Είναι οι βάσεις επιβίωσης και τα σπίτια επιζώντων το ίδιο πράγμα στο Minecraft

Όταν ξεκινάτε να παίζετε Minecraft ή ξεκινάτε έναν νέο κόσμο στο Minecraft, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνετε είναι να φτιάξετε ένα μικρό σπίτι. Δεν πρόκειται να είναι μεγάλο και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του θα είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα, π.χ. Cobblestone. Αυτό ονομάζεται αρχική κατοικία ή βάση όπου μένουν οι παίκτες μέχρι να χτίσουν κάτι καλύτερο.

Οι βάσεις επιβίωσης και τα σπίτια επιζώντων είναι το ίδιο πράγμα στο Minecraft;

Τα σπίτια και οι βάσεις του Minecraft είναι γενικά το ίδιο πράγμα. Μια βάση επιζώντων ή ένα σπίτι επιζώντων είναι αυτό που οι παίκτες αποκαλούν τα σπίτια/βάσεις που χτίζουν στο παιχνίδι, σε λειτουργία επιβίωσης, για να το παίξουν. Το πρώτο σπίτι που δημιουργείτε, δηλαδή, ένα αρχικό σπίτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση επιβίωσης ή σπίτι, αλλά γενικά θα καταλήξετε να το επεκτείνετε από αυτό που ήταν αρχικά.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα "No OpenGL Context" κατά την εκτέλεση του Minecraft στα Windows 10

Βάσεις επιβίωσης και σπίτια επιζώντων εναντίον αρχαρίων

Δεν υπάρχει κανόνας για το πώς μοιάζει ένα σπίτι/βάση επιβίωσης, αλλά γενικά, διαφέρουν από ένα αρχικό σπίτι με τους ακόλουθους τρόπους:

Ένα αρχικό σπίτι δημιουργείται γενικά κοντά στο σημείο αναπαραγωγής του παίκτη, ωστόσο τα σπίτια/βάσεις επιβίωσης δημιουργούνται κοντά σε στρατηγικά ευεργετικές περιοχές, π.χ. κοντά σε μια πηγή λάβας, μια πηγή νερού, κοντά σε ένα χωριό ή άλλη δομή παιχνιδιού, κοντά ή κάτω από μια τακτοποιημένη γενιά σπηλαίων που επιτρέπει ένα ασφαλές σπίτι που θα κατασκευαστεί κ.λπ.
Ένα αρχικό σπίτι θα έχει ένα ή δύο δωμάτια, και πιθανώς λίγη καλλιεργούμενη γη για την καλλιέργεια τροφίμων, αλλά τα σπίτια/βάσεις επιβίωσης τείνουν να έχουν πιο περίτεχνα αγροκτήματα δημιουργημένα έτσι ώστε να μπορούν να καλλιεργηθούν περισσότερα τρόφιμα. Έχουν επίσης περισσότερα δωμάτια με δωμάτια αφιερωμένα σε διαφορετικά πράγματα, π.χ., αίθουσα χειροτεχνίας, αποθήκη, αίθουσα τήξης, δωμάτιο γοητείας και πολλά άλλα.
Αισθητικά, ένα σπίτι μίζας σπάνια μπορεί να δει κανείς. Οι χρήστες θα χρησιμοποιήσουν ξύλινες πλάκες και σανίδες για να το κάνουν να φαίνεται καλύτερο, αλλά το ξύλο καίγεται και δεν είναι το καλύτερο μπλοκ για χρήση στο σπίτι. Τα σπίτια επιβίωσης θα είναι πιο στιβαρά με το εξωτερικό να είναι συχνά κατασκευασμένο από μπλοκ ανθεκτικά στις εκρήξεις ή μέτρα που λαμβάνονται στο σχεδιασμό για να εμποδίζουν τα αναρριχητικά φυτά να τα πλησιάσουν.
Λίγοι παίκτες καταλήγουν να δημιουργούν την κάτω πύλη κοντά στο αρχικό σπίτι τους. Δημιουργούνται σχεδόν πάντα κοντά, και μερικές φορές μέσα στη βάση επιβίωσης.

  Πώς να διορθώσετε τα παιχνίδια Minecraft LAN που δεν εμφανίζονται

Οι παραπάνω διαφορές δεν επιβάλλονται από το παιχνίδι. Οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα αρχικό σπίτι ως βάση επιβίωσής τους, εάν το επιθυμούν. Οι διαφορές που αναφέρονται παραπάνω προκύπτουν επειδή οι ανάγκες ενός παίκτη αλλάζουν όσο περισσότερο παίζει. Σύντομα συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν καλύτερα μέρη για να χτίσουν μια βάση και να κατανοήσουν πώς θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον χώρο καθώς και τις άμυνες που χρειάζονται για να τον κρατήσουν ασφαλή.