Διορθώστε το σφάλμα AdbwinApi.dll που λείπει στα Windows 10

Μπορεί να μπερδεύεστε συχνά καθώς τα προγράμματα που λειτούργησαν πρόσφατα δεν ξεκινούν. Μπορεί να έχετε συνδεθεί πρόσφατα στο Skype και στο Photoshop, αλλά ξαφνικά, μπορεί να καταλήξετε με τη λήψη και τη διόρθωση του σφάλματος AdbwinApi dll is missing. Εάν αντιμετωπίζετε και εσείς το ίδιο πρόβλημα, μην ανησυχείτε καθόλου. Σε αυτόν τον οδηγό, εξηγήσαμε τι είναι το AdbwinApi.dll και πώς να διορθώσετε το πρόβλημα που λείπει από το AdbwinApi.dll. Συνεχίστε λοιπόν να διαβάζετε!

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα AdbwinApi.dll is Missing στα Windows 10

Το σφάλμα AdbwinApi dll is missing στον υπολογιστή σας είναι ένα τυπικό σφάλμα σε υπολογιστές με Windows που παρουσιάζεται για πολλούς λόγους. Ακολουθούν μερικά σημεία που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με το αρχείο AdbwinApi.dll.

  • Το AdbwinApi.dll είναι ένα αρχείο DLL (Βιβλιοθήκη δυναμικής σύνδεσης) που ονομάζεται Android ADB API. Το AdbwinApi.dll είναι μέρος του προγράμματος Android SDK το οποίο αναπτύχθηκε από την Google, Inc.
  • Ένα αρχείο Dynamic Link Library (DLL) λειτουργεί όταν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα χρειάζεται το αρχείο. Εάν αυτό το αρχείο λείπει ή οι κατεστραμμένοι χρήστες αντιμετωπίζουν το σφάλμα, το πρόγραμμα δεν μπορεί να ξεκινήσει επειδή το AdbwinApi.dll λείπει από τον υπολογιστή σας, γεγονός που οδηγεί σε σφάλμα εφαρμογής.
  • Αυτό το αρχείο απαιτείται σε ορισμένες εφαρμογές ή παιχνίδια για να λειτουργήσει σωστά. Εάν το AdbwinApi.dll δεν υπάρχει στην εφαρμογή ή στα παιχνίδια σας, εμφανίζει ορισμένα σφάλματα κάθε φορά που προσπαθείτε να ανοίξετε την εφαρμογή ή το παιχνίδι.
  • Όταν εμφανίζεται μια ειδοποίηση για ένα αρχείο που λείπει, οι χρήστες τείνουν να κάνουν λήψη του AdbwinApi.dll.
  • Σας συμβουλεύουμε να εγκαταστήσετε το πακέτο από επίσημους ιστότοπους όπως ο ιστότοπος του DLL Kit, επομένως ο υπολογιστής σας θα αποτραπεί από απειλές ή επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού. Εδώ είναι μερικές λεπτομέρειες που πρέπει να σημειώσετε.
    • Έκδοση αρχείου: 2.0.0.0

    • Μέγεθος αρχείου: 94,00 KB

    • Άθροισμα αρχείου MD5: 47A6EE3F186B2C2F5057028906BAC0C6

    • Σύνολο αρχείου SHA1: FDE9C22A2CFCD5E566CEC2E987D942B78A4EEAE8

Τι προκαλεί το σφάλμα AdbwinApi DLL που λείπει;

Συγκεντρώσαμε πολλές αναφορές από διάφορες πλατφόρμες διαδικτυακής συζήτησης και ενοποιήσαμε τη λίστα των λόγων που προκαλούν το πρόβλημα που λείπει το AdbwinApi.dll στον υπολογιστή σας με Windows 10. Η ανάλυση του λόγου που συμβάλλει σε οποιοδήποτε σφάλμα είναι το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

  • Το αρχείο AdbwinApi dll δεν έχει καταχωρηθεί σωστά στη συσκευή σας.
  • Παρουσία κατεστραμμένων αρχείων στον υπολογιστή.
  • Επίθεση κακόβουλου λογισμικού.
  • Ξεπερασμένο λειτουργικό σύστημα Windows.
  • Η έκδοση των Windows δεν είναι συμβατή.

Ακολουθούν 10 εκπληκτικές μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε το πρόβλημα που λείπει από το AdbwinApi.dll. Ακολουθήστε τα με την ίδια σειρά για να επιτύχετε εξαιρετικές λύσεις.

Μέθοδος 1: Χρησιμοποιήστε αυτόματες εκτελέσεις για να διαγράψετε αχρησιμοποίητα δεδομένα

Πολλοί χρήστες ενοχλούνται επειδή το AdbwinApi.dll λείπει το πρόβλημα των Windows 10 κάθε φορά που ξεκινούν τον υπολογιστή τους. Μπορεί να έχετε διαγράψει πρόσφατα το Android Debug Bridge ή το Android SDK χωρίς τα επίσημα κανάλια, θα είχατε διαγράψει το Android studio ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή που καλεί συχνά στο AdbwinApi.dll. Εάν δεν το κάνατε, μπορεί να οφείλεται σε ιό που μπορεί να μολύνει το AdbwinApi.dll.

Τα Windows αναγκάζονται να εμφανίζουν μια αναδυόμενη ειδοποίηση ότι το AdbwinApi.dll λείπει τα Windows 10 όποτε συμβαίνει αυτό. Αν σας έχει βαρεθεί να λείπει το AdbwinApi.dll και αν ψάχνετε τρόπο για να το διορθώσετε, υπάρχει ένα δωρεάν λογισμικό που ονομάζεται Autoruns το οποίο αναπτύχθηκε από έναν μηχανικό της Microsoft και διευκολύνει τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση των κλειδιών μητρώου και της αχρησιμοποίητης εκκίνησης είδη. Ακολουθεί ένας οδηγός για τη χρήση Autoruns για την κατάργηση εκκινήσεων που δεν χρησιμοποιούνται.

1. Μεταβείτε στη σελίδα λήψης Autoruns for Windows.

2. Τώρα, κάντε κλικ στην υπερσύνδεση Autoruns και Autorunsc για να εγκαταστήσετε τα αρχεία.

3. Μόλις γίνει λήψη του αρχείου στον υπολογιστή σας, εξαγάγετε τα δεδομένα του αρχείου χρησιμοποιώντας λογισμικό αποσυμπίεσης.

Σημείωση: Εάν ο φάκελος αρχειοθέτησης δεν περιέχει ριζικό φάκελο, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έναν νέο φάκελο για αυτό.

4. Τώρα, ανοίξτε το φάκελο Autoruns που δημιουργήσατε και κάντε διπλό κλικ στο Autoruns.exe που ανοίγει το λογισμικό.

5. Περιμένετε να ξεκινήσει η εφαρμογή και να ανοίξει η οθόνη με το μενού Όλα.

Σημείωση: Να θυμάστε ότι αυτό διαρκεί ένα λεπτό ανάλογα με τις προδιαγραφές του υπολογιστή σας.

6. Τώρα, πατήστε μαζί τα πλήκτρα Ctrl+ F που ανοίγει τη λειτουργία αναζήτησης, πληκτρολογήστε το όνομα του προγράμματος στη λειτουργία αναζήτησης και κάντε κλικ στο Find Next.

7. Κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα που δεν χρησιμοποιείτε πλέον ή δεν υπάρχει στον υπολογιστή σας και κάντε κλικ στο Διαγραφή.

8. Αφού αντιμετωπίσετε την πρώτη περίπτωση, χρησιμοποιήστε ξανά τη λειτουργία αναζήτησης και επαναλάβετε το βήμα 6 με τη λειτουργία αναζήτησης και ασχοληθείτε με τις καταχωρήσεις που περιέχουν το AdbWinAPi.dll.

9. Αφού αντιμετωπίσετε τις καταχωρήσεις, κλείστε το Autoruns και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Τώρα το σφάλμα AdbwinApi.dll λείπει Windows 10 θα πρέπει να διορθωθεί.

Μέθοδος 2: Αντιγράψτε το AdbwinApi.dll στο φάκελο ξεκλειδώματος

Όταν προσπαθείτε να ξεκλειδώσετε το πρόγραμμα φόρτωσης εκκίνησης στη συσκευή σας, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα λήψης και να διορθώσετε το πρόβλημα που λείπει από το AdbwinApi dll. Τις περισσότερες φορές αυτό το ζήτημα παρουσιάζεται επειδή τα AdbwinAPi.dll, Fastboot.exe, adb.exe δεν υπάρχουν στο φάκελο που διατηρεί τα αρχεία ξεκλειδώματος ή επειδή ο υπολογιστής του χρήστη δεν διαθέτει το Android SDK. Ακολουθούν οι λεπτομέρειες για να βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε όλες τις απαιτήσεις που είναι απαραίτητες για το ξεκλείδωμα του bootloader του τηλεφώνου σας και για την επίλυση του σφάλματος λήψης και επιδιόρθωσης του AdbwinApi dll is missing.

1. Πριν ξεκινήσετε, ελέγξτε αν έχετε εγκαταστήσει το Android SDK στον υπολογιστή σας. Εάν έχετε ήδη Eclipse, Android Studio ή άλλο IDE, θα έχετε ήδη το Android SDK στον υπολογιστή σας. Εάν δεν το έχετε στον υπολογιστή σας, μπορείτε να το κατεβάσετε από την επίσημη ιστοσελίδα του προγραμματιστή του Android.

2. Μεταβείτε στην ενότητα Command line tools only και κατεβάστε την έκδοση που είναι για Windows.

3. Αφού εγκαταστήσετε το Android SDK στον υπολογιστή σας, μεταβείτε στον φάκελο εγκατάστασης SDK, η προεπιλεγμένη θέση είναι c: android-SDK-windows.

4. Αντιγράψτε τα αρχεία που παρατίθενται παρακάτω και αυτά τα αρχεία θα βρεθούν στο φάκελο platform-tools.

  • adb.exe
  • adbWinApi.dll
  • Fastboot.exe

5. Επικολλήστε αυτά τα τρία αρχεία στο φάκελο που έχουν τα αρχεία που είναι απαραίτητα για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας για να συνεχίσετε τη διαδικασία ξεκλειδώματος.

6. Τώρα μπορείτε να το ολοκληρώσετε χωρίς να δείτε το σφάλμα AdbwinApi.dll που λείπει.

Μέθοδος 3: Καταχωρίστε το αρχείο AdbwinApi.dll

Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι το σφάλμα AdbwinApi.dll λείπει Τα Windows 10 διορθώθηκαν με την εγγραφή του AdbwinApi.dll. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να διορθώσετε το πρόβλημα.

1. Πατήστε το κλειδί των Windows και πληκτρολογήστε τη γραμμή εντολών και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση ως διαχειριστής.

2. Πληκτρολογήστε την εντολή regsvr32 ADBWINAPI.DLL και πατήστε το πλήκτρο Enter.

3. Περιμένετε έως ότου τα Windows καταχωρήσουν το DLL.

4. Τέλος, επανεκκινήστε τον υπολογιστή και δείτε εάν το σφάλμα σφάλματος που λείπει από το AdbwinApi.dll έχει διορθωθεί ή όχι.

Μέθοδος 4: Επιδιόρθωση αρχείων συστήματος

Το SFC (System File Checker) είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στο λειτουργικό σύστημα Windows. Η σάρωση SFC είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να βρείτε και να διορθώσετε αυτόματα κατεστραμμένα αρχεία του συστήματος.

Εάν αναρωτιέστε πώς να επιδιορθώσετε τα κατεστραμμένα αρχεία σας, διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επιδιόρθωσης αρχείων συστήματος στα Windows 10 και ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται στις οδηγίες για να επιδιορθώσετε τα κατεστραμμένα αρχεία σας.

Μέθοδος 5: Εκτελέστε τη σάρωση κακόβουλου λογισμικού

Τα κακόβουλα προγράμματα στον υπολογιστή σας θα μπορούσαν να καταστρέψουν τα αρχεία DLL στον υπολογιστή σας προσπαθώντας να αντικαταστήσετε τα αρχικά αρχεία με τα κατεστραμμένα αρχεία. Εάν μαντεύετε ότι η επίθεση από ιούς παρεμβαίνει στη διαδικασία, διαβάστε τον οδηγό μας Πώς μπορώ να εκτελέσω μια σάρωση ιών στον υπολογιστή μου; και εφαρμόστε τα ίδια βήματα. Αυτό σας βοηθά να διορθώσετε το σφάλμα AdbwinApi.dll is missing.

Για να διαγράψετε τα κακόβουλα προγράμματα στον υπολογιστή σας, ακολουθήστε τις οδηγίες στον οδηγό μας, Πώς να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό από τον υπολογιστή σας στα Windows 10.

Μέθοδος 6: Επανεγκαταστήστε το Microsoft Visual C++ Package

Το Microsoft Visual C++ είναι ένα βασικό στοιχείο λογισμικού που είναι απαραίτητο να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας για την ομαλή λειτουργία των προγραμμάτων. Αυτό το πακέτο εκτελείται στο παρασκήνιο όταν εκτελείτε τα παιχνίδια σας ή το γραφικό σας περιεχόμενο. Λήψη και επιδιόρθωση λείπει το AdbwinApi dll Τα Windows 10 θα μπορούσαν επίσης να εμφανιστούν λόγω κατεστραμμένου πακέτου αναδιανομής Microsoft Visual C++. Έτσι, αυτό που πρέπει να κάνετε τώρα είναι να ελέγξετε αν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις ή να εγκαταστήσετε το πακέτο σε ακραίο στάδιο.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου και κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Ορίστε Προβολή κατά > Κατηγορία και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Κατάργηση εγκατάστασης προγράμματος στο μενού Προγράμματα, όπως φαίνεται.

3. Επιλέξτε τα πακέτα Microsoft Visual C Redistributable και κάντε κλικ στην επιλογή Uninstall.

Σημείωση: Σε αυτό το άρθρο, παρουσιάζονται τα βήματα για την επανεγκατάσταση ενός μεμονωμένου πακέτου. Επαναλάβετε τα βήματα για να εγκαταστήσετε ξανά όλα τα πακέτα.

4. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

5. Τώρα, επισκεφτείτε την επίσημη τοποθεσία λήψης του Visual C++ Redistributable και πραγματοποιήστε λήψη των πακέτων ακολουθώντας τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Μερικές από τις βιβλιοθήκες της Visual C++ παρατίθενται εδώ.

  • mfc140u.dll
  • mfcm140.dll
  • mfcm140u.dll
  • mfc140chs.dll
  • mfc140cht.dll
  • ucrtbase.dll
  • vcruntime140.dll
  • msvcp140.dll
  • concrt140.dll
  • vccorlib140.dll
  • vcamp140.dll

Μέθοδος 7. Ενημερώστε τα Windows

Λήψη και επιδιόρθωση του AdbwinApi dll που λείπει μπορεί να διορθωθεί με μια απλή ενημέρωση των Windows. Όλα τα σφάλματα του AdbwinApi.dll λείπουν Τα Windows 10 θα διορθωθούν με την ενημέρωση του λειτουργικού σας συστήματος στην πιο πρόσφατη έκδοση. Όλα τα σφάλματα στον υπολογιστή σας μπορούν να διορθωθούν μόνο με μια ενημέρωση των Windows. Για να επιλύσετε όλα τα προβλήματα, ελέγξτε εάν το λειτουργικό σας σύστημα είναι ενημερωμένο ακολουθώντας τον οδηγό μας Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε την τελευταία ενημέρωση των Windows 10

Αφού ενημερώσετε το λειτουργικό σύστημα, ελέγξτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί ή όχι.

Μέθοδος 8: Επανεγκατάσταση εφαρμογών σε διένεξη

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το σφάλμα AdbwinApi.dll που λείπει το πρόβλημα των Windows 10, δοκιμάστε να εγκαταστήσετε ξανά την εφαρμογή σε διένεξη αφού την απεγκαταστήσετε σωστά.

Σημείωση: Εδώ, το Zoom λαμβάνεται ως παράδειγμα, ακολουθήστε τα βήματα σύμφωνα με την εφαρμογή που βρίσκεται σε διένεξη.

1. Εκκινήστε τον Πίνακα Ελέγχου από τη γραμμή αναζήτησης των Windows.

2. Ορίστε Προβολή κατά > Μεγάλα εικονίδια και, στη συνέχεια, επιλέξτε Προγράμματα και δυνατότητες.

3. Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο Ζουμ και επιλέξτε την επιλογή Απεγκατάσταση.

4. Στη συνέχεια, επιβεβαιώστε το μήνυμα προτροπής εάν υπάρχει και περιμένετε μέχρι να απεγκατασταθεί η εφαρμογή στη συσκευή σας. Στη συνέχεια, επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

5. Επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα λήψης του Zoom και κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη όπως απεικονίζεται.

6. Τώρα, μεταβείτε στην ενότητα Οι λήψεις μου και εκκινήστε το αρχείο ZoomInstaller.

7. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση στον υπολογιστή σας.

Τέλος, εγκαταστήσατε ξανά το Zoom στον υπολογιστή σας. Θα είχε διορθώσει όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή.

Μέθοδος 9: Εκτελέστε Επαναφορά Συστήματος

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου η πιο πρόσφατη έκδοση της ενημέρωσης των Windows μπορεί να χαλάσει το ασύρματο σύστημα του υπολογιστή σας. Αυτό το ζήτημα παρουσιάζεται κάθε φορά που η τρέχουσα έκδοση των Windows παρεμβαίνει στις υπάρχουσες διαμορφώσεις δικτύου. Με την επαναφορά του συστήματός σας, μπορείτε να φέρετε την έκδοση του υπολογιστή σας όπου λειτουργούσε ομαλά χωρίς προβλήματα. Επομένως, δοκιμάστε να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας για να διορθώσετε το σφάλμα AdbwinApi.dll που λείπει. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο χρήσης της Επαναφοράς Συστήματος στα Windows 10 και εφαρμόστε τις οδηγίες όπως παρουσιάζονται.

Μετά την επαναφορά του υπολογιστή σας με Windows 10, ελέγξτε αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάμερά σας.

Μέθοδος 10: Επαναφορά υπολογιστή

Εάν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν σας βοήθησε να διορθώσετε το AdbwinApi.dll λείπει, τότε πρέπει να καθαρίσετε την εγκατάσταση του λειτουργικού σας συστήματος Windows. Για να καθαρίσετε την εκκίνηση του υπολογιστή σας, εφαρμόστε τα βήματα σύμφωνα με τις οδηγίες στον οδηγό μας Πώς να κάνετε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows 10

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Τι είναι ένα DLL;

Απ. Η Βιβλιοθήκη Dynamic Link είναι η επέκταση για DLL. Χρησιμεύει ως ένα σύνολο λειτουργιών ή οδηγιών που θα χρησιμοποιηθούν από άλλα προγράμματα. Η εξοικονόμηση χώρου στο δίσκο είναι ο κύριος σκοπός ενός αρχείου DLL. Αυτό γίνεται εφικτό παρέχοντας γρήγορη πρόσβαση στα δεδομένα και τον κώδικα που απαιτούνται για τη λειτουργία ορισμένων εφαρμογών. Αυτό κάνει τον υπολογιστή να λειτουργεί γρήγορα καθώς τα προγράμματα χρησιμοποιούν DLL που είναι κοινόχρηστα αντί να το αποθηκεύουν σε αρχεία.

Ε2. Σε τι χρησιμοποιείται το AdbwinApi.dll;

Απ. Το AdbwinApi.dll ονομάζεται επίσης NULL. Το AdbwinApi.dll σχετίζεται με το NULL. Διασφαλίζει ότι τα προγράμματα των Windows λειτουργούν σωστά. Το AdbwinApi.dll είναι ένα βασικό στοιχείο ενός υπολογιστή. Εάν το αρχείο AdbwinApi.dll λείπει από τον υπολογιστή σας, επηρεάζει την απόδοση του υπολογιστή σας και την απόδοση του σχετικού λογισμικού.

Ε3. Γιατί λάβατε ένα σφάλμα DLL;

Απ. Τα περισσότερα από τα αρχεία DLL περιλαμβάνονται στα Windows από προεπιλογή. Έτσι, όταν εγκαθιστάτε την εφαρμογή, τα αρχεία μπορεί να υποθέσουν ότι όλα τα απαραίτητα αρχεία υπάρχουν ήδη. Εάν κάποιο από τα αρχεία DLL είναι κατεστραμμένο ή λείπει, θα εμφανιστεί το αναδυόμενο παράθυρο σφάλματος. Τις περισσότερες φορές, τα σφάλματα DLL συμβαίνουν λόγω επίθεσης ιού ή κακόβουλου λογισμικού. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να προκύψει εάν το αφαιρέσετε κατά λάθος.

Q4. Πού να τοποθετήσετε το αρχείο AdbwinApi.dll;

Απ. Για να διορθώσετε ότι το AdbwinApi.dll λείπει, τα Windows 10 τοποθετήστε το αρχείο μέσα στην εφαρμογή ή στο φάκελο εγκατάστασης του παιχνιδιού. Μπορείτε επίσης να βάλετε το AdbwinApi.dll στον κατάλογο συστήματος των Windows.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι θα μπορούσατε να διορθώσετε το AdbwinApi.dll είναι ένα σφάλμα που λείπει στη συσκευή σας. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Επίσης, εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες/προτάσεις σχετικά με αυτό το άρθρο, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων.

  Επιδιόρθωση Δεν είναι δυνατή η σύνδεση με διακομιστές EA στα Windows 11