Είναι πραγματικά ακριβείς οι εφαρμογές παρακολούθησης καρδιακού παλμού; Τους Βάζουμε στη Δοκιμή

Η υγεία έχει γίνει το επίκεντρο πολλών νέων gadget με τα προσωπικά συγκροτήματα γυμναστικής να γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Οι εφαρμογές υγείας έχουν γίνει μια λειτουργία στοκ τόσο στο Android όσο και στο iOS και πολύ πριν συμβεί αυτό, οι προγραμματιστές εργάζονταν για να αξιοποιήσουν καλύτερα αυτές τις συσκευές. Υπάρχουν εδώ και καιρό εφαρμογές που ισχυρίζονται ότι μετρούν τον καρδιακό σας ρυθμό χρησιμοποιώντας τίποτα περισσότερο από την μπροστινή ή/και την πίσω κάμερα του τηλεφώνου σας. Οι άνθρωποι προφανώς έχουν τις αμφιβολίες τους για εφαρμογές όπως αυτή, επειδή η μέτρηση ιατρικών πληροφοριών δεν μπορεί να είναι τόσο απλή. Προσωπικά προσπάθησα να «ξεγελάσω» αυτές τις εφαρμογές και εκείνες που ισχυρίζονται ότι μετρούν τον καρδιακό παλμό σαρώνοντας το πρόσωπό κάποιου είναι πολύ εύκολο να ξεγελαστούν με τίποτα περισσότερο από μια εικόνα που τοποθετείται μπροστά τους. Ωστόσο, αποφασίσαμε να δώσουμε μια ευκαιρία σε αυτές τις εφαρμογές. δείτε αν πραγματικά μπορούν να μετρήσουν τον καρδιακό ρυθμό ενός ατόμου και πόσο ακριβής είναι η μέτρηση.

Το πείραμα περιελάμβανε τρεις εφαρμογές. Cardio, Heartrate από Runtastic και Heartrate από Azumio. Και οι τρεις εφαρμογές είναι απίστευτα δημοφιλείς και έχουν εμφανιστεί εμφανώς στο App Store και έχουν εγκριθεί καλά. Ήταν αντιμέτωποι με δύο διεκδικητές. το πρώτο ήταν ο δείκτης μου. Ο καρδιακός ρυθμός δεν είναι τίποτα άλλο από τον σφυγμό σας και μπορείτε να μετρήσετε πόσους παλμούς έχετε τοποθετώντας δύο δάχτυλα πάνω από την ακτινωτή αρτηρία σας. Είναι τόσο εύκολο, πολλοί από εμάς μάθαμε να το κάνουμε στο σχολείο. Ο δεύτερος υποψήφιος ήταν ένα ψηφιακό μόνιτορ καρδιάς. Είναι μια ιατρική συσκευή που χρησιμοποιεί μια κατάλληλη περιχειρίδα πίεσης για τη μέτρηση της αρτηριακής σας πίεσης καθώς και του σφυγμού σας.

  Τρόπος προσθήκης χώρου αποθήκευσης cloud τρίτων στο Microsoft Teams

Όσον αφορά την ακρίβεια, το χειροκίνητο δύο δάχτυλα πάνω από την ακτινωτή αρτηρία λήφθηκε ως το πιο ακριβές. Διασταυρώθηκε με τον μέσο καρδιακό ρυθμό ηρεμίας ενός ενήλικα που είναι 72 bpm (παλμοί ανά λεπτό). Τα τεστ μετρούν την ακρίβεια, τον αριθμό των προσπαθειών που απαιτούνται για να γίνουν σωστές μετρήσεις και πόσος χρόνος χρειάστηκε για να ληφθεί μια ένδειξη. Το υποκείμενο της δοκιμής μετρήθηκε σε κατάσταση ηρεμίας, δεν πάσχει από υπέρταση κ.λπ. και δεν είναι λιποβαρές ή παχύσαρκο.

Χειροκίνητη εγγραφή παλμού: 79 bpm

Ψηφιακό όργανο παρακολούθησης καρδιακών παλμών

Ανάγνωση: 76 bpm

Ακρίβεια: Υψηλή ακρίβεια

Χρόνος που χρειάζεται: 30 δευτερόλεπτα

Προσπάθειες: μία προσπάθεια

Οι Εφαρμογές

Cardiio

Ανάγνωση: 74 bpm

Ακρίβεια: Υψηλή ακρίβεια

Χρόνος που χρειάζεται: 15 δευτερόλεπτα ανά προσπάθεια

Προσπάθειες: οκτώ προσπάθειες

Το Cardio ήταν μια απογοήτευση όσον αφορά το πόσες φορές έπρεπε να κάνω μια μέτρηση. Έδινε συνεχώς ενδείξεις τόσο χαμηλές όσο 42 ή 56. Φαίνεται ότι η παραμικρή κίνηση, κάτι τόσο απλό όπως η βαθιά ανάσα, μπορεί να βγάλει τον μετρητή της εφαρμογής από το σημάδι. Είναι απογοητευτικό γιατί όταν πηγαίνετε στο γιατρό για έλεγχο ή εάν χρησιμοποιούσατε ακόμη και μια ψηφιακή συσκευή παρακολούθησης καρδιακών παλμών όπως αυτή που απεικονίζεται παραπάνω, θα σας ζητούσαν να αναπνέετε κανονικά. Τούτου λεχθέντος, όταν η εφαρμογή έδωσε τελικά μια αξιοπρεπή ανάγνωση, ήταν ακριβής. Το Cardiio μπορεί να συνδεθεί και να μοιραστεί την ημερομηνία με την εφαρμογή Health στο iOS 8.

  Πώς να καταλάβετε εάν κάποιος διαβάζει το μήνυμά σας στο LinkedIn

Κατεβάστε το Cardiio από το App Store

Heartrate από τη Runtastic

Ανάγνωση: 78 bpm

Ακρίβεια: Υψηλή ακρίβεια

Χρόνος λήψης: 10-12 δευτερόλεπτα

Προσπάθειες: μία προσπάθεια

Το Heartrate της Runtastic είναι πολύ καλό στο να λογοδοτεί για την κανονική κίνηση του σώματος. Όσο το δάχτυλο του θέματος παραμένει σε επαφή με τον φακό της κάμερας, θα συνεχίσει να μετρά τον καρδιακό ρυθμό. Εάν το θέμα κινείται υπερβολικά, θα σας ζητήσει να μείνετε ακίνητοι υποδεικνύοντας ότι η ανάγνωση μπορεί να είναι ανακριβής. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να δώσει μια ανακριβή ανάγνωση, αλλά μια ανακριβής ανάγνωση είναι περισσότερο αποτέλεσμα κίνησης όπως το να μετακινείστε στην καρέκλα σας και όχι απλώς να πάρετε μια βαθιά ανάσα.

Εγκαταστήστε το Heartrate by Runtastic από το App Store

  Ελέγξτε τη βιβλιοθήκη μουσικής από το Κέντρο ειδοποιήσεων iPhone

Εγκαταστήστε το Heartrate by Runtastic από το Google Play Store

Heartrate από τον Azumio

Ανάγνωση: 72 bpm

Ακρίβεια: Υψηλή ακρίβεια

Χρόνος που χρειάζεται: 15 δευτερόλεπτα

Προσπάθειες: μία προσπάθεια

Αυτή η εφαρμογή είχε τις λιγότερες αποτυχημένες προσπάθειες μέτρησης. Αν εντόπιζε πρόβλημα, απλά θα ξεκινούσε από την αρχή. Μπορεί να μοιράζεται δεδομένα με την εφαρμογή Health στο iOS 8 και στην πραγματικότητα βρήκα ότι λειτούργησε καλύτερα από το Cardiio. Η εφαρμογή έχει επίσης μια έκδοση premium και έρχεται με περισσότερες δυνατότητες.

Εγκαταστήστε το Heartrate by Azumio από το App Store

Εγκαταστήστε το Heartrate by Azumio από το Google Play Store

Η ετυμηγορία

Αυτά τα όργανα παρακολούθησης καρδιακών παλμών είναι πράγματι ακριβή. Για να λάβετε τη σωστή ανάγνωση μπορεί να χρειαστούν μερικές προσπάθειες, αλλά η ανάγνωση δεν είναι λάθος ή πολύ μακριά. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αντικαταστήσουν τον γιατρό σας, αλλά για οποιονδήποτε αθλείται ή θέλει να παρακολουθήσει τα ζωτικά του στοιχεία χωρίς να αγοράσει ένα πρόσθετο για το τηλέφωνό του, αυτές οι εφαρμογές είναι πολύ χρήσιμες.

Σημείωση σχετικά με την ακρίβεια: Οι GP συνήθως δίνουν εντολή να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε δέκα από την ανάγνωση μιας ψηφιακής συσκευής ανάλογα με την τάση (εάν η μέτρησή σας είναι συνήθως υψηλότερη από τον μέσο όρο, προσθέστε δέκα, αν είναι μικρότερη από το μέσο όρο, μείον δέκα). Ο αριθμός δέκα αντιπροσωπεύει το αποδεκτό εύρος απόκλισης και χρησιμοποιήθηκε για τον προσδιορισμό της ακρίβειας.