Είναι το PS5 Cross-Platform με Xbox;

Το PS5 είναι η πιο πρόσφατη κονσόλα παιχνιδιών από τη σειρά Play Station της Sony και το Xbox είναι η κονσόλα παιχνιδιών της Microsoft. Και οι δύο κονσόλες είναι οι κύριες και κυρίαρχες συσκευές κονσόλας στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Οι μεγάλες και μικρές εταιρείες ή στούντιο τυχερών παιχνιδιών, ακόμη και μεμονωμένοι προγραμματιστές παιχνιδιών επικεντρώνονται σε αυτές τις πλατφόρμες και προσπαθούν να κάνουν τα παιχνίδια τους με τέτοιο τρόπο ώστε να εκμεταλλεύονται πλήρως το υλικό και να βελτιώνουν την εμπειρία παιχνιδιού των χρηστών. Τα παιχνίδια στο Xbox και το PS5 που μπορούν να παίξουν οι χρήστες είναι είτε εγγενή είτε cross-platform. Εάν εσείς και οι φίλοι σας σας αρέσει να παίζετε παιχνίδια μαζί και έχετε διαφορετικές κονσόλες και συσκευές, τα παιχνίδια πολλαπλών πλατφορμών σάς επιτρέπουν να παίζετε το παιχνίδι μαζί χωρίς προβλήματα, και αυτό δεν σας επιτρέπουν να κάνετε τα εγγενή παιχνίδια. Εάν είστε εδώ για να μάθετε εάν το PS5 είναι cross-platform με το Xbox και ποια είναι τα διαθέσιμα παιχνίδια στην αγορά, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει με αυτό. Θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αν το PS5 είναι cross-platform με το Xbox και αν μπορείτε να προσθέσετε παίκτες PlayStation στο Xbox. Επίσης, θα μάθετε αν το PS5 μπορεί να διασχίσει την πλατφόρμα με το PS4 και αν το PS4 μπορεί να προσθέσει φίλους του Xbox.

Είναι το PS5 Cross Platform με Xbox;

Τα εγγενή παιχνίδια είναι εκείνα τα παιχνίδια που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για μια πλατφόρμα και δεν θα λειτουργούν σε άλλη πλατφόρμα. Για παράδειγμα, εάν ένα παιχνίδι έχει κατασκευαστεί ειδικά για PS5, αυτό το παιχνίδι δεν θα λειτουργεί σε Xbox ή σε οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα. Η cross-platform διευκολύνει τη δουλειά για τους προγραμματιστές και δεν χρειάζεται να χτίζουν τα παιχνίδια τους διαφορετικά για κάθε πλατφόρμα. Έφτιαξαν το παιχνίδι μία φορά και θα τρέχει σε όλες τις πλατφόρμες. Για παράδειγμα, ένα παιχνίδι cross-platform θα λειτουργεί σε Xbox, PS και σε οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα. Θα μάθετε εάν το PS5 μπορεί να γίνει cross-platform με το Xbox και πώς να προσθέσετε παίκτες PlayStation στο Xbox περαιτέρω σε αυτό το άρθρο. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό λεπτομερώς.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την κάμερα web και το μικρόφωνό σας στο Zoom

Το Cross-Platform παίρνει δύο;

Ναι, το cross-platform μπορεί να πάρει δύο ή περισσότερους παίκτες και πλατφόρμες. Το παιχνίδι cross-platform σημαίνει ότι μπορείτε να παίξετε το ίδιο παιχνίδι με πολλούς διαφορετικούς παίκτες πλατφόρμας. Εάν ένα συγκεκριμένο παιχνίδι είναι cross-platform και multiplayer, εσείς και οι φίλοι σας μπορείτε να παίξετε το ίδιο παιχνίδι ταυτόχρονα από διαφορετικές πλατφόρμες. Για παράδειγμα, ένας παίκτης υπολογιστή, ένας παίκτης Xbox και ένας παίκτης PS θα παίζουν όλοι το ίδιο παιχνίδι, παρόλο που οι πλατφόρμες τους είναι διαφορετικές. Τα παιχνίδια μεταξύ πλατφορμών μπορούν να παιχτούν με δύο ή περισσότερους παίκτες ανάλογα με το παιχνίδι που παίζετε. Τώρα, ξέρετε ότι η cross-platform παίρνει δύο ή όχι.

Χρειάζονται δύο παιχνίδια μεταξύ πλατφορμών;

Όχι, το παιχνίδι It Takes Two δεν είναι παιχνίδι πολλαπλών πλατφορμών. Αυτό το παιχνίδι συνεχίζεται Xbox, PlayStationκαι Η/Υ. Αλλά έχει κατασκευαστεί εγγενώς για όλες αυτές τις πλατφόρμες και ένας παίκτης Xbox δεν μπορεί να παίξει το ίδιο παιχνίδι με έναν παίκτη PlayStation. Είναι πιθανό οι παίκτες του PS4 και του PS5 να μπορούν να παίξουν το παιχνίδι It Takes Two μαζί, καθώς και τους παίκτες της σειράς Xbox X και S, αλλά δεν είναι δυνατό όταν οι πλατφόρμες είναι διαφορετικές, ακόμα κι αν το υλικό τους είναι σχεδόν το ίδιο.

Μπορείτε να κάνετε crossplay μεταξύ Xbox και PlayStation;

Ναι, μπορείτε να κάνετε crossplay μεταξύ Xbox και PlayStation. Δεν εξαρτάται από την πλατφόρμα το crossplay μεταξύ Xbox και PlayStation ή μεταξύ άλλων πλατφορμών. Εξαρτάται πλήρως από το παιχνίδι εάν είναι συμβατό με πολλαπλές πλατφόρμες ή όχι. Τα παιχνίδια που σας επιτρέπουν να κάνετε crossplay μεταξύ Xbox και PlayStation είναι γνωστά ως παιχνίδια cross-platform, τα οποία, εάν είναι συμβατά, όχι μόνο σας επιτρέπουν να κάνετε crossplay μεταξύ Xbox και PlayStation, αλλά μπορούν επίσης να σας επιτρέψουν να παίξετε μεταξύ υπολογιστή και κινητού, κινητού και PS. ή Xbox και PC και αντίστροφα. Συνεχίστε να διαβάζετε περαιτέρω για να μάθετε εάν το PS5 είναι cross-platform με το Xbox.

Ποια παιχνίδια επιτρέπουν στο Xbox και το PS4 να παίζουν μαζί;

Υπάρχουν πολλά παιχνίδια που επιτρέπουν στους παίκτες Xbox και PS4 να παίζουν μαζί μερικά από τα παιχνίδια παρατίθενται παρακάτω:

Υπάρχουν πολλά περισσότερα παιχνίδια που επιτρέπουν στους παίκτες Xbox και PS4 να παίζουν μαζί, αλλά αυτά είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή.

Μπορούν οι άνθρωποι του PS4 και του Xbox να παίξουν μαζί;

Ναι, οι χρήστες PS4 και Xbox μπορούν να παίξουν μαζί. Καθώς τα παιχνίδια είναι κατασκευασμένα διαφορετικά για Xbox και PS4. Αλλά αν το παιχνίδι είναι συμβατό με πολλαπλές πλατφόρμες. Ένας παίκτης Xbox και ένας παίκτης PS4 μπορούν να παίξουν μαζί στο ίδιο παιχνίδι ή ακόμη και να είναι στην ίδια ομάδα ή στους εχθρούς, ανάλογα με τον τύπο του παιχνιδιού που παίζετε. Το Fortnite και το PUBG είναι τα πιο δημοφιλή παιχνίδια αυτή τη στιγμή στο Xbox και το PS4, και τα δύο είναι παιχνίδια cross-platform. Εάν δεν τα έχετε δοκιμάσει ακόμα, πρέπει να τα παίξετε μαζί με τους φίλους σας ως ομάδα στο διαδίκτυο.

  Ο απόλυτος οδηγός για την ανακατασκευή παλαιών πλάνα SD σε υψηλή ευκρίνεια

Μπορεί το PS4 να προσθέσει φίλους του Xbox;

Ναι, το PS4 μπορεί να προσθέσει φίλους Xbox αλλά μόνο μέσω του παιχνιδιού. Δεν υπάρχει άμεση επιλογή στο PS4 για να προσθέσετε φίλους Xbox. Παιχνίδια όπως το FIFA, το PUBG, το Fortnite και το Rocket League στο PS4 επιτρέπουν στους παίκτες να προσθέτουν τους φίλους τους από το Xbox στη λίστα φίλων τους και να παίζουν παιχνίδια μαζί τους όταν όλοι είναι συνδεδεμένοι. Αυτή η συμβατότητα παιχνιδιού μεταξύ πλατφορμών επιτρέπει στους παίκτες να προσθέτουν φίλους από διαφορετικές πλατφόρμες και να παίζουν μαζί. Τώρα ξέρετε αν το PS4 μπορεί να προσθέσει φίλους Xbox.

Είναι το PS5 Cross-Platform με Xbox;

Ναι, PS5 cross-platform με Xbox, αλλά όχι σε κάθε παιχνίδι. Καθώς το PS5 είναι η πιο πρόσφατη συσκευή παιχνιδιών της Sony και τις προηγούμενες εβδομάδες κυκλοφορίας του, δεν υπήρχαν πολλά διαθέσιμα παιχνίδια. Αλλά μετά από μερικούς μήνες, όλα τα παλαιότερα παιχνίδια όπως το Fortnite, το PUBG και πολλά άλλα έγιναν συμβατά με το PS5. Και καθώς όλα αυτά είναι παιχνίδια cross-platform, μπορούν επίσης να παιχτούν με παίκτες Xbox. Τώρα σίγουρα, ξέρετε αν το PS5 είναι cross-platform με Xbox ή όχι.

Μπορείτε να προσθέσετε φίλους PS5 στο Xbox;

Ναι, μπορείτε να προσθέσετε φίλους PS5 στο Xbox αλλά μόνο στο παιχνίδι. Εσείς και ο φίλος σας πρέπει να έχετε συνδέσει τον λογαριασμό τους στο Xbox με τον λογαριασμό τους στο PSN, εάν και οι δύο θέλετε να προσθέσετε ο ένας τον άλλον. Στο Xbox, δεν υπάρχει επιλογή ή άλλος τρόπος για να προσθέσετε απευθείας έναν φίλο από το PS5. Μόνο χρησιμοποιώντας παιχνίδια cross-play, μπορείτε να το κάνετε δυνατό. Η Sony και η Microsoft είναι δύο ξεχωριστοί κατασκευαστές. Έτσι, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να έχετε οποιαδήποτε επιλογή για να προσθέσετε έναν φίλο PS5 στο Xbox. Το παιχνίδι είναι ο μόνος τρόπος για να προσθέσετε φίλους PS5 στο Xbox.

  Αποκτήστε ένα Dark Theme For Medium στο πρόγραμμα περιήγησής σας

Μπορούν οι παίκτες Xbox και PS5 να παίξουν μαζί;

Ναι, οι παίκτες Xbox και PS5 μπορούν να παίξουν μαζί και τα παιχνίδια που το καθιστούν δυνατό είναι γνωστά ως παιχνίδια πολλαπλών πλατφορμών. Τα παιχνίδια πολλαπλών πλατφορμών επιτρέπουν σε παίκτες από διαφορετικές συμβατές συσκευές να παίζουν με παίκτες από διαφορετικές συμβατές συσκευές μαζί σε ένα μόνο παιχνίδι χωρίς προβλήματα ή λόξυγκα. Δεν είναι όλα τα παιχνίδια συμβατά με Xbox και PS5 και είναι συμβατά μεταξύ πλατφορμών. Παιχνίδια όπως το Fortnite, το PUBG, το Rocket League, το Call of Duty: Warzone, το NBA 2K22 και το FIFA είναι μερικά από τα δημοφιλή παιχνίδια συμβατά με πολλαπλές πλατφόρμες που είναι διαθέσιμα και στις σειρές PS5 και Xbox X και S.

Μπορείτε να κάνετε Cross Play PS5 και Xbox S;

Ναι, μπορείτε να παίξετε cross play PS5 και Xbox S σειρές. Το PS5 και το Xbox S είναι και οι δύο πιο πρόσφατες κονσόλες από τους κατασκευαστές τους, τη Sony και τη Microsoft, αντίστοιχα. Αρχικά, τα παιχνίδια cross-platform δεν ήταν πολλά, αλλά όσο περνούσε ο καιρός, προς το παρόν, υπάρχουν εκατοντάδες παιχνίδια διαθέσιμα που τρέχουν ομαλά τόσο στο PS5 όσο και στο Xbox S, τα οποία υποστηρίζουν επίσης cross play. Παιχνίδια όπως το PUBG, το Fortnite και το Rocket League είναι παιχνίδια cross play που μπορείτε να παίξετε και στις κονσόλες της σειράς PS5 και Xbox S.

Είναι το PS5 Cross Platform με PS4;

Ναι, PS5 cross platform με PS4. Υπάρχουν διαθέσιμα παιχνίδια τόσο για PS4 όσο και για PS5, αλλά δεν είναι όλα τα παιχνίδια PS5 συμβατά με το PS4 και αντίστροφα. Τα πιο δημοφιλή παιχνίδια όπως το Fortnite, το PUBG, το FIFA και μερικά ακόμη παιχνίδια τρέχουν τόσο στο PS4 όσο και στο PS5 και οι παίκτες που έχουν μία από αυτές τις κονσόλες μπορούν να παίζουν με πολλαπλές πλατφόρμες όποτε όλοι είναι συνδεδεμένοι. Τώρα ξέρετε ότι είναι PS5 cross platform με PS4.

Πώς προσθέτετε φίλους Xbox στο PS5;

Για να προσθέσετε φίλους Xbox στο PS5, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Σημείωση: Για αναφορά, έχουμε πάρει το FIFA23 σε αυτό το άρθρο.

1. Εκκινήστε το παιχνίδι FIFA23 στο PS5 σας.

2. Πατήστε το κουμπί R2 στο χειριστήριο PS5.

3. Χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα πλοήγησης στο χειριστήριο, μεταβείτε στην επιλογή Αναζήτηση προγράμματος αναπαραγωγής.

4. Στη γραμμή αναζήτησης, πληκτρολογήστε το EA ID ή το Xbox ID του φίλου σας και κάντε κλικ στην Αναζήτηση.

5. Επιλέξτε το πρόγραμμα αναπαραγωγής που θέλετε και κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη δίπλα του για να στείλετε μια πρόσκληση στον φίλο σας.

6. Μόλις η πρόσκλησή σας γίνει αποδεκτή από τον φίλο σας, γίνετε και οι δύο φίλοι. Όταν και τα δύο είναι online, μπορείτε να παίξετε παιχνίδια από τις δικές σας κονσόλες.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο προσθέτετε φίλους Xbox στο PS5.

Πώς προσθέτετε PlayStation Players στο Xbox;

Ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω για να προσθέσετε παίκτες PlayStation στο Xbox.

***

Ελπίζουμε ότι μάθατε για το εάν το PS5 είναι cross-platform με Xbox ή όχι και πώς μπορείτε να προσθέσετε παίκτες PlayStation στο Xbox. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Επίσης, ενημερώστε μας για το τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.