Διορθώστε το σφάλμα 98 Ο τερματισμός SMS απορρίφθηκε

Το Android είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο λειτουργικό σύστημα με εκατομμύρια χρήστες σε 190 χώρες. Τα χαρακτηριστικά του και η αφθονία των εφαρμογών του είχαν ως αποτέλεσμα την κυριαρχία του στην αγορά κινητής τηλεφωνίας. Οι χρήστες Android έχουν πλήρη επίγνωση των γραπτών μηνυμάτων. Όλοι έχουμε στείλει μηνύματα στους φίλους και την οικογένειά μας μέσω SMS. Ωστόσο, μερικές φορές, μπορεί να αντιμετωπίσετε το σφάλμα 98 SMS Termination Denied κατά την αποστολή SMS μέσω κινητού Android. Εάν αντιμετωπίζετε και εσείς το ίδιο πρόβλημα, είστε στο σωστό μέρος. Σας παρουσιάζουμε έναν τέλειο οδηγό που θα σας βοηθήσει να διορθώσετε το σφάλμα SMS 98.

Τρόπος διόρθωσης σφάλματος 98 Τερματισμός SMS

Ακολουθεί μια λίστα με τους πιο συνηθισμένους λόγους που μπορεί να προκαλέσουν το σφάλμα SMS 98 στη συσκευή σας Android.

  • Πρόβλημα δικτύου.
  • Σφάλμα που προκαλεί προβλήματα ανίχνευσης SIM.
  • Παλιό ή μη συμβατό Android.
  • Η κάρτα SIM έχει τοποθετηθεί λανθασμένα.
  • Ο αριθμός δέκτη είναι λανθασμένος ή έχει διακοπεί.
  • Παρουσία σφαλμάτων και κακόβουλου περιεχομένου.
  • Κατεστραμμένα αρχεία καταγραφής μηνυμάτων.

Αρχικά, εντοπίστε την πιθανή αιτία για το Σφάλμα 98 απόρριψη τερματισμού SMS και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τις μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων ανάλογα. Θα σας εξοικονομήσει χρόνο και θα διορθώσει το πρόβλημά σας γρήγορα.

Σημείωση: Δεδομένου ότι τα smartphone δεν έχουν τις ίδιες επιλογές ρυθμίσεων, τα βήματα που παρουσιάζονται εδώ για τη διόρθωση του σφάλματος SMS 98 ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το κινητό και την έκδοση που χρησιμοποιείτε. Συνιστάται στους χρήστες να ακολουθούν τις οδηγίες σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του κινητού τους τηλεφώνου. Σε αυτόν τον οδηγό, το OnePlus 9R λαμβάνεται ως παράδειγμα.

Μέθοδος 1: Επανεκκινήστε το τηλέφωνο

Εάν πιστεύετε ότι αντιμετωπίζετε σφάλμα άρνησης τερματισμού SMS λόγω τυχόν προσωρινών δυσλειτουργιών ή σφαλμάτων στη συσκευή σας, απλώς επανεκκινήστε τη συσκευή σας και ελέγξτε εάν επιδιορθώθηκε το πρόβλημα. Ακολουθήστε τον οδηγό για επανεκκίνηση ή επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας Android.

Μέθοδος 2: Τοποθετήστε ξανά την κάρτα SIM

Η κάρτα SIM ενδέχεται να μην έχει τοποθετηθεί σωστά στο τηλέφωνό σας, προκαλώντας πολλά προβλήματα που σχετίζονται με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Εάν αφαιρέσατε/αλλάξατε πρόσφατα την κάρτα SIM και αντιμετωπίσατε το πρόβλημα που συζητήθηκε, τοποθετήστε την ξανά σύμφωνα με τις οδηγίες παρακάτω.

  Δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε εφαρμογές στο Apple Watch; 10 τρόποι για να διορθώσετε το πρόβλημα

1. Απενεργοποιήστε τη συσκευή σας και αφαιρέστε την κάρτα SIM από την υποδοχή της. Χειριστείτε το προσεκτικά.

Σημείωση: Μην φυσάτε ποτέ αέρα στις υποδοχές της κάρτας SIM, καθώς εισάγει υγρασία και μπορεί να τις καταστρέψει εύκολα.

2Α. Εάν το κινητό σας έχει ανοιχτή υποδοχή κάρτας SIM, χρησιμοποιήστε ένα στεγνό ακουστικό, πανί από μικροΐνες και λείο ύφασμα για να καθαρίσετε τη σκόνη και τη βρωμιά.

2Β. Εάν το κινητό σας έχει κούφια υποδοχή κάρτας SIM, χρησιμοποιήστε πεπιεσμένο αέρα για να το καθαρίσετε.

3. Τοποθετήστε ξανά την κάρτα SIM και βεβαιωθείτε ότι κάθεται σταθερά στην υποδοχή της.

Μέθοδος 3: Χρησιμοποιήστε τον σωστό αριθμό

Εάν έχετε πληκτρολογήσει λανθασμένο αριθμό παραλήπτη, το μήνυμά σας δεν θα φτάσει στο αντίθετο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας που οδηγεί σε σφάλμα SMS 98. Βεβαιωθείτε πάντα ότι ο αριθμός του δέκτη σας είναι σωστός και λειτουργεί.

Σημείωση: Μην προσπαθήσετε να στείλετε SMS σε αριθμό σταθερού τηλεφώνου, μπορεί να αντιμετωπίσετε το συζητούμενο σφάλμα.

1. Βεβαιωθείτε ότι ο αριθμός του δέκτη σας δεν διακόπτεται από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Η αποστολή μηνυμάτων σε δίκτυο που έχει διακοπεί θα οδηγήσει σε σφάλμα SMS 98.

2. Επιβεβαιώστε ότι ο αριθμός σας λειτουργεί και δεν έχει εκκρεμείς οφειλές ή λογαριασμούς.

3. Επαληθεύστε τον αριθμό τηλεφώνου του δέκτη σας χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά εργαλεία επικύρωσης. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα στο εργαλείο επαλήθευσης που χρησιμοποιείτε. Ως παράδειγμα, χρησιμοποιούμε το TextMagic.

3Α. Στη σελίδα του εργαλείου επαλήθευσης αριθμού τηλεφώνου στο διαδίκτυο, πληκτρολογήστε τον αριθμό τηλεφώνου του παραλήπτη στο πεδίο Αριθμός τηλεφώνου.

3Β. Επιλέξτε Χώρα από το αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε το πλαίσιο CAPTCHA.

3C. Πατήστε την επιλογή Επικύρωση αριθμού όπως φαίνεται.

3D. Περιμένετε να επαληθευτεί και το αποτέλεσμα να εμφανιστεί στην οθόνη. Εάν δεν είναι έγκυρος αριθμός, σημαίνει ότι ο αριθμός του δέκτη σας είναι εκτός λειτουργίας.

Μέθοδος 4: Συμπληρώστε το υπόλοιπο SIM

Εάν το τηλέφωνό σας δεν έχει αρκετό υπόλοιπο για την αποστολή μηνυμάτων κειμένου, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ένα σφάλμα SMS Termination Denied.

Ακολουθούν ορισμένοι αριθμοί για να ελέγξετε την τρέχουσα ισορροπία των κοινώς χρησιμοποιούμενων δικτύων παρόχου.

1. Για να ελέγξετε τις πληροφορίες κύριας ισορροπίας της Airtel, πληκτρολογήστε *123#

2. Καλέστε τον αριθμό που δίνεται σύμφωνα με τον κατασκευαστή της SIM που δίνεται παρακάτω.

  • Για πληροφορίες κύριας ισορροπίας BSNL πληκτρολογήστε *123# Ή *124*1#
  • Για πληροφορίες για την κύρια ισορροπία Idea, πληκτρολογήστε *141# Ή *199#
  • Για πληροφορίες βασικού υπολοίπου Vodafone πληκτρολογήστε *141# Ή *199#
  • Για πληροφορίες κύριας ισορροπίας Jio καλέστε 1299.

Εάν δεν έχετε αρκετό υπόλοιπο, επαναφορτίστε τη sim και δοκιμάστε να στείλετε ξανά μηνύματα.

Μέθοδος 5: Μειώστε το μήκος του μηνύματος

Σήμερα, πολλά δίκτυα παρόχων χωρίζουν τα μακροσκελή μηνύματά σας. Εάν το μήνυμά σας ξεπεράσει το μέγιστο όριο χαρακτήρων και η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας δεν τα χωρίσει σε πολλά κείμενα, θα λάβετε Σφάλμα 98 SMS Termination Denied.

  5 Καλύτερο λογισμικό IT Help Desk: Βασισμένο σε νέφος ή τοπικά εγκατεστημένο;

1. Βεβαιωθείτε ότι τα μηνύματά σας είναι εντός 160 χαρακτήρων. Εάν το μήνυμά σας υπερβαίνει αυτό το όριο, χωρίστε το και στείλτε το ως πολλαπλά μηνύματα.

2. Ρωτήστε τον πάροχο υπηρεσιών σας και εάν χωρίζει μεγαλύτερα κείμενα σε πολλά μικρότερα ή όχι.

Μέθοδος 6: Ενημερώστε το Android

Εάν χρησιμοποιείτε ένα παλιό κινητό Android, θα αντιμετωπίσετε πολλά σφάλματα μαζί με το σφάλμα SMS 98. Συνιστάται να ενημερώσετε το κινητό σας Android ακολουθώντας τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο μη αυτόματης ενημέρωσης Android στην τελευταία έκδοση

Μέθοδος 7: Εκτελέστε τη σάρωση προστασίας από ιούς

Οποιαδήποτε κακόβουλα ή μη συμβατά αρχεία στο κινητό σας Android ενδέχεται να οδηγήσουν σε σφάλμα SMS 98. Απεγκαταστήστε οποιαδήποτε εφαρμογή ή APK που έχετε λάβει από εξωτερική πηγή. Ελέγξτε εάν το σφάλμα έχει επιλυθεί. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή προστασίας από ιούς από τον οδηγό μας με τα 10 καλύτερα δωρεάν λογισμικά προστασίας από ιούς για Android για να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε κατεστραμμένα ή κακόβουλα αρχεία. Αφού το εγκαταστήσετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Μεταβείτε στο Play Store στο κινητό σας Android.

2. Αναζητήστε οποιοδήποτε λογισμικό προστασίας από ιούς στο πεδίο αναζήτησης όπως φαίνεται.

3. Πατήστε το κουμπί Εγκατάσταση.

4. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και πατήστε Άνοιγμα για εκκίνηση της εφαρμογής.

Σημείωση: Τα βήματα για τη σάρωση της συσκευής σας Android ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε. Εδώ, Avast Antivirus – Σάρωση και κατάργηση ιών, Cleaner λαμβάνεται ως παράδειγμα. Ακολουθήστε τα βήματα σύμφωνα με την εφαρμογή σας.

5. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη και επιλέξτε είτε Προηγμένη προστασία (χρειάζεται συνδρομή) είτε Βασική προστασία (δωρεάν). Θα πάμε με τη βασική προστασία ως παράδειγμα.

6. Πατήστε ΕΝΑΡΞΗ ΣΑΡΩΣΗΣ.

7. Επιτρέψτε τις προτροπές πρόσβασης, εάν υπάρχει αναδυόμενο παράθυρο.

Σημείωση: Σε αυτήν την εφαρμογή, εάν αρνηθείτε τα δικαιώματα πρόσβασης, θα σαρωθούν μόνο οι εφαρμογές και οι ρυθμίσεις που ενδέχεται να αφήσουν τα κατεστραμμένα αρχεία μη σαρωμένα.

8. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η σάρωση και μόλις ολοκληρωθεί, επιλύστε τους κινδύνους που εντοπίστηκαν ακολουθώντας τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Αυτή η μέθοδος θα πρέπει να αφαιρέσει κατεστραμμένα αρχεία ή απειλές από το τηλέφωνό σας Android και να διορθώσει το σφάλμα 98 τερματισμού SMS.

Μέθοδος 8: Διαγραφή όλων των μηνυμάτων και του ιστορικού κλήσεων

Εάν δεν έχετε χώρο για να αποθηκεύσετε τα μηνύματά σας και το ιστορικό κλήσεων είναι πλήρες, δεν θα εμφανιστούν νέα μηνύματα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει το σφάλμα SMS 98. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να διαγράψετε όλα τα μηνύματα και το ιστορικό κλήσεων σύμφωνα με τις οδηγίες παρακάτω.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Messages στο τηλέφωνό σας και επιλέξτε οποιοδήποτε τυχαίο μήνυμα κειμένου.

  Πώς να εκτελέσετε εφαρμογές iPhone και iPad σε Mac

2Α. Τώρα, στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης, μπορεί να δείτε ένα μικροσκοπικό πλαίσιο για να επιλέξετε όλα τα μηνύματα.

2Β. Εάν δεν εμφανιστεί στην οθόνη η επιλογή επιλογής όλων των μηνυμάτων, θα πρέπει να τα επιλέξετε με μη αυτόματο τρόπο.

3. Πατήστε το εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων που υπάρχει στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης για να διαγράψετε όλα τα μηνύματα. Αυτό θα αφαιρέσει όλα τα μηνύματα από το τηλέφωνό σας.

4. Ανοίξτε την εφαρμογή Τηλέφωνο και πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

5. Πατήστε την επιλογή Ιστορικό κλήσεων.

6. Πατήστε ξανά το εικονίδιο με τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία.

7. Πατήστε την επιλογή Διαγραφή ιστορικού κλήσεων.

Τώρα έχετε αφαιρέσει όλα τα μηνύματα και το ιστορικό κλήσεων, ελέγξτε αν επιλύει το πρόβλημα.

Μέθοδος 9: Εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης της εφαρμογής μηνυμάτων

Η κατάργηση των μηνυμάτων δεν καταργεί την προσωρινή κρυφή μνήμη και τα δεδομένα αποθήκευσης στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που χρησιμοποιείται για την ταχύτερη φόρτωσή της. Οποιαδήποτε κατεστραμμένη κρυφή μνήμη εντός της εφαρμογής Messages μπορεί να οδηγήσει σε Σφάλμα 98 απόρριψη τερματισμού SMS. Μπορείτε να αφαιρέσετε την προσωρινή μνήμη ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας Android πατώντας στο εικονίδιο με το γρανάζι όπως φαίνεται.

2. Πατήστε Εφαρμογές & Ειδοποιήσεις.

3. Πατήστε Εμφάνιση όλων των εφαρμογών.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να πατήσετε απευθείας Μηνύματα εάν στη συσκευή σας εμφανιστεί η επιλογή ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΝΟΙΓΜΕΝΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ.

4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην οθόνη και πατήστε Μηνύματα.

5. Πατήστε την επιλογή Αποθήκευση και προσωρινή μνήμη.

6. Πατήστε το εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων στις επιλογές Εκκαθάριση αποθηκευτικού χώρου και Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης.

Σημείωση: Μπορείτε να ακολουθήσετε τα ίδια βήματα για να διαγράψετε δεδομένα αποθήκευσης και προσωρινής αποθήκευσης της εφαρμογής Τηλέφωνο επίσης. Μπορεί να διορθώσει το Σφάλμα 98 Τερματισμός SMS.

Μέθοδος 10: Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων Android

Εάν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν λειτουργεί, θα πρέπει να δοκιμάσετε μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του τηλεφώνου σας Android. Χρησιμοποιήστε αυτήν τη μέθοδο μόνο εάν είναι απαραίτητο και δεν έχετε άλλη επιλογή. Μπορείτε να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας ακολουθώντας τον παρακάτω οδηγό μας.

Σημείωση: Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του κινητού σας θα διαγράψει όλα τα δεδομένα σας και θα τα επαναφέρει στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις. Επομένως, σας συνιστούμε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των απαραίτητων δεδομένων πριν ακολουθήσετε τη διαδικασία. Διαβάστε τον οδηγό μας για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων του τηλεφώνου σας Android. Στη συνέχεια, αφού δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας, ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να επαναφέρετε σκληρά οποιαδήποτε συσκευή Android

Μέθοδος 11: Επικοινωνήστε με τον πάροχο υπηρεσιών

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το πρόβλημα, επικοινωνήστε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ή τον πάροχο υπηρεσιών δικτύου για να αναλύσετε τη βασική αιτία του προβλήματος. Ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχονται από την ομάδα υποστήριξης και το πρόβλημα θα επιλυθεί.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και μπορέσατε να διορθώσετε το σφάλμα 98 Το SMS Termination Denied. Ενημερώστε μας ποια μέθοδος λειτούργησε καλύτερα για εσάς. Εάν έχετε απορίες ή προτάσεις, μην διστάσετε να τις αφήσετε στην ενότητα σχολίων.