Ελέγξτε το AQI και αναπνεύστε ποιοτικό αέρα γύρω σας

Το οξυγόνο είναι απαραίτητο για μια υγιή ζωή εκτός από νερό και φαγητό. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε μερικές αξιόλογες εφαρμογές για τον έλεγχο της ποιότητας του αέρα γύρω σας, ώστε να αναπνέετε αέρα καλής ποιότητας.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε το μέρος που ζείτε και μένετε καθημερινά. Όλοι ελέγχουμε για τις πλησιέστερες ανάγκες, αλλά ποτέ δεν ελέγχουμε την ποιότητα του αέρα, η οποία είναι εξίσου σημαντική με άλλες.

Η ζωή σε περιβάλλον που αναπνέει μπορεί να μειώσει την πιθανότητα σοβαρών ασθενειών και ζητημάτων υγείας όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, καρκίνος του πνεύμονα, άσθμα κ.λπ. Τώρα θα σκεφτόσασταν πώς να ελέγξετε την ποιότητα του αέρα, σωστά; Μην ανησυχείς; Η προηγμένη τεχνολογία μας είναι εδώ με το AQI (Air Quality Index) για να μας βοηθήσει.

Γιατί χρειάζονται οι εφαρμογές AQI;

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, περίπου το 99% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε μέρη όπου η ποιότητα του αέρα υπερβαίνει τις συνιστώμενες οδηγίες. Η ποιότητα του αέρα είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους πρόωρους θανάτους.

Ως εκ τούτου, η γνώση της ποιότητας του αέρα του περιβάλλοντος σας είναι εξίσου σημαντική με τη γνώση της υγείας σας.

Για να κατανοήσουν την ποιότητα του αέρα ενός μέρους, οι προγραμματιστές έχουν καταλήξει σε εφαρμογές Air Quality Index (AQI). Αυτές οι εφαρμογές μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να κατανοήσουν την ποιότητα του αέρα ενός συγκεκριμένου μέρους και να αποφασίσουν ανάλογα.

Το περιβάλλον στο οποίο ζούμε είναι γεμάτο από διάφορα είδη ρύπων. Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι άχρωμο και άοσμο, το οποίο μπορεί εύκολα να οδηγήσει το ανθρώπινο σώμα σε σύγχυση, ζάλη, ακόμη και θάνατο. ακούγεται επικίνδυνο, σωστά;

Επίσης, πολλά περισσότερα επιβλαβή αέρια, όπως το διοξείδιο του θείου και το διοξείδιο του αζώτου, παράγονται από βιομηχανίες και οχήματα. Αυτά τα αέρια μπορεί να βλάψουν το αναπνευστικό σύστημα και να σας στείλουν γρήγορα στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης.

Η ενημέρωση για τη φύση μας είναι επίσης ένας σημαντικός τρόπος για να βελτιώσουμε τη φύση μας. Όσο πιο γρήγορα γνωρίζουμε το πρόβλημά μας, τόσο καλύτερη λύση βρίσκουμε. Οι εφαρμογές AQI χρειάζονται για τη διάδοση της ευαισθητοποίησης, της σημασίας και των πληροφοριών σχετικά με την ποιότητα του αέρα.

Ποιες είναι οι χρήσεις των εφαρμογών Air Quality;

Η εφαρμογή Air Quality κυκλοφόρησε επίσημα το 2013 και κανείς από εμάς δεν θα πίστευε ότι θα μπορούσαμε να λάβουμε τις λεπτομέρειες σχετικά με τον αέρα στα χέρια μας. Οι εφαρμογές Air Quality Index είναι ωφέλιμες για τους ανθρώπους να γνωρίζουν εάν το μέρος που διαμένουν είναι κατάλληλο για την υγεία τους ή όχι.

Αυτές οι εφαρμογές ενημερώνουν επίσης ένα άτομο την ποιότητα του αέρα άλλων πόλεων. Ως εκ τούτου, μπορείτε να ελέγξετε την ποιότητα του περιβάλλοντος πριν επισκεφθείτε ή σκεφτείτε να εγκατασταθείτε εκεί.

Οι εφαρμογές Air Quality Index σάς δείχνουν την ποιότητα του αέρα σε πραγματικό χρόνο, στατιστικά στοιχεία ρύπανσης και λεπτομερείς προβλέψεις καιρού και κλίματος. Πρόκειται για βασικές πληροφορίες που οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους και της οικογένειάς τους. Εκτός από αυτό, ο δείκτης ποιότητας αέρα βοηθά επίσης στον εντοπισμό του κεντρικού ζητήματος και στη λήψη υποχρεωτικών και ρυθμιστικών μέτρων για την επίλυσή τους και για να αναπνεύσει ο αέρας γύρω μας.

Οι πληροφορίες που παρέχονται από αυτές τις εφαρμογές ελαχιστοποιούν τους κινδύνους για την υγεία, σας δίνουν σχετικές προτάσεις και ιδέες για καλύτερη αναπνοή και σας κρατούν ενήμερους για τις τρέχουσες συνθήκες αέρα.

Πώς λειτουργούν οι εφαρμογές Air Quality;

Οι εφαρμογές ποιότητας αέρα μετρούν τον αέρα στο περιβάλλον μας και μας ενημερώνουν για το πόσο καθαρός ή μολυσμένος είναι. Η ποιότητα του αέρα μετριέται με τον δείκτη ποιότητας αέρα, που συντομεύεται ως AQI.

  Πώς να στείλετε μηνύματα μάρκετινγκ με το OneSignal με χαμηλότερο κόστος;

Το AQI λειτουργεί σαν ένα θερμόμετρο που ξεκινά από 0 έως 500 βαθμούς. Το AQI δείχνει την ποσότητα της ρύπανσης στον αέρα σε κλίμακα μοιρών.

Η ποιότητα του αέρα κάτω από το 51 θεωρείται υγιής και καθαρός αέρας. Καθώς ο αριθμός αυξάνεται, αυξάνεται και ο κίνδυνος για την υγεία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ποιότητα του αέρα από 151 έως 300 θεωρείται ανθυγιεινή και πάνω από αυτό θεωρείται επικίνδυνη για την υγεία. Αυτό το εύρος κατηγοριοποιείται με βάση τους πιο συνηθισμένους ρύπους όπως PM2,5, PM10, CO, O3, μονοξείδιο του άνθρακα κ.λπ., καθώς αυτοί οι ρύποι επηρεάζουν περισσότερο την ανθρώπινη υγεία.

Ωστόσο, διαφορετικές εφαρμογές έχουν διαφορετικούς και δημιουργικούς τρόπους παρουσίασης των δεδομένων. Αλλά αυτό που παραμένει το ίδιο είναι τα δεδομένα από τα οποία συλλέγουν. Η εφαρμογή ποιότητας αέρα συλλέγει δεδομένα από κρατικούς φορείς και άλλους πόρους.

Έτσι, αν ψάχνετε για την καλύτερη και πιο βολική εφαρμογή, εδώ είμαστε με μερικές εφαρμογές ποιότητας αέρα με μια σύντομη εισαγωγή, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη για εσάς.

Οφέλη από τη χρήση εφαρμογών ποιότητας αέρα

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι εφαρμογές για την ποιότητα του αέρα παρακολουθούν και μας ενημερώνουν για τους ρύπους στον αέρα όπως SO2, CO, O3 κ.λπ. Αυτό βοηθά στην ανάλυση της ποιότητας του αέρα στο περιβάλλον μας, ειδικά με λίγα μόνο κλικ.

Υπάρχουν αναμφισβήτητα πολλά οφέλη από τη χρήση αυτών των εφαρμογών, ειδικά για εκείνους τους ανθρώπους που ασχολούνται περισσότερο με τις υπαίθριες δραστηριότητες και την αθλητική ζωή, όπως οι ποδηλάτες, οι κολυμβητές, οι δρομείς κ.λπ.

Τα πιο σημαντικά οφέλη από τη χρήση εφαρμογών ποιότητας αέρα είναι ότι βοηθούν ένα άτομο να αποφύγει την πιο μολυσμένη περιοχή και να βρει ένα εναλλακτικό μέρος για υγιεινές υπαίθριες δραστηριότητες.

Εκτός από αυτό, η εφαρμογή σάς βοηθά επίσης να γνωρίζετε για την έκθεσή σας σε μολυσμένο αέρα, σας διδάσκει για την ατμοσφαιρική ρύπανση στο περιβάλλον σας και σας κρατά ενήμερους για την κρίση ρύπανσης.

Είναι οι εφαρμογές ποιότητας αέρα ακριβείς;

Όταν λαμβάνουμε προτάσεις για εφαρμογές ποιότητας αέρα, το ερώτημα της ακρίβειάς τους είναι αναμενόμενο και λογικό. Οι περισσότερες εφαρμογές ισχυρίζονται ότι είναι ακριβείς και πρακτικά είναι δυνατό καθώς αυτές οι εφαρμογές συλλέγουν δεδομένα από κυβερνητικούς ιστότοπους και πολλούς άλλους τοπικούς φορείς.

Επιπλέον, πολλές εφαρμογές διαθέτουν τον εξοπλισμό παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα. Ως εκ τούτου, αναλύουν τα δεδομένα τους και άλλα συλλεγόμενα δεδομένα για να δώσουν ακριβή και χρήσιμα αποτελέσματα στους χρήστες.

Τώρα, αν ψάχνετε για την καλύτερη εφαρμογή ποιότητας αέρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές ποιότητας αέρα από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε για μια εύκολη και βολική αναζήτηση.

IQAir AirVisual

Η εφαρμογή IQAir Airvisual είναι μια από τις πιο αξιόπιστες εφαρμογές ελέγχου ποιότητας αέρα. Το Airvisual παρακολουθεί τη ρύπανση σε 80 χώρες και περισσότερες από 10.000 πόλεις με δεδομένα από χιλιάδες αξιόπιστους αισθητήρες.

Η Airvisual χρησιμοποιεί μοναδικούς χρωματικούς κώδικες και εικονογραφικές αναπαραστάσεις για να περιγράψει το air condition, καθιστώντας το ελκυστικό για τους ανθρώπους και εύκολο στην κατανόηση. Η εταιρεία διαθέτει εφαρμογές για κινητά χωρίς διαφημίσεις για συσκευές Android και iOS.

Τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της εφαρμογής περιλαμβάνουν λεπτομερείς προβλέψεις σε πραγματικό χρόνο και δεδομένα ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Αυτή η εφαρμογή είναι επωφελής εάν εργάζεστε ή πηγαίνετε σε εξωτερικούς χώρους, καθώς παρέχει στους χρήστες 7 ημέρες ατμοσφαιρικής ρύπανσης και προγνώσεις καιρού.

Επιπλέον, αυτή η εφαρμογή διαθέτει επίσης μια πρόσθετη δυνατότητα που παρέχει συμβουλές και προτάσεις για την υγεία ανάλογα με την ποιότητα του αέρα για να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους για την υγεία των χρηστών λόγω της ρύπανσης στον αέρα.

Εργαστήρια Plume

Η Plume Labs λειτουργεί ως συσκευή ποιότητας αέρα στο τηλέφωνό σας. Έχουν τον μοναδικό τους αλγόριθμο για την πρόβλεψη της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και συνδέονται με 12.000+ σταθμούς παρακολούθησης περιβάλλοντος σε περίπου 60 διαφορετικές χώρες.

Αυτό καθιστά τα δεδομένα πιο αξιόπιστα καθώς προέρχονται από τοπικούς και κυβερνητικούς φορείς. Η εφαρμογή εξετάζει επίσης δεδομένα σχετικά με παράγοντες όπως ο χρόνος, οι καιρικές συνθήκες, οι ανθρώπινες δραστηριότητες κ.λπ., για να συγκρίνει τα δεδομένα και τις προβλέψεις τους για να κάνει πιο ακριβείς προβλέψεις αργότερα μέσα στην ημέρα.

  Πώς να ενεργοποιήσετε το CORS με Cookie HTTPOnly για ασφαλές διακριτικό;

Τα Plume Labs εξαγοράζονται πλέον επίσημα από τη γνωστή εταιρεία μετεωρολογικών προβλέψεων AccuWeather. Η Plume Labs διαθέτει ήδη εφαρμογές Android και iOS. Τώρα ανυπομονούν σύντομα να λανσάρουν τη νέα τους συσκευή ποιότητας αέρα.

AIRNow

Η AIRNow, επίσημος συνεργάτης της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ, της NASA, της NOAA και άλλων υπηρεσιών ποιότητας του αέρα, αναφέρει την ποιότητα του αέρα στον χρήστη χρησιμοποιώντας τον επίσημο Δείκτη Ποιότητας Αέρα των ΗΠΑ. Αυτή η εφαρμογή χρησιμοποιεί ένα ελκυστικό σύστημα κωδικών χρωμάτων για να σας ενημερώσει για την ποιότητα του αέρα του περιβάλλοντος σας.

Η AIRNow διαθέτει ένα τεράστιο δίκτυο πρακτορείων σε όλη τη χώρα. Αυτά τα πρακτορεία παρακολουθούν δεδομένα για το AIRNow. Αυτή η εφαρμογή έχει καλά εστιασμένο και ποιοτικό έλεγχο στα δεδομένα της. Αυτά τα δεδομένα διανέμονται σε πολλούς τομείς όπως το κοινό, ερευνητές, επιχειρήσεις κ.λπ.

Αυτή η εφαρμογή περιλαμβάνει τρέχουσα και προβλεπόμενη ποιότητα αέρα και βασικά δεδομένα από περισσότερες από 500 πόλεις στις Η.Π.Α. Εκτός αυτού, η εφαρμογή έχει φανταστικά χαρακτηριστικά που λένε για τοποθεσίες πυρκαγιάς, τις συνθήκες πυρκαγιάς, τα νέφη καπνού κ.λπ. Παρέχουν επίσης βασικές προτάσεις για την υγειονομική περίθαλψη. Μπορείτε να το βρείτε για τις συσκευές σας Android και iOS.

Μόλις εγκαταστήσετε την εφαρμογή, πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό της πόλης ή της περιοχής σας για να δείτε την τρέχουσα ποιότητα αέρα. Η εφαρμογή προσφέρει επίσης λεπτομερείς συζητήσεις για τις προβλέψεις. Ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό που έχει η εφαρμογή είναι ο χώρος αποθήκευσης. Μπορείτε να αποθηκεύσετε πολλά μέρη στην εφαρμογή, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε την ποιότητα του αέρα της καθημερινής ή σημαντικών περιοχών που επισκέπτεστε την ποιότητα του αέρα μέσα σε λίγα κλικ.

Βλαστός! Καπνίζω

Βλαστός! Το I Smoke είναι μια εφαρμογή για την ποιότητα του αέρα. Ξέρετε τι το κάνει διαφορετικό; Αυτή η εφαρμογή έχει έναν δημιουργικό και χιουμοριστικό τρόπο να δείχνει τη μέτρηση της ρύπανσης. Οι περισσότεροι ιστότοποι και εφαρμογές χρησιμοποιούν AQI, χρωματικό κώδικα και γραφήματα, αλλά αυτή η εφαρμογή δείχνει τη μέτρηση της ρύπανσης καθιστώντας την ισοδύναμη με τον αριθμό των τσιγάρων που έχετε εισπνεύσει.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί ανάλυση Berkeley Earth για να συγκρίνει τους θανάτους με τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζει ένας άνθρωπος. Η εφαρμογή είναι ευγενική, ακριβής και διασκεδαστική στη χρήση, ενώ διαθέτει επίσης έναν χάρτη σε πραγματικό χρόνο για να ελέγξετε ποιο μέρος θα θέλατε λιγότερο. Με άλλα λόγια, μπορείτε να μάθετε ποιο μέρος έχει αέρα που αναπνέει και ποιο πρέπει να αποφύγετε.

Αυτή η εφαρμογή έχει μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή που δείχνει πόσα τσιγάρα έχετε εισπνεύσει καθημερινά. Αυτή η εφαρμογή είναι πιο βολική για άτομα που τους αρέσει να ενημερώνονται για τον αέρα σύντομα και αστεία. Μπορείτε να το κατεβάσετε για τις συσκευές σας Android.

Θέματα Αέρα

Το Air Matters δημιούργησε μια εφαρμογή διαθέσιμη σε πολλές χώρες για να βοηθήσει τους ανθρώπους να παρακολουθούν την ποιότητα του αέρα ωριαία, εβδομαδιαία και καθημερινά. Αυτή η εφαρμογή δίνει επίσης ειδοποιήσεις για τη ρύπανση και ενημερώνει τους χρήστες με πολλές άλλες πληροφορίες, όπως θερμοκρασία, επίπεδο υγρασίας, ταχύτητα ανέμου κ.λπ.

Η εφαρμογή παρέχει ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο από περισσότερες από 11.000 υπηρεσίες παρακολούθησης του αέρα σε όλο τον κόσμο. Αυτή η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε 50 χώρες και περίπου 3.000 πόλεις. Αυτό που κάνει αυτήν την εφαρμογή μοναδική είναι ότι αυτή η εφαρμογή μπορεί επίσης να καταγράψει την ποιότητα του αέρα σε εσωτερικούς χώρους συνδέοντας με συσκευές καθαρισμού αέρα (μόνο εάν έχετε έναν έξυπνο καθαριστή αέρα).

Η εφαρμογή προσφέρει επίσης συμβουλές για τη διαχείριση της ποιότητας του αέρα και την προστασία από κινδύνους για την υγεία. Αυτή η εφαρμογή είναι μια από τις πιο αξιόπιστες και είναι διαθέσιμη τόσο σε Android όσο και σε iOS. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί μεθόδους ένδειξης χρωμάτων για να τις διευκολύνει και να τις κατανοήσει.

  Το μεγαλύτερο σημαίνει πραγματικά καλύτερο;

BreezoMeter

Το BreezoMeter είναι μια εφαρμογή που ξεκίνησε με αποστολή να βελτιώσει την υγεία των ανθρώπων και την ποιότητα του αέρα. Αυτή η εφαρμογή παρέχει σημαντικά, σε πραγματικό χρόνο και δεδομένα σχετικά με την ποιότητα του αέρα και τη ρύπανση, εύκολα και κατανοητά.

Το BreezoMeter διαθέτει ζωντανό μόνιτορ ποιότητας αέρα, το οποίο παρέχει ακριβή δεδομένα μετά από συνεχείς διαδικασίες δοκιμών και κατανόηση εξωτερικών αναθεωρήσεων.

Η ακρίβεια αυτής της εφαρμογής είναι ιδιαίτερα επικυρωμένη σχετικά με τον αέρα που αναπνέουμε καθώς λαμβάνουν τακτικές ενημερώσεις από 7000+ σταθμούς ποιότητας αέρα και προτείνει επίσης εξατομικευμένες συστάσεις υγείας στους χρήστες της.

Η εφαρμογή έχει μια ενότητα που ονομάζεται “Η έκθεσή μου”. Αυτή η ενότητα δείχνει το ακριβές επίπεδο του δείκτη ποιότητας αέρα της τρέχουσας τοποθεσίας ή του μέρους που περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σας. Αυτή η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε Android, iOS, καθώς και σε ιστότοπους.

AirCare

Το AirCare είναι μια εφαρμογή διαθέσιμη σε iOS και Android και μπορείτε επίσης να συνδέσετε αυτήν την εφαρμογή στο apple ρολόι σας. Αυτή η εφαρμογή ενημερώνει τον χρήστη σχετικά με τον δείκτη UV, τις ειδοποιήσεις πυρκαγιάς, τα δεδομένα ρύπανσης και χωρίς αμφιβολία για την ποιότητα του αέρα.

Αυτή η εφαρμογή διαθέτει μερικές επιπλέον λειτουργίες για να μοιράζεστε ενημερώσεις και δεδομένα με τον φίλο σας στο διαδίκτυο. Σε αυτήν τη λειτουργία, η εφαρμογή σάς επιτρέπει να κάνετε κλικ στις φωτογραφίες με την κάμερα και προσθέτει έναν δείκτη ποιότητας αέρα στο κάτω μέρος. Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης πληροφορίες φιλικές προς τα παιδιά, γραφήματα, χάρτες κ.λπ. Μπορείτε να μοιραστείτε τα δεδομένα σε πολλές πλατφόρμες όπως το Instagram, το Snapchat, το Twitter κ.λπ.

Έχουν τμήματα εκπαίδευσης και κοινότητας. Έχουν θερμικούς χάρτες, γραφήματα και οπτικό περιεχόμενο, που τα καθιστά ελκυστικά και ελκυστικά. Ως εκ τούτου, μπορείτε να πείτε ότι είναι μια εφαρμογή όλα σε ένα.

AirLief

Γιατροί και ασθενείς με άσθμα για καλή αναπνοή ανέπτυξαν το AirLief. Φέρνει στους ανθρώπους έγκαιρα δεδομένα σχετικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση και την τοποθεσία με εξατομικευμένες, χρήσιμες συμβουλές και προτάσεις για την υγεία. Η εφαρμογή AirLief διαθέτει επίσης έναν χάρτη που μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να βρουν την καλύτερη αναπνεύσιμη περιοχή στην πόλη.

Μπορείτε να λάβετε εξατομικευμένες συμβουλές υγείας δίνοντας στην εφαρμογή πέντε παράγοντες δεδομένων. Έχουν δημιουργήσει έως και 74 εύκολες καθημερινές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε, ώστε να μπορείτε να ζήσετε μια υγιεινή ζωή. Τα δεδομένα των πέντε παραγόντων περιλαμβάνουν πληροφορίες όπως η ηλικία, τυχόν αναπνευστικά προβλήματα, καπνίζετε ή όχι, ο χρόνος άσκησης και η μεταφορά που χρησιμοποιείτε.

Εκτός από αυτό, έχουν μια δυνατότητα που μπορεί να σας επιτρέψει να συνομιλήσετε με ειδικούς και να γίνετε μέλος της ομάδας AirLief. Αυτή η εφαρμογή θεωρείται πιο ωφέλιμη από άλλες εφαρμογές στη λίστα λόγω των κατασκευαστών της και των συμβουλών για την υγεία. Μπορείτε να το κατεβάσετε τόσο για συσκευές Android όσο και για iOS.

Σημείωση του συγγραφέα

Όλες οι εφαρμογές που αναφέρονται παραπάνω είναι χρήσιμες και ακριβείς. Ωστόσο, το AirNow ξεχωρίζει από τα άλλα, καθώς επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν πολλές τοποθεσίες, κάτι που τους βοηθά να ελέγχουν την ποιότητα του αέρα διαφορετικών τοποθεσιών με λίγα μόνο κλικ. Εκτός από αυτό, πιστεύω ότι είναι η σωστή απόφαση να εγκαταστήσετε εφαρμογές ποιότητας αέρα στη συσκευή σας για να παραμένετε ενημερωμένοι με μέρη που μπορεί να σας βλάψουν.

συμπέρασμα

Ανεξάρτητα από το επάγγελμα ή την ηλικία, η κατανόηση και η γνώση της ποιότητας του αέρα στο περιβάλλον σας είναι απαραίτητη καθώς επηρεάζει την υγεία σας και της οικογένειάς σας. Οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι η μεγαλύτερη έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να επηρεάσει τα εγκεφαλικά κύτταρα, τη μνήμη και το νευρικό σύστημα.

Αλλά είναι καλό να γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι γίνονται πλέον πιο προσεκτικοί σχετικά με το θέμα και προσπαθούν να κατανοήσουν την υγεία τους και το περιβάλλον τους.

Το Διαδίκτυο έχει κάνει τη ζωή μας εύκολη τώρα. Μπορούμε να φέρουμε μαζί μας έναν προσωπικό έλεγχο ποιότητας αέρα στο τηλέφωνό σας. Από εφήβους έως ενήλικες, οι εφαρμογές AQI έχουν γίνει οι καλύτεροι φίλοι τους για να σχεδιάζουν υπαίθριες δραστηριότητες καθώς ενημερώνουν για το AQI, τη θερμοκρασία και τις προγνώσεις καιρού.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε μερικά καλύτερα υγρόμετρα για να μετρήσετε με ακρίβεια την εσωτερική υγρασία.