Εκτελέστε Classic Games στον υπολογιστή σας με αυτούς τους 6 εξομοιωτές

Από τα πρώτα χρόνια, τα παιχνίδια ήταν μια από τις πιο κοινές μορφές ψυχαγωγίας για τον ανθρώπινο πολιτισμό. Με την εισαγωγή των υπολογιστών και των έξυπνων συσκευών, το παιχνίδι σε αυτά τα όργανα έχει γίνει η πιο διασκεδαστική και συναρπαστική μορφή αφοσίωσης για τους ανθρώπους.

Τα παιχνίδια σε υπολογιστές επιλέγονται από τους περισσότερους ανθρώπους, καθώς δεν χρειάζεται να εξαρτώνται από κανένα άλλο άτομο για την απόλαυσή τους. Το παιχνίδι ήταν επίσης ένα από τα πιο συναρπαστικά και ελκυστικά χαρακτηριστικά του υπολογιστή, με άτομα όλων των ηλικιών να το χρησιμοποιούν.

Τα πρώτα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν στους υπολογιστές ήταν απλά, εύκολα και ευχάριστα. Έγιναν γνωστά ως κλασικά ή ρετρό παιχνίδια και τα απολάμβανε ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων.

Με τις τεχνολογικές εξελίξεις, οι προγραμματιστές και οι προγραμματιστές άρχισαν να δημιουργούν πιο περίπλοκα και προκλητικά παιχνίδια. Αν και αυτά τα παιχνίδια έχουν επίσης καταφέρει να κερδίσουν τα φώτα της δημοσιότητας των χρηστών υπολογιστών, οι άνθρωποι εξακολουθούν να θέλουν να παίζουν αυτά τα παιχνίδια από τα πρώτα χρόνια. Αλλά επειδή η διεπαφή άλλαξε με τις τεχνολογικές εξελίξεις, η εκτέλεση αυτών των παιχνιδιών στους υπολογιστές της νέας εποχής μας είναι αδύνατη. Εδώ έρχονται να μας σώσουν οι εξομοιωτές.

Σε αυτό το άρθρο, θα αναπολήσουμε τα παλιά καλά παιχνίδια μας, γνωστά και ως κλασικά παιχνίδια ή ρετρό παιχνίδια, και πώς μπορούμε να τρέξουμε αυτά τα παιχνίδια στους τρέχοντες υπολογιστές μας χρησιμοποιώντας εξομοιωτές. Θα συζητήσουμε επίσης ορισμένους εξομοιωτές που μπορούν να μας βοηθήσουν να τρέξουμε αυτά τα παιχνίδια.

Τι είναι τα κλασικά παιχνίδια;

Τα πρώτα συστήματα βιντεοπαιχνιδιών ήταν σημαντικές συσκευές που απαιτούσαν μετρητά για να λειτουργήσουν. Ακολούθησαν τα NES και Gameboys, τα οποία απλοποίησαν και βελτίωσαν τα παιχνίδια. Για αυτές τις πλατφόρμες, οι καινοτόμοι δημιούργησαν αμέτρητα βιντεοπαιχνίδια.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε ο κόσμος των υπολογιστών, ανεβάζοντας το gaming σε ένα νέο επίπεδο. Προγραμματιστές και προγραμματιστές δημιούργησαν βιντεοπαιχνίδια γραφικών υψηλής ποιότητας και πολλά κλασικά παιχνίδια προσαρμόστηκαν για αναπαραγωγή σε υπολογιστές. Υπάρχουν περισσότερα από 100 παιχνίδια που αρέσουν σε όλους τώρα και θέλουν να παίζουν τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Τα παιχνίδια που παίζαμε πριν από δεκαετίες εξακολουθούν να θεωρούνται «Κλασικά».

Παρόλο που αυτά τα κλασικά παιχνίδια δημιουργήθηκαν πριν από πολύ καιρό, είναι εξαιρετικά συναρπαστικά και πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να προτιμούν να τα παίζουν. Η εκτέλεση αυτών των παιχνιδιών στα τρέχοντα συστήματα υπολογιστών μπορεί να είναι λίγο περίπλοκη, αλλά τέτοιες επιπλοκές μπορούν να επιλυθούν με τη βοήθεια εξομοιωτών.

Τι είναι οι εξομοιωτές;

Ένας εξομοιωτής στην πληροφορική είναι ένα εργαλείο που επιτρέπει σε ένα σύστημα υπολογιστή να συμπεριφέρεται όπως ένα άλλο σύστημα υπολογιστή. Οι εξομοιωτές διατίθενται και σε μορφές υλικού και λογισμικού. Είναι κυρίως διαθέσιμο σε μορφή λογισμικού στις μέρες μας. Γενικά, επιτρέπει σε εφαρμογές που δεν μπορούν να εκτελεστούν στην πραγματική διεπαφή του υπολογιστή να λειτουργούν στον κεντρικό υπολογιστή. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως περιφερειακά που έχουν δημιουργηθεί για συστήματα φιλοξενουμένων.

  26 Καλύτερο λογισμικό εξόρυξης δεδομένων

Η ικανότητα του λογισμικού υπολογιστή να αντιγράφει ή να προσομοιώνει ένα άλλο πρόγραμμα ή σύστημα μέσα σε μια ηλεκτρική συσκευή ονομάζεται εξομοίωση. Χρησιμοποιώντας έναν εξομοιωτή, μπορείτε να εκτελέσετε λογισμικό από μια εντελώς διαφορετική συσκευή στον υπολογιστή σας. Οι εξομοιωτές χρησιμοποιούνται συχνότερα για την εκτέλεση εναλλακτικών λειτουργικών συστημάτων και την αναπαραγωγή βιντεοπαιχνιδιών.

Γιατί χρειαζόμαστε εξομοιωτές για την εκτέλεση κλασικών παιχνιδιών;

Όπως ήδη γνωρίζουμε, ο τεχνολογικός κόσμος έχει υποστεί την πιο δραστική εξέλιξη τις τελευταίες δεκαετίες. Τα λειτουργικά συστήματα, το μέγεθος της οθόνης, οι διεπαφές καθώς και ο τρόπος εργασίας για όλους σχεδόν τους υπολογιστές έχουν αλλάξει πολύ με τα χρόνια.

Τα κλασικά παιχνίδια σχεδιάστηκαν για να ταιριάζουν στις προηγούμενες εκδόσεις των υπολογιστών. Αλλά οι υπολογιστές της νέας εποχής δεν μπορούν να τρέξουν αυτά τα κλασικά παιχνίδια λόγω της αλλαγής στη διεπαφή. Εδώ έρχονται να βοηθήσουν οι εξομοιωτές. Οι εξομοιωτές βοηθούν τους υπολογιστές της νέας εποχής να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον κατάλληλο για εργασία κλασικών παιχνιδιών. Διασφαλίζουν ότι χωρίς να βλάψουν ή να αλλάξουν τα υπάρχοντα προγράμματα του μηχανήματος, το μηχάνημα αφήνει τον αλγόριθμο gaming να τρέχει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η εύρεση του κατάλληλου εξομοιωτή για την εκτέλεση κλασικών παιχνιδιών στον υπολογιστή σας μπορεί να είναι δύσκολη. Εδώ, παραθέτουμε τους εξομοιωτές που ταιριάζουν καλύτερα για την εκτέλεση κλασικών παιχνιδιών στον υπολογιστή σας.

Libretro

Η κοινότητα του Libretro καλύπτει τρία έργα και όλα συνεργάζονται καλά. Αυτά τα τρία έργα είναι το Lakka, το RetroArch και το Libretro. Τα προγράμματα μεταφέρονται στο Libretro, μια βιβλιοθήκη εφαρμογών. Το Libretro είναι ένα συνοπτικό API που επιτρέπει την ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών και εξομοιωτών. Έχει πολύ απλό χαρακτήρα αλλά είναι πολύ αποτελεσματικό. Χρειάζεται κάποια εξήγηση για να εκτιμήσετε πραγματικά πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι για τα δικά σας έργα, δεδομένου του πόσο απλά είναι όλα.

Τα προγράμματα που μεταφέρονται στο Libretro εκτελούνται μέσω του RetroArch, μιας εφαρμογής frontend. Το Lakka είναι μια διανομή Linux που εκκινεί απευθείας στο RetroArch σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα. Είναι μια ολοκληρωμένη λύση για τη μετατροπή προσιτού υλικού υπολογιστή σε κονσόλες παιχνιδιών που είναι έτοιμες για χρήση αμέσως.

Αν και η εξομοίωση κονσόλας ήταν η πιο δημοφιλής περίπτωση χρήσης για το Libretro, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για σχεδόν οποιοδήποτε παιχνίδι 2D. Όλα τα συστήματα με διαθέσιμες διεπαφές Libretro είναι άμεσα προσβάσιμα σε λογισμικό που στοχεύει το Libretro API. Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες αυτών των συστημάτων μπορούν να παίξουν το παιχνίδι τους αμέσως χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για προσαρμογείς εισόδου/ήχου/βίντεο, τεχνικές δυσκολίες ή πολλά άλλα ζητήματα του πραγματικού συστήματος κεντρικού υπολογιστή.

  Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό DoorDash

Έτσι, μπορείτε να ξεκινήσετε το Libretro για να απολαύσετε όλα τα κλασικά παιχνίδια με αδιάκοπη διασκέδαση.

DeSmuMe

Ένας δημοφιλής εξομοιωτής παιχνιδιών για υπολογιστές με Windows είναι το DeSmuME, το οποίο σας επιτρέπει να παίζετε παιχνίδια Nintendo DS. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις DS ROM αυτού του προγράμματος που λαμβάνετε από το Διαδίκτυο. Το λογισμικό έχει προχωρήσει σημαντικά από το ντεμπούτο του πρώτου παιχνιδιού GameBoy. Με τη βοήθεια εξομοιωτών παιχνιδιών, το Nintendo DS έχει βελτιωθεί και είναι πλέον η ιδανική πλατφόρμα για την αναπαραγωγή έργων που προκαλούν νοσταλγία στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Η φιλική προς τον χρήστη διεπαφή δημιουργήθηκε με γνώμονα τους αρχάριους και προορίζεται για παίκτες παντού. Αρχικά, αυτό το εργαλείο σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να δοκιμάσουν και να βελτιώσουν τα έργα τους. Αν και το πρόγραμμα μπορεί να είναι λίγο δύσκολο για αρχάριους, οι χρήστες μπορούν γρήγορα να εξοικειωθούν με τη διεπαφή. Τέλος, υποστηρίζει σημαντικό αριθμό ROM. Επιπλέον, η αδιάλειπτη περίοδος παιχνιδιού σε αυτόν τον εξομοιωτή είναι το διασκεδαστικό μέρος.

Mednafen

Το “My Emulator Doesn’t Need A Frickin Excellent Name” συντομεύεται ως Mednafen. Το προηγούμενο όνομά του ήταν Nintencer. Είναι ένας εξομοιωτής πολλαπλών συστημάτων ανοιχτού κώδικα που βασίζεται στη γραμμή εντολών. Οι πυρήνες του περιέχουν τόσο τον αρχικό κώδικα όσο και αρκετές θύρες άλλων εξομοιωτών. Οι πραγματικοί πυρήνες του για τα Sony PlayStation, Sega Saturn, Nintendo Virtual Boy και NEC PC Engine είναι γνωστοί για την εξαιρετική δεξιοτεχνία, τη συμβατότητα και την ακρίβειά τους.

Μπορείτε να παίξετε πολλά κλασικά παιχνίδια σε αυτόν τον εξομοιωτή. Ήρθε λοιπόν η ώρα να επαναφέρουμε εκείνες τις νοσταλγικές στιγμές.

Αν και το Mednafen έχει μόνο μια διεπαφή γραμμής εντολών στην επίσημη διαμόρφωσή του, οι έμπειροι χρήστες θα το θεωρήσουν απλό να ρυθμίσουν και να λειτουργήσουν. Εκτός από τους πυρήνες Sony PlayStation, NEC PC Engine CD, PC-FX και Sega Saturn, οι περισσότεροι από τους πυρήνες της Mednafen δεν χρειάζονται BIOS. Ο φάκελος “υλικολογισμικού” στον κατάλογό σας Mednafen πρέπει να βρίσκεται εκεί όπου οι χρήστες τοποθετούν αρχεία BIOS.

ΜΑΜΕ

Το “Multiple Arcade Machine Emulator” είναι γνωστό με τη συντομογραφία MAME. Στόχος αυτού του εξομοιωτή είναι η διατήρηση δεδομένων. Η ικανότητα να παίζουν παιχνίδια θεωρείται ως υποπροϊόν της διαδικασίας διατήρησής τους. Χιλιάδες vintage arcade παιχνίδια υποστηρίζονται από το MAME, αν και δεν μπορούν να παιχτούν όλα. Στόχος του είναι να παρακολουθεί την ιστορία του λογισμικού πολλών δεκαετιών. Αν και δεν μπορείτε να παίξετε κάθε παιχνίδι, μπορείτε να παίξετε πολλά ρετρό παιχνίδια σε αυτόν τον εξομοιωτή.

  Πώς να αντιγράψετε μια λίστα αναπαραγωγής Spotify

Το MAME προφυλάσσει από την απώλεια και τη λήθη αυτού του σημαντικού κομματιού του «παλιού» λογισμικού, ενώ η ηλεκτρονική τεχνολογία συνεχίζει να προοδεύει γρήγορα. Αυτό επιτυγχάνεται με την λεπτομερή περιγραφή της λειτουργίας του υλικού. Αυτή η τεκμηρίωση παρέχεται ως ο πηγαίος κώδικας MAME. Το MAME έχει ένα αδελφό έργο που ονομάζεται MESS, η συντομογραφία του «Multi Emulator Super System». Αυτό το έργο βοηθά το MAME να τεκμηριώσει το ευρύ φάσμα vintage υπολογιστών, παιχνιδιών, διεπαφών, κονσολών κ.λπ.

Dolphin Emulator

Το Dolphin είναι ένας από τους πιο ευρέως γνωστούς εξομοιωτές. Είναι ένας εξομοιωτής GameCube και Wii που είναι δωρεάν, ανοιχτού κώδικα και λειτουργεί με τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα. Ο πρώτος εξομοιωτής GameCube που μπορούσε να τρέξει παιχνίδια επί πληρωμή ήταν το Dolphin. Μετά από μια δύσκολη περίοδο ανάπτυξης, το Dolphin έγινε τελικά ελεύθερο λογισμικό ανοιχτού κώδικα και συμπεριέλαβε υποστήριξη για εξομοίωση Wii.

Η λειτουργία Dolphin σε Android έγινε μια δυνατότητα καθώς το υλικό για κινητά βελτιώθηκε με την πάροδο του χρόνου. Το Dolphin έχει συγκεντρώσει θετικές κριτικές από τον Τύπο πληροφορικής και παιχνιδιών για το υψηλό επίπεδο συμβατότητας, τη συνεπή ανάπτυξη, τις πολλές δυνατότητες και την ικανότητα εκτέλεσης παιχνιδιών με βελτιώσεις γραφικών στις αρχικές πλατφόρμες.

OpenEmu

Για το macOS, υπάρχει ένας εξομοιωτής παιχνιδιών πολλαπλών συστημάτων ανοιχτού κώδικα που ονομάζεται OpenEmu. Προσφέρει μια διεπαφή προσθήκης για την αναπαραγωγή του υλικού διαφόρων κονσολών, συμπεριλαμβανομένων των GameBoy, Genesis και Nintendo Entertainment System. Χάρη στη σχεδίαση, άλλοι προγραμματιστές μπορούν να επεκτείνουν τον αριθμό πυρήνων του συστήματος χωρίς να λαμβάνουν υπόψη συγκεκριμένα API του macOS.

Το backend του χρησιμοποιεί πολλές μηχανές παιχνιδιών, ενώ διατηρεί το αναγνωρίσιμο, εγγενές περιβάλλον χρήστη του macOS. Η πιο χαρακτηριστική πτυχή του OpenEmu είναι η βιβλιοθήκη ROM του, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν αρχεία ROM και να τα περιηγούνται σε ένα περιβάλλον γκαλερί που μοιάζει με το iTunes. Οι βάσεις δεδομένων του OpenEmu μπορούν να ανεβάζουν αυτόματα πληροφορίες παιχνιδιού και εξώφυλλα.

Εάν είστε χρήστης macOS, τότε δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το OpenEmu για να απολαύσετε διάφορα ρετρό παιχνίδια. Υπάρχει μια τεράστια βιβλιοθήκη με κλασικά για να παίξετε.

συμπέρασμα

Το “Old is Gold” είναι μια φράση που ακούμε συνεχώς ενώ αναπολούμε το παρελθόν. Αυτή η φράση ισχύει και στον κόσμο του gaming. Τα παιχνίδια της νέας εποχής έχουν πράγματι αντίκτυπο στον σημερινό κόσμο, αλλά δεν μπόρεσαν να μειώσουν τη γοητεία των κλασικών παιχνιδιών.

Οι εξομοιωτές έχουν συμβάλει στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των τεχνολογιών της νέας εποχής και της σφαίρας ρετρό παιχνιδιών. Η επιλογή του σωστού εξομοιωτή μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά μόλις επιλέξετε τον κατάλληλο εξομοιωτή για το σύστημά σας, ο οποίος εξυπηρετεί τις απαιτήσεις σας, η αναπαραγωγή κλασικών παιχνιδιών γίνεται εύκολη.

Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στα καλύτερα παιχνίδια πολλαπλών πλατφορμών.