Ο απόλυτος οδηγός για την ανακατασκευή παλαιών πλάνα SD σε υψηλή ευκρίνεια

Αν θέλετε να αναβαθμίσετε ή να ανακατασκευάσετε παλιό υλικό SD σε ένα αντίγραφο υψηλής ευκρίνειας, πρέπει να ασχοληθείτε με πολλές τεχνολογίες και μετατροπές αρχείων. Αντίθετα, μπορείτε να δώσετε AVCLabs Video Enhancer AI μια προσπάθεια να μειώσετε την προσπάθεια και να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Η τάση του remastering παλιού πλάνα αυξάνεται επειδή οι θεατές απαιτούν βίντεο 2K, 4K, 4K UHD και 8K έναντι των συμβατικών βίντεο 720P ή SD.

Η ζήτηση έχει επίσης αυξηθεί λόγω της εύκολης πρόσβασης μέσω internet υψηλής ταχύτητας και προσιτών οθονών HD. Επιπλέον, οι διαδικτυακές πλατφόρμες ροής βίντεο έχουν ορίσει την τάση των βίντεο υψηλής ανάλυσης που δεν δείχνουν κανένα σημάδι αντιστροφής της τάσης.

Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών και προσωπικών αρχείων βίντεο θέλουν να αποτυπώσουν τις πλήρεις λεπτομέρειες των παλαιών ταινιών τους 35 mm για μακροχρόνια διατήρηση. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το remastering πλάνα SD.

Το παλιό remastering πλάνα βίντεο βελτιώνει τη συνολική ποιότητα του βίντεο, ώστε να φαίνεται καλά σε οθόνες μεγάλης οθόνης. Στη διαδικασία, τα προγράμματα επεξεργασίας βίντεο αυξάνουν το μέγεθος του καμβά βίντεο. Επίσης, προσθέτουν περισσότερα pixel στο βίντεο για να μην φαίνεται τεντωμένο.

Δεδομένου ότι τα φιλμ 35 mm (5600 X 3620 pixel) μπορούν να τραβήξουν βίντεο σε καλύτερη ποιότητα από τις σημερινές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές 4K (4096 X 2160 pixel), είναι εκπληκτικά ευκολότερο να μετατρέψετε τα δεδομένα αυτών των ταινιών σε ψηφιοποιημένα βίντεο HD. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας σαρωτής φιλμ με υψηλότερες κουκκίδες ανά ίντσα (DPI) όπως 4.000 DPI και περισσότερο.

Υπάρχει ένας άλλος ορισμός της ανακατασκευής παλιού πλάνα SD σε 2K, 4K ή περισσότερο είναι η επεξεργασία AI που αντλεί δεδομένα από ένα νευρωνικό δίκτυο και κατασκευάζει αυτόματα παρόμοια pixel για να κάνει το βίντεο εξόδου πιο φυσικό. Το AI χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση (ML) όπως παλινδρόμηση, βαθιά μάθηση, νευρωνικά δίκτυα, ενισχυτική μάθηση κ.λπ.

Είναι δυνατό να βελτιωθεί η ποιότητα των παλιών βίντεο επιστημονικά χρησιμοποιώντας δύο θεωρίες. Το πρώτο είναι να χρησιμοποιήσετε την αρχική ταινία στην οποία γυρίστηκε το βίντεο. Και, το δεύτερο είναι να μεγεθύνετε τον καμβά βίντεο ώστε να ταιριάζει στην ανάλυση μεγάλων οθονών τηλεόρασης και να γεμίσετε το κενό των pixel με τεχνητά δημιουργημένα.

Τώρα, οι προγραμματιστές λογισμικού επεξεργασίας βίντεο έχουν δημιουργήσει προηγμένα διαδικτυακά και εκτός σύνδεσης εργαλεία που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα των παλιών βίντεο χωρίς κόπο. Αυτοματοποιούν όλες τις διαδικασίες, ώστε να μην χρειάζεται να εμβαθύνετε σε πάρα πολλές τεχνολογικές λεπτομέρειες.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι το ψηφιοποιημένο αρχείο του βίντεο που θέλετε να αναβαθμίσετε σε HD, UHD, 4K κ.λπ. Εάν έχετε μόνο τις αυθεντικές ταινίες, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε σαρωτή ταινιών όπως Plustek OpticFilm, Pixl-latr, Epson Perfection κ.λπ., για ψηφιοποίηση περιεχομένου.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε remaster παλιών βίντεο σε εκδόσεις HD χρησιμοποιώντας αυτόνομο λογισμικό, διαδικτυακές εφαρμογές ιστού, εργαλεία που υποστηρίζονται από AI κ.λπ.

Βρείτε παρακάτω μερικές μεθόδους:

Αναβαθμίστε παλιά βίντεο σε HD με χρήση μετατροπέων βίντεο

Εάν αναζητάτε μια εύκολη διαδρομή και έχετε ένα ψηφιοποιημένο αντίγραφο ενός παλιού βίντεο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν από τους διάφορους μετατροπείς βίντεο. Μπορείτε να επιλέξετε μία από μερικές από τις δημοφιλείς επιλογές όπως AVCLabs Video Enhancer AITopaz Video Enhance AI, Pinnacle Studio, Final Cut Pro X, κ.λπ.

  Πώς να επαναφέρετε το Apple Watch χρησιμοποιώντας το iPhone σας

Τα εργαλεία διαθέτουν σχετικά εύκολες διεπαφές χρήστη (UI). Απλώς πρέπει να εντοπίσετε το αρχείο από το λογισμικό και να επιλέξετε τα προφίλ βίντεο εξόδου όπως 2K MP4, 4K MP4, 8K MP4 κ.λπ. Το λογισμικό θα χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες επεξεργασίας του υπολογιστή σας για τη μετατροπή του περιεχομένου. Θα χρειαστείτε έναν υπολογιστή υψηλής απόδοσης για την εργασία και θα βρείτε μερικούς στο άρθρο μας για υπολογιστές και φορητούς υπολογιστές προϋπολογισμού.

Αν θέλετε να αξιοποιήσετε την τεχνολογία cloud computing και τα βίντεο υψηλής ποιότητας στο διαδίκτυο και όχι στον υπολογιστή σας, μπορείτε να δοκιμάσετε τέτοιες πλατφόρμες.

Το remaster παλιό υλικό SD σε εφαρμογές web HD θα σας προσφέρει τη διεπαφή και τις μηχανές μετατροπέα βίντεο υψηλής απόδοσης για την εργασία. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια δοκιμαστική ή επί πληρωμή συνδρομή. Μερικές επιλογές για εσάς είναι οι Pikavue, neural.love, Flixier κ.λπ.

Αναβαθμίστε βίντεο HD σε HD χρησιμοποιώντας το Adobe Premiere Pro

Το Adobe Premiere Pro είναι το χρυσό πρότυπο για την παραγωγή βίντεο και τη μετα-επεξεργασία στη βιομηχανία βίντεο. Έρχεται με εξελιγμένο προγραμματισμό για την τελειοποίηση των βίντεο.

Επιπλέον, χρησιμοποιεί τεχνολογία επιτάχυνσης GPU για να ενισχύσει την ταχύτητα επεξεργασίας της αναβάθμισης βίντεο. Μπορείτε κυρίως να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για περαιτέρω βελτίωση και διόρθωση της ποιότητας βίντεο ενός αναβαθμισμένου βίντεο SD σε HD.

Θα βρείτε πολλές επιλογές για να κάνετε remaster παλιού πλάνα SD σε HD. Ωστόσο, η συμφόρηση που θα αντιμετωπίσετε είναι στα ακόλουθα σημεία:

  • Τα περισσότερα από τα διαθέσιμα εργαλεία εκτός σύνδεσης και στο διαδίκτυο ενδέχεται να μην παραδίδουν το περιεχόμενο εξόδου όπως ισχυρίζεται.
  • Πολλά εργαλεία αναβάθμισης βίντεο σας χρεώνουν παράλογες χρεώσεις.
  • Πρέπει να δοκιμάσετε πολλά εργαλεία και εφαρμογές ιστού για να βρείτε ένα αξιόπιστο, ειδικά εάν χρειάζεστε αναβάθμιση βίντεο για επαγγελματικούς σκοπούς.
  • Τέλος, ένα μεγάλο μέρος εργαλείων αναβάθμισης βίντεο που κυκλοφορούν διατίθενται με πολύπλοκο περιβάλλον εργασίας χρήστη.

Έτσι, για να σας βοηθήσουμε στην προσπάθειά σας να μετατρέψετε βίντεο SD σε HD, σας προσφέρουμε τα εξαιρετικά έξυπνα εργαλεία που αναπτύχθηκαν από την AVCLabs. Τα προϊόντα της είναι απαλλαγμένα από όλες τις ελλείψεις που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Τι είναι το AVCLabs;

AVCLabs είναι μια εταιρεία ανάπτυξης μετατροπέων βίντεο που χρησιμοποιεί λύσεις και τεχνολογίες AI για να διευκολύνει τις διαδικασίες παραγωγής πολυμέσων σας. Προσφέρει διάφορα εργαλεία μετατροπής βίντεο και αναβάθμισης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Το καλύτερο μέρος είναι ότι συνοδεύεται από προσιτές χρεώσεις αδειοδότησης για 1 μήνα, 1 χρόνο και μια ζωή. Ανάλογα με την επιχειρηματική διαδικασία, μπορείτε επίσης να αναβαθμίσετε την άδειά σας σε πολλούς υπολογιστές.

Μερικά από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά των AVCLabs που θα σας βοηθήσουν στο χόμπι ή την επιχείρησή σας πολυμέσων είναι:

  • Denoiser εικόνας AI
  • Βελτίωση πολλαπλών καρέ
  • Υπερ-ανάλυση από AI
  • Βαθιά μάθηση βασισμένη σε νευρωνικά δίκτυα
  • Αναβάθμιση βίντεο AI
  • Αφαίρεση φόντου βίντεο AI
  Πώς να σταματήσετε την παρακολούθηση email στο Gmail

Βρείτε παρακάτω τα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από τα AVCLabs και να αυξήσετε τα προσωπικά και επιχειρηματικά έσοδα:

Τα Εργαλεία AI από το AVCLabs

Video Enhancer AI

Εφαρμόζει τεχνικές επεξεργασίας βίντεο AI στα εισερχόμενα βίντεό σας για να κατανοήσει τον τύπο βελτιστοποίησης που χρειάζεται και να ανακατασκευάσει παλιό υλικό SD σε HD. Το εργαλείο βελτιώνει την είσοδο SD χρησιμοποιώντας αποκλειστικές τεχνολογίες όπως η αναβάθμιση υπερ-ανάλυσης και η δημιουργία επιπλέον pixel. Έτσι, το βίντεο εξόδου είναι εκπληκτικά υψηλής ποιότητας από την είσοδο.

Υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα ψηφιοποιημένων αρχείων βίντεο. Επιπλέον, μπορεί να αναβαθμίσει τα βίντεο που λαμβάνονται από βιντεοκασέτες, βιντεοκάμερες, κινητά τηλέφωνα κ.λπ. Υπάρχουν μόνο μερικά κλικ μεταξύ των εκδόσεων SD και HD του βίντεο και, ως εκ τούτου, εξοικονομείτε χρόνο. Επιπλέον, δεν χρειάζεστε δεξιότητες επεξεργασίας.

Photo Enhancer AI

Εάν είστε επεξεργαστής βίντεο και φωτογραφιών και θέλετε να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα από την προσπάθειά σας, η AVCLabs σας προσφέρει αυτό το εργαλείο AI. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για βελτίωση φωτογραφιών. Επίσης, εάν θέλετε να διορθώσετε λεπτή προβλήματα σε ένα αναβαθμισμένο βίντεο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το AI για να διορθώσετε τις εικόνες. Στη συνέχεια, μπορείτε να βάλετε τις διορθωμένες εικόνες στο βίντεο για καλύτερη προβολή.

Διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά βελτιστοποίησης όπως διόρθωση κόκκων, αφαίρεση θολών, διόρθωση σκιών, διόρθωση έκθεσης κ.λπ.

Photo Enhancer Online

Είναι μια εφαρμογή που φιλοξενείται στο cloud που σας επιτρέπει να εκτελείτε εργασίες βελτίωσης φωτογραφιών στο διαδίκτυο. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν δεν διαθέτετε υπολογιστή υψηλής απόδοσης. Μπορείτε είτε να αγοράσετε μια συνδρομή είτε να χρησιμοποιήσετε πιστώσεις κατ’ απαίτηση για να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα.

Κατάργηση βίντεο BG

Εάν δημοσιεύετε τακτικά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο YouTube, αυτό μπορεί να είναι ένα εύχρηστο διαδικτυακό εργαλείο. Μπορείτε να αφαιρέσετε το φόντο των βίντεό σας δωρεάν στο διαδίκτυο.

Πώς λειτουργεί το AI Enhancer Video AVCLabs;

Η συμβατική διαδικασία αναβάθμισης βίντεο απλώς γεμίζει τα κενά pixel ενός βελτιωμένου βίντεο με παρόμοιες χρωματικές παλέτες μέσω παρεμβολής.

Αντίθετα, το AVCLabs AI χρησιμοποιεί ένα νευρωνικό δίκτυο μοντέλων AI για βίντεο HD. Αυξάνει την ικανότητα επεξεργασίας του υπολογιστή σας να παράγει pixel ταιριάζοντας το αντικείμενο, την υφή και το χρώμα του σημείου στο κάδρο του βίντεο. Η εφαρμογή το επαναλαμβάνει καρέ-καρέ για να παράγει το τελικό remastered βίντεο HD.

Τα οφέλη των AVCLabs AI Tools

#1. Σας επιτρέπει να κάνετε remaster παλιού πλάνα SD σε υψηλή ευκρίνεια με λίγα κλικ. Χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες σε πολλά εργαλεία.

#2. Οποιοσδήποτε μπορεί να αναβαθμίσει τα βίντεο σε αυτό το εργαλείο χωρίς εκτεταμένες δεξιότητες επεξεργασίας.

#3. Πολυτελή βίντεο μαζικά χωρίς επίβλεψη. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα επωφελές για τις επιχειρήσεις.

#4. Μπορείτε να τηρήσετε την προεπιλεγμένη μορφοποίηση μετατροπής για να εξοικονομήσετε χρόνο και επιπλοκές. Απλώς εντοπίστε το βίντεο και πατήστε το κουμπί Upscale.

#5. Πραγματικά επεκτάσιμα και οικονομικά σχέδια συνδρομής για ιδιώτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Βήμα προς βήμα Οδηγός για το Remastering βίντεο στο AVCLabs Video Enhancer AI

Λήψη του λογισμικού

Το Video Enhancer AI είναι συμβατό με συσκευές Windows και macOS. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λειτουργικά συστήματα Windows 11, 10 ή 7. Εναλλακτικά, εάν έχετε macOS 10.15 ή μεταγενέστερη έκδοση, θα λειτουργήσει επίσης.

  Πώς να ρυθμίσετε τον χρόνο οθόνης για παιδιά στο iPhone

Το λογισμικό φιλοξενείται στον ασφαλή διακομιστή του Λήψη AVCLabs Ενότητα. Μπορείτε απλά να επισκεφτείτε την πύλη και να κατεβάσετε το αντίγραφο που χρειάζεστε. Η δωρεάν λήψη του εργαλείου συνοδεύεται επίσης από δωρεάν δοκιμαστική άδεια για έναν υπολογιστή.

Εγκατάσταση του AVCLabs Video Enhancer AI

Ίσως θέλετε να πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος για να απολαύσετε την καλύτερη ταχύτητα και ποιότητα επεξεργασίας. Δεδομένου ότι το εργαλείο διαθέτει ενσωματωμένο AI, χρειάζεστε ισχυρές επεξεργαστικές δυνάμεις για να επιτρέψετε στο AI να εκτελέσει τις εργασίες του.

Για υπολογιστές με Windows, είναι καλό αν έχετε GPU NVIDIA GTX 1050 Ti ή νεότερα μοντέλα. Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή σε macOS, προτιμήστε ένα Macbook που συνοδεύεται από το M1chip.

Κάντε διπλό κλικ στην εφαρμογή που κατεβάσατε για να ξεκινήσει η εγκατάσταση. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση.

Προσθήκη πηγής βίντεο

#1. Ανοίξτε το παράθυρο της εφαρμογής κάνοντας διπλό κλικ στο εικονίδιο της επιφάνειας εργασίας του AVCLabs Video Enhancer AI.

#2. Θα ανοίξει ένα παράθυρο του προγράμματος περιήγησης για να σας μεταφέρει στην οθόνη καλωσορίσματος online. Έχει μερικές κρίσιμες οδηγίες που πρέπει να διαβάσετε πριν ξεκινήσετε.

#3. Τώρα, κλείστε το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης και μεταβείτε στο παράθυρο του AVCLabs Video Enhancer AI.

#4. Θα πρέπει να δείτε μια οθόνη που λέει Λήψη μοντέλου AI. Περιμένετε έως και 100% λήψη χρόνου εκτέλεσης.

#5. Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη του μοντέλου AI, η εφαρμογή θα την εγκαταστήσει.

#6. Τώρα, θα πρέπει να δείτε ένα παράθυρο που λέει Απόθεση αρχείου βίντεο ή Κάντε κλικ για άνοιγμα.

#7. Εδώ, μπορείτε να σύρετε και να αποθέσετε το αρχείο βίντεο προορισμού για περαιτέρω επεξεργασία.

#8. Μόλις προσθέσετε το αρχείο, θα πρέπει να δείτε το παράθυρο λεπτομερειών του βίντεο που εμφανίζει Λίστα δυνατοτήτων, Ρυθμίσεις μοντέλου, Ρυθμίσεις βίντεο, Περικοπή σε γέμισμα καρέ, Αποσύνδεση και Ρυθμίσεις εξόδου.

Επιλέξτε A Resolution και AI Mode

#1. Κάτω από την επιλογή Upscale στις Ρυθμίσεις μοντέλου, μπορείτε να εφαρμόσετε προηγμένη επεξεργασία όπως Denoise και Face Refinement. Μπορείτε επίσης να προχωρήσετε χωρίς αυτές τις δυνατότητες.

#2. Στο ίδιο βήμα, κάντε κλικ στον οδοντωτό τροχό δίπλα στο Upscale για να αποκαλύψετε επιλογές όπως Standard, Ultra, Standard (Multi-Frame) και Ultra (Multi-Frame). Για υπολογιστές υψηλής τεχνολογίας, επιλέξτε Ultra (Multi-Frame). Για μέσους υπολογιστές, επιλέξτε Standard (Multi-Frame).

#3. Στις Ρυθμίσεις εξόδου, κάντε όποιες αλλαγές θέλετε στην έξοδο βίντεο.

#1. Τώρα, απλώς πατήστε το κουμπί Έναρξη επεξεργασίας για να ξεκινήσει η διαδικασία αναβάθμισης του βίντεο.

#2. Θα δείτε επίσης μια συγκριτική προβολή του επεξεργασμένου και του αρχικού βίντεο σε προβολή δίπλα-δίπλα στη διεπαφή λογισμικού.

#3. Το λογισμικό επεξεργάζεται το βίντεο καρέ καρέ. Αντίστοιχα, εμφανίζει μια εκτιμώμενη ώρα άφιξης (ETA) και τον χρόνο επεξεργασίας ανά καρέ (Δευτερόλεπτα/Πλαίσιο).

#4. Εάν ο υπολογιστής διαθέτει προηγμένο υλικό, το ETA θα είναι σύντομο. Μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία, θα δείτε το κουμπί Άνοιγμα φακέλου.

#5. Πατήστε το κουμπί Άνοιγμα φακέλου για πρόσβαση στο αρχείο που μετατράπηκε στον υπολογιστή σας.

Οι Τελικές Λέξεις

Το AVCLabs Video Enhancer AI είναι ένα ισχυρό λογισμικό που μπορεί εύκολα να ανακατασκευάσει παλιό υλικό SD σε HD. Το αυτοματοποιημένο σύστημα AI μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε remaster παλιών βίντεο στην καλύτερη δυνατή ανάλυση σε λιγότερο χρόνο και προσπάθεια.

Δεδομένου ότι το λογισμικό είναι διαθέσιμο για δωρεάν λήψη με δοκιμαστική άδεια, μπορείτε να το δοκιμάσετε χωρίς να ξοδέψετε χρήματα. Αν και, οι δυνατότητες θα είναι περιορισμένες, θα εξακολουθείτε να μπορείτε να καταλάβετε πόσο ισχυρό είναι το remaster παλιό στιγμιότυπο SD ή ο αλγόριθμος αναβάθμισης βίντεο του AVCLabs Video Enhancer AI.

Μπορείτε επίσης να βρείτε το συγκεντρωτικό μας άρθρο σχετικά με το Λογισμικό μετατροπέων βίντεο για Windows και macOS ένα ενδιαφέρον διάβασμα.