Επεξήγηση του αυτοματισμού DevOps [+5 Tools]

Ο αυτοματισμός DevOps βοηθά στο κλείσιμο του βρόχου ανάδρασης μεταξύ των ομάδων Dev και Ops με ελάχιστη ανθρώπινη προσπάθεια για γρήγορη ανάπτυξη υπηρεσιών και εφαρμογών.

Η κατανάλωση προϊόντων ή υπηρεσιών τεχνολογίας έχει εκτοξευθεί στα ύψη. Τώρα, οι προγραμματιστές και οι παραγωγοί βρίσκονται υπό συνεχή πίεση για να ανταποκριθούν στη ζήτηση, να καινοτομήσουν, να δημιουργήσουν, να προωθήσουν, να ενημερώσουν και να επαναλάβουν.

Από την παραγωγή καταναλωτικών αγαθών έως την ανάπτυξη λογισμικού υψηλής τεχνολογίας IoT, θα βρείτε παντού ενοποίηση και ρομποτική αυτοματοποίηση διαδικασιών.

Το DevOps δεν είναι κάτι διαφορετικό. Πολλές εφαρμογές και πρακτικές αυτοματοποιούν τις επαναλαμβανόμενες εργασίες ενός κύκλου DevOps για να σας βοηθήσουν να δημοσιεύσετε λογισμικό, εφαρμογές για κινητά, υπηρεσίες ιστού ή φυσικά αγαθά γρηγορότερα από τους ανταγωνιστές σας.

Δεν γνωρίζετε ακόμα την αυτοματοποίηση DevOps ή δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε; Συνέχισε να διαβάζεις!

Τι είναι ο αυτοματισμός DevOps;

Ο αυτοματισμός DevOps είναι ένα σύνολο τεχνολογιών και εργαλείων που εκτελούν επαναλαμβανόμενες εργασίες και εργασίες ρουτίνας που οι μηχανικοί λογισμικού ή προϊόντων θα έκαναν με το χέρι. Κλείνει επίσης τους βρόχους και τα κενά ανατροφοδότησης και αιτημάτων από τις λειτουργίες προς την ομάδα ανάπτυξης και αντίστροφα.

Η αυτοματοποίηση εργασιών ανάπτυξης καθ’ όλη τη διάρκεια ενός κύκλου ζωής ανάπτυξης λογισμικού (SDLC) βοηθά τις ομάδες λειτουργιών και τις ομάδες ανάπτυξης εφαρμογών να συνεργάζονται.

Τέτοιες συνεργασίες θα μπορούσαν να αφορούν οτιδήποτε στον κύκλο DevOps, όπως η συνεχής βελτίωση των σχεδίων, οι εκδόσεις έκδοσης, οι δοκιμές, οι εκδόσεις, οι αναπτύξεις και η παρακολούθηση εφαρμογών λογισμικού. Αυτό ισχύει επίσης και για τους κύκλους ζωής ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών.

Τα ακόλουθα είναι οι δύο κύριοι στόχοι της αυτοματοποίησης του κύκλου DevOps:

  • Ενισχύστε τη συνεργασία μεταξύ ομάδων σε έργα
  • Αυτοματοποιήστε επαναλαμβανόμενες, συνήθεις, χειροκίνητες και επιρρεπείς σε σφάλματα εργασίες.

Οι πρακτικές και τα εργαλεία αυτοματισμού DevOps επιταχύνουν τους κύκλους του χρόνου μέχρι την αγορά, μειώνοντας τα σημεία συμφόρησης που προκαλούνται από ανθρώπινα λάθη, αναβλητικότητα, ελλείψεις δεξιοτήτων κ.λπ. Έτσι, η ομάδα ανάπτυξης και λειτουργίας σας αντιμετωπίζει λιγότερους και μικρότερους βρόχους ανατροφοδότησης.

Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτοματισμό σε διάφορες εργασίες DevOps. Ορίστε μερικά παραδείγματα:

  • Εφαρμόστε αποτελεσματικά τους πιο πρόσφατους κωδικούς στην πιο πρόσφατη δέσμευση
  • Σε μια τελική έκδοση σε ένα αποθετήριο λογισμικού
  • Για αναβαθμίσεις υπηρεσιών
  • Σε μια αυτόνομη εφαρμογή έτοιμη να βγει στην αγορά

Ο αυτοματισμός σάς δίνει τη δυνατότητα να κάνετε τη διαδικασία DevOps οικονομικά αποδοτική, προσιτή και έτοιμη για το μέλλον μέσω συνεχούς και σταδιακής ανάπτυξης λογισμικού/προϊόντων/υπηρεσιών.

Επιπλέον, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τον αυτοματισμό μέσω κοντέινερ, Kubernetes και υποδομής microservices.

Ανάγκη για αυτοματισμό στο DevOps

Χρειάζεστε αυτοματοποίηση στο DevOps για να αφήσετε τα μέλη της ομάδας DevOps να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο σε καταιγισμό ιδεών, ανάπτυξη νέων κωδικών, δοκιμές κωδικών κ.λπ. Εξαλείφει τις εγκόσμιες και επιρρεπείς σε σφάλματα εργασίες από τους πίνακες εργασιών της ομάδας σας. Ως εκ τούτου, μπορούν να συνεργάζονται πιο συχνά και να απαντούν αβίαστα στα ερωτήματα του άλλου.

Άλλοι αξιόλογοι λόγοι για να φέρετε μια κουλτούρα αυτοματισμού DevOps στην επιχείρησή σας είναι οι παρακάτω:

  Πώς να αποκτήσετε έναν αριθμό Google Voice

Σταθερά χαρακτηριστικά και λειτουργία

Μπορείτε να κάνετε το προϊόν, την εφαρμογή ή την υπηρεσία σας πιο συνεπή όταν χρησιμοποιείτε ένα εργαλείο ρομποτικής αυτοματοποίησης διεργασιών σε κάθε φάση του κύκλου DevOps. Τα ρομπότ δεν κάνουν λάθη έως ότου ο κωδικός είναι ελαττωματικός.

Επομένως, εάν χρειάζεται να δημιουργήσετε περισσότερα αντίγραφα λογισμικού ή υπηρεσίας για διάφορες συσκευές και πλατφόρμες, χρησιμοποιήστε αυτοματοποιημένα DevOps.

Αυξάνει την ταχύτητα ανάπτυξης

Εάν χρειάζεται να αναπτύξετε περισσότερες εφαρμογές ή υπηρεσίες σε λιγότερο χρόνο, η αυτοματοποίηση DevOps είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Εφαρμόζοντας αυτήν την πρακτική, μπορείτε να αποκτήσετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων σας και να μεταφέρετε γρήγορα το προϊόν σας στην αγορά.

Όχι μόνο το αρχικό προϊόν, αν υπάρχουν σφάλματα ή απειλές ασφαλείας που εντοπίστηκαν αργότερα από χρήστες και ηθικούς χάκερ, μπορείτε να προωθήσετε ενημερώσεις κώδικα σχεδόν αμέσως. Έτσι, αυξάνετε την εμπιστοσύνη των χρηστών στην επωνυμία σας.

Κάνει το DevOps Scalable

Μπορείτε να κλιμακώσετε τη διαδικασία ανάπτυξης πιο γρήγορα με αυτοματοποιημένα DevOps παρά με συμβατικά DevOps.

Κάνει τα DevOps ευέλικτα

Οι αλλαγές μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή στην επιχείρησή σας ή στην αγορά. Τέτοιες αλλαγές απαιτούν άμεσες αναβαθμίσεις προϊόντων ή υπηρεσιών ώστε να ανταποκρίνονται στη ζήτηση των πελατών για χαρακτηριστικά και λειτουργίες. Μερικές φορές, μπορείτε ακόμη και να ανανεώσετε τα γραφικά της επωνυμίας σας που θέλετε σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Σε μια αυτοματοποιημένη διαδικασία DevOps, πρέπει να κάνετε γρήγορες αλλαγές διαμόρφωσης για εφαρμογή σε υπηρεσίες και προϊόντα. Ως εκ τούτου, μπορείτε να παραμείνετε στον αγώνα για συνεχείς αλλαγές στη δυναμική της αγοράς.

Τύποι αυτοματισμού DevOps

Οι τύποι αυτοματισμού DevOps σε μια επιχείρηση ποικίλλουν ανάλογα με τον κλάδο, τη βάση πελατών, το μέγεθος της αγοράς, τις επενδύσεις, την υιοθέτηση του cloud κ.λπ. Ακολουθούν οι τυπικοί τύποι αυτοματισμού DevOps που μπορείτε να εφαρμόσετε:

#1. Αυτόματη δοκιμή

Οι αυτοματοποιημένες δοκιμές από άκρο σε άκρο εντοπίζουν ελαττώματα, σφάλματα, ευπάθειες ασφαλείας και σφάλματα στην αρχή του αγωγού συνεχούς ενοποίησης και συνεχούς παράδοσης (CI/CD).

Αυτός ο αυτοματισμός στο DevOps διασφαλίζει τακτική, ασφαλή και υψηλής ποιότητας παράδοση προϊόντων, υπηρεσιών ή εφαρμογών στους χρήστες.

#2. Αυτοματοποιημένο CI/CD

Αυτοί οι αγωγοί ταιριάζουν καλύτερα και χρησιμοποιούνται συχνά από ευέλικτες ομάδες DevOps. Η αυτοματοποίηση του αυτοματισμού CI/CD είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη καλής ποιότητας και ασφαλούς κώδικα.

Αυτό σας βοηθά επίσης να καλύψετε κρίσιμες επιχειρηματικές ανάγκες. Μπορείτε επίσης να επεκτείνετε τη διαδικασία σε συνεχή ανάπτυξη — όπως ισχύει — όπου όλες οι επιτυχημένες τροποποιήσεις και ενημερώσεις θα μεταβούν αυτόματα στο επίπεδο παραγωγής.

#3. Αυτόματη Συνεργασία

Η ρύθμιση συσκέψεων, καταιγισμού ιδεών και εκδηλώσεων ψηφιακού πίνακα θα μπορούσε να κοστίσει πολύ χρόνο στις ομάδες DevOps σας. Επίσης, δεν είναι κατάλληλο για τους μηχανικούς να είναι απασχολημένοι με την οργάνωση συναντήσεων.

Εδώ έρχεται η αυτοματοποίηση στη συνεργασία DevOps. Πολλά εργαλεία, όπως το Bitbucket Server, το Atlassian Confluence, το Microsoft Teams, το Atlassian JIRA, το Basecamp κ.λπ., διευκολύνουν την αυτοματοποιημένη συνεργασία.

#4. Αυτοματοποιημένη παροχή δικτύου

Σε τέτοιους αυτοματισμούς DevOps, οι προγραμματιστές έχουν πάντα πρόσβαση στους απαραίτητους υπολογιστικούς πόρους κατόπιν ζήτησης. Δεν χρειάζεται να εμπλακούν οι μηχανικοί στη διαμόρφωση του συστήματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Kubernetes, Containers και πολλά άλλα εργαλεία για την παροχή πλατφορμών δικτύου και υπολογιστών.

#5. Αυτόματη παρακολούθηση εφαρμογών

Μπορείτε να ρυθμίσετε τα αυτοματοποιημένα εργαλεία παρακολούθησης εφαρμογών και υπηρεσιών στο έργο DevOps. Τυχόν χρόνοι διακοπής λειτουργίας, ζητήματα σέρβις, σφάλματα, καθυστερήσεις κ.λπ., θα παρακολουθούνται αυτόματα. Μειώνει τον μέσο χρόνο επισκευής (MTTR). Μπορείτε επίσης να τροφοδοτήσετε δεδομένα μέσω εργαλείων διαχείρισης δυναμικού περιβάλλοντος (DEM).

Χρησιμοποιήστε περιπτώσεις αυτοματισμού DevOps

Ανάπτυξη λογισμικού

Ο μεγαλύτερος αυτοματισμός DevOps συμβαίνει στον κλάδο ανάπτυξης λογισμικού. Ο αυτοματισμός διασφαλίζει την ομαλή επικοινωνία μεταξύ των συμπαικτών, με αποτέλεσμα την καλύτερη και ταχύτερη συνεργασία. Η ανάλυση του έργου και η κατανομή εργασιών σε διαφορετικές ομάδες μπορούν να γίνουν αυτόματα με αυτήν τη διαδικασία.

  Πώς να αλλάξετε τη θέση του αρχείου Docker sock;

Τα αυτοματοποιημένα DevOps μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν με τον έγκαιρο εντοπισμό ελαττωμάτων. Επιπλέον, μειώνει τον αριθμό σφαλμάτων και προωθεί ευκολότερες διορθώσεις σφαλμάτων σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής ανάπτυξης λογισμικού. Τέλος, διευκολύνει την ταχύτερη ανάπτυξη και παράδοση λογισμικού στους πελάτες.

Online Χρηματοοικονομική Εμπορική Εταιρεία

Οι διαδικτυακές εταιρείες fin-trade μπορούν να αυτοματοποιήσουν τη διαδικασία ανάπτυξης και δοκιμών τους μέσω του αυτοματισμού DevOps.

Βοηθά τους οργανισμούς να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ανάπτυξης σε λιγότερο από ένα λεπτό, η οποία χρειαζόταν μέρες ή ακόμη και εβδομάδες με μη αυτόματες προσπάθειες. Ο χρόνος επεξεργασίας μειώνεται επίσης και οι πελάτες εξυπηρετούν τα ενδιαφέροντά τους.

Πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών

Η αυτοματοποίηση του DevOps βοηθά τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να αναπτύξουν νέους κύκλους δικτύου μέσω του σχεδιασμού και της ανάπτυξης. Εκτός από αυτά, οι δοκιμές γίνονται πολλές φορές πιο γρήγοροι.

Επιπλέον, η αυτοματοποίηση βοηθά επίσης αυτές τις εταιρείες να προσθέτουν ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας στα επίπεδα δικτύου τους καθημερινά με ελάχιστη προσπάθεια. Προστατεύει τα δεδομένα των χρηστών από κάθε είδους απειλές ασφαλείας.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Οι τραπεζικές και οι εταιρείες χρηματοοικονομικής τεχνολογίας πρέπει να είναι προσεκτικές όσον αφορά τη συμμόρφωση με τα δεδομένα. Οι τράπεζες μπορούν να ενσωματώσουν μέτρα ασφάλειας και συμμόρφωσης αυτοματοποιώντας τη διαδικασία DevOps. Δεδομένου ότι η αυτοματοποίηση κάνει την ενσωμάτωση γρήγορη, υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες για κινδύνους ασφαλείας.

Μειώνει επίσης τον χρόνο που καταναλώνεται κατά τη διάρκεια της δοκιμής παλινδρόμησης. Ως αποτέλεσμα, οι τράπεζες μπορούν να προσφέρουν στους πελάτες τους ποιοτικές εφαρμογές σε λιγότερο χρόνο. Περιλαμβάνει επίσης λιγότερο υπολογιστικό χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι οι εταιρείες πρέπει να ξοδεύουν λιγότερα για αυτό.

Αυτοκινητοβιομηχανίες

Η κλιμάκωση της παραγωγής στη βιομηχανία κατασκευής αυτοκινήτων σημαίνει μια ταραχώδη μέθοδο. Είναι σημαντικό για τους κατασκευαστές να συλλάβουν το σφάλμα πριν από τη διαδικασία. Ο αυτοματισμός DevOps τους βοηθά να το κάνουν εύκολα και προωθεί την απρόσκοπτη κλιμάκωση της παραγωγής.

Χαρακτηριστικά

Επί του παρόντος, το οικοσύστημα DevOps δεν διαθέτει ένα εργαλείο αυτοματισμού πλήρους υπηρεσίας. Τα περισσότερα έργα χρησιμοποιούν διαφορετικά εργαλεία για διαφορετικές φάσεις του κύκλου ζωής του DevOps μιας εφαρμογής ή ενός προϊόντος. Ωστόσο, τα ακόλουθα είναι οι τυπικές δυνατότητες που πρέπει να προσφέρει ένα εργαλείο αυτοματισμού για DevOps:

  • Κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για κωδικούς λογισμικού ή δεδομένα σχεδίασης προϊόντων, έτσι ώστε οι αντίπαλοι και οι χάκερ να μην μπορούν να υποκλέψουν τα δεδομένα πνευματικής ιδιοκτησίας ή της επιχείρησής σας.
  • Συμπλήρωση κώδικα με βάση το AI και πρόταση σύνταξης για επαναλαμβανόμενα σενάρια.
  • Μια πλατφόρμα σεναρίων όπως το Google Colab παρέχει πρόσβαση σε διάφορες δημοφιλείς και πιο χρησιμοποιούμενες βιβλιοθήκες κώδικα. Έτσι, οι προγραμματιστές μπορούν να επιλέξουν τις βιβλιοθήκες και να κάνουν μικρές αλλαγές για να γράψουν πολύ κώδικα μέσα σε λίγα λεπτά.
  • Τα χαρακτηριστικά διαχείρισης έργου αναλύουν τα μεγάλα έργα σε μικρές εργασίες και τα ολοκληρώνουν γρήγορα.
  • Ένας ολιστικός πίνακας ελέγχου για ένα ή πολλά έργα DevOps.
  • Προσφέρετε ένα οικοσύστημα παρόμοιο με την παραγωγή, έτσι ώστε οι προγραμματιστές να μπορούν να εργαστούν σε μια τυπική πλατφόρμα. Αυτό θα περιορίσει τα αναπτυξιακά προβλήματα.
  • Συνεχείς δοκιμές και έλεγχος ευπάθειας ασφαλείας στο πίσω μέρος σε μια αυτοματοποιημένη διαδικασία.

Στη συνέχεια, θα συζητήσουμε πώς να επιλέξετε ένα κατάλληλο εργαλείο αυτοματισμού DevOps.

#1. Ευκολία στη χρήση

Το λογισμικό αυτοματισμού DevOps θα πρέπει να έχει μια διεπαφή που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας χωρίς να αισθάνεται πρόκληση. Διαφορετικές ομάδες θα χρησιμοποιήσουν αυτήν την εφαρμογή, η οποία θα μπορούσε να είναι μια νέα εμπειρία για πολλούς. Ως εκ τούτου, αυτά τα εργαλεία θα πρέπει να είναι φιλικά προς το χρήστη, εύχρηστα και να προσφέρουν τις απαραίτητες απεικονίσεις για κάθε χρήστη.

  7 Εργαλεία εντοπισμού σφαλμάτων WordPress για αντιμετώπιση προβλημάτων

#2. Επεκτασιμότητα

Καθώς η επιχείρησή σας επεκτείνεται, η ομάδα σας μπορεί να αναπτυχθεί. Εάν η εφαρμογή αυτοματισμού DevOps δεν προσφέρει επεκτασιμότητα, θα αναζητήσετε σύντομα άλλο εργαλείο. Για να αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις, προτιμήστε μια εφαρμογή που προσφέρει επεκτασιμότητα σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας.

#3. Χαρακτηριστικά έναντι τιμής

Κατά την επιλογή μιας πλατφόρμας αυτοματισμού DevOps, κάθε εταιρεία πρέπει να συγκρίνει την τιμή με την αξία που προσφέρει. Ελέγξτε εάν ένα εργαλείο θα προσφέρει όλες τις δυνατότητες που χρειάζεστε και πόσο θα σας κοστίσει.

#4. Ενσωμάτωση

Διάφορες ομάδες θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα εργαλεία, επομένως θα πρέπει να υποστηρίζουν την ενοποίηση με όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται συνήθως για ομαλή ροή εργασίας. Βεβαιωθείτε ότι το ενσωματώνετε με εργαλεία ανάπτυξης, IDE, πλατφόρμες διαχείρισης έργων, πλαίσια δοκιμών και εργαλεία επικοινωνίας.

Βρείτε παρακάτω μερικά εργαλεία αυτοματισμού DevOps που εμπιστεύεται η πιο επιτυχημένη ομάδα DevOps:

Λιμενεργάτης

Το Docker είναι ένα εργαλείο για ταχεία ανάπτυξη εφαρμογών. Εκατομμύρια προγραμματιστές χρησιμοποιούν αυτήν την πλατφόρμα για να δημιουργήσουν, να εκτελέσουν και να μοιραστούν γρήγορα σύγχρονες εφαρμογές. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής της ανάπτυξης για να παραλείψετε τις επαναλαμβανόμενες εργασίες διαμόρφωσης.

Αυτή η ολοκληρωμένη πλατφόρμα συνοδεύεται από UI, CLI και API που συνεργάζονται για αποτελεσματική και προβλέψιμη ανάπτυξη. Υποστηρίζει επίσης συνεργάτες cloud όπως AWS, Azure και JFrog.

Τζένκινς

Το Jenkins είναι η κατάλληλη πλατφόρμα για εργασίες ανάπτυξης οποιουδήποτε μεγέθους. Είναι ένας διακομιστής αυτοματισμού ανοιχτού κώδικα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε, να αναπτύξετε ή να αυτοματοποιήσετε οποιοδήποτε έργο DevOps.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε αυτό το αυτόνομο πρόγραμμα σε Windows, Mac, Linux και λειτουργικά συστήματα που μοιάζουν με Unix. Χρησιμοποιώντας εκατοντάδες πρόσθετα, μπορείτε να τα ενσωματώσετε με άλλα εργαλεία που χρησιμοποιείτε.

Git

Μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία DevOps χρησιμοποιώντας το Git. Αυτό το σύστημα ανοιχτού κώδικα μπορεί να χειριστεί γρήγορα και αποτελεσματικά έργα οποιουδήποτε μεγέθους. Προσφέρει επίσης δυνατότητες όπως πολλαπλές ροές εργασιών, βολικές περιοχές σταδίου και φθηνή τοπική διακλάδωση.

Εφόσον αυτή η εφαρμογή εκτελεί όλες τις λειτουργίες τοπικά, μπορείτε να παρατηρήσετε την υψηλή ταχύτητα της διαδικασίας. Λόγω του κατανεμημένου συστήματος και του συστήματος διακλάδωσης, μπορείτε να εφαρμόσετε οποιονδήποτε αριθμό ροών εργασίας εδώ.

Ansible

Με τις δυνατότητες αυτοματισμού του Ansible, μπορείτε να μεταμορφώσετε τις πρακτικές DevOps του έργου ανάπτυξης. Σας δίνει τη δυνατότητα να εκσυγχρονίσετε το IT και να αναπτύξετε εφαρμογές λογισμικού πιο γρήγορα και καλύτερα. Οι ομάδες μπορούν εύκολα να κατανοήσουν, να υιοθετήσουν και να χρησιμοποιήσουν αυτήν την πλατφόρμα για γρήγορη ανακάλυψη σφαλμάτων.

Επίσης, είναι χρήσιμο για αξιόπιστες αναπτύξεις και συντονισμένους βρόχους ανάδρασης. Έτσι, οι εργαζόμενοι μπορούν να ανταποκριθούν και να κλιμακώσουν τη ροή εργασίας τους ανάλογα με τη ζήτηση.

Progress Chef

Το Progress Chef είναι μια πλατφόρμα που φέρνει μαζί προγραμματιστές και sysadmin. Η λύση έχει τέσσερα προϊόντα: Chef Infra, Chef Habitat, Chef InSpec και Chef Automate.

Προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση αυτοματισμού για εφαρμογές και υποδομές. Οι ομάδες μπορούν να επιταχύνουν τη ροή εργασίας DevOps με το Progress Chef διασφαλίζοντας παράλληλα τη συμμόρφωση, τη διαχείριση, την παράδοση εφαρμογών και την ασφάλεια στο cloud.

Τελικές Λέξεις

Για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας, πρέπει να αναπτύξετε υπηρεσίες και προϊόντα πιο γρήγορα. Οι επιχειρήσεις υπό τέτοια πίεση χρησιμοποιούν αυτοματισμό στις διαδικασίες DevOps τους.

Ο αυτοματισμός DevOps δεν εξαλείφει το εργατικό δυναμικό από τη γραμμή ανάπτυξης προϊόντος, υπηρεσίας ή εφαρμογής. Αντίθετα, αυξάνει την ποιότητα των προϊόντων σας και μετριάζει τα σφάλματα.

Υιοθετήστε την αυτοματοποίηση DevOps για να μεταφέρετε το προϊόν σας στην αγορά το συντομότερο δυνατό με τα λιγότερα λάθη. Επίσης, ενημερώνετε συχνά το προϊόν σας χωρίς να ξοδεύετε τα χρήματα. Για βοήθεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παραπάνω εργαλεία αυτοματισμού DevOps.

Στη συνέχεια, μπορείτε να ελέγξετε τον κύκλο ζωής του DevOps.