Είναι το Discord κατάλληλο για την επιχείρησή σας;

Το Discord, όπως το Microsoft Teams και το Slack, είναι μια πλατφόρμα επικοινωνίας που δημιουργήθηκε κυρίως για την κοινότητα του gaming. Προσφέρει βασικά εργαλεία για τον κλάδο και χαρακτηριστικά που μπορούν να αξιοποιήσουν πολλοί άλλοι. Δυστυχώς, ορισμένα κενά χαρακτηριστικών μπορεί να είναι μοιραία για επιχειρήσεις που δεν παίζουν παιχνίδια.

Για δικαιώματα περιεχομένου; Οχι.

Θα ξεκινήσουμε με τη μεγαλύτερη απεργία ενάντια στη χρήση του Discord για επαγγελματικούς λόγους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Όροι χρήσης, «διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει και να διαγράψει οριστικά το Περιεχόμενό σας από την Υπηρεσία με ή χωρίς ειδοποίηση για οποιονδήποτε λόγο ή χωρίς λόγο».

Επομένως, το Discord δεν έχει καμία νομική ευθύνη να βεβαιωθεί ότι το περιεχόμενό σας θα είναι εκεί αύριο το πρωί. Για έναν προγραμματιστή που πουλά το παιχνίδι του μέσω του Discord ή έναν streamer που έχει διακόψει μια έξοδο, αυτό μπορεί να είναι μια ταλαιπωρία. Αλλά για μια επιχείρηση που βασίζεται στο Discord για να παραδώσει τα μηνύματα και το περιεχόμενό της με ασφάλεια σε υπαλλήλους ή πελάτες, αυτό θα μπορούσε να είναι μοιραίο.

Δεν έχουν υπάρξει ακόμη αρκετές ιστορίες τρόμου για να αποτρέψουν κάθε είδους επιχείρηση από το να χρησιμοποιήσει το Discord ως εναλλακτική πλατφόρμα για τη συμμετοχή της κοινότητας.

  8 τρόποι για να εξατομικεύσετε τον λογαριασμό Discord σας

Ωστόσο, μάλλον δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε ως εργαλείο συνεργασίας και επικοινωνίας σε όλη την εταιρεία. Το Discord θα πρέπει πρώτα να κυκλοφορήσει μια τροποποιημένη έκδοση του λογισμικού και των Όρων Παροχής Υπηρεσιών που απευθύνεται απευθείας σε άτομα εταιρικού επιπέδου.

Για ορατότητα; Ναί.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Discord για επιχειρήσεις εκτός της βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών είναι το υψηλό επίπεδο προβολής που επιτυγχάνει μέσω της βαριάς ενσωμάτωσης. Ενώ οι ανησυχίες για το απόρρητο είναι το θέμα της ημέρας, η δυνατότητα να δείτε τι κάνουν οι συνάδελφοί σας και οι πελάτες σας μπορεί να είναι ένα πλεονέκτημα.

Υπάρχουν αμέτρητα εργαλεία και bots που μπορούν να δώσουν στον διακομιστή σας τον απόλυτο έλεγχο σχετικά με το είδος των πληροφοριών που μπορούν να δουν και να κάνουν στην πλατφόρμα άτομα με διάφορα δικαιώματα και δικαιώματα.

Της διχόνοιας Πλούσια Παρουσία Η δυνατότητα σάς επιτρέπει να βλέπετε ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιεί κάποιος στον διακομιστή σας, καθώς και ορισμένα μεταδεδομένα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα. Μπορείτε ακόμη και να αλληλεπιδράσετε μαζί του σε περιορισμένη χωρητικότητα.

Όλα εξαρτώνται από το πώς εσείς και το προσωπικό ή οι πελάτες σας θέλετε να αλληλεπιδράσετε (και πόσο χρόνο θέλετε να αφιερώσετε στη διαμόρφωση των προνομίων διακομιστή και της πρόσβασης).

  Πώς να εγκαταστήσετε το Discord στο PS4

Εάν αυτό το είδος προβολής θα μπορούσε να βελτιώσει το επιχειρηματικό σας μοντέλο, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το Discord. Διαφορετικά, το Microsoft Teams ή το Slack μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή για την επιχείρησή σας.

Για χρηστικότητα; Μπορεί

Το Discord σίγουρα δεν στερείται χαρακτηριστικών. Δυστυχώς, όμως, για τις περισσότερες επιχειρήσεις, οι δυνατότητες που διαθέτει σπάνια ευθυγραμμίζονται με αυτό που χρειάζονται οι περισσότεροι ψηφιακοί χώροι εργασίας. Για παράδειγμα, το Discord έχει εγγενή ενοποίηση με το Twitch αλλά όχι με το Microsoft Office. Τα όρια κοινής χρήσης στη δωρεάν έκδοση της εφαρμογής είναι αρκετά χαμηλά, αν και η χωρητικότητα ροής της είναι αρκετά υψηλή.

Το Discord λαμβάνει σοβαρά υπόψη τα θέματα ασφάλειας. Ωστόσο, η φυσικά ανοιχτή και ορατή δομή του καθιστά αδύνατη για τις εταιρείες την εύκολη ταξινόμηση, αποθήκευση ή αποστολή αρχείων μέσω πιο αποτελεσματικών δομών, όπως το SharePoint ή το OneDrive. Αυτό μπορεί να κάνει το Discord μια βιώσιμη επιλογή για ορισμένες συνεργασίες ή πλατφόρμες κοινωνικών μέσων που απευθύνονται σε πελάτες, αλλά όχι και τα δύο ταυτόχρονα.

Ένας διακομιστής Discord μπορεί να είναι δημόσιος ή ιδιωτικός. Ωστόσο, ακόμη και οι διακομιστές του Discord δεν παρέχουν κανένα διαχωρισμό μεταξύ του τι μπορεί να δει το εσωτερικό προσωπικό έναντι του τι μπορεί να δει οι πελάτες, οι μέτοχοι ή οι πιθανοί πελάτες.

  Πώς να εγκαταστήσετε θέματα Discord

Όπως το Reddit, η σουίτα χαρακτηριστικών που εστιάζουν στον χρήστη του Discord το καθιστά απόλυτα κατάλληλο για επιχειρήσεις που θέλουν συνομιλία VoIP, κείμενο και βίντεο με λειτουργίες που προσφέρει μόνο η Discord για άτομα στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών.

Οι περισσότερες εταιρείες, ωστόσο, επικοινωνούν με έναν τρόπο με τους υπαλλήλους τους και με άλλο τρόπο με τους πελάτες τους. Στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών, η πλειονότητα των μεγαλύτερων εταιρειών πραγματοποιεί εσωτερικές επικοινωνίες μέσω εφαρμογών που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό, όχι το Discord.

Αυτό υποβιβάζει το Discord σε έναν δημόσιο ρόλο που εξακολουθεί να είναι σημαντικός για την ικανότητα μιας εταιρείας να επικοινωνεί αποτελεσματικά με τους πελάτες της, όπου κι αν βρίσκονται.

Η ετυμηγορία? Οχι αλλά…

Το Discord διαφημίζεται στα περισσότερα καταστήματα εφαρμογών ως “Chat for Gamers”. Η εφαρμογή μπορεί να υπερηφανεύεται για έναν τεράστιο αριθμό μοναδικών χαρακτηριστικών που μπορεί να είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για τους προγραμματιστές παιχνιδιών, τους εκδότες, τους δημοσιογράφους, τους παίκτες και την κοινότητα και τους διοργανωτές εκδηλώσεων. Πολλές από αυτές τις δυνατότητες θα ήταν ευπρόσδεκτες στο Slack ή στο Microsoft Teams.

Δυστυχώς, η χρησιμότητα του Discord μεταξύ εταιρειών που δεν κάνουν ροή στο Twitch ή χρειάζονται πίνακες ήχου κοινότητας είναι αρκετά χαμηλή σε σύγκριση με άλλα πρότυπα του κλάδου.