Πώς να ελέγξετε εάν το iPhone σας έχει ανακαινιστεί

Αφού αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο iPhone, ίσως αναρωτηθείτε για την ιστορία του. Όταν πουλήθηκε για πρώτη φορά, άφησε την Apple ως μια ολοκαίνουργια συσκευή ή μια συσκευή που είχε προηγουμένως ανακαινιστεί; Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να το πεις. Να πώς.

Βρείτε τον αριθμό μοντέλου του iPhone σας

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην επιλογή Γενικά > Πληροφορίες.

Μόλις πατήσετε στο About, θα εμφανιστεί μια λίστα με σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το iPhone, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος της συσκευής, της έκδοσης λογισμικού της και ενός αριθμού μοντέλου.

Προσέξτε προσεκτικά τον αριθμό μοντέλου, γιατί αυτό θα αποκαλύψει την προέλευση του iPhone.

  Minecraft Frogs: Πώς να τους βρείτε

Εάν ο αριθμός μοντέλου ξεκινά με M, αγοράστηκε καινούργιο από την Apple.
Εάν ο αριθμός μοντέλου ξεκινά με F, έχει ανακαινιστεί από την Apple ή μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.
Εάν ο αριθμός μοντέλου ξεκινά με P, πωλήθηκε ως εξατομικευμένο iPhone με γκραβούρα.
Εάν ο αριθμός μοντέλου ξεκινά με N, η Apple τον παρείχε ως συσκευή αντικατάστασης για ένα iPhone που δεν λειτουργεί σωστά.

Εάν διαπιστώσετε ότι το τηλέφωνό σας έχει ανακαινιστεί, δεν είναι απαραίτητα αιτία συναγερμού. Η Apple το βάζει Πιστοποιημένα Refurbished προϊόντα μέσα από μια αυστηρή διαδικασία που τα κάνει σαν καινούργια. Καθαρίζουν σχολαστικά κάθε μονάδα, αντικαθιστούν τυχόν σπασμένα εξαρτήματα εάν χρειάζεται και αλλάζουν την μπαταρία και το εξωτερικό κέλυφος.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την ιδιωτική περιήγηση στο Safari σε iPhone ή iPad

Γενικά, τα προϊόντα Apple Certified Refurbished μοιάζουν και λειτουργούν σαν ολοκαίνουργια iPhone, αλλά για νομικούς λόγους, η Apple δεν μπορεί να τα πουλήσει ως καινούργια. Η Apple προσφέρει συνήθως αυτά τα ανακαινισμένα προϊόντα σε αρκετά μεγάλη έκπτωση, ώστε να μπορούν να είναι εξαιρετικά.

Οι πάροχοι όπως η AT&T και η Verizon ανακαινίζουν επίσης τα iPhone και τα πωλούν με έκπτωση. Σε αντίθεση με την Apple, ενδέχεται να μην αλλάξουν μπαταρία ή να παρέχουν νέα εγγύηση 1 έτους στο τηλέφωνο. (Μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση της εγγύησης στο iPhone σας επισκεπτόμενοι Ο ιστότοπος εγγύησης της Apple και εισάγοντας τον σειριακό αριθμό της συσκευής.)

Ανακαινισμένες συσκευές τρίτων κατασκευαστών

Εάν το τηλέφωνό σας είχε προηγουμένως ανακαινιστεί από μια ανεξάρτητη επιχείρηση επισκευής που δεν είναι εξουσιοδοτημένη από την Apple, ο αριθμός μοντέλου δεν θα αντικατοπτρίζει απαραίτητα αυτό. Λίγοι τρίτοι προμηθευτές έχουν τα αυστηρά πρότυπα για την ανακαίνιση όπως κάνει η Apple, επομένως είναι καλύτερο να αποφύγετε τις ανακαινισμένες συσκευές τρίτων, αν είναι δυνατόν.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τις Slack Reminders (Δημιουργία, Επεξεργασία, Διαγραφή και Προβολή Υπενθυμίσεων)

Αν και η γνώση της προέλευσης του iPhone σας που βασίζεται στην Apple δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά στον τρόπο λειτουργίας του—αυτό εξαρτάται περισσότερο από το πώς το αντιμετώπισαν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες—είναι πάντα καλό να είστε πιο ενημερωμένοι και αυτή η γρήγορη συμβουλή κάνει τη δουλειά.