο Visual Studio δεν επιτρέπεται, εάν έχετε ορίσει εσφαλμένα την έναρξη του έργου που θέλετε να διορθώσετε. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να επιλύσετε:

1. Κάντε δεξί κλικ στο έργο που θέλετε να διορθώσετε.

2. Επιλέξτε Ορισμός ως έργο εκκίνησης.

Μέθοδος 3: Συνδεθείτε ως Διαχειριστής

Η έλλειψη δικαιωμάτων διαχειριστή μπορεί επίσης να προκαλέσει αυτό το σφάλμα κατά την προσπάθεια εγκατάστασης ενός αρχείου. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να συνδεθείτε ως διαχειριστής:

1. Πατήστε το κλειδί των Windows, πληκτρολογήστε Command Prompt και κάντε κλικ στο Run as administrator.

2. Πληκτρολογήστε τη δεδομένη εντολή και πατήστε το πλήκτρο Enter για να ενεργοποιήσετε τα δικαιώματα διαχειριστή.

net user administrator /active: yes

3. Κλείστε το παράθυρο της γραμμής εντολών και επανεκκινήστε το έργο VS.

Σημείωση: Πληκτρολογήστε net user administrator /active: καμία εντολή για να απενεργοποιήσετε τα δικαιώματα διαχειριστή.

Μέθοδος 4: Επιδιόρθωση αρχείων συστήματος

Ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα με το σύστημα ή τα εγκατεστημένα αρχεία, τα οποία μπορούν να επιλυθούν χρησιμοποιώντας τα ενσωματωμένα εργαλεία. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επιδιόρθωσης αρχείων συστήματος στα Windows 10 και ακολουθήστε τα βήματα σύμφωνα με τις οδηγίες για να επιδιορθώσετε όλα τα κατεστραμμένα αρχεία στον υπολογιστή σας.

Περιμένετε να εκτελεστούν οι εντολές και ελέγξτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

Μέθοδος 5: Επαναφορά κλειδιών μητρώου

Μπορείτε να προσπαθήσετε να επαναφέρετε τα κλειδιά μητρώου για να επιλύσετε το σφάλμα Visual Studio. ρίξτε μια ματιά στον οδηγό Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε το μητρώο στα Windows για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα κλειδιά μητρώου των Windows και τον τρόπο επαναφοράς τους.

Μέθοδος 6: Προσθήκη εξαίρεσης στο τείχος προστασίας των Windows

Μπορείτε να προσθέσετε μια εξαίρεση στο Τείχος προστασίας των Windows για να επιλύσετε το πρόβλημα δεν είναι δυνατή η εκκίνηση του προγράμματος Η πρόσβαση στο Visual Studio δεν επιτρέπεται. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Στο μενού Έναρξη, πληκτρολογήστε και αναζητήστε προστασία από ιούς και απειλές. Κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Κάντε κλικ στο Manage settings.

3. Κάντε κλικ στο Προσθήκη ή αφαίρεση εξαιρέσεων.

4. Στην καρτέλα Εξαίρεση, κάντε κλικ στο Προσθήκη εξαίρεσης και επιλέξτε Αρχείο.

5. Τώρα, μεταβείτε στον κατάλογο αρχείων όπου έχετε αποθηκεύσει το πρόγραμμα και επιλέξτε το αρχικό αρχείο.

Περιμένετε να φορτώσει το εργαλείο και ελέγξτε αν έχετε επιλύσει το πρόβλημα.

Μέθοδος 7: Προσθήκη εξαίρεσης στο πρόγραμμα προστασίας από ιούς (εάν υπάρχει)

Εάν το πρόγραμμα προστασίας από ιούς προκαλεί σφάλματα στο Visual Studio, μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε μια εξαίρεση στο Πρόγραμμα προστασίας από ιούς για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα.

Σημείωση: Έχουμε δείξει τα βήματα για το Avast Free Antivirus ως παράδειγμα.

1. Ανοίξτε το Avast Antivirus.

2. Κάντε κλικ στην επιλογή Μενού από την επάνω δεξιά γωνία.

3. Από την αναπτυσσόμενη λίστα, επιλέξτε Ρυθμίσεις.

4. Στην καρτέλα Γενικά, μεταβείτε στις Αποκλεισμένες & Επιτρεπόμενες εφαρμογές.

5. Κάτω από την ενότητα Λίστα επιτρεπόμενων εφαρμογών, κάντε κλικ στο ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.

6. Τώρα, κάντε κλικ στο ADD, που αντιστοιχεί στη διαδρομή του Visual Studio, για να το προσθέσετε στη λίστα επιτρεπόμενων.

Σημείωση: Έχουμε δείξει ότι το App Installer προστίθεται ως εξαίρεση παρακάτω.

Μέθοδος 8: Απενεργοποίηση τείχους προστασίας του Windows Defender (Δεν συνιστάται)

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε το τείχος προστασίας του Windows Defender για να επιλύσετε το πρόβλημα από τον υπολογιστή σας. Διαβάστε τον οδηγό Τρόπος απενεργοποίησης του τείχους προστασίας των Windows 10 για να απενεργοποιήσετε με ασφάλεια το τείχος προστασίας του Windows Defender στον υπολογιστή σας.

Μόλις επιλυθεί το ζήτημα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει ξανά το Τείχος προστασίας των Windows. Μια συσκευή χωρίς σουίτα ασφαλείας είναι πάντα επιρρεπής σε επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού.

Μέθοδος 9: Απενεργοποιήστε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς (εάν υπάρχει)

Είναι σύνηθες φαινόμενο να προκύπτουν σφάλματα του Visual Studio λόγω προβλημάτων προστασίας από ιούς. μπορεί να θέλετε να απενεργοποιήσετε τα προγράμματα προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας. Ανατρέξτε στον οδηγό Πώς να απενεργοποιήσετε προσωρινά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς στα Windows 10 για να απενεργοποιήσετε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς στο σύστημά σας.

Μέθοδος 10: Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις ελέγχου λογαριασμού χρήστη

Σε αυτήν τη μέθοδο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε όλες τις προτροπές UAC στον υπολογιστή. Με άλλα λόγια, δεν θα λάβετε καμία προτροπή UAC για οποιαδήποτε δραστηριότητα στον υπολογιστή. Αυτό σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε οποιοδήποτε αρχείο εγκατάστασης χωρίς να ανταποκρίνεστε στους περιορισμούς λήψης που έχουν ορίσει ο διαχειριστής. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις UAC και να επιδιορθώσετε το σφάλμα μη εκκίνησης του προγράμματος Visual Studio.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου και μετά κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Ορίστε την Προβολή κατά ως Κατηγορία και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Σύστημα και Ασφάλεια στο διαθέσιμο μενού.

3. Κάντε κλικ στο Security and Maintenance.

4. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Change User Account Control settings.

5. Σύρετε το ρυθμιστικό προς τα κάτω στην επιλογή Ποτέ ειδοποιήστε και κάντε κλικ στο OK.

Σημείωση: Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης συστήματος εάν σας ζητηθεί. Αυτή η ρύθμιση θα τροποποιήσει τον υπολογιστή και δεν θα ζητήσει ποτέ άδεια διαχειριστή έως ότου επαναφέρετε την προτίμηση χρησιμοποιώντας τον επιλογέα.

Μέθοδος 11: Αλλαγή λογαριασμού χρήστη σε προφίλ διαχειριστή

Μπορείτε να επιλύσετε αυτό το ζήτημα αλλάζοντας το προφίλ χρήστη σας στο προφίλ διαχειριστή. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R ταυτόχρονα για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Πληκτρολογήστε netplwiz και κάντε κλικ στο OK για να ανοίξετε το παράθυρο Λογαριασμοί χρηστών.

Σημείωση: Το netplwiz είναι μια γραμμή εντολών που καταργεί τον κωδικό πρόσβασης ασφαλείας που έχει οριστεί για τον υπολογιστή.

3. Στην καρτέλα Χρήστες, επιλέξτε το λογαριασμό σας.

4. Κάντε κλικ στις Ιδιότητες.

5. Μεταβείτε στην καρτέλα Group Membership και επιλέξτε τον Διαχειριστή για να τον κάνετε λογαριασμό διαχειριστή.

6. Κάντε κλικ στο Εφαρμογή > ΟΚ.

Μέθοδος 12: Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του Visual Studio

Εάν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν λειτούργησε για εσάς, μπορείτε να επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις VS στις προεπιλογές. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να επιλύσετε το πρόβλημα αδυναμίας εκκίνησης του προγράμματος Visual Studio C++.

1. Ανοίξτε το πρόγραμμα Visual Studio στον υπολογιστή σας.

2. Κάντε κλικ στο Εργαλεία στη γραμμή μενού.

3. Επιλέξτε Ρυθμίσεις εισαγωγής και εξαγωγής…

4. Επιλέξτε Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων στον οδηγό ρυθμίσεων εισαγωγής και εξαγωγής και κάντε κλικ στο Επόμενο >.

5. Επιλέξτε Ναι, αποθηκεύστε τις τρέχουσες ρυθμίσεις μου και κάντε κλικ στο Επόμενο >.

Σημείωση: μπορείτε επίσης να επιλέξετε Όχι, απλώς επαναφέρετε τις ρυθμίσεις, αντικαθιστώντας τις τρέχουσες ρυθμίσεις μου.

6. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Finish.

7. Μόλις επαναφερθούν οι ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο Κλείσιμο για να κλείσετε τον οδηγό.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι μπορέσατε να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν είναι δυνατή η εκκίνηση του προγράμματος, η πρόσβαση στο Visual Studio στον υπολογιστή σας δεν είναι δυνατή. Σχολιάστε και πείτε μας ποια μέθοδος λειτούργησε για εσάς. Εάν έχετε ερωτήσεις, απορίες ή προτάσεις, μη διστάσετε να τις μοιραστείτε μαζί μας. Επίσης, ενημερώστε μας τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.

  Πώς να κλειδώσετε κελιά με βάση το χρώμα στο Microsoft Excel