Ενεργοποίηση εγγενούς κουμπιού σίγασης για καρτέλες Chrome


Πριν από λίγους μήνες, μια ενημέρωση του Chrome πρόσθεσε ένα εικονίδιο ηχείου που θα εμφανιζόταν σε όλες τις καρτέλες που αναπαράγουν ήχο. Η νέα προσθήκη είναι εξαιρετική αφού πολλοί ιστότοποι προβάλλουν διαφημίσεις που στην πραγματικότητα είναι βίντεο, με ήχο. Οι διαφημίσεις μερικές φορές κρύβονται πολύ καλά στο κάτω μέρος της σελίδας και θα καταλήγατε να ψάχνετε για πάντα χωρίς αυτόν τον χρήσιμο δείκτη να σας καθοδηγεί. Κάνει τη ζωή αρκετά εύκολη, αλλά είναι κάτι περισσότερο από ένα χρήσιμο σήμα που προστίθεται στην καρτέλα σας. Στην πραγματικότητα έχει μια λειτουργία, αν και πειραματική. Το εικονίδιο του ηχείου μπορεί να λειτουργήσει ως κουμπί σίγασης εάν ενεργοποιήσετε μια σημαία στο Chrome. Να πώς.

  Πώς να προβάλετε την πηγή HTML στο Google Chrome

Ανοίξτε μια νέα καρτέλα, πληκτρολογήστε chrome://flags και πατήστε Enter. Αναζητήστε το στοιχείο “Ενεργοποίηση ελέγχου διεπαφής χρήστη σίγασης της καρτέλας” και επανεκκινήστε το Chrome. Κάθε φορά που κάνετε μια αλλαγή σε μια σημαία, ένα εύχρηστο κουμπί επανεκκίνησης εμφανίζεται στο κάτω μέρος της σελίδας Chrome://flags για να σας επιτρέψει να επανεκκινήσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας με ανέπαφη την περίοδο περιήγησής σας.

Ανοίξτε ένα βίντεο YouTube για να δοκιμάσετε το νέο κουμπί σίγασης. Αυτό το κουμπί λειτουργεί τόσο όταν είναι επιλεγμένη η καρτέλα όσο και όταν βρίσκεται στο παρασκήνιο. Μόλις εμφανιστεί το εικονίδιο του ηχείου, τοποθετήστε τον κέρσορα του ποντικιού πάνω του. Θα μετατραπεί σε ένα ηχείο με μια κομμένη γραμμή πάνω του για να υποδεικνύει την κατάσταση σίγασης. Κάντε κλικ στο εικονίδιο όταν αλλάξει και η καρτέλα θα τεθεί σε σίγαση.

  Πώς να ελέγξετε την αναπαραγωγή Chromecast YouTube από το Κέντρο Ελέγχου στο iOS

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτό είναι ένα πειραματικό χαρακτηριστικό, επομένως ενεργοποιήστε το με δική σας ευθύνη. Είναι πραγματικά χρήσιμο και ελπίζω να το κάνει σύντομα σε σταθερή έκδοση. Ανάλογα με το πόσο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει, θα το διακινδύνευα. Συνήθως, αν έχω μουσική να παίζει σε μία καρτέλα και εργάζομαι σε διαφορετική, χρησιμοποιώ το κουμπί σίγασης του πληκτρολογίου μου για να σβήσω τη μουσική όταν χρειάζεται. Απαιτεί λίγο ψάξιμο για το ποιο είναι το σωστό κλειδί και είναι πιο βολικό από την εναλλαγή καρτελών. Η ενδεικτική λυχνία ήχου που λειτουργεί ως κουμπί σίγασης θα πρέπει να συμβάλλει στην καλή επιτάχυνση των πραγμάτων.

  Πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη και τα cookies στο Chrome