Πώς να διορθώσετε το σφάλμα “No OpenGL Context” κατά την εκτέλεση του Minecraft στα Windows 10

Το Minecraft είναι ένα παιχνίδι που δεν χρειάζεται πόρους. Αν δεν το τροποποιήσετε έντονα, δεν θα χρειαστεί μια κάρτα γραφικών πολύ υψηλής ποιότητας για να τρέξει, αν και το παιχνίδι μπορεί να είναι υποτονικό σε ένα παλαιότερο σύστημα. Στα Windows 10, έχετε δύο διαφορετικούς τύπους προγραμμάτων εγκατάστασης για να παίξετε το Minecraft. Το ένα είναι το συνηθισμένο πρόγραμμα εγκατάστασης που βασίζεται σε Java που χρησιμοποιούμε εδώ και χρόνια και το δεύτερο είναι η έκδοση των Windows που μπορείτε να κατεβάσετε από το Windows Store. Η έκδοση των Windows είναι ακόμα σε έκδοση Beta, επομένως οι χρήστες είναι πιο πιθανό να παραμείνουν στην έκδοση που βασίζεται σε Java. Ωστόσο, η έκδοση Java είναι ελαφρώς προβληματική. Οι χρήστες των Windows 10 που έκαναν αναβάθμιση από τα Windows 7 ή 8 ενδέχεται να μην μπορούν να παίξουν το παιχνίδι. Λαμβάνουν το σφάλμα “No OpenGL Context” όταν προσπαθούν να παίξουν το παιχνίδι. Δείτε πώς μπορείτε να το διορθώσετε.

  Πώς να συσκευάσετε τα ηλεκτρονικά σας για αεροπορικά ταξίδια

Ως αποτέλεσμα αυτού του σφάλματος, το Minecraft παγώνει στην οθόνη φόρτωσης, δεν θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε ή η εκκίνηση απλά δεν ξεκινά.

Αυτό το σφάλμα είναι αποτέλεσμα της έκδοσης Java που εκτελείτε. Συμβαίνει, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, επειδή εκτελείτε την πιο πρόσφατη έκδοση της Java. Φαίνεται ότι υπάρχει ένα σφάλμα όπου το Minecraft δεν θα εκτελεστεί εάν έχετε εκτελέσει το Jave 8 Upgrade 60. Αυτό το σφάλμα δεν επηρεάζει απαραίτητα όλους, αλλά επηρεάζει μεγάλο αριθμό χρηστών.

Οι χρήστες πιθανότατα προσπαθούν να διορθώσουν το πρόβλημα φροντίζοντας να έχουν εγκαταστήσει την πιο πρόσφατη Java και, στη συνέχεια, απεγκαθιστώντας και εγκαθιστώντας την επανειλημμένα. Αυτό στην πραγματικότητα το κάνει χειρότερο. Αντίθετα χρειάζεται

  Πώς να αντιστοιχίσετε δύο σετ AirPods με το ίδιο iPhone

Απεγκαταστήστε την Java από το σύστημά σας
Αναζητήστε το πρόγραμμα εγκατάστασης Java 8 Upgrade 51 και εγκαταστήστε το
Το Minecraft θα λειτουργεί πλέον ομαλά

Δοκιμάστε να εκτελέσετε το Minecraft χωρίς τροποποιήσεις αφού υποβαθμίσετε την έκδοση Java. Βεβαιωθείτε ότι τα προγράμματα οδήγησης είναι ενημερωμένα. Η υποβάθμιση στην παλαιότερη έκδοση της Java θα επιλύσει μια μεγάλη ποικιλία σφαλμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Minecraft που σας λέει ότι η κάρτα γραφικών και τα προγράμματα οδήγησης βίντεο πρέπει να ενημερωθούν, καθώς και το σφάλμα «Μορφή Pixel δεν επιταχύνθηκε».

Αυτά τα σφάλματα φαίνεται να εμφανίζονται αποκλειστικά στα Windows 10. Οι χρήστες των Windows 8 δεν έχουν τίποτα να ανησυχούν. Στην περίπτωση που εκτελείτε Windows 8 και λάβετε το σφάλμα, αυτή η ίδια μέθοδος θα πρέπει να το διορθώσει. Εάν η υποβάθμιση στην αναβάθμιση Java 8 51 δεν επιλύσει το πρόβλημα, κάντε υποβάθμιση σε χαμηλότερη/παλαιότερη έκδοση.

  Πώς να συγχωνεύσετε και να διαχωρίσετε την εφαρμογή Windows στο macOS Sierra

μέσω Mojang